Gönderen Konu: fd6 Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Devir-Rölanti Sorunu  (Okunma sayısı 50148 defa)

ademira

• alp
fd6 Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Devir-Rölanti Sorunu
« : Haziran 24, 2012, 08:54:14 ÖÖ »
Boğaz kelebeği temizliği sonrasında videoda da görüldüğü üzere boşta ani ve kısa gaz verip bırakmayı müteakip devir normal seviyeye düştükten sonra kendiliğinden 250 d/d kadar yükselip tekrar düşüyor.Enteresan deyilmi.
http://www.dailymotion.com/video/xrq7bc_fd6-civic-rolanti-devir-sorunu_auto

ilkercom

• Hasan İlker Çom
Ynt: fd6 Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Devir-Rölanti Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2012, 09:07:28 ÖÖ »
bu sorunun biraz değişiği bende var. ben kelebek temizletmeden önce de vardı temizlettim düzelmedi. kelebeğe adaptasyon da yaptırdım yime aynı.

ben yolda giderken aracı boşa attığımda veya debriyaja bastığımda rolanti 500 rpm e düşüyor araç bi tekliyor sonra normale dönüyor. sanırım rolanti motorundan kaynaklanıyor.

ademira

• alp
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2012, 09:11:44 ÖÖ »
Adaptasyonu serviste mi yaptırdınız.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2012, 10:11:24 ÖÖ »
yok tamircim yaptı.

logıcthıs

« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2012, 11:43:02 ÖÖ »
geçen bende boğaz kelebeğini söktüm temizledim aynı sorun olacak diye korktum ama bişey olmadı

ademira

• alp
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2012, 12:45:30 ÖS »
Adaptasyonun servis haricinde yapılamadığını zannediyordum.Tamircinizin yaptığı işlemi biliyormusunuz.Yani manuel-mekanik birşeyler mi yaptılar yoksa bilgisayarla yapılan yazılımsal bir işlem mi.

gecetilkisi

« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2012, 01:18:53 ÖS »
videodakinin aynısı ilk temizlettigimde bende de vardı şimdi yavaş yavaş normale dönüyor adaptasyon yapmadım ayrıca.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2012, 04:44:53 ÖS »
Adaptasyonun servis haricinde yapılamadığını zannediyordum.Tamircinizin yaptığı işlemi biliyormusunuz.Yani manuel-mekanik birşeyler mi yaptılar yoksa bilgisayarla yapılan yazılımsal bir işlem mi.

adaptasyon denilen şey öyle aman aman bir olay değil. servisteki cihaza benzer bir el terminali ile bağlandı ve yaptı.

servistekiler bazı şeyleri abartıyorlar. ben çoğu arıza ışığını vs cep telefonuyla bağlanıp söndürüyorum :D

Alperen Eren

« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2012, 01:01:44 ÖS »

Bunu nasıl yapıyorsunuz arkadaşlarla paylaşabilirseniz istifade edilmiş olunur ...

adaptasyon denilen şey öyle aman aman bir olay değil. servisteki cihaza benzer bir el terminali ile bağlandı ve yaptı.

servistekiler bazı şeyleri abartıyorlar. ben çoğu arıza ışığını vs cep telefonuyla bağlanıp söndürüyorum :D

hfb

« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2012, 04:29:24 ÖS »
arkadaşlar bendede aynı sorun vardı bende boğazkelebeğini temizlettim arıza lambası sondü yani 10.000 km oldu yanmadı fakat geçenlerde rolenti bayağı düştü araç fan devreye girdiğinde stop ediyordu bazen lambalarda falan beklerken sonra servise gittim izmirde ata sanayide honda performance ahmet şahin 10 numara bir tamircidir tekrar bir ayar yaptı düzeldi ama bu seferde rolenti yükek devirde seyretmeye başladı 250rpm falan tekrar gittim usta bunun çaresi yokmu dedim var dedi ne peki çaresi dedim arada bir aracı benzinde kullan dedi rolenti valfi yağlama yapsın lpg de hep devamlı çalıştığı için kuru kaldığını söyledi ama dedim araba zaten her çalıştırmada benzinle çalışıyor dedim o yeterli değil dedi şimdi bu dediklerini yapcam dedim söyledikleri bana mantıklı geldi denicem yorum sizin

ademira

• alp
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2012, 06:16:40 ÖS »
Boğaz kelebeğinin benzin veya LPG ile bir münasebeti yokki.Özellikle benzin direkt silindirin içine püskürtülüyor. Boğaz kelebeği ile aynı blokta olan rölanti valfinin benzin ile yağlanıyor olması bana çok olası gelmedi.

