davut kardeşim,hrv 2005 model olduğuna göre cvt şanzımanlı olmalı.forumlarda okuduğun ifadeler nedir bilemiyorum ancak.hrv şanzımanı ile ilgili genelde sorun yaşanır.yaşamayan varsa çok şanslıdır.sorunu ise şudur,genelde 80000-100000km arasında kalkışta titreme ve isteksiz hızlanma.eğer araç bu sıkıntıyı garanti süresi olan 3 yıl ya da 100000km aralığında yaşadı ise yetkili servis tarfından genelde komple şanzıman değişikliği yapılarak çözülür.yok araç 3 yaşı geçti ve hala bu km aralığına gelmedi ise sorun yaşanmaya başlandığı zaman servis size şanzıman değişikliğ öneriri ki yeni şanzıman fiyatı sanırım 14000tl idi.bu sorunun ana sebeplerinden biri aracın yetkili servis dışında bakım görüyor olmasıdır.yani 40000km de değişikliği önerilen (honda yapımı özel bir şanzıman yağıdır,piyasada muadili bir yağ yoktur)şanzıman yağının bildiğimiz atf denilen otomatik şanzıman yağı ile değişimidir.2.sebep ise bahsettiğimiz süre zarfında kalkış kavrama kitinin bitmesidir.bu kitin bile değişim tutarı yetkili serviste 3000tl civarındadır.yani anlatmak istediğim şu...kalkış kavrama kitinin normal ömrü çok kısa(80000-100000km)bir de bu süreçte hatalı şanzıman yağı konulunca sonuç kaçınılmaz.size önerim her türlü bakımı dışarıdan aldığınız malzemeyle yaptırın ama asla şanzıman yağını dışarıdan almayın,yetkili servise gidip onlara cvt şanzıman yağı istiyorum deyin ve ordan alın.evet biraz pahalıdır.1lt 130tl olması lazım,ancak sonuçta 14000tl şanzıman parası vermektense bu yağa o parayı vermek çok daha akılcı diye düşünüyorum...