Gönderen Konu: Cam filmi ve ceza  (Okunma sayısı 13344 defa)

honda2002

Cam filmi ve ceza
« : Şubat 23, 2012, 09:09:44 ÖS »
ARkadaşlar

Aracımda orta koyulukta cam filmi var, ancak polis tespit ederse ceza kesip cam filmini çizebiliyormuş.

Ancak  gördüğüm bazı araçların sadece arka camlarında film var ve ön camlarda yok.
Bunun bir cezası olmadığı için mi bu uygulama yapılıyor acaba ?
Bilgisi olan var mıdır ?

Carismatiq

• Mustafa
Ynt: Cam filmi ve ceza
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2012, 09:19:51 ÖS »

Hocam cam filmi şansına bağlı.. Çeviren polisin insafına bakıyor..

Benim aracında ön cam hariç orta koyulukda filimli çevirmelerde filme bakmıyolardı ben camları aşağı indiriyorum bu durumlarda akşamsa iç lambayıda yakıyorum.Birazda senin becerinede bakıyor diye düşünüyorum ceza yememen:)

CAGLAR28

« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2012, 09:21:21 ÖS »
her türlü yasak öncelikle cam filmi :) benim aracımda da iki numara var görünce polis uygulaması direk dört cam aşağı + sunroof un da kapağını itiyorum aydınlık olsun misali :) gerisi insiyatife kalmış : )

Optimums

« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2012, 11:10:59 ÖS »
Arkadaşların Dedikleri Gibi Tamamen Memur Arkadaşların İnsiyatifine Kalmış Birşey.Benimki En Açık Renkte Cam Filmidi Hatta Zamanı Geçtiğinden Rengi Bile Belli Değildi Tek Jilatin Duruyordu.Ne Dediysem Anlatamadım,Yazdı 140 Lira Cezayı.

propofol07

« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2012, 12:40:20 ÖÖ »
bildiğim kadarıyla fabrika çıkışlı cam filme sahip araçlar var ve bunların cezası yok. ancak bu tür araçlarda ön kapılarda film yok sadece arka kapı ve arka camda film var ayrıca bu araçlarda filmin fabrika çıkışlı olduğunu belirten bir işarette vardı diye hatırlıyorum..

battalgazi

« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2012, 08:55:27 ÖÖ »
geçen gün bir kontrolde sadece filmli araçlara ceza yazıyorlarda komple filmli olanların hepsini bağlanmış kenarda duruyordu,benim sade arka camlar filmli bağlayacaktı çizelim falan dedikde sağolsun ikna oldular

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2012, 09:07:58 ÖÖ »

Hocam cam filmi şansına bağlı.. Çeviren polisin insafına bakıyor..

Benim aracında ön cam hariç orta koyulukda filimli çevirmelerde filme bakmıyolardı ben camları aşağı indiriyorum bu durumlarda akşamsa iç lambayıda yakıyorum.Birazda senin becerinede bakıyor diye düşünüyorum ceza yememen:)
:) aynen polisin insafına kalmış şölede bişey var istedikten sonra yazacak bişi bulur polis

selamoglu38

• ahmet hoca
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2012, 06:01:15 ÖS »
cam filmini geçtim, orijinal renkli cam yaptırmıştım önceki aracımda dört cama, ruhsata işli değil diye yine de yazdı sevgili memur arkadaş...

CAGLAR28

« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2012, 08:10:37 ÖS »
içi görünmüyor der bilmem kaçınca madde her türlü yazar yeterki istesin o :)

bbhnda

« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2012, 08:19:36 ÖS »
esasında cam filmi faydalı bir uygulamadır güneş ışınlarını keser ceza yememek için cildiyeden raporr alıp yor diye yaptırmak gerekiyor diye biliyorum

selim1974

« Yanıtla #10 : Mart 02, 2012, 05:05:57 ÖS »
istanbul beşiktaş maslak arası cam filmli gezmenizi tavsiye etmiyorum, aracım durduruldu, anons yapıldı, 150 tl ceza kesildi, 1 hafta süre verildi, cam filmi sökülmezse trafikten men edilecek dendi, mecbur gidip söktürdüm, ilk çevirmede ağlayıp telefon cezasına razı etmiştim ama ikinci çevirmede yeter dedim kendi kendime, abone olmaya başlamışlardı, kes cezamı kurtulayım der gibi oldu, adamlar görevlerini yapıyorlar ama sonuçta ortalıkta bir sürü jip merso bmw filmli geziyor, onları da halletmeleri lazımi biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar demişler ... geçen maslak da gördüm yine filmli bir beyaz yeni kasa honda civic çevrilmişti, 100 tl sökme parası verdim, 150 tl ceza, 250 tl cam filmi idi, toplam da 500 tl havaya uçtu, cam filmi artık hayatta taktırmam, hiç kimseye de tavsiye etmiyorum ...

_yekta_

« Yanıtla #11 : Mart 02, 2012, 07:06:40 ÖS »
Ahh bu polisler  ahh dert vermekten baska az ise yararlar ya neyse film yerine internette gördügüm böyle birşey düşünüyorum sizinlede paylaşmak istedim sonucta bır sıkıntı olursa hemen sokulecek bırsey http://www.hepsiburada.com/Liste/bod-honda-civic-ym-perde/productDetails.aspx?productId=otbod2895&categoryId=20037067

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2012, 07:52:00 ÖS »
Bodlar İyi güzel hoş. Ancak şöföre hiçbir espirisi yok.