hfb

« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2012, 01:55:51 ÖS »
valla ne kadar münasebeti olup olmadığını bilmiyorum açıkcası deneyip görücem ama şunu söyleyeyim bunu söyleyen kişi basit bir tamirci değil honda terakkide 20 sene çalışmış bir adam bana şunuda söyledi istersen değiştireyim dedi valfle boğazı kaç para dedim 2000 tl deyince kalsın dedim

alibaba75

« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2012, 03:45:24 ÖS »
usutanın adı ne acaba

hfb

« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2012, 04:42:58 ÖS »
izmir ata sanayide honda performance ahmet şahin

gecetilkisi

« Yanıtla #14 : Haziran 27, 2012, 09:38:18 ÖS »
boyle fiyatları duyunca arabayı parça parça satası geliyor insanın nasıl fiyat bu ya 2000 T.L

ramco 06

« Yanıtla #15 : Haziran 27, 2012, 10:50:06 ÖS »
sadece soguk motor mu yapıyor bu salak hareketi ?

ademira

• alp
« Yanıtla #16 : Haziran 28, 2012, 01:28:07 ÖS »
Hayır. Soğuk sıcak farketmiyor.

ramco 06

« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2012, 07:10:53 ÖS »
Cok ilginc soguk motor benim aracta ara sira oluyordu ama az isininca bisi kalmiyordu

carousal

« Yanıtla #18 : Haziran 28, 2012, 07:19:09 ÖS »
ademira, boğaz temizliği yapılalı kaç km oldu acaba?

ademira

• alp
« Yanıtla #19 : Haziran 28, 2012, 08:50:32 ÖS »
1000 km.civarı oldu aynen devam ediyor.

musty647

« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2012, 05:32:55 ÖS »
Boğaz kelebeği temizliği sonrasında videoda da görüldüğü üzere boşta ani ve kısa gaz verip bırakmayı müteakip devir normal seviyeye düştükten sonra kendiliğinden 250 d/d kadar yükselip tekrar düşüyor.Enteresan deyilmi.
http://www.dailymotion.com/video/xrq7bc_fd6-civic-rolanti-devir-sorunu_auto

üstad aynı sorunu ben yaşıyorum sabah boğazı temizledim ve aynen sendeki gibi devir 1000 1500 rpm arası dalgalanıyo giderken boşa salladığımda 2000 leri görüyo sen nası çözüme ulaşabildin ankarada kime gösterebilirim

ademira

• alp
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2012, 08:31:13 ÖS »
Çözüm yok gibi. 5000 km civarı oldu temizleteli aynen devam ediyor. 2 ay kadar önce Ankaradaydım Efe Servise gittim. Arıza lambası yanmıyorsa birşey yapamayız dediler. Büktüm boynumu döndüm geri.

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #22 : Eylül 13, 2012, 08:37:37 ÖS »
arkadaşlar bende kendim temizledim geri taktım devir oynamaya başladı  ,  adaptasyon da olmadı  servisde çalışan arkadaşımı aradım ve şu dediklerini yaptım  aracın aküsünü sök 30 dakka bekle daha sonra aküyü bağla arabayı benzinde rölantide 10-15 dakka kendi haline bırak daha sonra sto et tekrar marşa bas eski ayarları geri yüklenir yani bir nevi reset aynen dediklerini yaptım allaha şükür sıkıntı kalmadı  , şimdi kendim temizliyorum arada sırada sıkıntı yok umarım faydalı olur sizede ...

musty647

« Yanıtla #23 : Eylül 13, 2012, 09:28:17 ÖS »
abooo yandık desenize arıza ışııda yakmıyo bende artık karburatörlü sistemlerdeki gibi hava odasının azının katılımını bantlamayı düşünüom bakalım hondacolik bide senin dediini deniyim olmadı bantla kapııcaz azını :D

musty647

« Yanıtla #24 : Eylül 13, 2012, 09:32:47 ÖS »
arkadaşlar bende kendim temizledim geri taktım devir oynamaya başladı  ,  adaptasyon da olmadı  servisde çalışan arkadaşımı aradım ve şu dediklerini yaptım  aracın aküsünü sök 30 dakka bekle daha sonra aküyü bağla arabayı benzinde rölantide 10-15 dakka kendi haline bırak daha sonra sto et tekrar marşa bas eski ayarları geri yüklenir yani bir nevi reset aynen dediklerini yaptım allaha şükür sıkıntı kalmadı  , şimdi kendim temizliyorum arada sırada sıkıntı yok umarım faydalı olur sizede ...

aga bunda teyp kodu felan varmı ?? servislik bişe gerekiyomu?