TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: ademira - Haziran 24, 2012, 08:54:14 ÖÖ
-
Boğaz kelebeği temizliği sonrasında videoda da görüldüğü üzere boşta ani ve kısa gaz verip bırakmayı müteakip devir normal seviyeye düştükten sonra kendiliğinden 250 d/d kadar yükselip tekrar düşüyor.Enteresan deyilmi.
http://www.dailymotion.com/video/xrq7bc_fd6-civic-rolanti-devir-sorunu_auto
-
bu sorunun biraz değişiği bende var. ben kelebek temizletmeden önce de vardı temizlettim düzelmedi. kelebeğe adaptasyon da yaptırdım yime aynı.
ben yolda giderken aracı boşa attığımda veya debriyaja bastığımda rolanti 500 rpm e düşüyor araç bi tekliyor sonra normale dönüyor. sanırım rolanti motorundan kaynaklanıyor.
-
Adaptasyonu serviste mi yaptırdınız.
-
yok tamircim yaptı.
-
geçen bende boğaz kelebeğini söktüm temizledim aynı sorun olacak diye korktum ama bişey olmadı
-
Adaptasyonun servis haricinde yapılamadığını zannediyordum.Tamircinizin yaptığı işlemi biliyormusunuz.Yani manuel-mekanik birşeyler mi yaptılar yoksa bilgisayarla yapılan yazılımsal bir işlem mi.
-
videodakinin aynısı ilk temizlettigimde bende de vardı şimdi yavaş yavaş normale dönüyor adaptasyon yapmadım ayrıca.
-
Adaptasyonun servis haricinde yapılamadığını zannediyordum.Tamircinizin yaptığı işlemi biliyormusunuz.Yani manuel-mekanik birşeyler mi yaptılar yoksa bilgisayarla yapılan yazılımsal bir işlem mi.
adaptasyon denilen şey öyle aman aman bir olay değil. servisteki cihaza benzer bir el terminali ile bağlandı ve yaptı.
servistekiler bazı şeyleri abartıyorlar. ben çoğu arıza ışığını vs cep telefonuyla bağlanıp söndürüyorum :D
-
Bunu nasıl yapıyorsunuz arkadaşlarla paylaşabilirseniz istifade edilmiş olunur ...
adaptasyon denilen şey öyle aman aman bir olay değil. servisteki cihaza benzer bir el terminali ile bağlandı ve yaptı.
servistekiler bazı şeyleri abartıyorlar. ben çoğu arıza ışığını vs cep telefonuyla bağlanıp söndürüyorum :D
-
arkadaşlar bendede aynı sorun vardı bende boğazkelebeğini temizlettim arıza lambası sondü yani 10.000 km oldu yanmadı fakat geçenlerde rolenti bayağı düştü araç fan devreye girdiğinde stop ediyordu bazen lambalarda falan beklerken sonra servise gittim izmirde ata sanayide honda performance ahmet şahin 10 numara bir tamircidir tekrar bir ayar yaptı düzeldi ama bu seferde rolenti yükek devirde seyretmeye başladı 250rpm falan tekrar gittim usta bunun çaresi yokmu dedim var dedi ne peki çaresi dedim arada bir aracı benzinde kullan dedi rolenti valfi yağlama yapsın lpg de hep devamlı çalıştığı için kuru kaldığını söyledi ama dedim araba zaten her çalıştırmada benzinle çalışıyor dedim o yeterli değil dedi şimdi bu dediklerini yapcam dedim söyledikleri bana mantıklı geldi denicem yorum sizin
-
Boğaz kelebeğinin benzin veya LPG ile bir münasebeti yokki.Özellikle benzin direkt silindirin içine püskürtülüyor. Boğaz kelebeği ile aynı blokta olan rölanti valfinin benzin ile yağlanıyor olması bana çok olası gelmedi.
