Gönderen Konu: Linea T-jet 1.4 Vs Honda Civic Vtec2  (Okunma sayısı 67959 defa)

canguder

Ynt: Linea T-jet 1.4 Vs Honda Civic Vtec2
« Yanıtla #125 : Mayıs 27, 2010, 09:28:31 ÖS »
tamam dizelseverler ve hondaseverler ayrı kefeye düştüler. bence dizelseverler honda sevmiyor çünkü honda dizelcilerin beklentilerini karşılamıyor. ama honda benim tüm isteklerimi karşılıyor. karşılamayan arkadaşlar gidip dizel alıyor zaten ve memnunlar. benim yakıt problemim olmadığı için dizelede ihtiyacım olmuyor. benim araçtan beklentim sportiflik,sürüş zevki,modifiye,tasarımdır. bunların hepsi hondada var.Bunların olmadığını iddia eden arkadaşlar varsa söyleyebilir saygı duyarım. Ama dizelciler +5500devirdeki vtec senfonisini hiç bir zaman duyamayacaklar çünkü max beygiri 4000 devirde alıyorlar :) Bu arada tartışma ortamı yaratılmış , burası honda ve hondayı yermek yerine yapıcı açıklamalar yapılsaydı bu kadar tarışma çıkmazdı. Siz hondanın hibrit teknolojisini kabullenemediğiniz için dizelin daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz ama çok yanlış.Bunu gelecek gösterecektir.Tüm arkadaşlara verdikleri doğru veya yanlış bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Mayıs 27, 2010, 09:29:23 ÖS Gönderen: canguder »

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #126 : Mayıs 27, 2010, 09:35:08 ÖS »
tamam dizelseverler ve hondaseverler ayrı kefeye düştüler. bence dizelseverler honda sevmiyor çünkü honda dizelcilerin beklentilerini karşılamıyor. ama honda benim tüm isteklerimi karşılıyor. karşılamayan arkadaşlar gidip dizel alıyor zaten ve memnunlar. benim yakıt problemim olmadığı için dizelede ihtiyacım olmuyor. benim araçtan beklentim sportiflik,sürüş zevki,modifiye,tasarımdır. bunların hepsi hondada var.Bunların olmadığını iddia eden arkadaşlar varsa söyleyebilir saygı duyarım. Ama dizelciler +5500devirdeki vtec senfonisini hiç bir zaman duyamayacaklar çünkü max beygiri 4000 devirde alıyorlar :) Bu arada tartışma ortamı yaratılmış , burası honda ve hondayı yermek yerine yapıcı açıklamalar yapılsaydı bu kadar tarışma çıkmazdı. Siz hondanın hibrit teknolojisini kabullenemediğiniz için dizelin daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz ama çok yanlış.Bunu gelecek gösterecektir.Tüm arkadaşlara verdikleri doğru veya yanlış bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

+5500 Devir'deki VTEC senfonisi olayında sana sonsuza kadar katılıyorum.Ben şahsen Vtec sesi duyunca beni assalar dahi gıkım çıkmaz ya.O sesi duyduqum zaman içime bir mutluluk bir adrenalin geliyor.Beni benden alıyor :) Ya anlatılmaz,yorumsuz bişey,dile getiremiyorum.Çok garip bir olay... :D

statik

« Yanıtla #127 : Mayıs 27, 2010, 10:49:22 ÖS »
Eski 1.4 is sedanım vardı. Araba bakım nedir bilmezdi. Ne triger kayışı,ne yağı, ne suyu hiçbişeyinden haberimiz yoktu. Ortalık malı gibi isteyen herkes biniyordu. Kaç km olduğunu, bakımının ne zaman yapıldığını,gelecek bakımının ne zaman olduğunu takip eden yoktu (kişilik meselesi, bazı insanlar motor patlayana kadar biner. odası dağınık insanların bir başka versiyonu) Ben aşırı devirli kullanırdım. Hele 1.4 civiclerde 6000 devirlerde ince bi ses çıkar, onu duyabilmek için dakikalarca 6000 devirde gittiğimi bilirim. Hiç arıza yapmadı. Türkiyeyi turladım. Yaz kış kontağı çevirdiğim gibi gazı köklerdim. Balatalar diske sürtene kadar balata değiştirmezdim. Bigün satmaya karar verdim. Adamada açık açık söyledim. Önden vuruğu var, bakım nedir bilmez, motoru sorun çıkarabilir. İyi bir ustaya gösterelim, eğer ciddi bir sorunu varsa fiyattan hemen düşelim. Anlaşıp adamın ustasına gittik. Motoru açtılar, baktılar, motor iyi durumda yorumunu yaptılar. Sonra adam aracı kullandı, performansına bayıldı. Ön takımda çıt yoktu. 2006 yılıydı ve 12.5 bin TL ye satmıştım.

