Gönderen Konu: JAPON MU ? ALMAN MI ?  (Okunma sayısı 179238 defa)

chewwwquette

Ynt: JAPON MU ? ALMAN MI ?
« Yanıtla #175 : Aralık 05, 2009, 10:04:13 ÖS »
Adamın biri Dünyanın yılda 110 bin adet BMW 7 serisi satan galerisinden aldığı 7 serisi otomobilin anahtarını kaybetmiş ve bu durumdan aşırı derecede üzgün yetkili servise gidip durumu anlatmıştır. Hemen uzaktan kumandalı anahtarını sipariş verip kendisini en iyi şekilde ağırladıktan sonra 7 serisi müşterisini yolcu etmişler.

Parça 15 gün sonra geldiğinde siparişi veren galeri kendisini arayıp anahtarının geldiğini, ve gelip almasını söylemiş. 7 serisinin sahibi, işlerinin çok yoğun olduğunu ve gelemeyeceğini, eğer uygun zamanları olursa galerinin acil yol yardımı ile adresine anahtarın getirilip aracına uyarlanmasını talep etmiş.

BMW galerisi müsait olmadıklarını, ve ısrarla kendilerinin gelip anahtarını almasını söylemiş, ve uygun bir dille telefonu kapatarak müşterisinin bu isteğini yerine getirmemiştir.

Olaydan birkaç saat sonra tesadüfen, bulunduğu ülkede son zamanlarda en çok satan otomobil markası LEXUS'dan tanıtım için telefon gelir. adam telefonu açtığında bir bayan telefonla birkaç soru sorar. Soruların arkasından herhangi bir isteğiniz var mı? diye sorar!

7 Serisi sahibi müşteri cevap verir. Hayır yok teşekkür ederim. ama dinlerseniz size birşey anlatmak istiyorum. Der ve başından geçen olayları telefondaki bayana anlatır.

Telefondaki LEXUS temsilcisi bayan, henüz müşterisi bile olmayan bu adamı dinledikten sonra sorar.

hangi bayiden sipariş vermiştiniz? hangi tarihte sipariş vermiştiniz?

adam yanıtlar ve sorar. siz BMW markası değilsiniz ki, bana nasıl bu konuda yardımcı olacaksınız?

Bayan cevaplar; beyefendi siz isteyin, izin verin, anahtarlarınızı size getirelim.

adam izin verdikten tam 1 saat 15 dk sonra adamın ofisine 2 bay gelir. üzerlerinde LEXUS T-shirtleri'yle.

Adamın odasına sekreteri yardımıyla girip anahtarlarını takdim ederler.

Ve o adam, sırf bu hizmetinden ötürü, BMW'sine küsüp, kendine hemen bir LEXUS alır.

KADiFE

« Yanıtla #176 : Aralık 05, 2009, 10:27:28 ÖS »
...........................
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2009, 10:29:53 ÖS Gönderen: KADiFE »

chewwwquette

« Yanıtla #177 : Aralık 05, 2009, 10:41:50 ÖS »
2006 yılında JD Power and Associates Araçların Güvenilebilirlik Araştırmasına dayanarak Lexus markasını ABD'de en dayanıklı ve sağlam otomobil üreten marka seçti. Lexus bu ödülü 12 yıldır ardışık olarak kazanmıştır.

KADiFE

« Yanıtla #178 : Aralık 05, 2009, 11:00:46 ÖS »
ayrica IS F modeli 8 ileri vites kullaniyor ama hiz 270 de sinirlandirilmis,

honda121

« Yanıtla #179 : Aralık 06, 2009, 10:41:57 ÖS »
Son yazılan 4-5 mesaj güzelmiş, keyifle okudum ...

adrenaliinn

« Yanıtla #180 : Aralık 07, 2009, 09:24:22 ÖÖ »
japonların bütün araçları güzel ama alman alacaksan en az audi alacaksın bence.vw, opel hikaye..

ykavcioglu

« Yanıtla #181 : Aralık 07, 2009, 10:05:35 ÖÖ »
alman araçlarında en sağlamı audi ve mercedes tir.
bmw nankördür, eskisi dökülür.. mercedes ise tam tersi..
3 yaşındaki bir vw in çıkardığı sorunları 16 yaşındaki Sİ çıkarmıyor..

tek kelimeyle, ölüsüyle dirisiyle japon japon japon.
almanda sadece mercedes;)

whiteagle

« Yanıtla #182 : Aralık 07, 2009, 10:47:49 ÖS »
Arazi araçlarında Mitsubishi Pajero  Paris takar rallisini en fazla kazanan araç
Nissan skyline Porsche den bana göre çok daha üstün
Konfor aranıyorsa Lexus, Acura aynı segmentteki bir almadan daha uygundur.

