TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: birisimi - Aralık 21, 2008, 04:32:51 ÖS

Başlık: coilover vuruyor zarar verir mi??
Gönderen: birisimi - Aralık 21, 2008, 04:32:51 ÖS
arkadaslar aracıma americadan getirttigim coiloverları taktım... sanırım yayların sert olmasından dolayı yuk varken cukurlarda ve yollardaki yukseklik değişimlerinde tak tuk yapıyor... gerçi araç çok basık durumda da değil su an... bu yayların sertliginden mi kaynaklanıyor??? amortisörlere zararı olur mu... patlatır mı??
Başlık: Ynt: coilover vuruyor zarar verir mi??
Gönderen: -cenk- - Aralık 21, 2008, 05:12:52 ÖS
coiloverler neye vuruyoki? davlumbazlardan yapıyo olabilir bence onu bir kontrol et . onun haricinde çok sıkı olduğu için vuruyosa tabiki zararı olacaktır
Gönderen: birisimi - Aralık 21, 2008, 05:13:50 ÖS
peki bu coilleri satsam 3.5 luk yay alsam onlarda vurur mu acaba?
Gönderen: -cenk- - Aralık 21, 2008, 05:23:03 ÖS
nekadar basıyosunki şöyle dene bide normale göre 3.5 - 4 cm indir dene eğer vuruyosa onuda takmaya gerek yok. ama ben davlumbaz takılıyodur diye düşünüyorum
Gönderen: birisimi - Aralık 21, 2008, 05:36:04 ÖS
kardesim sole bişi var benim tahminin su bu coillerin yayları normal yaylara gore cok kısa katılımı kadar falan belki daha da kısa bu yuzden de çok sertler... aracı yukarı sakldıgı zaman kısa oldugu için bosa çıkıyor yaylar tekrar yerine oturdugunda tak diye ses çıkarıyor... bilmiyorum haklımıyım... üstatlara sormak için açtım zaten burayı
Gönderen: -cenk- - Aralık 21, 2008, 05:40:44 ÖS
anladım bendede bir dönem ayarlanabilir yay vardı orjinal amortisörle kullanıyodum benim şikayetimde her tümsekte ıvırda zıvırda altını vuruyodu. markasını falanda yazın bence kullanan arkadaşlar olabilir .
Gönderen: birisimi - Aralık 21, 2008, 05:46:22 ÖS
vala markayı hatırlamıyorum da bi bakayım netten
Gönderen: S2K_06 - Aralık 21, 2008, 07:56:33 ÖS
orj amortisor  ıle bi cukura grdinde gelen ses ile coilover ile grdgn zaman gelen sesin yani cikan farkli olmasi normal ama davlumbaza surtmesini hissedersin zatn tirt tirt ses gelir
Gönderen: birisimi - Aralık 21, 2008, 09:09:12 ÖS

orj amortisor  ıle bi cukura grdinde gelen ses ile coilover ile grdgn zaman gelen sesin yani cikan farkli olmasi normal ama davlumbaza surtmesini hissedersin zatn tirt tirt ses gelir
kardesim orjinal amortisor var ustunde kit deil coil yay var sadece kit deil... davlumbaza surtme olmuyo sanırım... ama merak ettigim amortisorleri patlatırmıyım
Gönderen: cıvıc99 - Aralık 21, 2008, 10:13:23 ÖS

kardesim sole bişi var benim tahminin su bu coillerin yayları normal yaylara gore cok kısa katılımı kadar falan belki daha da kısa bu yuzden de çok sertler... aracı yukarı sakldıgı zaman kısa oldugu için bosa çıkıyor yaylar tekrar yerine oturdugunda tak diye ses çıkarıyor... bilmiyorum haklımıyım... üstatlara sormak için açtım zaten burayı

aynı düşündüğün gibi yayların kısa olduğu ve sertliğine göre değişir benim çıkardığım 3,5 cm ag marka yaylarda böyle bişiy yoktu vuram tak tuk ses falan
Gönderen: mr.cih@NS - Aralık 21, 2008, 10:23:00 ÖS
ne kadar ındırdınkı vurucak bu kadar zaten uretici fırmalar 4cm 'ten sonra sert amortısor kullanılmasını onerir. belkıde kullandıgın coıllerde bır arıza fln vardır.Bence onu 6cm arkayı 4cm ayarla en azından yuk fln yukledıgınde surtme fln olmaması ıcın pay kalır.
Gönderen: vtec power - Aralık 21, 2008, 10:37:03 ÖS
5 cm ve altı amörtisör öldürür.
Aracı çok basmadım diyorsun, muhtemelen yumuşak bir yay ve esnemede yayların baklaları birbirine vuruyor, hortum taktınmı yayları taktırıken?
Sorunun kaynagı bu olabilir..
Gönderen: birisimi - Aralık 22, 2008, 02:42:08 ÖÖ

