TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: hürrem05 - Mart 12, 2010, 03:19:50 ÖÖ
-
Arkadaşlar manuel mi otomatik mi manuel aracı olan arkadaşlar otomatik araç almadıkları için pişman mı yoksa otomatik vites araç alanlar manuel almadık diye pişman mı? 2 VERSİYONUNDA İYİ YÖNLERİNİ KÖTÜ YÖNLERİNİ YAZALIM ARKADAŞLAR ACABA KAÇ KİŞİ OTOMATİK YADA KAÇ KİŞİ MANUEL DİCEK BAKALIM...
-
otomatik bence konforlu sehir içi trafikte rahat rahat kullanıyosun kalkıs hariç performasıda otomatige göre cok iyi bence...onun dısında baska bişey diyemecem sen hangisinde rahatsan onu al bence.
-
manul aldım. şirketin otomatik aracını kullandıktan sornra (araç ford focus ama) keşke otomotik alsaydım dedim. inanılmaz rahat yarı yarıya daha az yoruluyorsun.
-
otomatik makyajlı 2010 premıum var bende... şehiriçi çok rahat ov fakat benzini düz vitesten daha çok yakıyor...
-
otomatik makyajlı 2010 premıum var bende... şehiriçi çok rahat ov fakat benzini düz vitesten daha çok yakıyor...
Benzin olayı da aslında alışana kadar fazla... Biraz otomatik kullanımı çözdün mü neredeyse aynı yakarsın...
Bende de aynı arabadan var ve iyi ki otomatik almışım...
Ben araba kullanmaktan yorulduğum için otomatik almıştım... Bu arabanın cruise control ünü de yabana atmamak lazım rahatlıkta...
Manuel vites gençler için denir fakat gençlerin de özellikle otomatik kullanıp (Özellikle S modunda) ondan sonra karar vermesi gerekir bence...
-
bence otomatik büyük rahatlık.. bende otomatik aldım.. ilk kez ov kullanıyorum ve şimdiye kadar keşke alsaydım diyorum tavsiye ederim..
-
Bende çok otomatik istemem rağmen manuel aldım gene :( keşke otomatik olsaydı rahat rahat gezerdim
-
Ben de ne yazıkki otomatik alsaydım diyenlerdenim. Bundan sonraki aracım kesinlikle otomatik bir araç olacak
-
Ben düz vites kullanıyorum. En önemli özelliği vtec teknolojisi olan bu araçta kesinlikle düz vites tavsiye ediyorum kalkışta geçemeyeceğin 1.6 benzinli araç yok diyebilirim. Diesel araçlardada birtek Hyundai Acsent Eraya geçilirsin oda tuzu biberi olur :)
-
dnknd bey şuana kimseyle kalkış yapamadım ama kullandığım birçok 1.6ya görede bi farkı yok aracımızın sanki.
-
otomatik avantajlı trafikde felan kullanımı rahat.Benzin konusunda bende çok yakıyor peder beyde 10.0 üstüne çıkmıyor nasıl yapıyor bilmiyorum. :D
-
Ben her zaman manuel i tek geçerim arkadaşım da otomatiği var onu da kullandım.rahatlık bir yana otomatik bariz çok yakıyor.performans istiyorsan her zaman manuel derim.
-
yeni civiclerin yakıtından zaten herkes çok şikayetçi. otomatik olduğu zaman düşünemiyorum. kesinlikle manuel alırdım. he rahatlık daha önemli,yakıt önemli değil diyorsan tabiki otomatik al
-
Arkadaşımda otomatik var spor kullanım istedigi zamanlarda pişmanlık yasıyo onun dısında memnun :)
-
Spor kullanımsa amac kesinlikle manuel, aile arabası tadında tın tın gezmekse otm.
