Gönderen Konu: NEW CİVİC MANUEL Mİ OTOMATİKMİ?  (Okunma sayısı 13562 defa)

hürrem05

NEW CİVİC MANUEL Mİ OTOMATİKMİ?
« : Mart 12, 2010, 03:19:50 ÖÖ »
Arkadaşlar manuel mi otomatik mi manuel aracı olan arkadaşlar otomatik araç almadıkları için pişman mı yoksa otomatik vites araç alanlar manuel almadık diye pişman mı? 2 VERSİYONUNDA İYİ YÖNLERİNİ KÖTÜ YÖNLERİNİ YAZALIM ARKADAŞLAR ACABA KAÇ KİŞİ OTOMATİK YADA KAÇ KİŞİ  MANUEL DİCEK BAKALIM...

asmaz

Ynt: NEW CİVİC MANUEL Mİ OTOMATİKMİ?
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2010, 03:31:40 ÖÖ »
otomatik bence konforlu sehir içi trafikte rahat rahat kullanıyosun kalkıs hariç performasıda otomatige göre cok iyi bence...onun dısında baska bişey diyemecem sen hangisinde rahatsan onu al bence.

revon

« Yanıtla #2 : Mart 12, 2010, 08:23:17 ÖÖ »
manul aldım. şirketin otomatik aracını kullandıktan sornra (araç ford focus ama) keşke otomotik alsaydım dedim. inanılmaz rahat yarı yarıya daha az yoruluyorsun.

cıvıcem

« Yanıtla #3 : Mart 12, 2010, 08:57:08 ÖÖ »
otomatik makyajlı 2010 premıum var bende... şehiriçi çok rahat ov fakat benzini düz vitesten daha çok yakıyor...

kartal54

« Yanıtla #4 : Mart 12, 2010, 09:19:25 ÖS »
otomatik makyajlı 2010 premıum var bende... şehiriçi çok rahat ov fakat benzini düz vitesten daha çok yakıyor...
Benzin olayı da aslında alışana kadar fazla... Biraz otomatik kullanımı çözdün mü neredeyse aynı yakarsın...
Bende de aynı arabadan var ve iyi ki otomatik almışım...
Ben araba kullanmaktan yorulduğum için otomatik almıştım... Bu arabanın cruise control ünü de yabana atmamak lazım rahatlıkta...
Manuel vites gençler için denir fakat gençlerin de özellikle otomatik kullanıp (Özellikle S modunda) ondan sonra karar vermesi gerekir bence...

gitarimvehondam

« Yanıtla #5 : Mart 12, 2010, 09:24:42 ÖS »
bence otomatik büyük rahatlık.. bende otomatik aldım.. ilk kez ov kullanıyorum ve şimdiye kadar keşke alsaydım diyorum tavsiye ederim..

Utku Ataç

« Yanıtla #6 : Mart 12, 2010, 09:51:30 ÖS »
Bende çok otomatik istemem rağmen manuel aldım gene :( keşke otomatik olsaydı rahat rahat gezerdim

mehmet1971

« Yanıtla #7 : Mart 12, 2010, 10:41:37 ÖS »
Ben de ne yazıkki otomatik alsaydım diyenlerdenim. Bundan sonraki aracım kesinlikle otomatik bir araç olacak

dnzknd

« Yanıtla #8 : Mart 14, 2010, 06:33:59 ÖS »
Ben düz vites kullanıyorum. En önemli özelliği vtec teknolojisi olan bu araçta kesinlikle düz vites tavsiye ediyorum kalkışta geçemeyeceğin 1.6 benzinli araç yok diyebilirim. Diesel araçlardada birtek Hyundai Acsent Eraya geçilirsin oda tuzu biberi olur :)

Utku Ataç

« Yanıtla #9 : Mart 14, 2010, 06:52:47 ÖS »
dnknd bey şuana kimseyle kalkış yapamadım ama kullandığım birçok 1.6ya görede bi farkı yok aracımızın sanki.

#KemaL

« Yanıtla #10 : Mart 14, 2010, 06:59:01 ÖS »
otomatik avantajlı trafikde felan kullanımı rahat.Benzin konusunda bende çok yakıyor peder beyde 10.0 üstüne çıkmıyor nasıl yapıyor bilmiyorum. :D

outcry666

« Yanıtla #11 : Mart 14, 2010, 07:03:34 ÖS »
Ben her zaman manuel i tek geçerim arkadaşım da otomatiği var onu da kullandım.rahatlık bir yana otomatik bariz çok yakıyor.performans istiyorsan her zaman manuel derim.

can34

« Yanıtla #12 : Mart 14, 2010, 07:17:54 ÖS »
yeni civiclerin yakıtından zaten herkes çok şikayetçi. otomatik olduğu zaman düşünemiyorum. kesinlikle manuel alırdım. he rahatlık daha önemli,yakıt önemli değil diyorsan tabiki otomatik al

deniz44

« Yanıtla #13 : Mart 14, 2010, 07:20:44 ÖS »
Arkadaşımda otomatik var spor kullanım istedigi zamanlarda pişmanlık yasıyo onun dısında memnun :)

ocean0636

« Yanıtla #14 : Mart 14, 2010, 07:34:13 ÖS »
Spor kullanımsa amac kesinlikle manuel, aile arabası tadında tın tın gezmekse otm.
Mecbur olmadıkça ister dsg,smg vs. Ne olursa olsun ASLA otomatik araca binmem trafik ne olursa olsun :)

ocean0636

« Yanıtla #15 : Mart 14, 2010, 07:35:13 ÖS »
Aynı kullanımda otm ile Manuel'in aynı yakması imkansız fab. Verileri Ortada :)

