Konu yine vw honda tartışmasına dönüştü...
Öncelikle tekrar tekrar dediğimi yineliyorum:eski bir honda kullanıcısıyım 99 civicten sonra golf tdi a geçtim..vw sempatizanı değilim honda düşmanı da..sadece objektif bakmaya çalışıyorum yormlarımda..
Gelelim konuya:1.si ben aracımı sıkıştırmalara karşı koymak için değil yakıt tüketimi için aldım kaldı ki alabileceğimi düşündüğüm karşılaştırmalarda gayet te iyi yürüdü aracım..
2.si golf tdi ın 1.6 sını 1.4 hdi ile karşılaştırıyoranız gerçekten gülerler size..vw sevmeyebilirsiniz ama böyle de yorum yapılmaz..karşılaştırılması bile komik..
3.sü vw 3.0 lt yaktırdığı bluemotion ile zaten şu anda honda hybrid in değerlerinin altında sizin demenizle vw in bugünü hondanın yarını mı olmuş oluyor?vw tdi ile yakalamışken honda hibridle yakalayamıyor o değerleri..
4.sü ise vw in traktör gibi çalışan motoru 1.9 tdi motorudur..hani şu ilk defa binek araçlardaki kullanılan motorlar,japonların hala biz bu kamyonlarda kullanılan dizelleri nasıl otomobillere uygularız diye düşünürken...
ha şimdi de dersiniz ki hala vw o motorları satıyor,alacak olanın bütçesine göre eski motor da tercih edebilir alacak olan kişi sonuçta 2.0 180 bg lik bitdi motoru da var parası olan gider alır..
Sonuç olarak yine aynı şeye geliyoruz siz uzun yıllar bu atmosferiği kullanmaya mahkum ediliyorsunuz gerçekten saçma..o zaman merso bmw de yapmasın dizel motorlar marka imajımız zedeleniyor diye..olur mu hiç böyle şey yahu