Mecbur olmadıkça ister dsg,smg vs. Ne olursa olsun ASLA otomatik araca binmem trafik ne olursa olsun :)
-
Aynı kullanımda otm ile Manuel'in aynı yakması imkansız fab. Verileri Ortada :)
-
Ben her zaman manuel i tek geçerim arkadaşım da otomatiği var onu da kullandım.rahatlık bir yana otomatik bariz çok yakıyor.performans istiyorsan her zaman manuel derim.
bariz ne kadar çok yakıyor bende de otomatik var istanbul içi 9-10 lt arası gidip geliyorum,manueli ise 8-9 arası gidip geliyor 100km de 1 lt fazla yakması alınan rahatlık karsısında hicbirsey.Tercih bence otomatik olmalı,tabi bunu soylemem deki ama c honda olmasındandır baska bir marka olsa otomatigini bu kadar önermezdim
-
Spor kullanımsa amac kesinlikle manuel, aile arabası tadında tın tın gezmekse otm.
Mecbur olmadıkça ister dsg,smg vs. Ne olursa olsun ASLA otomatik araca binmem trafik ne olursa olsun :)
tabiki tercih meselesi saygı duyarım ama benım aracımda otomatik ve ailemle birlikte biniyorum ama tın tın gezmiyorum ne hikmetse otomatik olmasına ragmen kalkıslar haricinde gayet hızlı bir arac,önceki aracım focustu ve manueldi,ve diyorum ki kalkıslar haricinde ondan daha seri bir arac bu otm civic.Kaldıkı focus manuel 1.6 lar arasında hatrı sayılır bi yerdedir.
-
1.8 honda civic hb kullaniyorum triptonik. sedanlari tam otomatikmi oluyor bilmiyorum ama eger onlarda triptonik ise otomatik arac diyemessin triptonik (yari otomatiktir) . kullanimi gayet zevli . sehir ici 9,5 lt yakiyor aracim .
bu tarz araclarda duz viteslerde daha cok performans alabiliyosun vites gecisleri kendisini cok fazla hissetiyor . sehir ici gayet konfor sunuyor olmasina karsin duz vitesten yanayim .
-
1.8 honda civic hb kullaniyorum triptonik. sedanlari tam otomatikmi oluyor bilmiyorum ama eger onlarda triptonik ise otomatik arac diyemessin triptonik (yari otomatiktir) . kullanimi gayet zevli . sehir ici 9,5 lt yakiyor aracim .
bu tarz araclarda duz viteslerde daha cok performans alabiliyosun vites gecisleri kendisini cok fazla hissetiyor . sehir ici gayet konfor sunuyor olmasina karsin duz vitesten yanayim .
sedan civic tam otomatik, makyaj öncesi hb civic ler gibi yarı otomatik degil.Bu arada tiptronik yarı otomatik olmak zorunda degil.
-
bariz ne kadar çok yakıyor bende de otomatik var istanbul içi 9-10 lt arası gidip geliyorum,manueli ise 8-9 arası gidip geliyor 100km de 1 lt fazla yakması alınan rahatlık karsısında hicbirsey.Tercih bence otomatik olmalı,tabi bunu soylemem deki ama c honda olmasındandır baska bir marka olsa otomatigini bu kadar önermezdim
sadece şunu söyleyeyim ev arkadaşımda 2008 elegamce otomatik var şu an lpg li gerçi de benimki de öyle, benzinde 450 civarı yakıyordu benimki maksimum 300(şehiriçi veriler).performans olarak bakarsanız da manuel otomatikten daha performanslıdır bence her zaman.
-
Bendede eskiden 1.6 tdci 109hp focus vardı civic kalkistada her türlü çok çok hızlı focustan :).
Otomatiklerde Asıri uzun bir sanzuman var 5. Vites sonu 300kusurlere denk geliyor mesela.
Sadece 5 uzun olsa ekonomi vitesi olsa iyi olurdu ama tüm vitesler böyle ama.
Fab. Verileri 0-100km hızlanmaları otm=12.5 düz=10.3
Ben filtre egzoz varken 9.3 ölçtüm(yağmurlu bı havada) pek saglık bir ölçüm değil yani..