Bana böyle sağlam araba yapmış bir firmayı ben her yerde savunurum. Megane 1.5 DCI ile anadolu dağlarında gece yarı sı mahsur kalmıştık. Ben anlamam arkadaş, reno beni yolda bıraktı, honda bırakmadı. Bir abimizin arabasıydı, az yakıyor diye ödünç almıştık, bakımı gelmeden bakım yaptıran biriydi ama yolda bıraktı.

Birgün yanımıza misafir gelen focus tdci araçlı arkadaşımızın ankaraya giderken turboyu bozduğunu duyduk.

Bir dostum pejo HDI almıştı. Motordan acayip acayip sesler geldiği için servise gitmiştik beraber. Serviste 4-5 farklı pejo sahibi kişinin arızlardan dolayı cinnet geçirmek üzere olduğuna şahit olmuştuk.

Yine 1.6 megane2 sahibi bir abimiz megane için zengin arabası diyor. Çünkü çıkardığı arızaları ancak zengin olanlar karşılayabilir diyor. Şimdi 2008 model civic aldı. Hayat buymuş diyor.

Bir ara passat almaya kalktım. Gittm vw forumlarına üye oldum. İsteğimden bahsettim. FSI alma dediler, 1.6 alma gitmez, çok yakar dediler. 1.8T modası geçti, en derli toplusu en az 150 bin km de, onlarda sürekli arıza veriyor dediler. TAMAM VAZGEÇTİM dedim.

Kötü duyumlarıma rağmen focus TDCI otomatik almak istedim, ford servisinde çalışan komşumuz CVT şanzımanın sürekli arıza verdiğini ve telafisinin çok pahalı olduğunu söyledi. Hondan varken ne işin var kütük gibi fordda dedi. TAMAM VAZGEÇTİM dedim.

Bazen ailemle uzun yola çıkıyoruz. Yeri geliyor 16-17 saat yol gidiyoruz. Gecenin 3 üde olsa karanlık dağların arasından aslanlar gibi, motordan acayip acayip ses çıkarmadan gidebilen,acaba yolda kalır mıyız diye asla tedirgin etmeyen başka bir marka görmedim. (uzun yola gidenler bilir, anadoluda aldığınız bazı benzinler acayiptir, motorda enteresan sesler yapar, çekişi düşer, ve motor uzun süreli çalıştığından dolayı garip sesler, uğulular çıkarmaya başlayabilir. ben bunu honda da hiç görmedim. pejo HDI, chrysler 300M, renault megane, clio, albea, ford fiesta da gördüm)

Bana dizel üretmiyor diye hondayı küçümsemeyin. Turbosu bozulduğu zaman ocağa incir ağacı diken, otomatik vitesi bozulduğu zaman dünyaları başına yıkan araçlarla kıyaslamayın. Evet honda dizele ağırlık vermiyor. Çağdaş değildir çünkü. Honda daima çağ açar! Herkes 70-90 hp ler üretirken gider 120-160 vs gibi ürkütücü beygirler üretir. Vteci icat eder. Az yaktırtır, acayip acayip şeyler yapar. Müşterilerinin üzerinde arge denemeleri yapmaz. Honda yine çağ açmak üzere hibrite çalışıyor bence. bu benim görüşüm.

Herkese saygılar...

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #128 : Mayıs 27, 2010, 10:54:29 ÖS »
Eski 1.4 is sedanım vardı. Araba bakım nedir bilmezdi. Ne triger kayışı,ne yağı, ne suyu hiçbişeyinden haberimiz yoktu. Ortalık malı gibi isteyen herkes biniyordu. Kaç km olduğunu, bakımının ne zaman yapıldığını,gelecek bakımının ne zaman olduğunu takip eden yoktu (kişilik meselesi, bazı insanlar motor patlayana kadar biner. odası dağınık insanların bir başka versiyonu) Ben aşırı devirli kullanırdım. Hele 1.4 civiclerde 6000 devirlerde ince bi ses çıkar, onu duyabilmek için dakikalarca 6000 devirde gittiğimi bilirim. Hiç arıza yapmadı. Türkiyeyi turladım. Yaz kış kontağı çevirdiğim gibi gazı köklerdim. Balatalar diske sürtene kadar balata değiştirmezdim. Bigün satmaya karar verdim. Adamada açık açık söyledim. Önden vuruğu var, bakım nedir bilmez, motoru sorun çıkarabilir. İyi bir ustaya gösterelim, eğer ciddi bir sorunu varsa fiyattan hemen düşelim. Anlaşıp adamın ustasına gittik. Motoru açtılar, baktılar, motor iyi durumda yorumunu yaptılar. Sonra adam aracı kullandı, performansına bayıldı. Ön takımda çıt yoktu. 2006 yılıydı ve 12.5 bin TL ye satmıştım.

