Gönderen Konu: JAPON MU ? ALMAN MI ?  (Okunma sayısı 179242 defa)

gmail34

Ynt: JAPON MU ? ALMAN MI ?
« Yanıtla #225 : Aralık 16, 2009, 09:02:48 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar beni tanırsınız selde giden civik sahibi neyse ben 2,5 yıl kullandım ve yeri geldiğinde çok memnun kaldığım oldu özellikle motorundan ama onun haricinde memnun kaldığım başka hiç bir yanı yok 10000 de disk palata değişti gerçi forumda 4 kez bile değiştiren varmış bunu aracın süspansiyonlara çok esnek 5 kişi binince araç resmen yerde ve en ufak kasiste sanki arabanın bitarafı kırılıyor ben en son ankaradan buraya gelirken ailece 5 kişi geldik ve herkesin pestili çıkmıştı ve annem dışardan gelen sese yaşlı olmasına rağmen çok rahatsız olmuştu ki o yol tamamen otoban ve tam 1 depo benzin gitti o yolda ve aracım 18000 binde ben debriyaj sert diye servise gittim baktılar ve sorun yok normal dediler 2 gün sonra 3 üncü vitesde yaklaşık 90 km  giderken aracın debriyajı boşa düştü yani debriyaj yok zor bela sağa çektim ve debriyaj sıyırmış daha 18000 de ve ondan sonra servise gitti ve araç sele kapıldı bu arada şunuda belirtmek isterim ben yılda yaklaşık 50000 km yapıyorum şirket aracıyla ve 10 yıldır araç kullanıyorum en son kangoyla 150000 yaptım ve satıldı debriyajında en ufak sorun yaşamadım bu mudur sorunsuz araç bu mudur konfor ve sayamadığım diğer sorunlar herkes kullandığı araçtan bilir zaten özellikle yeni kasalar için diyorum bunları ve 2 ay önce audi a3 fsı sline aldım ve ben şimdi araba aldım dedim inanın aldığım araba için değil gerçekten mükemmel bir araba ve hafta sonu annem bu araba gidiyormu yavrum dedi en ufak ses yok ve abarmıyorum honda 100 mt durabiliyorsa audi 50 duruyor ve balatan bitmeden haber veriyor yolda bırakmıyor git değiş diyor ve aracını garantisi bittikten sonra yine servide götürürsen bir sorun olduğunda üretimden kaynaklı yine garantiden işlemlerini yapıyorlar neyse inanın özellikleri saymakla bitiremem denemeniz lazım lütfen iyi düşünüp yazalım opelle kıyaslama yapmayalım apel almanların kia sı

Yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Yazdıklarınız da gösteriyor ki Audi, Mercedes, BMW kesinlikle verilen paraları hakeden markalar. Herşey 0-100 km hızlanmadan ibaret değildir, bu işin, 100-0'ı var, viraj kabiliyeti var, yol tutuşu var, konforu, güvenliği var, daha saymakla bitmeyecek bir sürü artısı var, bu yüzden bu araçlar bu kadar pahallı. Bir kere içine binildiği zaman verdiği o tokluk hissi, güven hissi yeter. Kim ne derse desin Audi, Mercedes, BMW bir yana, diğerleri bir yana bence.

ykavcioglu

« Yanıtla #226 : Aralık 16, 2009, 10:03:52 ÖÖ »
mercedes ve bmw ye binince şasi yi hissediyorsun. altındaki güveni fakat bana göre değil:)

EMİRVE

« Yanıtla #227 : Aralık 16, 2009, 12:10:12 ÖS »
Eski bir alman ( 2004 model VW Bora ) kullanıcısı olarak şunları söylemek istiyorum.Herşey motorun performansıyla bitmiyo.İnsan en yakınlarını çoluğunu çocuğunu taşıyo yeri geldiğinde.O zaman da arabanın motoru değil fren mesafesi,komfor ve güvenlik unsurlarıda devreye giriyo.Evet Honda nın motor performansı çok iyi.Bora ise çok hantal.Ama performanslı Bora dersen V5 alacaksın.Ama Honda Bora gibi kısa mesafede asla duramaz.Ya da viraja asla onun gibi giremez.Bu benim tabiki şahsi görüşüm.