-
valla ne kadar münasebeti olup olmadığını bilmiyorum açıkcası deneyip görücem ama şunu söyleyeyim bunu söyleyen kişi basit bir tamirci değil honda terakkide 20 sene çalışmış bir adam bana şunuda söyledi istersen değiştireyim dedi valfle boğazı kaç para dedim 2000 tl deyince kalsın dedim
-
usutanın adı ne acaba
-
izmir ata sanayide honda performance ahmet şahin
-
boyle fiyatları duyunca arabayı parça parça satası geliyor insanın nasıl fiyat bu ya 2000 T.L
-
sadece soguk motor mu yapıyor bu salak hareketi ?
-
Hayır. Soğuk sıcak farketmiyor.
-
Cok ilginc soguk motor benim aracta ara sira oluyordu ama az isininca bisi kalmiyordu
-
ademira, boğaz temizliği yapılalı kaç km oldu acaba?
-
1000 km.civarı oldu aynen devam ediyor.
-
Boğaz kelebeği temizliği sonrasında videoda da görüldüğü üzere boşta ani ve kısa gaz verip bırakmayı müteakip devir normal seviyeye düştükten sonra kendiliğinden 250 d/d kadar yükselip tekrar düşüyor.Enteresan deyilmi.
http://www.dailymotion.com/video/xrq7bc_fd6-civic-rolanti-devir-sorunu_auto
üstad aynı sorunu ben yaşıyorum sabah boğazı temizledim ve aynen sendeki gibi devir 1000 1500 rpm arası dalgalanıyo giderken boşa salladığımda 2000 leri görüyo sen nası çözüme ulaşabildin ankarada kime gösterebilirim
-
Çözüm yok gibi. 5000 km civarı oldu temizleteli aynen devam ediyor. 2 ay kadar önce Ankaradaydım Efe Servise gittim. Arıza lambası yanmıyorsa birşey yapamayız dediler. Büktüm boynumu döndüm geri.
-
arkadaşlar bende kendim temizledim geri taktım devir oynamaya başladı , adaptasyon da olmadı servisde çalışan arkadaşımı aradım ve şu dediklerini yaptım aracın aküsünü sök 30 dakka bekle daha sonra aküyü bağla arabayı benzinde rölantide 10-15 dakka kendi haline bırak daha sonra sto et tekrar marşa bas eski ayarları geri yüklenir yani bir nevi reset aynen dediklerini yaptım allaha şükür sıkıntı kalmadı , şimdi kendim temizliyorum arada sırada sıkıntı yok umarım faydalı olur sizede ...
-
abooo yandık desenize arıza ışııda yakmıyo bende artık karburatörlü sistemlerdeki gibi hava odasının azının katılımını bantlamayı düşünüom bakalım hondacolik bide senin dediini deniyim olmadı bantla kapııcaz azını :D
-
arkadaşlar bende kendim temizledim geri taktım devir oynamaya başladı , adaptasyon da olmadı servisde çalışan arkadaşımı aradım ve şu dediklerini yaptım aracın aküsünü sök 30 dakka bekle daha sonra aküyü bağla arabayı benzinde rölantide 10-15 dakka kendi haline bırak daha sonra sto et tekrar marşa bas eski ayarları geri yüklenir yani bir nevi reset aynen dediklerini yaptım allaha şükür sıkıntı kalmadı , şimdi kendim temizliyorum arada sırada sıkıntı yok umarım faydalı olur sizede ...
aga bunda teyp kodu felan varmı ?? servislik bişe gerekiyomu?
-
teyp kodu var servislik bişey yok kodu biliyorsanızzz >%6rol
-
nası öreniriz onu ? yarım saatmi en az acu resetemesi için
-
o deil benzinide içio sizde varmıydı o sorun?