Bana böyle sağlam araba yapmış bir firmayı ben her yerde savunurum. Megane 1.5 DCI ile anadolu dağlarında gece yarı sı mahsur kalmıştık. Ben anlamam arkadaş, reno beni yolda bıraktı, honda bırakmadı. Bir abimizin arabasıydı, az yakıyor diye ödünç almıştık, bakımı gelmeden bakım yaptıran biriydi ama yolda bıraktı.

Birgün yanımıza misafir gelen focus tdci araçlı arkadaşımızın ankaraya giderken turboyu bozduğunu duyduk.

Bir dostum pejo HDI almıştı. Motordan acayip acayip sesler geldiği için servise gitmiştik beraber. Serviste 4-5 farklı pejo sahibi kişinin arızlardan dolayı cinnet geçirmek üzere olduğuna şahit olmuştuk.

Yine 1.6 megane2 sahibi bir abimiz megane için zengin arabası diyor. Çünkü çıkardığı arızaları ancak zengin olanlar karşılayabilir diyor. Şimdi 2008 model civic aldı. Hayat buymuş diyor.

Bir ara passat almaya kalktım. Gittm vw forumlarına üye oldum. İsteğimden bahsettim. FSI alma dediler, 1.6 alma gitmez, çok yakar dediler. 1.8T modası geçti, en derli toplusu en az 150 bin km de, onlarda sürekli arıza veriyor dediler. TAMAM VAZGEÇTİM dedim.

Kötü duyumlarıma rağmen focus TDCI otomatik almak istedim, ford servisinde çalışan komşumuz CVT şanzımanın sürekli arıza verdiğini ve telafisinin çok pahalı olduğunu söyledi. Hondan varken ne işin var kütük gibi fordda dedi. TAMAM VAZGEÇTİM dedim.

Bazen ailemle uzun yola çıkıyoruz. Yeri geliyor 16-17 saat yol gidiyoruz. Gecenin 3 üde olsa karanlık dağların arasından aslanlar gibi, motordan acayip acayip ses çıkarmadan gidebilen,acaba yolda kalır mıyız diye asla tedirgin etmeyen başka bir marka görmedim. (uzun yola gidenler bilir, anadoluda aldığınız bazı benzinler acayiptir, motorda enteresan sesler yapar, çekişi düşer, ve motor uzun süreli çalıştığından dolayı garip sesler, uğulular çıkarmaya başlayabilir. ben bunu honda da hiç görmedim. pejo HDI, chrysler 300M, renault megane, clio, albea, ford fiesta da gördüm)

Bana dizel üretmiyor diye hondayı küçümsemeyin. Turbosu bozulduğu zaman ocağa incir ağacı diken, otomatik vitesi bozulduğu zaman dünyaları başına yıkan araçlarla kıyaslamayın. Evet honda dizele ağırlık vermiyor. Çağdaş değildir çünkü. Honda daima çağ açar! Herkes 70-90 hp ler üretirken gider 120-160 vs gibi ürkütücü beygirler üretir. Vteci icat eder. Az yaktırtır, acayip acayip şeyler yapar. Müşterilerinin üzerinde arge denemeleri yapmaz. Honda yine çağ açmak üzere hibrite çalışıyor bence. bu benim görüşüm.

Herkese saygılar...

Bunun üstüne yorum bile yapılamaz.Honda'nın farkı işte,kullananlar ortada,düşünceler burada.Daha ne olsun.Helal olsun.

Yorumuna saqlık.

dt kaya

« Yanıtla #129 : Mayıs 27, 2010, 10:59:27 ÖS »
Tabi ki siz de kendi düşüncelerinizde haklısınız..benim hondadan vazgeçmemdeki en büyük sebep dizelinin olmamasıydı..gidip te cr-v almayacağıma göre piyasadaki en keliteli en konforlu en sade ve şık otomatik şanzımanı iyi olan bir dizel c sınıfı araç aradım ve de tek seçenek olarak golf çıktı önüme..gittim aldım çok ta mutluyum..dediğim gibi OTOMOBİL İŞİ TAMAMEN ONDAN NE BEKLEDİĞİZE BAĞLI..Bundan dolayı kimse seçimleri konusunda eleştirilemez..

qwertylion

« Yanıtla #130 : Mayıs 28, 2010, 08:01:58 ÖÖ »
honda dizel üretmiyor çağdaş değil; turbo üretmiyor çabuk bozuluyor deniliyor. peki o zaman nasıl oluyorda honda teknoloji devi oluyor ben bunu anlamıyorum. Bir tane asimo denilen robot üretmesinden banane! bana faydası ne?

vw size golf te 5 çeşit motor seçeneği sunarken (dizel benzinli ) biz 125 beygire muhtaç kalıyoruz. bunu irdelemek lazım. Turbolu araç üretmemek marifet değil  arkadaşlar.  sizde istemezmisiniz 1.6 180 beygir civic sedan araç?