egc

« Yanıtla #16 : Mart 14, 2010, 08:45:16 ÖS »
Ben her zaman manuel i tek geçerim arkadaşım da otomatiği var onu da kullandım.rahatlık bir yana otomatik bariz çok yakıyor.performans istiyorsan her zaman manuel derim.
bariz ne kadar çok yakıyor bende de otomatik var istanbul içi 9-10 lt arası gidip geliyorum,manueli ise 8-9 arası gidip geliyor 100km de 1 lt fazla yakması alınan rahatlık karsısında hicbirsey.Tercih bence otomatik olmalı,tabi bunu soylemem deki ama c honda olmasındandır baska bir marka olsa otomatigini bu kadar önermezdim

egc

« Yanıtla #17 : Mart 14, 2010, 08:48:00 ÖS »
Spor kullanımsa amac kesinlikle manuel, aile arabası tadında tın tın gezmekse otm.
Mecbur olmadıkça ister dsg,smg vs. Ne olursa olsun ASLA otomatik araca binmem trafik ne olursa olsun :)
tabiki tercih meselesi saygı duyarım ama benım aracımda otomatik ve ailemle birlikte biniyorum ama tın tın gezmiyorum ne hikmetse otomatik olmasına ragmen kalkıslar haricinde gayet hızlı bir arac,önceki aracım focustu ve manueldi,ve diyorum ki kalkıslar haricinde ondan daha seri bir arac bu otm civic.Kaldıkı focus manuel 1.6 lar arasında hatrı sayılır bi yerdedir.

kabuto

« Yanıtla #18 : Mart 14, 2010, 11:54:50 ÖS »
1.8 honda civic hb kullaniyorum triptonik. sedanlari tam otomatikmi oluyor bilmiyorum ama eger onlarda triptonik ise  otomatik arac diyemessin triptonik (yari otomatiktir) . kullanimi gayet zevli . sehir ici 9,5 lt yakiyor aracim .

bu tarz araclarda duz viteslerde daha cok performans alabiliyosun vites gecisleri kendisini cok fazla hissetiyor .  sehir ici gayet konfor sunuyor olmasina karsin duz vitesten yanayim .

egc

« Yanıtla #19 : Mart 14, 2010, 11:58:59 ÖS »
1.8 honda civic hb kullaniyorum triptonik. sedanlari tam otomatikmi oluyor bilmiyorum ama eger onlarda triptonik ise  otomatik arac diyemessin triptonik (yari otomatiktir) . kullanimi gayet zevli . sehir ici 9,5 lt yakiyor aracim .

bu tarz araclarda duz viteslerde daha cok performans alabiliyosun vites gecisleri kendisini cok fazla hissetiyor .  sehir ici gayet konfor sunuyor olmasina karsin duz vitesten yanayim .
sedan civic tam otomatik, makyaj öncesi hb civic ler gibi yarı otomatik degil.Bu arada tiptronik yarı otomatik olmak zorunda degil.

outcry666

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2010, 12:12:23 ÖÖ »
bariz ne kadar çok yakıyor bende de otomatik var istanbul içi 9-10 lt arası gidip geliyorum,manueli ise 8-9 arası gidip geliyor 100km de 1 lt fazla yakması alınan rahatlık karsısında hicbirsey.Tercih bence otomatik olmalı,tabi bunu soylemem deki ama c honda olmasındandır baska bir marka olsa otomatigini bu kadar önermezdim

sadece şunu söyleyeyim ev arkadaşımda 2008 elegamce otomatik var şu an lpg li gerçi de benimki de öyle, benzinde 450 civarı yakıyordu benimki maksimum 300(şehiriçi veriler).performans olarak bakarsanız da manuel otomatikten daha performanslıdır bence her zaman.

ocean0636

« Yanıtla #21 : Mart 15, 2010, 03:48:37 ÖS »
Bendede eskiden 1.6 tdci 109hp focus vardı civic kalkistada her türlü çok çok hızlı focustan :).
Otomatiklerde Asıri uzun bir sanzuman var 5. Vites sonu 300kusurlere denk geliyor mesela.
Sadece 5 uzun olsa ekonomi vitesi olsa iyi olurdu ama tüm vitesler böyle ama.
Fab. Verileri 0-100km hızlanmaları otm=12.5 düz=10.3
Ben filtre egzoz varken 9.3 ölçtüm(yağmurlu bı havada) pek saglık bir ölçüm değil yani..
Egzozu geri takarsam daha saglık bir ölçüm yapicam inş :)

kabuto

« Yanıtla #22 : Mart 15, 2010, 05:46:05 ÖS »
triptonik yariotomatik olmak zorunda demiyorum. kendi aracimdan bahsettim farkindaysan . aynimi bilmiyorum dieyerek belirttim zaten

ocean0636

« Yanıtla #23 : Mart 15, 2010, 07:37:49 ÖS »
Yok ben genel olarak söyledim zaten :). Honda olsunda çamurdan olsun :) otm manuel zevk meselesidir yani tartışılamaz bir konu bence :)

volkankopdag

« Yanıtla #24 : Mart 15, 2010, 08:15:28 ÖS »
istanbulda otomatik diğer şehirlerde manuel :)

şaka bir yana trafikte gerçekten otomatik çok ama çok rahatlık... ben düz kullandım bugüne kadar bütün arabalarımı nasıl karar verdiysem birazda babamın rolü var otomatik'e tamam dedim.

memnunum... düz vitesten biraz fazla yaktığı garanti ama rahatlığa karşı az yakması kabuldür.