xeline

« Yanıtla #228 : Aralık 17, 2009, 08:22:32 ÖS »
ya hondayla öyle bişey yaşadımkı 30 km hızla önümdeki sağamı solamı girecek karıştırdı bende ani firen yaptım direksiyonu sola kırdım araba durmadı durmadı gitti kaldırama çıktı bu kadarcık hızda buna inanamadım babamda arabadaydı benim 90 model aracım bundan daha iyi durur bune böyle şok oldu adam yaa o bişey dğil ya kaldırımda biri olsaydı kime ne söyleyebilirdik servise götürdüm abs den dir ani firende iyi tutmaz ama hakimiyetin sende olur dedi doğru sola kırabildim ama kaldırıma çıktım ondan sonraki hafta başka servise gittim disk balata değişti ve söylenen aslında bişey yok honda japonya sorun yok diyor ama müşteri memnuniyeti için değiştiriyoruz araç 10000 de daha audiyi sürdü babam ilk söylediği bu nasıl bir firen zımba gibi yapıştırıyor oda abs buda abs başka söze gerek yok tek kelimeyle KONTİROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR bu arasndaki bence en küçük fark

chewwwquette

« Yanıtla #229 : Aralık 17, 2009, 08:30:49 ÖS »
30 km hızla bu oldu mu? bizim 96 model corolla bile bitik fren balataları ile bunu yapmıyor gerçekten çok şaşırtıcı ayrıca geçmiş olsun

xeline

« Yanıtla #230 : Aralık 17, 2009, 09:06:30 ÖS »
tşk ederim bu kadar dünyaca ünlü firma böyle firen neden koyar anlamam yada türkiye ye gelenler böyle çünkü parçaların bir kısmı buradan takılıyor

whiteagle

« Yanıtla #231 : Aralık 17, 2009, 11:06:50 ÖS »
tşk ederim bu kadar dünyaca ünlü firma böyle firen neden koyar anlamam yada türkiye ye gelenler böyle çünkü parçaların bir kısmı buradan takılıyor
Kronik sorunlarda olabilir. Dediğiniz gibi Türkiyede ürtilenlermi bilemiyorum. Bildiğim birşey var honda Türkiyeye az model getiriyor. Tüm modellerden seçmeler olsa çok daha iyi olacak.   Honda Türkiyenin kotaları az. nasıl olsa  satıyorlar diye üzerine düşmüyorlar sanırım.

ahmethakanpolat

« Yanıtla #232 : Aralık 17, 2009, 11:09:01 ÖS »
japan japan japan illede japan :)

