Gönderen Konu: WRC, 2009 yılında Subaru efsanesinden yoksun kalacak!..  (Okunma sayısı 2580 defa)

Kadirs

  • Ziyaretçi
WRC, 2009 yılında Subaru efsanesinden yoksun kalacak!..
« : Şubat 02, 2009, 08:32:28 ÖS »


Subaru, Dünya Ralli Şampiyonasından çekilerek seri üretim modellerine daha çok kaynak ve uzmanlık aktarmaya karar verdi.


Subaru otomobilleri üreticisi Fuji Heavy Industries, 19 yıldan bu yana FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda katılıman ve arka arkaya kazandığı başarılar ile performans ve güvenlik özelliklerinin rakipsiz olduğunu gözler önüne seren Subaru markasının 2008 sezonundan sonra WRC' ye katılmayacağını açıkladı.

Global ekonominin çok hızlı şekilde bozulması, FHI’nın, Subaru markasının gelecek konumlandırmasını da değişime uğrattı. FHI, WRC katılımlarındaki orijinal hedefe ulaşıldığını ve rallilerden elde edilen tecrübe ile çok başarılı modeller üretildiğine inandıklarını bildirdi.

Bu kararı alırken çok zorlandıklarını belirten Başkan Mori, yıllarca Subaru mavisini ısrarla ve gururla takip eden taraftarların çok etkileneceğini bildiklerini iletti ve ” Tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz; onların güçlü desteği bizim en büyük hazinemizdir. WRC'den elde ettiği paha biçilmez deneyimleri sayesinde FHI, Subaru tutkunlarına heyecan verecek, dayanıklılık ve performansı güvenlikle birleştirerek sürüşü keyfe dönüştüren modeller sunmaya devam edecek” dedi.

WRC’de katılımtığı süre zarfında, sayısız şampiyonluklara imza atan Subaru, ralli deneyimlerinden gelen bu uzmanlığını tüm dünyanın hayran olduğu performans ve güvenlik özelliklerinin gelişiminde kullandı.

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın kalbinde geliştirilen ve Subaru markası ile bütünleşen Symmetrical AWD ve Boxer Motor teknolojileri, her geçen gün yenilenerek yollarda gördüğümüz Subaru otomobillerine uygulanmaya devam edecek.



vtec power

  • İleti: 1050
Ynt: WRC, 2009 yılında Subaru efsanesinden yoksun kalacak!..
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2009, 08:44:27 ÖS »
 Maalesef global kriz sonucu, honda da S 2000 üretimine son veriyor.
Bundan sonra S2000 üretilmeyecek  :ağlaa


BLACK ORANGE

  • İleti: 3425
Ynt: WRC, 2009 yılında Subaru efsanesinden yoksun kalacak!..
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2009, 08:49:26 ÖS »
bu piyasa düzelmez ise sonuçta araba modifiyeside kalmayacak gibi... yazık bizlere yazık... ;)