Kendime hangisi üstün diye sorduğumda "Her alman otomobilin bir japon karşılığı mutlaka vardır. Her japon otomobilin bir alman karşılığı malesef yoktur" bunu bildiğimden Otomobil devi kesinlikle japonlardır diyorum.

KADiFE

« Yanıtla #183 : Aralık 07, 2009, 11:39:40 ÖS »
Almanlarda ozellikle mercedeste olan baska araba olmayan tek bisey var oda
dunyanin bir cok ulkesinde insanlar arabalari gosteririken onlar hakkinda konusurken hep arac tasit otomobil makine diye konusur ama mercedes herzaman mercedestir,ozellikle iranlilarda ve kibrislilarda gordum her araca makine derler ama mercedese mercedes derler,japon arabalari severim ama mercedes ismi kadar bi guc hic bir japonda yok malesef,lexus bir cok modeli mercedese on basar ama o mercedes,genel bi laf varya hani ,arabalar ikiye ayrilir mercedes olanlar ve olmayanlar diye,malesef bir cok noktada bu boyle,

voodoo

« Yanıtla #184 : Aralık 08, 2009, 12:16:05 ÖÖ »
arkadaşlar şöyle bir gerçek var japonlar estetik ve konforla pek ilgilenmezler fazla. ergonomi, kısacası az laf çok iş mantığı güderler bunu da otomotive nasıl yansıttıklarını hayranlıkla izliyoruz yukarıda bir kaç kişi değinmiş fakat lexus infiniti acura(honda) unutyosunuz birde bu kadar bilgiye şunu eklemek isterim mclaren in geçmişine bir göz atın honda yı bulacaksınız şunu da söylemekten alamayacağım kendimi boşa tartışıyosunuz japon almanı asıl hayat amerikan markalarında dodge-chevy-pontiac-plymouth-shelby :P

KADiFE

« Yanıtla #185 : Aralık 08, 2009, 12:48:06 ÖÖ »
dodge-chevy-pontiac-plymouth-shelby demisin servis zengin etmeye meraklisin galiba arkadasim,
benzin gucune odakli arabalar bunlardan hangisi yeni bi teknoloji bulup lider olmusturki,obamanin 2015 kadar bu firmalara verdigi not var,yakit standarti uzerinde urettiginiz araclar piyasaya cikmayacak diye,
veya soylede baka biliriz olaya ,amerikada toplam kac amerikan arabasi var kac japon arabasi var,gunde kac tane japon servise gidiyor kactane amerikan arabasi  servisten cikamiyor,
Cadillac escalade 72 ya sifir faizle araba satmak icin yeni kampanya yapti,gene alan yok,sigorta firmalari amerikan arabalari sigorta yaparken yuksek kat sayi ile carpiyor sonra alman en kucuk kat sayi japonlarda,
Turkiyede 300c guzel araba deniyor,aracin garanti suresini fabrika kismak istedi ,tuketici dernekleri minimum altina duserse bunu tum halka bildirriz diyince geri cektiler,
Chrysler crossfiremi rakip olacak s2000e
ornegin dodge charger 3.5 litre motoru var oda 250 hp guc veriyor, 40 bin milden sonra masraf ustune masraf aciyor,yakit olarakta hic iyi deyil ve ustelik cok adi ince bi sac kasa var,kaza yapmis cok halini gordum,
bak burdan iki piyasa ornegi vereyim sana
http://www.wpaa.net/itemDetail.php?stock=77087
http://www.wpaa.net/itemDetail.php?stock=79178
2003 Honda Accord LX Mileage: 140138  $7900   
2004 Jeep Gr. Cherokee Mileage: 134000 $5900 
hayatta en son alacagin araba olsun amerikan arabasi,
saygilar.

gp_23

• Ziyaretçi
« Yanıtla #186 : Aralık 08, 2009, 01:44:49 ÖÖ »
DETAYCI ALMANLAR ARABA KONUSUNDA TAM BİR PROFESSİONELLER

chewwwquette

« Yanıtla #187 : Aralık 08, 2009, 08:17:23 ÖS »
almanlar kasa konusunda profesyonel olabilir ama bmw bile mini cooper motorlarını toyota ya yaptırıyor ise vardır bi şey :) :)

hondaccı

« Yanıtla #188 : Aralık 08, 2009, 08:26:56 ÖS »
alman arabsı AUDI dir.dışındakiler bence hikaye mercedes ve BMW de bir derece ama w.v opel filan bunlar boş arac geliyor bana.japonda ise HONDA yı demeye bile gerek yok toyota filan dye gider.ben alcak olsam kesinlikle japon alırım.w.v TSI motor kulandı diye çok iyi arac üreticisi olmuyor.yada opelde aynı heleki opeli kullandm ondan sonra opel bitti dedim.ama servislerine lafım yok ilgi çok güzel bakalım daha hondamla hiç servislik olmadık ilk 1000 kmde gitcez sonuc ne olacak göreceğiz:))

