Aracı 11'inde muayeneye götürdüm. Orada kontrol edilirken araç dörtlüleri yakıyorlar sonra farları biraz açık tutup far yüksekliğine falan bakıyorlar neyse hepiniz biliyorsunuzdur zaten rutin kontrolleri... Araç bu esnada deşarj oldu ve marş basmadı. Yani aracım muayene bandında kaldı resmen 4-5 çalışan itti ve vurdurarak çalıştırdılar arabayı. Görevli muayeneden geçirdi taş gibi araba hiçbişeyi yok dedi ama aküsü zayıf ve el freni tam iyi tutmuyor şeklinde uyarıda bulundu. Diğer bekleyenler benim 2008 model cillop gibi Honda'ma bakıp abi böyle araba geçmeyecek de hangisi geçecek dediler akabinde araç çalışmayınca benim renk hangi tona dönüştü ayna olmadığından bakamadım neyse; bir an önce arabayı alıp bastım gittim oradaki ustalara elektronik arabayı nasıl vurduruyosunuz mal mısınız diye kalaylamadan çekip gittim.
Yarın Pendik oto sanayiye gidip 45 Amperlik ters kutup bir Mutlu akü alacağım. Yeter artık bu akü sorunu, ha yolda kaldım-kalıcam korkusu. Adam gibi bir akü almak lazım, inşallah sorun düzelir. Aynen dediğiniz gibi 5 dk farlar açık kalsın takviye kablosuyla araç çalıştırıyorum.
Bu arada 45'den yüksek amperli akü takarsanız şarj dinamosu aküyü tam şarj edemeyeceğinden verimli kullanamazsınız ve yeterli aküyü yeterli akımla besleyemediğinizden şarj dinamosuna zarar verebilirsiniz. Yanlış bir düşünce var o da; 60A takarsam aracın elektronik kısımlarına fazla akım gider şeklinde, öyle birşey yok. 200A bile bağlasanız 12V gerilim yollayacağından herşey sorunsuz çalışır ve çok uzun süre deşarj olmadan akü kullanılabilir falan şarj etme kısmına gelince yükleme kapasitesi 200A olmayan bir dinamo ile 200A'lık aküyü tam şarj edemezsiniz.