-
evet yol bilgisayarı 30lt gösteriyordu , 10-15 dakka benzinde rölantide çalışacak akü takılınca deneyecekseniz bunu unutmayın
-
ayynen bendede temizledikten sonra ilk çalıştırmada 30 lt gösterdi acaba beklesem olurmuydu 5 dk bekledim olmayınca hareket ettim neyse sizin yöntemi deniyim bi muhtemelen düzelir de bu teyp kodunu nerden öğrenirim bilginiz varmı???
-
kitapçığa not etmemişlermi yoksa servisden mecburen , müsaitseniz dediğimi şimdide deneyebilirsiniz kolay gelsinn sonucu burda paylaşırsanız , bilgi amaçlı
-
Arkadaşlar bende 2004 vtec var lpg'li ucuz diye fullden kullandım 2 ay kadar sonra araba teklemeye rolantide dengesizlikler olmaya başladı durduğun yerde gaza dokunup bıraktığında 4 sn 2000 çıkıp iniyordu hareket halindeyken boşa attığında 2000 devirden inmiyordu boğaz kelebeğini temizlettim olmadı sonra enjektörcüye gittim makineye bağladı temizledi büyük ihtimal rolanti motorundaydı sorun şimdi iyi şükür
-
Arkadaşlar bende 2004 vtec var lpg'li ucuz diye fullden kullandım 2 ay kadar sonra araba teklemeye rolantide dengesizlikler olmaya başladı durduğun yerde gaza dokunup bıraktığında 4 sn 2000 çıkıp iniyordu hareket halindeyken boşa attığında 2000 devirden inmiyordu boğaz kelebeğini temizlettim olmadı sonra enjektörcüye gittim makineye bağladı temizledi büyük ihtimal rolanti motorundaydı sorun şimdi iyi şükür
ben %80 fullden alıyorum.
lpg filtresini 13 binde değiştirdim. tertemiz çıkmış.
rölanti motoru problemi lpg kalitesinden olabilir mi ?
-
hocam dediğini ayynen yaptım düzelmedi yau hava sensörü fln gibi bişeyinde arızası olabilirmi serviste bişe bulamadı???
-
Biraz kullan kelebek kirlensin düzelir inş. , benim ki düzelmişti oysa
-
hocam video da olan olay bence normal;rolenti motoru olduğundan siz gaz verdiğinizde yükseliyo ve çektiğinizde kendini adapte etmek için bi miktar kararsızlık gösteriyo ve sabitliyo bence bu normal ve söylediğiniz gibide video ya göre 250d/d ya hiç düşmüyor.eğer bu problemse benim araçta yapıyo aynı dalgalanmayı.ben 10 ay önce sıfır aldım aracı aldığımda da böyleydi.gaz taktım ve şu an 20000 de ve aynı şekilde davranıyo.
-
aracım 1.8 premium exc. sedan 2010 model, rolanti sorunu vardı, daha doğrusu araba rolantide çalışırken far açsan, teyp açsan frene bassan devir 500 lere düşüt tekrar 700 seviyelerine çıkıyordu, atatürk oto sanayiinde bir servise gittim, 2 gün önce de lpg taktırmıştım, mekanik ayarları yapılması kelebek temizlenmesi gerekiyor dedi, 150 tl ye işlemi yaptırdım, devir saati sorunu değişmedi ama çok seri akmaya ve birazda az yakmaya başladı, motorun sesi bile değişti, devir için ise sorun yok devam edin dedi, 150 tl yi arabayı aldığım galerici üstlendiği için hiç tartışmadan çıktım oradan.
-
hocam video da olan olay bence normal;rolenti motoru olduğundan siz gaz verdiğinizde yükseliyo ve çektiğinizde kendini adapte etmek için bi miktar kararsızlık gösteriyo ve sabitliyo bence bu normal ve söylediğiniz gibide video ya göre 250d/d ya hiç düşmüyor.eğer bu problemse benim araçta yapıyo aynı dalgalanmayı.ben 10 ay önce sıfır aldım aracı aldığımda da böyleydi.gaz taktım ve şu an 20000 de ve aynı şekilde davranıyo.
