Gönderen Konu: Ön konsoldan gelen karın gurultusu şeklindeki ses  (Okunma sayısı 21437 defa)

suleymankonte

Ynt: Ön konsoldan gelen karın gurultusu şeklindeki ses
« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2012, 04:51:39 ÖS »
Arkadaşlar ben kendim yağladım(sprey yağ) , ses geçti bilginize.İki parça..
benim araçta hareketli kısım beyaz plastik ileri geri-hareket ediyor o kısmı yağladım ses geçti.
yağlanacak yer;  gaz pedalının oraya başınızı sokun yukarı baktığınızda solda ayar tuşarının hizasına denk geliyor zaten ayarlama mekanizmasını çalıştırdığınızda görürsünüz küçük el feneri ile, birde tam hizasında karşısında sağda aynı yer var orayada torpido kapağını söktüğünüzde rahatça ulaşıp yağlayabilirsiniz.
hocam sorunun geçtiğine sevindim.yalnız senin aracın modeliyle bizimkisi aynımı.benim araba 2010 elegance.senin arabanın modeli ne?yerleri aynımı bu parçaların acaba

seikott

• mehmet
« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2012, 06:06:46 ÖS »
Elbette benim aracım 2003 vitec sizdeki parçalar farklıdır muhtemelen , benim aracım modelinde olup sorun yaşayanlar için faydası olur.
Aracın için dediğim gibi bakabilirsen öyle bir parça varsa yağlarsın.

suleymankonte

« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2012, 06:24:20 ÖS »
anladım saol kardeş tesekkur ederim

suleymankonte

« Yanıtla #28 : Eylül 14, 2012, 06:44:48 ÖS »
Elbette benim aracım 2003 vitec sizdeki parçalar farklıdır muhtemelen , benim aracım modelinde olup sorun yaşayanlar için faydası olur.
Aracın için dediğim gibi bakabilirsen öyle bir parça varsa yağlarsın.
dostum sana çok tesekkur ederim..senin dediğin gibi ön konsolun direksiyonun altından girip beyaz plastik bi parça var onu yağlasım sprey yağ ile ve torpidonun arkasında aynı parçadan bi tane daha var o da beyaz onu da yağladım ses falan kalmadı..

siriussahin

• Şahin
« Yanıtla #29 : Eylül 14, 2012, 06:56:54 ÖS »
abi benim klima arızalanmadan önce aynı dediğin ses geliyodu sonra sık sık yapmayya başladı sonra klima kompresörüm patladı

seikott

• mehmet
« Yanıtla #30 : Eylül 14, 2012, 06:59:24 ÖS »
rİCA EDERİM FAYDAM OLDUYSA NE GÜZEL..kOLAY GELSİN..

suleymankonte

« Yanıtla #31 : Eylül 14, 2012, 09:14:48 ÖS »
abi benim klima arızalanmadan önce aynı dediğin ses geliyodu sonra sık sık yapmayya başladı sonra klima kompresörüm patladı
benim aractada 4-5 aydır bu ses geliyodu.bugun yağladım ses kesildi.sen göstermedin mi servise ses gelirken..çözüm bulmaya çalısmadın mı .birden mi patladı kompresör

gürhan72

« Yanıtla #32 : Eylül 15, 2012, 01:34:52 ÖS »
Benzin pompası o kadar ses yapmaz, yapıyorsa da yolcu demektir ve bildiğim kadarıyla bizim araçlarda pompa önde değil. O gurultu muhtemelen benzin regülatöründen geliyor.

gecetilkisi

« Yanıtla #33 : Eylül 15, 2012, 09:34:44 ÖS »
en dertli ben varım diyordum ama benden dertlileride varmış ya forumda........,
çok şükür bizimkinde gurultu çatırtı yok. fren problemi vardı onuda bugun hallettim bugün 

bywarm

« Yanıtla #34 : Eylül 17, 2012, 07:10:09 ÖÖ »
arkadaşlar bende de torpidonun arkasından gelen  bir ses vardı kedi mırıltısı gibi kontağı nezaman kapatırsam kapanır kapaanmaz başlıyordu sonunda sesin nereden geldiğini buldum torpidonun kapağını indirdim ve sağ tarafında yakıt pompa rölesi var ses buradan geliyormuş yakıt pompa rölesini söktüm ve muhafaza kapağını açtığımda gördümki röle nin devresi üzerinde ısınmadan kaynaklı olacak sanırım devrenin üzerinde yapışkanımsı reçine vardı ark yapmasına sebeb oluyordu temizleme benim işim olmazdı elektronik tamircisine götürdüm yanıma da 1 fotoğraf makinası aldım elektronikciye durumu anlattım fotoğrafını çektik devrenin ve bütün lehimlerini söktürdüm devreler söküldü ve bir güzel ana kart temizlendi tekrar fotoğrafa bakarak devreleri tek tek yerine taktı sorun helledilmiş oldu röleyi araca taktım ne ses vardı ne 1 problem maliyeti 10 tl ..asıl beni korkutanı izmir terakki honda ve çamkıran honda ya röle fiyatını sordum  530 tl + kdv dediler ve bu oldukca maliyetli ufak problemi savuşturmayı bu şekil çözmek zorunda kaldım .....inşallah sana bu konuda yardımcı olabilmişimdir

revon

« Yanıtla #35 : Temmuz 30, 2013, 09:05:40 ÖÖ »
aynı sorun bende de çıktı. servisteki işlem uzun sürüyor mu?
Bu karın gurultusu gibi olan sesten çok sinir bozucu.

BiTEC

« Yanıtla #36 : Temmuz 30, 2013, 09:59:20 ÖÖ »
bahsettiğiniz gurultu sesi diğer arkadaşlarında söylediği gibi havalandırma kapaklarının açılıp kapanması sonucu çıkan sestir...arkadaşlar servise götürmeden kendileri spreyle halletmişler...

Palandokenn

« Yanıtla #37 : Temmuz 30, 2013, 06:05:54 ÖS »
Bu konu daha önce tartışıldı. Mühim bir sorun değil klima kapaklarının yer değiştirme hareketi diye neticelenmişti sanırım. Takılacak bir durum değil yani.

fd6civic02

Ynt:
« Yanıtla #38 : Ocak 02, 2017, 04:26:41 ÖS »
Tam olarak nereye sprey sıkacağız.. ben dediğiniz beyaz parçalara wd40 sıktım ama ses kesilmedi.. Acaba o parçaların fotoğrafı var mı

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

grafiturk

• Honda Tamir ve Bakım Youtube Kanalım
« Yanıtla #39 : Kasım 27, 2017, 01:09:06 ÖS »
Bu parçaların konum fotoğrafini atabilecek var mı aynı durumu bende zaman zaman yaşıyorum.