Gönderen Konu: JAPON MU ? ALMAN MI ?  (Okunma sayısı 178719 defa)

Bad Boy Baby

• Ziyaretçi
Ynt: JAPON MU ? ALMAN MI ?
« Yanıtla #100 : Haziran 06, 2009, 08:40:21 ÖÖ »
Eğer paran varsa ve lükse düşkünsen bir arabada hız ve adrenalin hissetmekten çok güvenliğe sessizliğe konfora önem veriyorsan tabi ki Alman arabaları derim... Ama yok ben ekzoz sesini dinlemeyi tercih ediyorum. Araba kullanırken zevk almak heyecan duymak istiyorum yolu hissetmek istiyorum araba ile bir bütün olmak istiyorum dersen tabi ki Japon arabaları derim... Benim babam 55 yaşında ve 20 yıldır MERCEDES'ten başka arabaya binmiyor. Adam alışmış rahata konfora. Bende allah ömür verirse 35 ten sonra binmek isterim mercedes e ama yaşım 21 ve ben ekzoz sesi dinlemekten hoşlanıyorum. onun için benim tercihim japon olurdu ve tabiki HONDA S2000 İ TEK GEÇİYORUM. Aşığı olduğum bir araç. Zaten bütün dünya kabul etti ki HONDA motor da bir numara.  Bu tamamen benim düşüncem arkadaşlar... Katılırsınız katılmazsınız o ayrı tabi ama bence 35 yaşından önce alman arabalarına binilmez. biraz gençliği yaşamak lazım. evlenip çoluk çocuğa karışınca mı bineceksin HONDA s2000 e SUBARU impreza STI ye NISSAN 350Z ye toyota supra ya. ha türkiye de yok ama örnek vermek amacı ile kullandım... Yani imkan varsa para varsa gençlik te japon yaşlanınca alman diyorum :)

helal bee !  >=ok :D

+131242214

mali

« Yanıtla #101 : Haziran 07, 2009, 12:00:18 ÖÖ »
Komfor ve lüks= ALMAN
Sorunsuzluk ve ekonomi = JAPON

mustafakorkmaz00

• Ziyaretçi
« Yanıtla #102 : Haziran 07, 2009, 12:04:01 ÖÖ »
Yol tutuşu iyi olsun yeter hondanın, yol sesiymiş, hoparlörden ses geliyomuş hiç sorun değil :D

emre16

« Yanıtla #103 : Haziran 07, 2009, 01:27:02 ÖÖ »
100 tane golfe leona astraya değişmem civicimi alman arabası olarak bir tekBMW yi çok seviyorum...çünkü oda genc arabası...gerisni salla hepsi uyuz...hep yüksek kesime hitab ediyolar bizim HONDAALARIMIZ alayını tokatlar...:D:D

onuriskenderun

« Yanıtla #104 : Haziran 07, 2009, 07:30:56 ÖS »
1-az önce sitemizde okuduğum bi habere göre subaru dünya ralli şampiyonasından çekilmiş.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/motorsporlari/wrc_2009_yilinda_subaru_efsanesinden_yoksun_kalacak-t22723.0.html
2- aynı haberde S2000 üretilmeyecekmiş.
3- noluyo bu japonlara ya. güzelim honda da f1 den çekilmimaalesef zaman beni haklı çıkaracak.

endlessnihilist

« Yanıtla #105 : Haziran 10, 2009, 08:47:30 ÖÖ »
4*4 kesinlikle audinin quattro teknolojisidir
buyrun
Audi, 3 Mart 1980'de Cenevre Motor Show'da ilk defa uluslararası kamuoyuna Audi quattro®'yu sergilediğinde otomobil üretiminde yeni bir çağ başlamış oldu. Çünkü o yıl ilk defa bir binek otomobil, sürekli dört tekerlekten çekiş ile pazara sunulmuştu
ayrıca orada  binek otomobile sürekli 4 tekerden çekiş olduğu vurgulanıyor. iyi olduğu arazi şartlarında ki durumu vs ye gönderme yapılmıyor. kaldı ki otomobilde 4 çeker olması çok ekstra gelmiyor bana -şahsi fikrim- eğer arazide bir canavar isteniyorsa eminim "lada niva" ağır arazi şartlarında audi q7 den kat kat üstün olur, nivanın lakabı keçidir... alman mı japon mu konusuna bakışım şu yönde 70lerde ve 80lerde standart donanımıyla göz dolduran almanlar şimdi bunun üzerine yatmış durumda diğer arabalardan hiçbir ekstrası yok 78 model mercedeste klima, elekt sunroof, 4 elekt cam, abs vs bulunabiliyordu artık hemen hemen her araçta bulunabilen şeyler bunlar... yol tutuş, konfor ve diğer kriterlerde de araçlar 3 aşağı 5 yukarı aynı özellikte gibiler sınıf ortalamaları içinde kabul edilebilir değişiklikler oluyor sadece, almanların her otomobiline japonların bir karşılığı var olmayan sınıflarda da yapamamaktan değil ilgilenmemektendir.   ayrıca estetik olarak son derece biçimsiz oluyor almanlar plastik sanatlarda almanyadan ün yapmış birisi var mı ki araçları sanat eseri olsun?  bir hatırlatma ayrıca lexus bir japon markasıdır -toyota yan kuruluşu- audi ve mercedes e rakiptir... japon araçlar hiçbir konuda rakip tanımaz:) kolay gelsin.

