Gönderen Konu: JAPON MU ? ALMAN MI ?  (Okunma sayısı 179237 defa)

typermelih

Ynt: JAPON MU ? ALMAN MI ?
« Yanıtla #200 : Aralık 13, 2009, 11:26:46 ÖÖ »
almanlar kendı urunlerıne guvense garantı sartları daha ıyı olur ve suresıde uzun olurdu

alican_07

« Yanıtla #201 : Aralık 13, 2009, 03:01:32 ÖS »
dünyanın en güçlü seri üretim aracı vw fabrikasından çıkıyor bunu unutmayın bide dünyaca ünlü dizellerde aynı çatı altında üretiliyor.
benim çok yakın arkadaşım doğuş oto grubu araçların parçalarını satıyor(kartal sanayide) yan tarafında japon parçaları satan yer var.
istersen bir gün gel, 2 dükkanda da vaziyeti gör..
adam bağırıyor 50 milyar verdim passat aldım ayrıca 4 milyar enjektör parası veriyorum  diyor..
vw sadece 102 hp lik motorları ve pololardaki eski nesil motorlar sağlam...
ve ewt halamın oğluda 2006 golf aldı fsi motor araç sadece dökülüyor...

dökülür hatta daha sıfır alırsın daha plaka takmadan kalır olduğu yerde bide ben japon arabaları kötü demedim niye hemen japonla kıyaslıyorsunuz onuda anlamış değilim

Başlıktanda anlaşılacağı üzere :D :D ; başlığa dikkat ederseniz neden kıyasladığımızı sormazsınız..:)
benim orda dediğim almanların kötü olmadığıydı sadece ama o kadar marka fanatikliği varki ne olsa honda daha iyi ne olsa nissan daha iyi ben japonu kötülemedim niye hemen japona kayıyor konu onu anlamıyorum orda japon alman konusu yoktu sadece almanlarında iyi araba ürettiğini söledim ama ordaki konuda ne anlatılmak istediğini anlamıyorsanız problem sizde.

ykavcioglu

« Yanıtla #202 : Aralık 13, 2009, 07:03:09 ÖS »
bu arada nissan benim için alman aracıdır..
konserve kutusu, çok basit ama mekanik ii:D

chewwwquette

« Yanıtla #203 : Aralık 13, 2009, 11:21:40 ÖS »
dünyanın en güçlü seri üretim aracı vw fabrikasından çıkıyor bunu unutmayın bide dünyaca ünlü dizellerde aynı çatı altında üretiliyor.
benim çok yakın arkadaşım doğuş oto grubu araçların parçalarını satıyor(kartal sanayide) yan tarafında japon parçaları satan yer var.
istersen bir gün gel, 2 dükkanda da vaziyeti gör..
adam bağırıyor 50 milyar verdim passat aldım ayrıca 4 milyar enjektör parası veriyorum  diyor..
vw sadece 102 hp lik motorları ve pololardaki eski nesil motorlar sağlam...
ve ewt halamın oğluda 2006 golf aldı fsi motor araç sadece dökülüyor...

dökülür hatta daha sıfır alırsın daha plaka takmadan kalır olduğu yerde bide ben japon arabaları kötü demedim niye hemen japonla kıyaslıyorsunuz onuda anlamış değilim

Başlıktanda anlaşılacağı üzere :D :D ; başlığa dikkat ederseniz neden kıyasladığımızı sormazsınız..:)
benim orda dediğim almanların kötü olmadığıydı sadece ama o kadar marka fanatikliği varki ne olsa honda daha iyi ne olsa nissan daha iyi ben japonu kötülemedim niye hemen japona kayıyor konu onu anlamıyorum orda japon alman konusu yoktu sadece almanlarında iyi araba ürettiğini söledim ama ordaki konuda ne anlatılmak istediğini anlamıyorsanız problem sizde.

alman araçlarına kalitesiz diyenler zaten arabadan anlamıyordur. benimde görüşüm şu şekilde alman kalite araçlar üretiyor ama artık japonlarında gerçekten hem kasa olarak hemde motor olarak iyi araçlarını görüyorum.

mehmet1971

« Yanıtla #204 : Aralık 13, 2009, 11:37:55 ÖS »
Bugün 1.4 TSİ DSG 2010 model passat ile Osmaniye den Gaziiantep e gidip geldim. Araç çok hoşuma gitti. Gayet sessiz. Bizim araçla karşılaştırdığımızda çok iyi bir işçilik var. Performansı da en az civic kadar iyi. En çok hoşuma giden ise vites geçişleri oldu. Sanki tek vitesli bir araç kullanıyorsunuz. Vites geçişlerini hissetme sıfır. Donaanım zaten çok çok yeterli. Tek dezevantajı aynı yolu benim araçla aşağı yukarı aynı süratle genelde sabit hız 100 km ile civic 5.4 lt passat 6.6 lt yaktı. Tabi iki araç arasındaki 300km farkı da unutmamak lazım.
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2009, 11:40:01 ÖS Gönderen: mehmet1971 »