canguder

« Yanıtla #131 : Mayıs 28, 2010, 08:24:21 ÖÖ »
Bir tek asimo değil hondanın motorsiklet devi olduğunuda unutmayın. Ayrıca zamanında yapılmış type-r ,  s2000 ve f1 motorlarınında şanını asla unutmayın. Ayrıca 12 yıl önceki teknoloji ile çıkarılan s2000 motoru 2.0 lt 240 beygir. Şu anda opelin vw'nin turbosuz aldığı en yüksek atmosferik değer 2.0 motorda 150 hp. Honda 10 yıl önce yaklaşık 90 hp fazlasını üretmiş ve mükemmel bir sürüş zevki yakalamış. Şimdi diğer markaların onu yakalamasını bekliyor olamazmı ? Turbo araç üretmek çokmu zorda honda üretmiyor sanıyorsunuz. Hayır ! Biz normal araçları turbo kitlerle bile büyük performans alırken honda mühendisleri eminimki bizim yapacağımızın iki katı performanslı ve dayanıklı yapacaklardır.Bu bir satış politikasıdır arkadaşlar.Sen farklı olacaksınki tercih etsinler.Yoksa şu anda her markanın turbo aracı var.Dikkat ettim sadece hondanın seri üretimde turbo aracı yok.Bana göre bu şekildede devam etmesi akıllıca olur. 1.6 180 hp değilde 1.6 160 hp vti var zaten yani yok değil.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2010, 08:25:29 ÖÖ Gönderen: canguder »

alican_07

« Yanıtla #132 : Mayıs 28, 2010, 09:06:17 ÖÖ »
hibrit teknoloji filan değil kabullenmek gereken bişey değilki kabullenelim elektirikli motoru bundan 10 sene önce opel astra da kullandı ne teknolojisinden bahsediyorsun mademki çağ açacak bi teknoloji hem çok az yakmalı hemde performanslı olmalı şimdi başlarsın sen yıkıcı değil yapıcı konuş falan filan dostum bu konuda yıkıcıyım honda sevmiyorsun yermek için konuşuyorsun konuşmalarınıda geç yapsınlar gene vti gibi bi araç bak bakalım kim ne laf söylüyor veya yapsınlar 1.6 dizel 2.0 dizel yani motor seçeneği olan araçlar yapılsın kimse gık demez fakat bi benzinli bi hibrit motor aha bitti seçenek.

canguder

« Yanıtla #133 : Mayıs 28, 2010, 09:26:26 ÖÖ »
Honda herkes için özel araç üretmiyor ne yazıkki. Türkiyede 1 milyon kişiye hitab ediyorsa amerikada 50 milyon kişiye Hitab ediyor dünyada 200 milyon kişiye hitab ediyor. yani sırf türkiyede dizel ihtiyacı var diye tüm mühendisler toplanıp arge çalışmaları yapıp yıllarca uğraşıp senin için dizel motormu geliştirecekler ? Bunun yerine amerikadada rağbet gören hibrit geliştirmeyi tercih etmiş. Sen istersen honda alırsın istersen gidip başka dizel araç alırsın. Burasıda honda forumu olduğuna göre dizel hondası olan çok nadir kişiler vardır.Geneli benzinli veya lpgli kullanmakta araçlarını.Başka marka dizel araçları ile gelip burda yorum yapan arkadaşlarada teşekkür ederim ama ne yazıkki honda sizin beklentilerinizi karşılamıyor.Benzinli üretmeye devam ediyor.

civicci35

« Yanıtla #134 : Mayıs 28, 2010, 10:49:04 ÖÖ »
KARDEŞİM HONDA FORUMUNDA HONDAYA .OK ATMAK İÇİN ÜYE OLAN SANALOĞLAN'LARA SESLENİYORUM!GİDİN HANGİ MARKAYI SEVİYORSANIZ ONUN FORUMLARINDA İSTEDİĞİNİZ YORUMLARI YAPIN.HAYAT TECRÜBEDEN İBARETTİR FARKLI MARKALARDAN KUYRUK ACISI ÇEKENLER KENDİ EGOLARINI TATMİN ETMEK İÇİN GELİP BURDA AHKAM KESMESİN  HONDANIN NE OLDUĞUNU BURADAKİ HERKEZ BİLİYOR.HONDA KULLANIPTA ÖZELEŞTİRİ ADI ALTINDA YOK ŞU MARKANIN ŞU DONANIMI VAR YOK EFENDİM ŞU MOTOR SEÇENEKLERİ WAR DİYENLEREDE AYAR OLUYORUM KAFANIZA SİLAHMI DAYADILAR KARDEŞİM HONDA ALIN DİYE SATIN ARABALARINIZI BÜTÇENİZ YETİYORSA ALIN İSTEDİĞİNİZİ.HONDADAN ÖNCE BİTON ARABA KULLANDIM HEPSİ SANAYİDE ÇEVRE EDİNMEME SEBEP OLDU SAĞOLSUNLAR 4 YILDIR HONDACIYIM ÇOKTA MEMNUNUM.