Lexus, Japon otomotiv üreticisi Toyota tarafından üretilen lüks otomobil markasıdır. Lexus marka otomobiller Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Okyanusya, Afrika ve Latin Amerika'da satılır. ABD'de Lexus en çok satan lüks otomobil markasıdır ve 2005 yılından itibaren Japonya'da satılmaya başlamıştır.

1989 yılında ilk çıktığından beri, Lexus dayanıklı ve sağlam otomobilleri ve yüksek kalitede sunduğu müşteri hizmetlinden dolayı bir itibar kazanmıştır. 2006 yılında JD Power and Associates Araçların Güvenilebilirlik Araştırmasına dayanarak Lexus markasını ABD'de en dayanıklı ve sağlam otomobil üreten marka seçti. Lexus bu ödülü 12 yıldır ardışık olarak kazanmıştır. -kaynak: vikipedi-
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2009, 08:49:10 ÖÖ Gönderen: endlessnihilist »

w-racer

• Ziyaretçi
« Yanıtla #106 : Haziran 13, 2009, 01:43:37 ÖS »
alman kullanıcısına konfor vaadeder konforun tek yolu da maliyettir
japon kullanıcısına okonomi vaadeder onun tek yolu yoktur ;) zor iştir

ikisini aynı silindir hacmine sahip motorlarıyla kıyasladığımız zaman bariz japon üstünlüğü
yol tutuş, akselarasyon manevra kabiliyeti ve daha bir çok alanda kaçınılmaz lideer japonlardır.

bence müşterinin beklentileri herşeyden önce konfor olsa yakıt sarfiyatı önemsiz olsa
porshe'in 400 BG verdiği motorun aynı(silindir hacmi ve yakıt sarfiyatı)ndan herhangi bir japon üretici 600 BG verir
eğer bu üretici honda ise 800 :D

umut77

• Ziyaretçi
« Yanıtla #107 : Haziran 13, 2009, 01:54:20 ÖS »
hiç biryere varmayacak bir tartışma...alman -japon üretir biz hangisi iyi diye tartışırız..birde beğenmeyiz sanki 100 yıllık bir otomotiv üretim geçmişimiz var
herkes araba uzmanı ...

selll

• Ziyaretçi
« Yanıtla #108 : Haziran 15, 2009, 10:25:45 ÖÖ »
japonnn!!!!

canguder

« Yanıtla #109 : Haziran 15, 2009, 12:47:50 ÖS »
başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Bir hafta önce arabamı yıkamaya götürdüm.Benden önce bmw 1.16 vardı , sahibide oturuyordu.Neyse bende yanına oturdum laf attı.Kaça aldın işte ne kadara mal oldu derken başladı şikayetlere. 1.16 aldığıma o kadar pişmanımki diyor çok kaba görünüşlü sert süspansiyonlu aksesuarsız ve motoruda hiç bir halta yaramaz 70 bin lira verdim sunroof bile yok diyor.Senin aracın çok şekil motoruda bundan kesin iyidir diye övgü yağdırmaya başladı.Adam 33 yaşındaydı ama düşüncesi civici görünce değişti sanki.Bir daha araba alırsam ya honda yada audi alırım dedi.

Bad Boy Baby

• Ziyaretçi
« Yanıtla #110 : Haziran 15, 2009, 06:31:52 ÖS »
başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Bir hafta önce arabamı yıkamaya götürdüm.Benden önce bmw 1.16 vardı , sahibide oturuyordu.Neyse bende yanına oturdum laf attı.Kaça aldın işte ne kadara mal oldu derken başladı şikayetlere. 1.16 aldığıma o kadar pişmanımki diyor çok kaba görünüşlü sert süspansiyonlu aksesuarsız ve motoruda hiç bir halta yaramaz 70 bin lira verdim sunroof bile yok diyor.Senin aracın çok şekil motoruda bundan kesin iyidir diye övgü yağdırmaya başladı.Adam 33 yaşındaydı ama düşüncesi civici görünce değişti sanki.Bir daha araba alırsam ya honda yada audi alırım dedi.