Boğaz temizliğinden önce böyle değildi ondan eminim. Gazı bıraktığımda devir kararlı şekilde düşer ve sabit kalacağı noktada(750d/d civarı) şak diye kalırdı, böyle zıplama yapmazdı yani. Bir de ben devir 250d/d ya düşüyor demedim, 250d/d kadar yükselip sonra tekrar normale dönüyor demek istedim.Saygılar.
-
Bugün bahsi geçen sorunun(yaklaşık 7000 km sonra)kendiliğinden düzeldiğini fark ettim. Saygılar.
-
arkadaşlar nacizane tavsiyemdir boğaz kelebek temizliğini sakın balata spreyi ile yaptırmayın zarar veriyor.boğaz kelebeği temizliği için özel sprey kullanın ve kullandırın .boğaz kelebeği temizliğinden sonra sorun çözülmüyorsa problemler büyük olasılıkla boğaz kelebek senseründen çıkabilir .eğer gerçek sorununuz boğaz kelebeğindeyse tabi
-
Merhaba arkadaşlar benimde 2007 model 1,6 elegance civicimde aynı problem oldu.
Araç 73000 de carbon clean ve boğaz kelebeği temizliği yaptırdım ve ardından rölanti dalgalanması yapıyor.
işin enteresan tarafı sadece LPG de yapıyor. Araca özellikle giderken boşa attığımda oluyor.videosunu çektim hem lpg hemde benzinde iken.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aynı problemle karşılaşıp nasıl hallettiğinizi yazarsanız sevinirim.
LPG'de
http://www.youtube.com/watch?v=Op9GdmcbCbY (http://www.youtube.com/watch?v=Op9GdmcbCbY)
Benzinde
http://www.youtube.com/watch?v=TEwLWc8Tavc (http://www.youtube.com/watch?v=TEwLWc8Tavc)
-
Geçmiş olsun. sadece lpg de oluyor demişsiniz ama aslında benzinde de oluyor. Benzinde daha az farkedersiniz. benim eski aracımda olmuştu. Gaz kelebeği, hava akışmetresi Maf sensörü bujiler buji kabloları bobin değişti. sorun galiba gaz kelebeğindeydi. en son o değişince düzelmişti
-
Kelebek temizliği yaptırmadan önce araç LPG ile çalışırken rölanti düşmesi oluyordu ama temizlettikten sonra bu efa yükselmeye başladı. LPG taktırdığım yere bir göstersemmi acaba. Bide kelebek temizliğini yapan eleman orada bir hortumun iç kısmında yarık olduğunu söyleyerek ucundan biraz keserek tekrar geri taktı. Ondan olabilirmi acaba.
-
kastettiğiniz içinden hava geçen ince hortumsa aynen odur. sıkı geçmesi lazım. başka yerden hava almaması lazım.
-
Zaten onun için baya bir uğraştı çok ince değil ama siyah ince bir hortum. kelepçesinide değiştirdi yeni bir kelepçe taktı ama. Zaten eleman corbon clean ve kelebek temezliğini yaparken işi hiç hoşuma gitmedi.
Üstelik bi yerleri sökerken arabayı sarsacak derecede bir şeylere asılıyordu en sonunda azarladım biraz ama ne fayda.
Bide temizlik sonrası motor arıza lambası yandı, hemen bilgisayara bağlayıp ben daha nedenmiş diye bakamadan sildi.
Aracı teslim aldım yola çıktım yağ seviye lambası yandı.
Neyse tekrar gideyim bakayım oraya.
Malesef Gaziantepte ustayım diye dolandırıcı çok fazla. Buradaki Akcanlar Honda Yetkili servisi dışarıdaki ustalardan beter.
Aracı alırken servis kaydına bakalım bilgisayardan dedim 50 TL para istediler. Bende oruç oruç fatura istemek akıma gelmedi verdim 50 TL yi.