doan

« Yanıtla #135 : Mayıs 28, 2010, 10:53:02 ÖÖ »
hondayı büyük bi suç işliyomuş gibi eleştirmeye gerek yok bence. honda Türkiye'de tek motor seçeneği sunuyor. biz kullanıcılarda bu motorlardan istediğimizi alırız düşüncesiyle gidip civic alıyoruz. bi çok insanda böyle düşünmekte ki en çok satan benzinli binek araçtı sanırım. seçenek çoğalsa tabi ki çok iyi olur. ama dediğim gibi kullananlara bu seçenek yetmiş ki alıp kullanıyorlar. kimseye zorla araç satılmıyor. daha fazla eko. isteyen gidip dizel kullanıyor. bu aracı kullananları görüyorm ki bi çoğu bu tek seçenek motordan memnun o zaman sıkıntı yok :) her karşılaştırmada olduğu gibi yine mesele sizin araçtan beklentiniz. ben tork değilde devir çevirsin dedğim için honda kullanıyorum.

statik

« Yanıtla #136 : Mayıs 28, 2010, 11:00:57 ÖÖ »
Tamam arkadaşlar peki, madem hondada motor seçeneği yok. Birde şu açıdan olaya bakalım.

Hyundaide accent modelinde 1.4 benzinli, 1.6 benzinli ve 1.6 dizel seçenekleri var. Hitap ettiği kesime baktığımız zaman katılımının taksici, çeyreğinin şirketler, diğer kalan çeyreğinde neredeyse kiralık araç şirketlerinin satın aldığını görüyoruz. Dikkat edin hyundai bayilerine birey olarak gittiğinizde sizinle pek ilgilenmezler. Adamlar tek satışta 100 araç satmaya bakıyor. 1 kişiyle uğraşmakta istemiyor. Ben hyundai almam, çünkü kırmızı ışıkta bir taksiyle, otoparkta plakalığında xx rent a car yazan biriyle aynı değerde olmak istemem.

Renaultta da aynı şekilde bir sürü motor seçeneği var. Ama görüyoruzki daha 2010 kasaları bile taksicilerin eline geçti. Yolların ustası, arabaların profesörü olan bu adamlar neden megane tercih ediyorlar? Çünkü o arabaya kıyılır bunu iyi biliyorlar. Daha önce şahine kıymışlardı, şimdi de 2010 model size göre teknoloji harikası meganelara kıyıyolar.

Volkswagene gelelim. 1. sınıf şirketlerin filo araçlarında baş tacıdır vw jetta, passatlar. Üst düzey yöneticilere birer passat, alt düzey yöneticilere birer jetta. Karizma tamamdır. Sunulan seçeneklerde normal kullanım değil, ARAÇ niyetine gidiliyor. Yani bir şirkette mutfakta kullanılan fırınla dizel passat aynı manaya geliyor.

Audiye gelelim. Birçok seçenekle önümüze çıkıyor. Ama bakıyoruzki 2.0 motorlu A4 le Vtec2 neredeyse aynı performansı sergiliyor. 1.6 audiler zaten yüz karası. Yaptıkları dizel motorlar evet onlar eli öpülesi araçlar.

Peugeota gelelim. Kendileri arıza şampiyonu bir firma olduğu için bunu direk pas geçiyorum. İnanmayan bir pejo bayisini ziyaret edip olan bitenleri ibretle seyredebilir. Arkadaşımın pejosuyla 4 kez şahit oldum.

Mercedes ve BMW ye gelince, onlar üst düzey insanlara hitap ediyor. 1.6 kompresörlü araçların yakıt ve performans eleştirilerini her yerden okuyabilirsiniz.

Seçenek seçenek ne seçenek? 1.6 civic var, 1.4 civic var, 1.8 civic var daha ne olsun? Dizel üretipte taksicilerin, kiralık araç şirketlerinin kitlesi olmayı reddediyor adamlar.

Ha honda babamın firması değil. Ama babam için en uygun arabayı üretiyor.

dt kaya

« Yanıtla #137 : Mayıs 28, 2010, 06:05:34 ÖS »
Arkadaşım olaya yanlış açıdan bakıyorsun..honda dizel civic i üretsin bakalım noluyor..ayrıca vw lere mutfakta kullanılan fırın yakıştırması çok komik gerçekten..diyorsunuz ki hondaya çamur atmayın yok efendim gidin başka forumlarda yazın bilmem ne sizin yaptığınız ne yahu? Ayrıca marka sempatizanları olarak bizi suçluyorsunuz asıl onlar sizsiniz..hiç gerek yok vw e hele passata a mutfaktaki fırından farkı yok demeye gerçekten komik duruma düşüyorsunuz...honda benim saygı duyduğum geçmişte de kullandığım bi marka..vw de avrupa nın en büyük otomobil üreticisidir..sevmiyor olabilrsiniz ama saygı duymak zorundasınız..her markanın kendine has özellikleri mevcuttur diğer markalarda olmayan..

