Gönderen Konu: fd6 Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Devir-Rölanti Sorunu  (Okunma sayısı 50165 defa)

hondacolik

• ホンダ患者
Ynt: fd6 Boğaz Kelebeği Temizliği Sonrası Devir-Rölanti Sorunu
« Yanıtla #25 : Eylül 13, 2012, 09:35:30 ÖS »
teyp kodu var servislik bişey yok kodu biliyorsanızzz >%6rol

musty647

« Yanıtla #26 : Eylül 13, 2012, 09:43:17 ÖS »
nası öreniriz onu ? yarım saatmi en az acu resetemesi için

musty647

« Yanıtla #27 : Eylül 13, 2012, 09:45:12 ÖS »
o deil benzinide içio sizde varmıydı o sorun?

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #28 : Eylül 13, 2012, 09:55:58 ÖS »
evet yol bilgisayarı 30lt gösteriyordu , 10-15 dakka benzinde rölantide çalışacak akü takılınca deneyecekseniz bunu unutmayın

musty647

« Yanıtla #29 : Eylül 13, 2012, 10:00:19 ÖS »
ayynen bendede temizledikten sonra ilk çalıştırmada 30 lt gösterdi acaba beklesem olurmuydu 5 dk bekledim olmayınca hareket ettim neyse sizin yöntemi deniyim bi muhtemelen düzelir de bu teyp kodunu nerden öğrenirim bilginiz varmı???

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #30 : Eylül 13, 2012, 10:02:01 ÖS »
kitapçığa not etmemişlermi yoksa servisden mecburen , müsaitseniz dediğimi şimdide deneyebilirsiniz kolay gelsinn sonucu burda paylaşırsanız , bilgi amaçlı

34NE404

« Yanıtla #31 : Eylül 14, 2012, 04:08:59 ÖÖ »
Arkadaşlar bende 2004 vtec var lpg'li ucuz diye fullden kullandım 2 ay kadar sonra araba teklemeye rolantide dengesizlikler olmaya başladı durduğun yerde gaza dokunup bıraktığında 4 sn 2000 çıkıp iniyordu hareket halindeyken boşa attığında 2000 devirden inmiyordu boğaz kelebeğini temizlettim olmadı sonra enjektörcüye gittim makineye bağladı temizledi büyük ihtimal rolanti motorundaydı sorun şimdi iyi şükür

honda2002

« Yanıtla #32 : Eylül 14, 2012, 09:24:32 ÖÖ »
Arkadaşlar bende 2004 vtec var lpg'li ucuz diye fullden kullandım 2 ay kadar sonra araba teklemeye rolantide dengesizlikler olmaya başladı durduğun yerde gaza dokunup bıraktığında 4 sn 2000 çıkıp iniyordu hareket halindeyken boşa attığında 2000 devirden inmiyordu boğaz kelebeğini temizlettim olmadı sonra enjektörcüye gittim makineye bağladı temizledi büyük ihtimal rolanti motorundaydı sorun şimdi iyi şükür

ben %80 fullden alıyorum.
lpg filtresini 13 binde değiştirdim. tertemiz çıkmış.
rölanti motoru problemi lpg kalitesinden olabilir mi ?

musty647

« Yanıtla #33 : Eylül 14, 2012, 08:38:55 ÖS »
arkadaşlar bende kendim temizledim geri taktım devir oynamaya başladı  ,  adaptasyon da olmadı  servisde çalışan arkadaşımı aradım ve şu dediklerini yaptım  aracın aküsünü sök 30 dakka bekle daha sonra aküyü bağla arabayı benzinde rölantide 10-15 dakka kendi haline bırak daha sonra sto et tekrar marşa bas eski ayarları geri yüklenir yani bir nevi reset aynen dediklerini yaptım allaha şükür sıkıntı kalmadı  , şimdi kendim temizliyorum arada sırada sıkıntı yok umarım faydalı olur sizede ...
hocam dediğini ayynen yaptım düzelmedi yau hava sensörü fln gibi bişeyinde arızası olabilirmi serviste bişe bulamadı???