Egzozu geri takarsam daha saglık bir ölçüm yapicam inş :)
-
triptonik yariotomatik olmak zorunda demiyorum. kendi aracimdan bahsettim farkindaysan . aynimi bilmiyorum dieyerek belirttim zaten
-
Yok ben genel olarak söyledim zaten :). Honda olsunda çamurdan olsun :) otm manuel zevk meselesidir yani tartışılamaz bir konu bence :)
-
istanbulda otomatik diğer şehirlerde manuel :)
şaka bir yana trafikte gerçekten otomatik çok ama çok rahatlık... ben düz kullandım bugüne kadar bütün arabalarımı nasıl karar verdiysem birazda babamın rolü var otomatik'e tamam dedim.
memnunum... düz vitesten biraz fazla yaktığı garanti ama rahatlığa karşı az yakması kabuldür.
-
Arkadaşlar bi bayi ile anlaşma içerisindeyim civic premium otomatik 42bin dediler eleganse manuel 42 bin biri otomatik biri manuel sanruf yok birinde var siz olsanız hangisi dersiniz?
-
hürrem05 bizim dememize bakma sen karar ver bence elegance ile premium arasında sun-roof tan başka hiçbir fark yok... ov ve manuel ise tamamen senin tercihine kalmış,ben otomatik kullanıyorum çok memnunum istanbul şehir içinde büyük rahatlık ama istanbulda değil başka şehirde yaşasam düz vites alırdım çünkü sürüş zevki bence daha fazla... ayrıca ov daha çok yakar düzden... tercih senin.. otomatikte alsan düzde alsan çok memnun kalırsın...
-
arkadaşlar civic ler triptonik değil mi
-
arkadaşlar civic ler triptonik değil mi
trip ama koldan vites manuelin yerini tutamaz..bence manuel
-
istanbuldaysan hakikaten otomatik gerekli özellikle köprü trafiğinde falan manuel çekilmez oluyor .Ben de manuel var 2 saat yol yaptığımda şehir içinde tüm gün pert oluyorum resmen.Pişmanım diyebilirim
-
araba sürmenin keyfi vites atmakla çıkar bence :)
-
ben 2009 elegance otomatik kullanıcısıyım yeni aldım düz vites bakmadım bile aklımdan bile geçirmedim f1 şanzuman olması sana hem düz hem oto vites kullanımını sağlıyor yakıt tüketiminde çok fark yok düz viteste boşa attığın zaman az yakar geri kalan her şekilde aynı yakar gaz pedalı senin kontrolunde basarsan yakar otomatik manuel farketmez
performansa gelinceeeeeeee f1 şanzuman adı üstünde formula 1 teknolojisi
bi de f1 şanzuman olmadığı zaman direksiyon boş görünüyor gözüme
tercih senin
-
Ben düz vites kullanıyorum. En önemli özelliği vtec teknolojisi olan bu araçta kesinlikle düz vites tavsiye ediyorum kalkışta geçemeyeceğin 1.6 benzinli araç yok diyebilirim. Diesel araçlardada birtek Hyundai Acsent Eraya geçilirsin oda tuzu biberi olur :)
vay bee accent era ya bak.. hemde dizelde geçiyor.. ilginç doğrusu..
-
Aynen öyle abi araba teneke gibi Hyundai Eraların dizeline yanaşmayın çok iyi kalkıyor :)
-
Aynen öyle abi araba teneke gibi Hyundai Eraların dizeline yanaşmayın çok iyi kalkıyor :)
haklısındır da benim aklıma takılan şu oldu. hyundai'nin 1.5 dizelinden 1.6 benzinlisi daha iyi. nasıl olur da dizel bizim hondayı tokatlarken benzinlisi tokatlıyamıyor onu çakamadım :)
-
bende yeni 2010 elegance F1 şanzumanlı otomatiğini aldım ve çok menunum performans olarakta süper rahatlık konfor süper hele S moduna aldımmı vitesi hem manuel hemde çok seri oluyor araç hemde zevkli herkesin zevk meselesi test sürüşü yap ve kararı sen ver verdiğim cvp geç olabilir ama başka alacaklar içinde yardımcı olabilir bu cvp
-
Benimde ilk otomatik vitesli aracım. Vites oranları çok uzun olduğundan yavaş hızlanıyor ama düşük devirde yüksek sürat keyfini ve uzun yolda ekonomiyi yaşatıyor. 3000dd'da 150km sürat yabana atılır gibi değil çünkü.