alican_07

« Yanıtla #205 : Aralık 14, 2009, 03:28:10 ÖS »
alman arabalarına kötü diyenler arabadan anlamıyordur bu kadar basit he japonlar kötü demiyorum kesinlikle japon arabalarıda çok güzel ama almanlarında hakkını yemek gerksiz

caucass

« Yanıtla #206 : Aralık 14, 2009, 03:34:28 ÖS »
Hitler üstün bir ırk yaratmak için kendi kafasındaki ölçülere uygun almanları, damızlık hayvan gibi çiftliklerde çiftleştirerek dünyanın en pis ırkını yarattı
Almanlar dünyanın hiç bir yerinde sevilmezler
Almanları sevmediğim için alman arabalarınıda sevmiyorum

alican_07

« Yanıtla #207 : Aralık 14, 2009, 03:41:43 ÖS »
Hitler üstün bir ırk yaratmak için kendi kafasındaki ölçülere uygun almanları, damızlık hayvan gibi çiftliklerde çiftleştirerek dünyanın en pis ırkını yarattı
:D sadece gülüyorum

mali

« Yanıtla #208 : Aralık 14, 2009, 04:56:00 ÖS »
her ikisinin kalitesini tartışacak değiliz ama
bence
gençken honda ilerleyen yaşlarda bidaha düşünürüz
tercih meselesi

honda121

« Yanıtla #209 : Aralık 14, 2009, 04:57:31 ÖS »

Farklı bi bakış açısı, açıkcası ben gülmüyorum, saygı duyuyorum

RattleSnake

« Yanıtla #210 : Aralık 14, 2009, 05:18:33 ÖS »
Alman almam >%6rol >%6rol >%6rol
Japon alırım

whiteagle

« Yanıtla #211 : Aralık 15, 2009, 09:19:44 ÖÖ »
Dün gece Volswagen transportur aracı parkettim ve 1 saat sonra aracın yanına gittim arabayı 1 km götürdükten sonra arabada kocaman bir stop ikaz lambası. ve almanca hata mesajları vermeye başladı. anladığım kadarıyla emniyet kemeri yada el freni le ilgili mesajlardı ve büyük hata diyordu. Yol yardımı aradım aracı gelip almamız lazım ve sukadar çekici ücreti dediler. Yarım saat uğraştım mesajlar gitmedi arabayı biraz yürüttüm farlar ve göstergeler uçtu. O şekilde evin önüne geldim. yaklaşık 6 km.  Sabah kaltım bakalım ne olacak diye. çalıştırdım hiçbir sorun yok yola devam ettim şimdi bu araca güveip yolamı çıkılır.  Aynı araç modelinden başka araç beni şehirlerarası yolda baskı balatası patladığı için yolda bırakmıştı. İkiside şirket araçları idi.

Bu pazar Capitole alışverişe gittim aracı park edecem baktım Audi A4 motor kaputu açık ve yol yardımı gelmiş. Geçmiş olsun  ne oldu falan filan derken arabayı park ettim gittim geldim araba çalışmıyor ikaz veriyor dedi kullanıcısı. yol yardımından gelen servis görevliside "turbosu arızalanmış oyüzden araba çalışmıyor" dedi. Arabama baktım maşallah deyip kolay gelsin diyerek ayrıldım. :)

Alman da  Wolsvagenmi asla kendi aracım olarak almam. yıllardır honda kullanıyorum ve beni birkez zordurumda bırakmadı. Çevremde de hiç duymadım görmedim.

endlessnihilist

« Yanıtla #212 : Aralık 15, 2009, 10:45:55 ÖÖ »
alman arabalarına kötü diyenler arabadan anlamıyordur bu kadar basit he japonlar kötü demiyorum kesinlikle japon arabalarıda çok güzel ama almanlarında hakkını yemek gerksiz
bence durum bu kadar basit değil. alman araçlarına kötü diyen yüzbinlerce araba tutkunu varken, keza tam terside varken yani japonlar kötüdür diyenlerde varken... "bu budur o kadar." yaklaşımı, çocukça bir tavırdan öteye geçemez... kaldı ki "caucass" arkadaşa da hak veriyorum. almanları bende antipatik buluyorum (nefret etmiyorum ama), kaba buluyorum, bu kabalıklarınıda çirkin-estetik olarak kötü- araba yapmalarının temeli olarak görüyorum. almanyadan edebiyatçı hariç doğru düzgün sanatçı çıkmamıştır.

endlessnihilist

« Yanıtla #213 : Aralık 15, 2009, 10:48:17 ÖÖ »
ayrıca belirtmek gerekir arıza oranı alman araçlarında daha fazla, kullanıcı memnuniyeti japon otomobillerde daha yüksek... anketler bu yönde...

zack

« Yanıtla #214 : Aralık 15, 2009, 11:04:58 ÖÖ »
Her ne kadar japon araçları tip- motor olarak sevsem de kimse alman araclarının hakkını yemesın arkadaslar. Eski bir 2007 1.4 140 hp tsi kullanıcısı olarak bu kasa golf u ve bmw aracları her zaman sevmişimdir...

cıvıcem

« Yanıtla #215 : Aralık 15, 2009, 12:46:55 ÖS »

yıllarca opel kullandım eski kasa vectra,yeni kasa vectra ve astra... alman araçlarının tokluğundan başka hiçbir özelliği yok arızaysa hepsinde çıkıyor... ama hondadaki performans ve güç hiçbir almanda yok bence....