-
Bende de önceden palio vardı aynı sorun bende de vardı bazen devir saati takılı kalıyo bazende rölantiye düşerken stop etme derecesine geliyodu buji kablolarından biri yırtılmış o yüzden 3 buji çalışıyodu hepsini değiştirdim sorun ortadan kalktı
-
http://www.teamhondaturkey.com/forum/diger_honda_modelleri/honda_hrv_selenoid_valf_grubu_sanziman_beyni_arizasi-t73223.0.html
buna benzer bir durum söz konusu olabilirmi aceba ?
buda video http://youtu.be/R5qJ2-ZN6Zo
-
Bu gün Yetkili servise götürdüm. orada videoyu ustaya izlettim. Bana ilk sorusu yakınlarda boğaz kelebeği temizliği yaptırdınızmı oldu evet deyince bu yazılımsal bir problem. Bilgisayara takıp adaptasyon yapacağız dediler. Adaptasyondan sonra düzelmişti.
Adaptasyondan sonraki çektiğim video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xsAhXoHDsx8 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xsAhXoHDsx8)
-
arkadaşlar boğaz kelebeği temizliği sonrası rolanti sorunu bendede var devir saati inip çıkıyor,ortalama 30-40 km arası hızda araba silkeliyor,ustam bu araçların boğaz kelebeğine adaptasyon yapılmadığını söyledi, aracım 2008 fd6,aracın boğaz kelebeği taraflarında yada tüp takılırken yapılan delme işleminden dolayı hava aldığını ve bu sebepten dolayı böyle yaptığını söyledi..bi çözüm üreten yada neden olduğunu bilen varsa bi el atsın şu işe...yoksa motoru sökecez falan diyorlar ne yapacağımı anlamadım...ilginizden dolayı şimdiden teşekkürler...
-
4 sene sonra bende yenıden rolantı sorunu ıle cebellesmeye basladım ama bu sefer antıremanlıyım. aklıma gelenler soyle arac kelebek etrafı kırlı oldugundan tam kapanıyor ve devir sabıt dusuk sekılde kalıyor. temizledigimizde kelebek dısını temızlemeyelım kı bırdaha olmasın.
bırde map sensorunu cıkarınca yuksek olan devır dusuyo. acık olan delıkden havayı ıcerı cekıyo demekkı hava alıncada devır dusuyomus bu konuyu ıyce cozzelım bence bu baslık altında
-
dün 2010 toyota corallası olan bi arkadasım boğaz kelebeği temizliği yaptırdı.aracı teslim almaya gittik beraber,araç boştayken sürekli 3 bin devir cıvarında çalısıyordu.ustaya sorduk neden devir yuksek çalısıyor diye bıraz yol yapınca duzelir dedi.ve dediği gibide oldu 50 km sonra arac saat gibi oldu.anlamadığım nokta su bizim hondalarda bogaz kelebeği sonrası ayar gerekir denmış bu ayar sadece bizim hondalara özel bir durum mu?boğaz kelebeği temizletcem ayarı ıyıce bozulur diye elletmiyorum.
-
bugun kutup basını cıkardım yarım saat sonra benzinde 15 dk calıstırdım. bıraz duzelır gıbı oldu ama su an benzinde kullanıyorum.devir 1500 de. baska bir aractan map sensörü taktım. devir aynı cekişde düzeldi ama bi hissiyatsizlik var. 3 sene oncekı tps sensorumu degiştirsem. bakalım ne olacak burdan paylaşırım
-
bugunde subap ayarı yapıldı. sıkı olduguu soylendi. cekiş güzel ancak arada hafif bi isteksizlik var tps yada oksijen sensöründen süphelenıyorum. devir hala 1000- 1500 lerde.
-
Hocam biraz daha zorlarsan arabayı baştan söküp yapacaksın :)
-
devir yavasdan normaale donmeye basladı ama hala istenılen sevıyede degil, çekş guzel bugun tekleme yapmadı.