orj amortisor ıle bi cukura grdinde gelen ses ile coilover ile grdgn zaman gelen sesin yani cikan farkli olmasi normal ama davlumbaza surtmesini hissedersin zatn tirt tirt ses gelir
kardesim sole bişi var benim tahminin su bu coillerin yayları normal yaylara gore cok kısa katılımı kadar falan belki daha da kısa bu yuzden de çok sertler... aracı yukarı sakldıgı zaman kısa oldugu için bosa çıkıyor yaylar tekrar yerine oturdugunda tak diye ses çıkarıyor... bilmiyorum haklımıyım... üstatlara sormak için açtım zaten burayı
5 cm ve altı amörtisör öldürür.Aracı çok basmadım diyorsun, muhtemelen yumuşak bir yay ve esnemede yayların baklaları birbirine vuruyor, hortum taktınmı yayları taktırıken?Sorunun kaynagı bu olabilir..
Alıntı yapılan: vtec power - Aralık 21, 2008, 10:37:03 ÖS5 cm ve altı amörtisör öldürür.Aracı çok basmadım diyorsun, muhtemelen yumuşak bir yay ve esnemede yayların baklaları birbirine vuruyor, hortum taktınmı yayları taktırıken?Sorunun kaynagı bu olabilir..hortum taktırmadım....sanırım benim dusundugum gibi... coil yayları çok kısa... aracı havalandıgı zaman yukarı salma yaptıgında yaylarla amortisor arasında bosluk oluyor, oturdugu zaman da o sesi çıkarıyor.. nasıl bi cozum bulucam bilmiyorum... ama araçta yuk yokken bu ses gelmiyor....
Alıntı yapılan: birisimi - Aralık 22, 2008, 02:42:08 ÖÖAlıntı yapılan: vtec power - Aralık 21, 2008, 10:37:03 ÖS5 cm ve altı amörtisör öldürür.Aracı çok basmadım diyorsun, muhtemelen yumuşak bir yay ve esnemede yayların baklaları birbirine vuruyor, hortum taktınmı yayları taktırıken?Sorunun kaynagı bu olabilir..hortum taktırmadım....sanırım benim dusundugum gibi... coil yayları çok kısa... aracı havalandıgı zaman yukarı salma yaptıgında yaylarla amortisor arasında bosluk oluyor, oturdugu zaman da o sesi çıkarıyor.. nasıl bi cozum bulucam bilmiyorum... ama araçta yuk yokken bu ses gelmiyor....Çözüm belli, hortum takacaksın.Araçda yük artınca, yayların birbirine vurmasında artış olması normal, yaylarındaki esneme payı azalıyor çünkü.
arkadaşlar dediğiniz bütün problemleri ben yaşadım imzada gördüğünüz araçda kırmızı coli yay vardır aracın tak tuk ses yapmasını istemiyorsan armut takoz denilen sünger takozları bir kontrol ettir eğer bu takozlar yoksa ufacık bir çukurdaki sekmeyi bile kendi içinde hissedersinben yaklaşık 6 aydır coli yay kullanıyorum bu yaylar yüzünden sadece ön sağ amarsitörüm patladı başka da tek şikayet duble basıldığında yani ön cantlar çamurluğun içine girdiğimde biraz zıplıyor o kadar ama iki yararı var arabanın dış görüntüsü ve lastiğiniz iyi ise yol tutuşunu çok farkettiriyor
Alıntı yapılan: vtec power - Aralık 22, 2008, 11:51:49 ÖÖAlıntı yapılan: birisimi - Aralık 22, 2008, 02:42:08 ÖÖAlıntı yapılan: vtec power - Aralık 21, 2008, 10:37:03 ÖS5 cm ve altı amörtisör öldürür.Aracı çok basmadım diyorsun, muhtemelen yumuşak bir yay ve esnemede yayların baklaları birbirine vuruyor, hortum taktınmı yayları taktırıken?Sorunun kaynagı bu olabilir..hortum taktırmadım....sanırım benim dusundugum gibi... coil yayları çok kısa... aracı havalandıgı zaman yukarı salma yaptıgında yaylarla amortisor arasında bosluk oluyor, oturdugu zaman da o sesi çıkarıyor.. nasıl bi cozum bulucam bilmiyorum... ama araçta yuk yokken bu ses gelmiyor....Çözüm belli, hortum takacaksın.Araçda yük artınca, yayların birbirine vurmasında artış olması normal, yaylarındaki esneme payı azalıyor çünkü.bu hortum nasıl takılıyor nasıl bi hortum bu kardesim??