endlessnihilist

« Yanıtla #233 : Aralık 18, 2009, 07:18:57 ÖÖ »
ya hondayla öyle bişey yaşadımkı 30 km hızla önümdeki sağamı solamı girecek karıştırdı bende ani firen yaptım direksiyonu sola kırdım araba durmadı durmadı gitti kaldırama çıktı bu kadarcık hızda buna inanamadım babamda arabadaydı benim 90 model aracım bundan daha iyi durur bune böyle şok oldu adam yaa o bişey dğil ya kaldırımda biri olsaydı kime ne söyleyebilirdik servise götürdüm abs den dir ani firende iyi tutmaz ama hakimiyetin sende olur dedi doğru sola kırabildim ama kaldırıma çıktım ondan sonraki hafta başka servise gittim disk balata değişti ve söylenen aslında bişey yok honda japonya sorun yok diyor ama müşteri memnuniyeti için değiştiriyoruz araç 10000 de daha audiyi sürdü babam ilk söylediği bu nasıl bir firen zımba gibi yapıştırıyor oda abs buda abs başka söze gerek yok tek kelimeyle KONTİROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR bu arasndaki bence en küçük fark
tekrar selamlar, bu konuya tekrar tekrar müdavim olmak istemiyordum fakat bu anlattığınız olay inanılması zor ve kabul edilemez tabii ki. fakat bu bence araçla ilgili değişik bir sorun veya o anda sizin paniğinizle gelişen bir olay. ben 98 civic kullanıcısıyım aracım 11. senesini doldurdu. üzerindeki kampana balatası kaç senelik bilmiyorum, ön fren disk balatalarım 1.5 senelik disklerimde 1.5 senelik ve yazın tornalandı.... ben sizin karşılaştığınız gibi bir olayla 11 yaşındaki aracımda karşılaşmadım. bazen "allah vurduk be" dediğim anlarda bile garip bi şekilde durdu, hissettirmeden durdu... fren hissi zayıf bu kesin ama frenleri zayıf değil... örneklerle anlattım daha önceki sayfalarda mevcut... bmw 5.20 ile hatta m6 ile olan fren mesafesini yazdım. aradaki farklar küçüktü oldukça daha önceki sayfalarda da. kuzenimin bmw 520 modeliyle karşıştığı problemleri anlattım. birebir değişim hakkı çıktığını ama borusan'ın dizel alın üzerinede şu kadar verin dediğini vs... yukarıda bir arkadaşta wv bora gibi duramaz demiş. çok garip... yıl olarak yakın modellerin testlerine baktım arada fark yok fren mesafesinde... yol tutuş demiş o kısım tam bir muamma fakat yere oldukça yakın japonlar yol tutuş konusunda fakir diyene ilk defa rastlıyorum. ses yalıtımı vs gibi konularda eleştirilebilir, japon araçları mükemmelde demiyorum. ama bu 30 km de durmadı lafını kimse bana kabul ettiremez. dünyada yapılmış 100lerce anket var bütün hepsinde müşteri memnuniyeti anketlerinde japonlar ilk 3 sırayı alıyor, dayanıklılık testinde tartışılmaz bir üstünlükleri var bu anketlerde... belki yanlış olacak honda sitesinde söylemek ama dünyanın en büyük katılımlı anketlerinden birisinde (ki bu anketi 8 otomobil firması birleşerek yaptırmıştı -iletişim ve tasarım mezunuyum oradan biliyorum- ) en problemsiz araç toyota seçilmişti ve tekrar araba alsanız ne alırdınız sorusuna katılanların %80 küsürü toyota demişti vs vs... şimdi 30 km de duramayan bir araç sizce fabrika verilerini vs geçiyorum bu anketlerde üst sıralarda olabilir mi? bir video vardı paylaşılan, birebir kullanıcılar sizin benim gibi kişiler test ediyordu japonlar arasındaydı... o testte niçin herkes ilk tercihini civicten yana kullandı? bu forumu bir çok insan bir çok kişi takip ediyor. belki satın almak üzere ve bilgi alacak o yüzden yazdıklarımıza biraz daha dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

xeline

« Yanıtla #234 : Aralık 18, 2009, 07:50:09 ÖÖ »
ben gerçek bir olayı yazdım yasadığım bir olayı başkasının yasadığı değil ben bu testi birde yeni kasa ile yapmanı tavsiye ederim o zaman bana hak vereceksin kardeşim ve otestleri biliyorum mazda birinci çıkmıştı honda 5 sıradaydı sanırım ve sonuçta aracın adı çıkmış honda iyi diye eski kasalarından dolayı bende zaten o yüzden aldım 2007 ortalarında ama eski kasayla alakası yok sadece dijital eklenmiş bütün herkesin dediği kesin bişey var eski kasa daha iyi aynı şeyleri toyota corolla da da var onun içinde eski kasa daha sağlam diyorlar sana tavsiyep prablemler ve çözümlerde firen bölümlerini okuman sadece benim sorunum olmadığını anlayacaksın

xeline

« Yanıtla #235 : Aralık 18, 2009, 07:56:22 ÖÖ »
inan bana yazdığın şeye çok kızdım sanki yalan atıyormuşuz gibi bir tavır aldın servise git sor yeni kasaların kaç tanesinin disk balata garantiden değişmiş eğer sorun olmasa 1000 tl masrafa girerlermi ya araç 140 üzerine çıktınmı firen yap sanki araba durmuyor ve çok acayip bir ses çıkıyor onlar için normalmiş bu olay ve bir yerin mekanik şefi bana şunu söyledi bu araçlar sedan aile aracı bunlarla normal hızlarda gitmelisin 120 gibi ona göre tasarlanmış o zaman git typar al dedi bununla 180 200 yapman doğru değil dedi bu lafada katılıyormusun ?