statik

« Yanıtla #138 : Mayıs 28, 2010, 07:09:53 ÖS »
Arkadaşım olaya yanlış açıdan bakıyorsun..honda dizel civic i üretsin bakalım noluyor..ayrıca vw lere mutfakta kullanılan fırın yakıştırması çok komik gerçekten..diyorsunuz ki hondaya çamur atmayın yok efendim gidin başka forumlarda yazın bilmem ne sizin yaptığınız ne yahu? Ayrıca marka sempatizanları olarak bizi suçluyorsunuz asıl onlar sizsiniz..hiç gerek yok vw e hele passata a mutfaktaki fırından farkı yok demeye gerçekten komik duruma düşüyorsunuz...honda benim saygı duyduğum geçmişte de kullandığım bi marka..vw de avrupa nın en büyük otomobil üreticisidir..sevmiyor olabilrsiniz ama saygı duymak zorundasınız..her markanın kendine has özellikleri mevcuttur diğer markalarda olmayan..

Mutfaktaki eşyadan kasıt, bir şirket passata ARAÇ muamelesi yapar, bir aile evlat muamelesi yapar. O açıdan dedim. Neyse bu muhabbet sonsuza kadar gidecek. Benim söyleyeceklerim bu kadar :)

dt kaya

« Yanıtla #139 : Mayıs 28, 2010, 08:14:53 ÖS »
Sizin civicleriniz sizin araçlarınız değil mi?ama sevdiğiniz için de evladınız gibi bakmıyor musunuz? tıpkı ben de öyleyim..yani 4 tekerlekli tenekeye başka ne muamele yapılır ki :P neyse arkadaşım herkesin malı kendinedir kendine güzeldir :)

emre16

« Yanıtla #140 : Mayıs 29, 2010, 12:24:28 ÖÖ »
bu konuyu statik arkadaşım mükemmel yazılarıyla bitirmiştir.HONDA sürenler her zaman ayrıcalıklıdır.Konunun özeti bahsedilmiş zaten herkes kendi beklentilerini karşılayan otomobilleri tercih eder ama dizel ama benzinli...Ama bi marka varki kitlesine tamamı ile hitab eden ve onları üzmeyen ayrıca müşterilerinin üzerinde arge denemeleri yapmayan farklı ve ayrıcalıklı marka HONDA ya ısrarla turbosuz araç ürettiği için tebrik ediyor ve gelecektede turbolu motor yaparsa bundada piyasayı alt-üst edeceğini biliyoruz.Aynı benzinlide olduğu gibi VTEC efsanesi....HONDA HAYAT ONDA....Hondayı kötülemek isteyenler uğraşmayın bilen biliyor zaten gidin çekici firmalarında çalışan şöförlere sorun en az hatta hiç yolda kalmayan arabanın hangisi olduğunu.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2010, 12:25:21 ÖÖ Gönderen: emre16 »

dt kaya

« Yanıtla #141 : Mayıs 29, 2010, 10:21:28 ÖÖ »
Size sadece yolda kalmamasıyla övündüğünüz hondalarınızla mutluluklar arkadaşlar umarım milyon km çevirirsiniz yolda kalmadan..

doan

« Yanıtla #142 : Mayıs 29, 2010, 02:12:56 ÖS »
hondayı seviyoruz eyvallahta karşılaştırılan markalarda chery tiggo falan deil. volkswagen ford renault gibi firmalar. çokta küçümsememek ya da honda'ya bugatti gibi yaklaşmamak lazım. dışarıdan bakınca ters tepki yapıyo çünkü :) dt kaya'nın dediği gibi her markanın ağır bastığı özellikleri var. örneğin honda performans dayanıklı motorlar şanzımanlar. volkswagen konfor gibi. ben aynı paraya civicten başka bi model tercih etmem bana civic hitap ediyor ama diğer araçlar hiçte boş değil diye düşünüyorum.

gmail34

« Yanıtla #143 : Mayıs 29, 2010, 04:10:49 ÖS »
hondayı seviyoruz eyvallahta karşılaştırılan markalarda chery tiggo falan deil. volkswagen ford renault gibi firmalar. çokta küçümsememek ya da honda'ya bugatti gibi yaklaşmamak lazım. dışarıdan bakınca ters tepki yapıyo çünkü :) dt kaya'nın dediği gibi her markanın ağır bastığı özellikleri var. örneğin honda performans dayanıklı motorlar şanzımanlar. volkswagen konfor gibi. ben aynı paraya civicten başka bi model tercih etmem bana civic hitap ediyor ama diğer araçlar hiçte boş değil diye düşünüyorum.