Aracı çok basmadım diyorsun, muhtemelen yumuşak bir yay ve esnemede yayların baklaları birbirine vuruyor, hortum taktınmı yayları taktırıken?
hortum taktırmadım....sanırım benim dusundugum gibi... coil yayları çok kısa... aracı havalandıgı zaman yukarı salma yaptıgında yaylarla amortisor arasında bosluk oluyor, oturdugu zaman da o sesi çıkarıyor.. nasıl bi cozum bulucam bilmiyorum... ama araçta yuk yokken bu ses gelmiyor....
Gönderen: cıvıc99 - Aralık 22, 2008, 03:02:16 ÖÖ

hortum taktırmadım....sanırım benim dusundugum gibi... coil yayları çok kısa... aracı havalandıgı zaman yukarı salma yaptıgında yaylarla amortisor arasında bosluk oluyor, oturdugu zaman da o sesi çıkarıyor.. nasıl bi cozum bulucam bilmiyorum... ama araçta yuk yokken bu ses gelmiyor....

şöle bi açıklama getirelim o zaman araçta yük olunca yaylar iyice basıyor ve yayların ayar yeri bence ses yapıor ayar yerinin oraya lastik veya hortum cinsi bişiy nasıl konulur bilmiorum o yayları ama öbür tarafına kesinlikle hortum taktır..
Gönderen: tarantino - Aralık 22, 2008, 09:46:09 ÖÖ
arkadaşlar dediğiniz bütün problemleri ben yaşadım imzada gördüğünüz araçda kırmızı coli yay vardır aracın tak tuk ses yapmasını istemiyorsan armut takoz denilen sünger takozları bir kontrol ettir eğer bu takozlar yoksa ufacık bir çukurdaki sekmeyi bile kendi içinde hissedersinben yaklaşık 6 aydır coli yay kullanıyorum bu yaylar yüzünden sadece ön sağ amarsitörüm patladı başka da tek şikayet duble basıldığında yani ön cantlar çamurluğun içine girdiğimde biraz zıplıyor o kadar ama iki yararı var arabanın dış görüntüsü ve lastiğiniz iyi ise yol tutuşunu çok farkettiriyor
Gönderen: vtec power - Aralık 22, 2008, 11:51:49 ÖÖ

Çözüm belli, hortum takacaksın.Araçda yük artınca, yayların birbirine vurmasında artış olması normal, yaylarındaki esneme payı azalıyor çünkü.
Gönderen: birisimi - Aralık 22, 2008, 10:21:06 ÖS

Çözüm belli, hortum takacaksın.Araçda yük artınca, yayların birbirine vurmasında artış olması normal, yaylarındaki esneme payı azalıyor çünkü.
bu hortum nasıl takılıyor nasıl bi hortum bu kardesim??
Gönderen: birisimi - Aralık 22, 2008, 10:23:13 ÖS

arkadaşlar dediğiniz bütün problemleri ben yaşadım imzada gördüğünüz araçda kırmızı coli yay vardır aracın tak tuk ses yapmasını istemiyorsan armut takoz denilen sünger takozları bir kontrol ettir eğer bu takozlar yoksa ufacık bir çukurdaki sekmeyi bile kendi içinde hissedersinben yaklaşık 6 aydır coli yay kullanıyorum bu yaylar yüzünden sadece ön sağ amarsitörüm patladı başka da tek şikayet duble basıldığında yani ön cantlar çamurluğun içine girdiğimde biraz zıplıyor o kadar ama iki yararı var arabanın dış görüntüsü ve lastiğiniz iyi ise yol tutuşunu çok farkettiriyor
kardesim takozlar takıldı biliyorum... benim yaylar mavi bana sert olur demişlerdi de ben pek aldırmamıstım
Gönderen: vtec power - Aralık 22, 2008, 10:26:06 ÖS

bu hortum nasıl takılıyor nasıl bi hortum bu kardesim??
Bildiğin bahçe sulama hortumu, yaklaşık 10 cm kesip hem alttan hem üstten uçlarına geçireceksin, yay takan ustana izah et eminim o gerekeni yapacaktır.
Gönderen: birisimi - Aralık 23, 2008, 12:06:56 ÖÖ
tamam anladım çok tesekkur ederim en yakın zaman da uygulayıcam