Ha sakin kullanamam kanım kaynar derseniz gaza biraz (çok değil) basın, 1 vites düşsün, kesmedi biraz daha fazla bastınmı, fişek gibi oluyor. Ben sahsen bu otomtik vites kadar hızlı vites değiştirmiyordum. Hele ki yüksek devirlerde hem sarsintisiz hem hızlı vites değişiyor. Alışınca sollamalardaki performansına tutuldum resmen.
Önceki aracım megane 1.6 16V dynamic idi ortalama tüketimim 6,9 civarı idi; şimdi 6,6lt hemde megane ile 110 ile gittiğim yerlerde 120-130 ile gidiyorum, süratli giderken az yakmanın rahatlığı ve sessizliği çok güzelmiş. :lovee
-
Manuel vites 2010 civic premium kullanıyorum. her ne kadar agresif bir sürücü olmasam da, vtec teknolojisini damardan hissetmek çok hoşuma gidiyor. Test aracı otomatik vitesti, pek tat vermemişti. Ancak manuel'in verdiği haz bambaşka.
İstanbul trafiğinde araba kullanmadığım için fikrim değişmedi, yine manuel alırdım.
-
haklısındır da benim aklıma takılan şu oldu. hyundai'nin 1.5 dizelinden 1.6 benzinlisi daha iyi. nasıl olur da dizel bizim hondayı tokatlarken benzinlisi tokatlıyamıyor onu çakamadım :)
Torkçok iyi hyundailerde bide bunların CRDi teknolojisi'nin turbosu daha güzel bi teknoloji + teneke :)
-
bende önceden manuel diyordum ama f1 sanzıman olayı değştirdi artk. o da manuel qibi pek bi performans eksikliği hissettrmiyor. ayrıca rahatlığı var!..
-
Torkçok iyi hyundailerde bide bunların CRDi teknolojisi'nin turbosu daha güzel bi teknoloji + teneke :)
çok haklısın hyundainin torku çok çok yüksekmiş :) senin dilin yandı o zman bundan hee_? :D :D
-
otomatıgı genel olarak gunluk kullanan bırısınde cıddı derecede bı performans kaybı hıssettırmez ama roll drag vs yapan araç deneyen kullanıcılarda cıddı anlamda kayıp yaşatır :)
-
bende otomatik vites diyorum f1 koldan vites olayı mukemmel performans saglıyor .
-
arkadaşlar yorumlar için sağolun ben aracımı aldım alalı 1ay oldu otomatik aldım iyiki otomatik almışım diyorum kendime bidaha araç alsam otomatik alırdım manuel kullanmak işkenceymiş harbi performans diyor bazı arkadaşlar inan otomatik çok performanslı bana manueli aratmıyor helede s modu yokmu aldımmı ona yanına yaklaşamıyorlar bile herkese otomatik tavsiye ederim bide yeni civic alanlar beyaz alsın bi bakan bidaha bakıyor:)
-
arkadaşlar yorumlar için sağolun ben aracımı aldım alalı 1ay oldu otomatik aldım iyiki otomatik almışım diyorum kendime bidaha araç alsam otomatik alırdım manuel kullanmak işkenceymiş harbi performans diyor bazı arkadaşlar inan otomatik çok performanslı bana manueli aratmıyor helede s modu yokmu aldımmı ona yanına yaklaşamıyorlar bile herkese otomatik tavsiye ederim bide yeni civic alanlar beyaz alsın bi bakan bidaha bakıyor:)
hayırlı olsun kardeş.. kazasız belasız sürüşlere...