gmail34

« Yanıtla #236 : Aralık 18, 2009, 09:16:56 ÖÖ »
Zaman ilerledikçe araçlarda elektronik ekipmanlar çoğalmaktadır, bu kaçınılmaz bir durumdur. Artık araçlar mekanikten elektriniğe doğru yol alıyor, bu da tabi birtakım sorunları beraberinde getiriyor. Elektronik arızaları gerçekten can sıkıyor, zira bir çok elektronik aksam birbiriyle alakalı. Misal VW'de on bin adet elektronik aksam varsa, bu Honda'da, Toyota'da bin, iki bin adettir. Honda'nın, Toyota'nın da sorunsuz olarak nitelendirilmesi bu sebeptendir. Ne kadar az elektronik aksam, o kadar az sorun demektir. Ama zaman değişiyor, tüm markalar gibi Honda ve Toyota da zaman ilerledikçe elektronik destekleri araçlarına koyacak ve bu tip sounlar onlarda da olacaktır diye düşünüyorum.

gmail34

« Yanıtla #237 : Aralık 18, 2009, 09:19:25 ÖÖ »
yazdıklarımıza biraz daha dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.
endlessnihilist, arkadaş bizzat yaşadığı bir olayı anlatmış, hakaret falan etmemiş, neden yazdıklarımıza dikkat edelim dedin anlayamadım açıkçası...

endlessnihilist

« Yanıtla #238 : Aralık 18, 2009, 09:59:19 ÖÖ »
yazdığım cümle aynen budur " anlattığınız olay inanılması zor ve kabul edilemez tabii ki. fakat bu bence araçla ilgili değişik bir sorun veya o anda sizin paniğinizle gelişen bir olay." bunda yalan söylediğinizi düşünüyorum vs... gibi bir anlam nasıl çıkıyor anlayamıyorum, bu şekilde anladıysanız özür dilerim. disklerdeki sorun sadece yüksek bir uğultu olarak konuşuluyordu. makul mesafede durmuyor kısmını kaçırdım mı acaba?
yazdıklarımıza dikkat edelim kısmı ise sadece bir marka kötülemesi birini aşağı yukarı çekerken diğerini aşağıya bastırmayalım anlamında söylemiştim.

voodoo

« Yanıtla #239 : Aralık 19, 2009, 01:14:24 ÖS »
türkiyedeki yol şartları, kullanan kişilerin hatalı alışkanlıkları, arabaya bakma  yagına suyuna lastiklerine fren hdroliğine dreksiyon hdroligne yag seviyesine  ondan sora efendim ben debriyaj balatasını elime aldım, fren tutmadı, dreksyon kitlendi saçma sapan modifiye denemeleri  bütün bunları hangi arabaya yapsanız 10000  bile gdemessiniz ki bırakın hondayı  bmw yi hummer olsa dile gelir

xeline

« Yanıtla #240 : Aralık 20, 2009, 08:29:14 ÖÖ »
sana gülüyorum hatta kahkaha atıyorum zaten honda servisleri önüne gelen firen sorunlarında keyfi değiştiriyor disk balatayı ya adam 3 defa değiştirdim diyor

honda__civic__si

« Yanıtla #241 : Aralık 21, 2009, 12:58:15 ÖÖ »
ben honda civic Sİ kullanıcısıyım bence hondada konfor var rahatlık var suratta var performansta var ama bır gercek frenleri gercekten birz zayıf bu gercek ama 30 km hızla kaza yapacak kadar degıl bunu abartmayın. bakımsız her araba kotudur markası ne olursa olsun.burda bır arkadas demıskı BMW AUDİ hiç bir seye degişmem demiş luks bır bmw veya luks bır audi ye binmeye gucu olan adam zaten burda işi yok
zaten hondaya bakmaz cunku honda bır ASK dır TUTKUDUR honda zevk işidir honda iki kişiliktir honda VE sen  :lovee
zevkler ve renkler tartışılımaz ben hondanın uzerıne araba tanımıyorum dıyer arabalar ucsa bıle benımkı yerden gıtsın ama honda olsun benım olsun
bmw audi mercedesi beyenen seven hosuna giden varsa gitsin onların forumlarına uye olusun onları ovsun