70 milyarı bir 1.16 ya vericem hee .. ee yuh ! ne diyeyim =)

drhot

• Ziyaretçi
« Yanıtla #111 : Haziran 15, 2009, 08:08:48 ÖS »
honda deyince city jazz diyen yok...bmw deyince de 1800 motordan asagısı vasattır...mersedes icin bu 2000 motordur...zevk ve yasla ilgili tercihler...konfor guvenlik donanım deyince alman derim...alman uzun sureli bir evliliktir....japon ise anlık guzel anlar yasayacagınız sevgili gibidir :)

onuriskenderun

« Yanıtla #112 : Haziran 16, 2009, 07:56:58 ÖS »
hiç biryere varmayacak bir tartışma...alman -japon üretir biz hangisi iyi diye tartışırız..birde beğenmeyiz sanki 100 yıllık bir otomotiv üretim geçmişimiz var
herkes araba uzmanı ...
senin de daha önce yerli alman fransız ve japon araba kullanmışlığın olsaydı neyden bahsedildiğini anlardın diye düşünüyorum. araba uzmanı olmak için onu kullanmak yeter.

honda121

« Yanıtla #113 : Haziran 17, 2009, 12:36:56 ÖÖ »
İllede Japon olsun ister çamurdan olsun :D :D :D

modified_club

• Ziyaretçi
« Yanıtla #114 : Haziran 17, 2009, 08:13:24 ÖÖ »
KONFOR DA ALMAN MOTOR DA JAPON DERİM.....

ainen

honda121

« Yanıtla #115 : Eylül 07, 2009, 12:28:22 ÖÖ »
Hakkatende alman konforu bir başka oluyor ama...

ultrakif

« Yanıtla #116 : Eylül 07, 2009, 12:33:33 ÖÖ »
Alman Arabaları makam arabası tarzıdır yani rahat güvenli felen ama hala genç olan ve kendini genş sananların :D arabası honda tabikide

REALHondacı

« Yanıtla #117 : Eylül 07, 2009, 12:34:29 ÖÖ »
japondan şaşma >=ok

honda121

« Yanıtla #118 : Eylül 07, 2009, 12:38:03 ÖÖ »
Başka bi topictede bahsetmiştim, japon beni benden alıyor özellikle HONDA. Zaten arabamda civic ama, ne biliyim bu sac inceliği ve yol sesi yok mu deli ediyor beni. Kapıya daha elimi atmadan açılıyor :) , kuş gibi bagaj kapağı, kaputun dalagalanması resmen , bunlar beni çok rahatsız ediyor. Alman araçlarında genelde bu tip sıkıntılar yok.

ayti_CIVIC

« Yanıtla #119 : Eylül 07, 2009, 12:42:22 ÖÖ »
Ben almanyada gecen aylarda Munıhte BMW yı Stutgartta bulunan porscheyı gezdımm adamlar cok tıtız calısıyor Ancak sunu demek ıstıyorum alman fırmaları bu sektore cok ıyı yatırımlar yapıyolar Honda bence bır tutkudur Gerek motor gerek arabada kullanıcıya hıtap edıyor tesekkurler

honda121

« Yanıtla #120 : Eylül 07, 2009, 12:57:42 ÖÖ »
Markaya sürekli iniliyor, zaten konunun özelliği burda. Genel olarak iki büyük üretici ülkenin karşılaştırılması, he tabi bunu yaparken markalara da inmek mantıksız değil, sonuçta bir karşılaştırma yapılıyor.

chewwwquette

« Yanıtla #121 : Eylül 07, 2009, 01:19:26 ÖÖ »
alman arabasına bineceksen yüksek hacim motor arabalarını tercih ederdim şahsen cünkü 1.6 gibi motorlardan istediği verimi alamıyor param olsa tabii ki alman.konfor güvenlik gibi unsurlarda almanların üstünlüğü var ayrıca atmosferik olarak bence japonlarla baş edecek bi marka aklıma gelmiyor

abga

« Yanıtla #122 : Eylül 07, 2009, 01:41:56 ÖÖ »
mersom vardı önce konforu saglamlıgı tartışılmaz almanın
hondam harika hızlı spor fare gibi :D motoruda uzun ömürlü parçasıda ucuz ondan JAPON DİYORUM ...
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2009, 01:42:51 ÖÖ Gönderen: abga »

maxx

• Ziyaretçi
« Yanıtla #123 : Eylül 07, 2009, 01:43:44 ÖÖ »
İstanbul' dan Ankara' ya benim araçla (2008 civic dream), Ankara' dan Ordu' ya babamın arabasıyla (2008 wolksvagen jetta 1.6) ile gittik. İkisi arasında kesinlikle jetta diyorum. Adamlar gerçekten yol arabası yapmışlar. Civicle Otobandan gitmemize rağmen az da olsa yoruyor. Ama jetta hiçbir şekilde yormadı beni. Çok farklı ikisi. Hele yol, rüzgar sesinden kurtulmak bütün enerjinizin sizde kalmasını sağlıyor.

seferad

« Yanıtla #124 : Eylül 07, 2009, 08:54:30 ÖÖ »
kesınlıkle alman motorla olmuyor sadece