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #34 : Eylül 14, 2012, 08:48:29 ÖS »
Biraz kullan kelebek kirlensin düzelir inş. , benim ki düzelmişti oysa

smartengineer

« Yanıtla #35 : Eylül 21, 2012, 04:07:48 ÖS »
hocam video da olan olay bence normal;rolenti motoru olduğundan siz gaz verdiğinizde yükseliyo ve çektiğinizde kendini adapte etmek için bi miktar kararsızlık gösteriyo ve sabitliyo bence bu normal ve söylediğiniz gibide  video ya göre 250d/d ya hiç düşmüyor.eğer bu problemse benim araçta yapıyo aynı dalgalanmayı.ben 10 ay önce sıfır aldım aracı aldığımda da böyleydi.gaz taktım ve şu an 20000 de ve aynı şekilde davranıyo.
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2012, 04:08:25 ÖS Gönderen: smartengineer »

dreamnej

« Yanıtla #36 : Eylül 21, 2012, 05:52:59 ÖS »
aracım 1.8 premium exc. sedan 2010 model, rolanti sorunu vardı, daha doğrusu araba rolantide çalışırken far açsan, teyp açsan frene bassan devir 500 lere düşüt tekrar 700 seviyelerine çıkıyordu, atatürk oto sanayiinde bir servise gittim, 2 gün önce de lpg taktırmıştım, mekanik ayarları yapılması kelebek temizlenmesi gerekiyor dedi, 150 tl ye işlemi yaptırdım, devir saati sorunu değişmedi ama çok seri akmaya ve birazda az yakmaya başladı, motorun sesi bile değişti, devir için ise sorun yok devam edin dedi, 150 tl yi arabayı aldığım galerici üstlendiği için hiç tartışmadan çıktım oradan.

ademira

• alp
« Yanıtla #37 : Eylül 22, 2012, 01:29:45 ÖÖ »
hocam video da olan olay bence normal;rolenti motoru olduğundan siz gaz verdiğinizde yükseliyo ve çektiğinizde kendini adapte etmek için bi miktar kararsızlık gösteriyo ve sabitliyo bence bu normal ve söylediğiniz gibide  video ya göre 250d/d ya hiç düşmüyor.eğer bu problemse benim araçta yapıyo aynı dalgalanmayı.ben 10 ay önce sıfır aldım aracı aldığımda da böyleydi.gaz taktım ve şu an 20000 de ve aynı şekilde davranıyo.
Boğaz temizliğinden önce böyle değildi ondan eminim. Gazı bıraktığımda devir kararlı şekilde düşer ve sabit kalacağı noktada(750d/d civarı) şak diye kalırdı, böyle zıplama yapmazdı yani. Bir de ben devir 250d/d ya düşüyor demedim, 250d/d kadar yükselip sonra tekrar normale dönüyor demek istedim.Saygılar.

ademira

• alp
« Yanıtla #38 : Şubat 09, 2013, 05:39:03 ÖS »
Bugün bahsi geçen sorunun(yaklaşık 7000 km sonra)kendiliğinden düzeldiğini fark ettim. Saygılar.

fireblade

« Yanıtla #39 : Şubat 09, 2013, 07:16:50 ÖS »
arkadaşlar nacizane tavsiyemdir boğaz kelebek temizliğini sakın balata spreyi ile yaptırmayın zarar veriyor.boğaz kelebeği temizliği için özel sprey kullanın ve kullandırın .boğaz kelebeği temizliğinden sonra sorun çözülmüyorsa problemler büyük olasılıkla boğaz kelebek senseründen çıkabilir .eğer gerçek sorununuz boğaz kelebeğindeyse tabi

baybar

• baybar
« Yanıtla #40 : Ağustos 12, 2013, 09:42:46 ÖS »
Merhaba arkadaşlar benimde 2007 model 1,6 elegance civicimde aynı problem oldu.
Araç 73000 de carbon clean ve boğaz kelebeği temizliği yaptırdım ve ardından rölanti dalgalanması yapıyor.
işin enteresan tarafı sadece LPG de yapıyor. Araca özellikle giderken boşa attığımda oluyor.videosunu çektim hem lpg hemde benzinde iken.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aynı problemle karşılaşıp nasıl hallettiğinizi yazarsanız sevinirim.

LPG'de

http://www.youtube.com/watch?v=Op9GdmcbCbY

Benzinde

http://www.youtube.com/watch?v=TEwLWc8Tavc

AAE71

• Timothy
« Yanıtla #41 : Ağustos 12, 2013, 10:15:47 ÖS »
Geçmiş olsun. sadece lpg de oluyor demişsiniz ama aslında benzinde de oluyor. Benzinde daha az farkedersiniz. benim eski aracımda olmuştu. Gaz kelebeği, hava akışmetresi Maf sensörü bujiler buji kabloları bobin değişti. sorun galiba gaz kelebeğindeydi. en son o değişince düzelmişti

baybar

• baybar
« Yanıtla #42 : Ağustos 12, 2013, 10:20:37 ÖS »
Kelebek temizliği yaptırmadan önce araç LPG ile çalışırken rölanti düşmesi oluyordu ama temizlettikten sonra bu efa yükselmeye başladı. LPG taktırdığım yere bir göstersemmi acaba. Bide kelebek temizliğini yapan eleman orada bir hortumun iç kısmında yarık olduğunu söyleyerek ucundan biraz keserek tekrar geri taktı. Ondan olabilirmi acaba.