mayhosh

• Ziyaretçi
« Yanıtla #242 : Aralık 21, 2009, 02:24:23 ÖS »
Karoser montaj teknolojisinde Almanlar. İşçilikte Almanlar. Yedek Parça Pahalılığında Almanlar. Bir arızadan sonra arkasının çorap söküğü gibi gelmesinde Almanlar. Motor teknolojisinde Japonlar. Elektronikte Japonlar ki ( o kadar ekranı ıvır zıvırı olan C4 e bakın hiç bildiğiniz bir Fransız elektronik firması var mı:) ) , Malzeme kalitesi ve tıkırtıları seven bazı Japonlar , Arazide ülke yüzölçümüne göre açık ara Japonlar Land Cruiser , Pajero tek geçerim , spor arabada tabiki Almanlar Ancak Modifiyede Japonlar. Tasarımda ise tamamen göreceli olarak her iki tarafında vay beee dediğim modelleri var

wolff

« Yanıtla #243 : Aralık 21, 2009, 04:11:57 ÖS »
konforda alman motor da japon bence

freestyle

« Yanıtla #244 : Aralık 21, 2009, 04:25:43 ÖS »
konforda alman motor da japon bence

+++++++++++++++++++++

Ghan

« Yanıtla #245 : Aralık 21, 2009, 07:35:47 ÖS »
Arkdaşlar Honda/Toyota Daha Çok Binek Aile Tipi Otomobiller Sunuyor.En Azından Türkiyeye Gelen Bu.Siz Bir Ferrariyle/Mercedesle Karşılaştıramassınız.Japonlarla Almanların Yaptıkları Araba Tipleri Aynı Degil.Biri Lüx 3000-6000 Cc Motorlu Araçlar Üretiyor,Biri 1.6-2.0 Aile Tipi.Araba Satma Politikaları Farklı.Tabikide Bi Ferrariyi Hondanın Hiç Bi Modeline Değişmem.Ama Bütcemize Göre En İyisi Japon...

ilman

« Yanıtla #246 : Aralık 21, 2009, 09:31:59 ÖS »
japon her zaman kalite ve tasarruflu motor yapar.sattığı arabanın hakkı verir.japon araçlardan her zaman az şikayet vardır.

novalgine22

• Ziyaretçi
« Yanıtla #247 : Aralık 21, 2009, 09:36:28 ÖS »
japon her zaman kalite ve tasarruflu motor yapar.sattığı arabanın hakkı verir.japon araçlardan her zaman az şikayet vardır.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/yeni_uyelerin_dikkatine-t3183.0.html#new
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Sizi Tanıyalım" bülümünde lütfen kendinizi tanıtınız, forumda birbirlerini tanıyan üyeler arası sohbet ortamı yaratmak için bu kuralı harfiyyen yerine getirmeniz gerekmektedir, Bilginize...

KENDİNİZİ TANITMAK İÇİN TIKLAYINIZ
TeamHondaTurkey Yönetimi

mayhosh

• Ziyaretçi
« Yanıtla #248 : Aralık 22, 2009, 08:45:32 ÖÖ »
Ghan haklısın ürün sınıflandırması yapmak lazım ancak şunuda farketmişsinizdir sanırım , son zamanlarda Almanların motor hacimleri oldukça küçüldü artık eskisi gibi büyük motor büyük güç manasına gelmediğini Japon kardeşlerimiz sayesinde öğrendiler. En büyük örnek TSI motorlar. Japonlar olmasaydı bence Almanlar hala kaputun altını ağzına kadar dolduran motorlar üretmeye devam edecekti.

alican_07

« Yanıtla #249 : Aralık 22, 2009, 01:11:13 ÖS »
Ghan haklısın ürün sınıflandırması yapmak lazım ancak şunuda farketmişsinizdir sanırım , son zamanlarda Almanların motor hacimleri oldukça küçüldü artık eskisi gibi büyük motor büyük güç manasına gelmediğini Japon kardeşlerimiz sayesinde öğrendiler. En büyük örnek TSI motorlar. Japonlar olmasaydı bence Almanlar hala kaputun altını ağzına kadar dolduran motorlar üretmeye devam edecekti.
keşke öyle olsaydıda en küçük modifiyeden bile yüksek güç alabilseydik yüksek cc motorları göremiyorum artık