uyuyuyun ark türkiyenin siz gibilere ihtiyacı var
sabah olunca ies nasılsa geçer her türlü 
ies geçerrr dedik . . . inanmadılar... şimdi herkes kabul etti... ies in byüklüğünü....
Bu arada Volkan Şahin kardeşim... dediklerine katılıyorum... ambulans şöforlüğü yapmışsın... zor zenaat... haklısın siren + tepe lambası açık ve tüm kavşaklarda geçiş üstünlüğü olan bir araç, hiç kullanmadım, kullanmak da istemem...
Ancaaak vakti zamanında kelle koltukta, kefen başımızda, Antalya - Bayrampaşa, Antalya - Ankara EXPRESS sebze -meyve taşımacılığı yaptık...
Sana şöyle ifade edeyim EXPRESS in manasını... Türkiyede ki Yerleşim dışı yollarda max 80 km/s , yerleşim yerlerinde ise 50 km/s hız izni olan ağır vasıtaya saatte 80 km yol alacak şekilde süre yazarlar... Mesela Antalya Kumluca dan, yada Alanya dan faketmez pek Bayrampaşa Sebze Hali 830 km falan yazar... 12 saat verirlerse çok iyi... ama genelde 11 saat, hatta iş cidden sıkıntılı ise 10 saat . . . haydi yolun açık olsun...
Dedin ya ambulans falan . . . sizler Hastayı - yaralıyı araca alınca, Hastanın ya da yaralının hayatını kurtarmak için var gücünüzle en yakın hastaneye kadar yol alırsınız. Ama benim anlattığım durumda, 800 km üstü bir mesafede HAYATIMIZI KURTARMAK İÇİN, HAYATIMIZLA HER SANİYE BAŞBAŞA OLURUZ...
ikinci olarak, yine ayağımız ağrıdığı dönemlerde (öğrencilik vs durumlar) VIP transferlerde çalıştım. Antalya dan Ankara ya mesela 570 km falandır... 4 Saat süre verirler.... şu zarfı teslim et gel.... ya da bu vatandaşı şu saatte falan yerdeki ihaleye yetiştir. Ya da Eskişehir den alırsın paketi Ankara 225 km dir... 1 saat 10 dk, 1 saat 15 dakika haydi yolun açık olsun...
ya da İstanbul Siliviri den alırsın kargoyu, haydi bakalım kaptan dikkatli git Hakkari - Şemdinli ye . . . aman ha bu götürdüğün malzeme oradaki okulun açılışına yetişecek falan 2100 km . . . 24 saat bilemedin 30 saat . . .
eee gençliğin ilk fazları bööyle geçince, şimdi de durum farklı değil...
Son olarak yukarılarda bir yerlerde yazmışsın "bendeki linea 1.4 fire 77 hp 8 valf dinamik modeli idi. tam bir ceset yani. araba 100 den 130 gelene kadar canınız sıkılıyor ve basmayı bırakıyorsunuz. aynen dediğim gibi. En ufak bir yokuşta mutlaka vites düşüreceksin yoksa yok boğuluyor. Tabi arkadaşların bahsettiği model emotion en ful olanı sadece beygiri fazla ve 16 valf. "
Evet Sadece beygiri fazla dediğin araçta salyangoz var... yani 1.4 T-jet 16v ve 120 hp (120 - 77 = 43hp ) Gel bunu senin bindiğinle karıştırmayalıum.
"SON OLARAK" BURADA YAZDIĞIM HİÇ BİR KELİMEMDE T-JET YA DA FİAT HONDA DAN İYİ DİR DEMEDİM.