Yorum kesinlikle budur. Herkese hitap eden bir marka vardır. Kim hangi arabayla mutluysa ona biner. Kimse kimsenin kullandığı araba markasını ve o markanın hedef kitlesini aşağılamadığı sürece sorun olmaz zaten.

cobra34

« Yanıtla #144 : Mayıs 29, 2010, 04:56:57 ÖS »
Size sadece yolda kalmamasıyla övündüğünüz hondalarınızla mutluluklar arkadaşlar umarım milyon km çevirirsiniz yolda kalmadan..
ara ara hondayı eleştirmek için birileri farklı nick lerle sitenin tadını kaçırıo diye düşünüyorum.

Ghan

« Yanıtla #145 : Mayıs 29, 2010, 05:15:29 ÖS »
Bizim Muhabbet Neydi Nolmuş.Arkadaşlar Hondalarımızın Gerçekten Güzel Arabalar.Ama Renkler Ve Zevkler Tartışılmaz,Kimi Konfordan Haz Alır.Kimi Gazlamaktan.Ona Görede Tercihini Yapar.Ama Ben Şu Ana Vtec2 Mi Satsam Gene Vtec2 Alırım.Param Olda Yeni Civic Alırım.Kimisi Ww Sever Ondan Vazgecmez Kimisi Reno.Ama Şunu Kabul Edelim Hondanın Aşığı Olup Alan Kadar Öbür Markaları Sırf Haz Verdiği İçin Alan Yoktur.O Yüzden Bu Araba 09 Da Tek Motor Secenegiyle 10bin Sattı.Bunuda Göz Ardı Etmemek Gerekir.

egc

« Yanıtla #146 : Mayıs 29, 2010, 06:59:00 ÖS »
ara ara hondayı eleştirmek için birileri farklı nick lerle sitenin tadını kaçırıo diye düşünüyorum.
+1
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2010, 06:59:56 ÖS Gönderen: egc »

BAYTAR

« Yanıtla #147 : Haziran 03, 2010, 12:21:58 ÖS »
evet tekrardan merhaba sevgili honda severler

aşırı yoğun bir hafta sebebiyle söylemek isteğim bazı şeyler vardı söyleyemedim

öncelikle fiat şöyle böyle kötü bir işe yaramaz diyenler bunlar sizin tercihiniz . bana göre de honda öyle
honda nın yaptığı arıza listeleri buraya sığmaz . şu ana dek üç honda gördüm üçü de elektronik arızası ,
bir tanesi şanzımandan yağ kaçırma ve bir tanesi ise buji kablosu kaçağı veriyordu

yani honda sütten çıkma ak kaşık değil

gelelim fiat a   adamlar 110 yıldır araba yapıyor 19 tane fabrikaları var ( kamyon ağır iş makinası jet fabrikaları hariç ) yaptıkları çoğu araba başka arabaların alt yapısını oluşturuyor . örneğin şimdi hemen burun kıvıracağınız ancak dünyanın en çok üretilen 10 otomobilinden biri olan fiat 124 ( ayrıyetten rusyada ladanın temellerini atmıştır .)

var mı honda nın böyle bir arabası

bilmeyenler için söyleyelim italyada baretta ne fabrikası ? tabanca

tabanca yapmak için elektronik gerekmez çelik işlenmesi önemlidir . yani motor yapmak da tamamıyla çelik işleme tekniklerine bağlıdır . burda daha düne dek motorsiklet yapıp 10 gün sonra hadi araba yapalım diyenlerle 120 yıldır çelik işleyen bir endüstri devine araba yapmasın bilmiyor diyemezsin .haa peki turbo arıza yapar turbo arıza yapıyor diyenler : 60.000 km deyim daha hiç bir şey olmadı hadi anasını satıyım yaptı ! arkadaşlar fiatın sevisini hondanın servisiyle karıştırmayalım fiat bile türkiyedeki kendi servis sayısını bilmiyor . ikincisi ve dahada önemlisi turbo fiyatı 600 tl yani 4.000 5.000 tl değil burda uzun ömürlü motor diye bir şey tutturmuşsunuz nedir bu yaa sanki 500.000 km yol yapmış honda var piyasada   

honda ne yaparsa yapsın bence sıradanlıktan kurtulamıyor. bir tarzı var ama hepsi aynı . bak audi ye alfa rome ya adamlar yapmış stilli . ben honda da kullandım ama italyan arabalarını verdiği ruhu asla alamadım . lütfen burda kimse bir arabayı kullanmadan cak cak ötmesin !

ruh ruh yoksa araba da yoktur

gelelim  teknoloji deviyiyiz diyorsunuz dizel motor yapamıyorsunuz sevgili honda severler . cevrecilik olarak hibrid otomobil yapıyoruz diyorsunuz madem öyleyse yap tamamıyla elektrikli otomobil kurtul . bakın sevgili honda severler renault yapıyor neden honda yapamıyor ?
yoksa asimodan bana ne . ayrıca fiat tam 4 tip motoru dünyanın 30 ülkesinde satışa sunuyor

benzin
dizel
etanol
lpg

madem hondasın ....     e yapsana be koçum sende !

