kontağı kapattığında gelen hırıltılı bir sesmi bu 5 sn kadar suruyor vede tüp tatıktan sonra olduysa.aynı sorun bendede varı 2000 1.6 ies tüpü taktırdığın yere git giyot diye bir kablo mu parçamı ne takıyorlar sesi kesiyor
O kadar dikkat etmemiştim ama tüpün montajından hemen sonra olduğunu sanmıyorum olsa farkederdim. Ama bu tüp vesilesiyle araba o kadar ellendi ki,
herhangi birinde olmuş olabilir.
Elektrik cızırtısı şeklinde gelen sesi şu şekilde açıklayım.
Kontağı her seferinde açıp kapattığımda olmuyor. Kontağı kapattım,bir kaç dakka bekledim, sonra açtığımda geliyor. Ama hemen kapatıp açsam gelmiyor. Anladığım kadarıyla bir kaç dakika beklediğimde içindeki bir kondansator boşalıyor ve kontağı tekrar açtığımda ki gelen ses kondansatörün dolarken çıkardığı ses.

Ya da kondansatörle hiç alakası yok ama aynı mantıkla dolan başka bişey.
Diğer ses ise klimayı on/off düğmesinden her açıp kapattığımda gelen gurultu şeklindeki ses. AC on/ ac off düğmesi değil.
Şimdi bir yenisi daha eklendi. Araba hareket halinde iken hız farketmiyor ön camın sağ tarafından gövdenin içinden torpido gözünün hemen arkasından inceden bir çıtırtı sesi. Çıtır çıtır böyle içimi kemiriyor.
Dur bakalım listeye daha neler ekleyeceğiz.