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #189 : Aralık 08, 2009, 08:35:51 ÖS »
Almanın konforu,Japon'un motoru demişler :) Yani karar vermek zor. :)

ykavcioglu

« Yanıtla #190 : Aralık 09, 2009, 11:23:31 ÖÖ »
Kendi arabanın neyi eksik,bence bizde konfor olayını çok abartıyoruz..
lüks bir ev beklentisi gibi araba seçiyoruz:)

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #191 : Aralık 09, 2009, 11:27:19 ÖÖ »
Kendi arabanın neyi eksik,bence bizde konfor olayını çok abartıyoruz..
lüks bir ev beklentisi gibi araba seçiyoruz:)

Yok yaa.ßen aslında o kadar önem vermem de.Lafın gelişidir bu söz.ßenim içim aracım yürüsün,eksozu ötsün,servis bakımları ucuz,parça sıkıntısı olmayan,vergisi düşük vs.Bunların hepsini değerlendirmek lazım.Bu değerlendirme de Japon'lar da üstün Alman'lar da.Ama Japon'un yaptıqı araç her zaman farklıdır.Mesela her hangi Honda modeli.Stock bile olsa o motorun sesi beni benden alıyor :) O Vtec sesini duymak bana yetiyor.

alican_07

« Yanıtla #192 : Aralık 12, 2009, 02:43:17 ÖS »
yaw bu kadar ün yapmış dünya çapında bu kadar satan vw gibi bir markaya niye her fırsatta çamur atılıyor anlamıyorum bi nevi kıskançlık heralde bu biz 4 yıldır vw kullanıcısıyız hiç tık demedi daha araba ki sıfırda almadık ailemizde 5 kişide vw var onlardada problem yok ama nedense ''benim arkadaş tsi aldı yolda kaldı''   ''bizim haloğlunda fsi var bi işe yaramaz''  ''dığdımın annesinde passat var yürümüyor çok arıza çıkarıyor '' niye böyle konuşanlarıda problem varda bizim çevremizde yok bu problemler anlamıyorum

alican_07

« Yanıtla #193 : Aralık 12, 2009, 02:47:55 ÖS »
dünyanın en güçlü seri üretim aracı vw fabrikasından çıkıyor bunu unutmayın bide dünyaca ünlü dizellerde aynı çatı altında üretiliyor.

caner2

« Yanıtla #194 : Aralık 12, 2009, 02:51:25 ÖS »
japon tabiki

alman olursada sadece mercedes

RattleSnake

« Yanıtla #195 : Aralık 12, 2009, 03:24:05 ÖS »
Alman alamam >%6rol >%6rol >%6rol
Japon alırım

ykavcioglu

« Yanıtla #196 : Aralık 12, 2009, 04:49:20 ÖS »
dünyanın en güçlü seri üretim aracı vw fabrikasından çıkıyor bunu unutmayın bide dünyaca ünlü dizellerde aynı çatı altında üretiliyor.
benim çok yakın arkadaşım doğuş oto grubu araçların parçalarını satıyor(kartal sanayide) yan tarafında japon parçaları satan yer var.
istersen bir gün gel, 2 dükkanda da vaziyeti gör..
adam bağırıyor 50 milyar verdim passat aldım ayrıca 4 milyar enjektör parası veriyorum  diyor..
vw sadece 102 hp lik motorları ve pololardaki eski nesil motorlar sağlam...
ve ewt halamın oğluda 2006 golf aldı fsi motor araç sadece dökülüyor...

alican_07

« Yanıtla #197 : Aralık 12, 2009, 08:40:48 ÖS »
benim çok yakın arkadaşım doğuş oto grubu araçların parçalarını satıyor(kartal sanayide) yan tarafında japon parçaları satan yer var.
adam bağırıyor 50 milyar verdim passat aldım ayrıca 4 milyar enjektör parası veriyorum  diyor..

dökülür hatta daha sıfır alırsın daha plaka takmadan kalır olduğu yerde bide ben japon arabaları kötü demedim niye hemen japonla kıyaslıyorsunuz onuda anlamış değilim

honda121

« Yanıtla #198 : Aralık 12, 2009, 10:12:09 ÖS »

dökülür hatta daha sıfır alırsın daha plaka takmadan kalır olduğu yerde bide ben japon arabaları kötü demedim niye hemen japonla kıyaslıyorsunuz onuda anlamış değilim

Başlıktanda anlaşılacağı üzere :D :D ; başlığa dikkat ederseniz neden kıyasladığımızı sormazsınız..:)

chewwwquette

« Yanıtla #199 : Aralık 13, 2009, 11:07:38 ÖÖ »
2000 model golf  gözümün önünde canlı canlı el freni çekti akis sıyırdı. bizim araba 96 model corolla 220.000 km de hemde iş arabası olarak kullandık devamlı el freni çekiyorum daha bi şey olduğu yok.