minimal_freak

« Yanıtla #148 : Haziran 03, 2010, 12:27:31 ÖS »
bu adamla muhattap olanın aklına şaşarım :D

hunace

« Yanıtla #149 : Haziran 03, 2010, 12:50:36 ÖS »
evet tekrardan merhaba sevgili honda severler

aşırı yoğun bir hafta sebebiyle söylemek isteğim bazı şeyler vardı söyleyemedim

öncelikle fiat şöyle böyle kötü bir işe yaramaz diyenler bunlar sizin tercihiniz . bana göre de honda öyle
honda nın yaptığı arıza listeleri buraya sığmaz . şu ana dek üç honda gördüm üçü de elektronik arızası ,
bir tanesi şanzımandan yağ kaçırma ve bir tanesi ise buji kablosu kaçağı veriyordu

yani honda sütten çıkma ak kaşık değil

gelelim fiat a   adamlar 110 yıldır araba yapıyor 19 tane fabrikaları var ( kamyon ağır iş makinası jet fabrikaları hariç ) yaptıkları çoğu araba başka arabaların alt yapısını oluşturuyor . örneğin şimdi hemen burun kıvıracağınız ancak dünyanın en çok üretilen 10 otomobilinden biri olan fiat 124 ( ayrıyetten rusyada ladanın temellerini atmıştır .)

var mı honda nın böyle bir arabası

bilmeyenler için söyleyelim italyada baretta ne fabrikası ? tabanca

tabanca yapmak için elektronik gerekmez çelik işlenmesi önemlidir . yani motor yapmak da tamamıyla çelik işleme tekniklerine bağlıdır . burda daha düne dek motorsiklet yapıp 10 gün sonra hadi araba yapalım diyenlerle 120 yıldır çelik işleyen bir endüstri devine araba yapmasın bilmiyor diyemezsin .haa peki turbo arıza yapar turbo arıza yapıyor diyenler : 60.000 km deyim daha hiç bir şey olmadı hadi anasını satıyım yaptı ! arkadaşlar fiatın sevisini hondanın servisiyle karıştırmayalım fiat bile türkiyedeki kendi servis sayısını bilmiyor . ikincisi ve dahada önemlisi turbo fiyatı 600 tl yani 4.000 5.000 tl değil burda uzun ömürlü motor diye bir şey tutturmuşsunuz nedir bu yaa sanki 500.000 km yol yapmış honda var piyasada   

honda ne yaparsa yapsın bence sıradanlıktan kurtulamıyor. bir tarzı var ama hepsi aynı . bak audi ye alfa rome ya adamlar yapmış stilli . ben honda da kullandım ama italyan arabalarını verdiği ruhu asla alamadım . lütfen burda kimse bir arabayı kullanmadan cak cak ötmesin !

ruh ruh yoksa araba da yoktur

gelelim  teknoloji deviyiyiz diyorsunuz dizel motor yapamıyorsunuz sevgili honda severler . cevrecilik olarak hibrid otomobil yapıyoruz diyorsunuz madem öyleyse yap tamamıyla elektrikli otomobil kurtul . bakın sevgili honda severler renault yapıyor neden honda yapamıyor ?
yoksa asimodan bana ne . ayrıca fiat tam 4 tip motoru dünyanın 30 ülkesinde satışa sunuyor

benzin
dizel
etanol
lpg

madem hondasın ....     e yapsana be koçum sende !

cok fabrikası olması demek iyi olması demek değil, ya da daha ileri teknoloji kullanması demek te değil. üretim ölçeği ve endüstrisi denen bi kavram var, iktisat bilimi okuyanlar için çok aşinadır. ama siz pazara gidip 2 kilo armut kiraz alir gibi tepeden inme yorum yapiyorsunuz.. gelelim geçmişinin olmasina, japonya dünyanın en hızlı teknoloji ve üretim hızına sahip olmuş ülkelerden biridir. hiçbir avrupa ülkesi de uzak doğu ülkelerinin asya kaplanlarinin gelişim hizina ulaşamamiştir. yani sadece geçmiş yillarini sayıp ta yorum yapmak anlamsiz. biraz daha üstten bakalim. organizasyonlar için bi çok yönetim şekli belirlenebilir. fiat kendisi ve üretim anlayişi için uygun olani seçer başkası başka bi şey seçer. bu durumda tek doğru yoktur. hep pazar için farkli statejiler vardır. ben  ne hondayi övüyorum ne de diğerlerini yeriyorum.  sadece yaptığın yorumlarin anlamsizliklarini gösteriyorum. anlayana.

bu adamla muhattap olanın aklına şaşarım :D
kusura bakmayin, yazmadan geçemedim :)
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2010, 12:52:16 ÖS Gönderen: hunace »