AAE71

• Timothy
« Yanıtla #43 : Ağustos 12, 2013, 10:48:18 ÖS »
kastettiğiniz içinden hava geçen ince hortumsa aynen odur. sıkı geçmesi lazım. başka yerden hava almaması lazım.

baybar

• baybar
« Yanıtla #44 : Ağustos 12, 2013, 11:27:20 ÖS »
Zaten onun için baya bir uğraştı çok ince değil ama siyah ince bir hortum. kelepçesinide değiştirdi yeni bir kelepçe taktı ama. Zaten eleman corbon clean ve kelebek temezliğini yaparken işi hiç hoşuma gitmedi.
Üstelik bi yerleri sökerken arabayı sarsacak derecede bir şeylere asılıyordu en sonunda azarladım biraz ama ne fayda.

Bide temizlik sonrası motor arıza lambası yandı, hemen bilgisayara bağlayıp ben daha nedenmiş diye bakamadan sildi.
Aracı teslim aldım yola çıktım yağ seviye lambası yandı.
Neyse tekrar gideyim bakayım oraya.
Malesef Gaziantepte ustayım diye dolandırıcı çok fazla. Buradaki Akcanlar Honda Yetkili servisi dışarıdaki ustalardan beter.
Aracı alırken servis kaydına bakalım bilgisayardan dedim 50 TL para istediler. Bende oruç oruç fatura istemek akıma gelmedi verdim 50 TL yi.

ayyildizbafra

« Yanıtla #45 : Ağustos 12, 2013, 11:40:08 ÖS »
Bende de önceden palio vardı aynı sorun bende de vardı bazen devir saati takılı kalıyo bazende rölantiye düşerken stop etme derecesine geliyodu buji kablolarından biri yırtılmış o yüzden 3 buji çalışıyodu hepsini değiştirdim sorun ortadan kalktı

rhombeus

« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2013, 11:50:28 ÖÖ Gönderen: rhombeus »

baybar

• baybar
« Yanıtla #47 : Ağustos 21, 2013, 10:05:28 ÖS »
Bu gün Yetkili servise götürdüm. orada videoyu ustaya izlettim. Bana ilk sorusu yakınlarda boğaz kelebeği temizliği yaptırdınızmı oldu evet deyince bu yazılımsal bir problem. Bilgisayara takıp adaptasyon yapacağız dediler. Adaptasyondan sonra düzelmişti.
Adaptasyondan sonraki çektiğim video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xsAhXoHDsx8

emirefe

« Yanıtla #48 : Mart 24, 2016, 04:30:06 ÖS »
arkadaşlar boğaz kelebeği temizliği sonrası rolanti sorunu bendede var devir saati inip çıkıyor,ortalama 30-40 km arası hızda araba silkeliyor,ustam bu araçların boğaz kelebeğine adaptasyon yapılmadığını söyledi, aracım 2008 fd6,aracın boğaz kelebeği taraflarında yada tüp takılırken yapılan delme işleminden dolayı hava aldığını ve bu sebepten dolayı böyle yaptığını söyledi..bi çözüm üreten yada neden olduğunu bilen varsa bi el atsın şu işe...yoksa motoru sökecez falan diyorlar ne yapacağımı anlamadım...ilginizden dolayı şimdiden teşekkürler...

gecetilkisi

« Yanıtla #49 : Mart 28, 2016, 10:22:38 ÖS »
4 sene sonra bende yenıden rolantı sorunu ıle cebellesmeye basladım ama bu sefer antıremanlıyım. aklıma gelenler soyle arac kelebek etrafı kırlı oldugundan  tam kapanıyor ve devir sabıt dusuk sekılde kalıyor.  temizledigimizde kelebek dısını temızlemeyelım kı bırdaha olmasın.

bırde map sensorunu cıkarınca  yuksek olan devır dusuyo. acık olan delıkden havayı ıcerı cekıyo demekkı hava alıncada  devır dusuyomus bu konuyu ıyce cozzelım bence bu baslık altında