DENON

« Yanıtla #216 : Aralık 15, 2009, 01:14:52 ÖS »
eskı bır atasözü vardır , hatun dediğin japonların hondası gibi asla senı yolda bırakmamalı ;D başka yorum yapmıyorum ;D

ALG

• THT
« Yanıtla #217 : Aralık 15, 2009, 01:43:21 ÖS »
alman arabalarının servisleride çıldırmış,kıçı boklu astaraya bile 500 tl bakım parası istiyorlar..Hondaların kıymetini bilmek lazım

xeline

« Yanıtla #218 : Aralık 15, 2009, 09:32:56 ÖS »
merhaba arkadaşlar beni tanırsınız selde giden civik sahibi neyse ben 2,5 yıl kullandım ve yeri geldiğinde çok memnun kaldığım oldu özellikle motorundan ama onun haricinde memnun kaldığım başka hiç bir yanı yok 10000 de disk palata değişti gerçi forumda 4 kez bile değiştiren varmış bunu aracın süspansiyonlara çok esnek 5 kişi binince araç resmen yerde ve en ufak kasiste sanki arabanın bitarafı kırılıyor ben en son ankaradan buraya gelirken ailece 5 kişi geldik ve herkesin pestili çıkmıştı ve annem dışardan gelen sese yaşlı olmasına rağmen çok rahatsız olmuştu ki o yol tamamen otoban ve tam 1 depo benzin gitti o yolda ve aracım 18000 binde ben debriyaj sert diye servise gittim baktılar ve sorun yok normal dediler 2 gün sonra 3 üncü vitesde yaklaşık 90 km  giderken aracın debriyajı boşa düştü yani debriyaj yok zor bela sağa çektim ve debriyaj sıyırmış daha 18000 de ve ondan sonra servise gitti ve araç sele kapıldı bu arada şunuda belirtmek isterim ben yılda yaklaşık 50000 km yapıyorum şirket aracıyla ve 10 yıldır araç kullanıyorum en son kangoyla 150000 yaptım ve satıldı debriyajında en ufak sorun yaşamadım bu mudur sorunsuz araç bu mudur konfor ve sayamadığım diğer sorunlar herkes kullandığı araçtan bilir zaten özellikle yeni kasalar için diyorum bunları ve 2 ay önce audi a3 fsı sline aldım ve ben şimdi araba aldım dedim inanın aldığım araba için değil gerçekten mükemmel bir araba ve hafta sonu annem bu araba gidiyormu yavrum dedi en ufak ses yok ve abarmıyorum honda 100 mt durabiliyorsa audi 50 duruyor ve balatan bitmeden haber veriyor yolda bırakmıyor git değiş diyor ve aracını garantisi bittikten sonra yine servide götürürsen bir sorun olduğunda üretimden kaynaklı yine garantiden işlemlerini yapıyorlar neyse inanın özellikleri saymakla bitiremem denemeniz lazım lütfen iyi düşünüp yazalım opelle kıyaslama yapmayalım apel almanların kia sı

xeline

« Yanıtla #219 : Aralık 15, 2009, 09:35:00 ÖS »
bu arada aracı ankaradan aldım ve aynı mesafeyi audi yemin ederim tam yarım depoyla bitirdi ve en ufak yorgunluk hissi yoktu

chewwwquette

« Yanıtla #220 : Aralık 15, 2009, 09:38:58 ÖS »
hayırlısı olsun yeni aracınız

xeline

« Yanıtla #221 : Aralık 15, 2009, 09:48:35 ÖS »
tşk ederim bir gün buluşmaya gelmeyi düşünüyorum

chewwwquette

« Yanıtla #222 : Aralık 15, 2009, 10:00:18 ÖS »
nerede oturuyorsunuz?

honda__civic__si

« Yanıtla #223 : Aralık 16, 2009, 01:13:39 ÖÖ »
http://www.youtube.com/watch?v=W05HBO7rkHY
bu videoyu izleyin
biri almanyanın göz bebegi övünç kaynagı PORSCHE
diyeri japonların övünç kaynaklarından biri İMPREZA

izleyin karar verin ben porşche yede bindim patronumun vardi 911 6000cc yaklaşık 400 kusur hp
bir arkadasımında subarusu vardı onu surdum 310 hp çift turbolu delibirsey subarudaki guven konfor ve adranalin ve heycanı bulamadım
deneme şansınız varsa deneyin subaru tavsiyem

ama saglamlık deyinçe almanlar tanklarıyla meşurdur bunu unutmayın BMW alman tankııı :D

xeline

« Yanıtla #224 : Aralık 16, 2009, 08:04:56 ÖÖ »
b.evlerde oturuyorum