Sadece arka kısım ve bagaj için var.Polislerde birşey demiyor.

Ailesiyle gezenlerin işine yarar. Ancak benim gibi % 90 tek geziyorsanız pekde espirisi kalmıyor :)

selim1974

« Yanıtla #13 : Mart 02, 2012, 08:20:13 ÖS »
polisler içerisi görünmüyor diye yine ceza yazarlar, boşuna heveslenmeyin, illa ki çevirirler, tüm evraklar kontrolden geçer, yaz vakti bir arkadaşıma zincir sormuşlardı, yok diyince cezayı yapıştırmışlardı ...

battalgazi

« Yanıtla #14 : Mart 02, 2012, 08:20:46 ÖS »
ilandaki üründen geçen hafta aldım henüz polisle karşılaşmadım ne diyeceklerini çok merak ediyorum aracın içi görünmüyor deyip gene başımızı ağrıtmasa bari <783^2

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2012, 08:28:16 ÖS »
polisler içerisi görünmüyor diye yine ceza yazarlar, boşuna heveslenmeyin, illa ki çevirirler, tüm evraklar kontrolden geçer, yaz vakti bir arkadaşıma zincir sormuşlardı, yok diyince cezayı yapıştırmışlardı ...

Ona cezayı ne diye yazacak ? Araç perdesi yasak değil diye biliyorum. Buda perde ile aynı sınıfta ?

honda2002

« Yanıtla #16 : Mart 02, 2012, 10:10:39 ÖS »
Peki kendimiz sökemez miyiz bu cam filmini ?
uc kenarından jiletle hafifçe kaldırıp çıkartsak kendi kendine gelmez mi ?
Yoksa kapı döşemelerinin falan da açılması gerekiyor mu ?

CAGLAR28

« Yanıtla #17 : Mart 02, 2012, 10:53:08 ÖS »
kendim söktüm ama yapışkanlarının ilacı var filmcide o daha kolay uğraştırmaz ama çok para alıyor.arkasını sabunlu suyla ıslatarak çıkardım ben sprey camsil.ucunu en tepeden kaldırrısak kopmadıkça bütün almaya çalışcaz sıkıntı yok ama yapışkan kalıyo her türlü o uğraştıran asıl.ustura jileti ile daima ıslatarak camı çizmeden alırsanız sıkıntı olmaz üç aracımı daha önce söktüm.ama yine film var fd 6da da

mertkan677

« Yanıtla #18 : Mart 02, 2012, 10:58:23 ÖS »

al saç kurutma makinesini in arabaya camı ısıtarak yukardan tırnağınla indir ısıta ısıta çek sök. yapışkandan kalan izleride güzel bi camsille temizle tamamdır :) ayrıca döşemeler film takılırken sökmek lazım çıkartırken sökmeye gerek yok

selim1974

« Yanıtla #19 : Mart 07, 2012, 06:16:32 ÖS »

camcılar buhar makinası ile söküyorlar, benim fd6 yı sökmeleri 2 saat sürmüştü, adamlar film olarak bir cins var ki dediler şimdi hatırlamıyorum, eğer ona denk gelirsek camları söküyoruz demişlerdi, ben aracın camını çizerim ya da arka camdaki rezistanslara zarar veririm diye sökme işlemini aklımın ucundan bile geçirmedim, aracım sıfır olduğu için çok hassasım :) eski araç olsaydı kendim denerdim heralde ...
« Son Düzenleme: Mart 07, 2012, 06:17:08 ÖS Gönderen: selim1974 »

battalgazi

« Yanıtla #20 : Mart 07, 2012, 06:39:13 ÖS »
camın birini akşam serinlikte sökmeye çalıştım filmin folyosu çıktı ama boya camda kaldı boyayı çıkarmak için saatlerce uğraştım hala tırnaklarım acıyor,diğer camıda iki gün sonra aracı öğlen sıcağında beklettikten sonra söktüm ısınınca camda ne boya kaldı nede kalıntı bir bütün halinde sökmem 5 dk almadı, havalar iyice ısındıktan sonra film sökmek için para harcamanıza gerek olduğunu dülşünmüyorum

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #21 : Mart 08, 2012, 01:08:44 ÖS »
Merhaba
 Dün bende cam filmleri için 30-1b'den 154 Tl. ceza yedim.İlk defa bu maddeden ve cam filmlerinden ceza yazdılar.Camlar en açık renk ve siyah degil duman gri'si araçta başka bir şey yok sadece cam film'i polis karşıdan baktı baktı kemer vs. herşey yerli yerinde ehliyet ruhsat dedi sonra camlar ilgisini çekti.İlk cezam olduguna da inanmadı.100 defa sorgulattı.İlk defa olduğu için cezayı öde,vize'ye gitmene gere yok dediler.Bir daha yakalanırsam söktürüp vizeye gidecekmişim.Bir kaç trafik polisi bu şekilde diyor.Diğerleri vizeye kesin gitmen lazım dedi.Bu konuda bilgisi olan Arkadaşlar bana yardımcı olabilirse sevinirim.
 Teşekkürler.

selim1974

« Yanıtla #22 : Mart 12, 2013, 07:08:31 ÖS »
Merhaba
 Dün bende cam filmleri için 30-1b'den 154 Tl. ceza yedim.İlk defa bu maddeden ve cam filmlerinden ceza yazdılar.Camlar en açık renk ve siyah degil duman gri'si araçta başka bir şey yok sadece cam film'i polis karşıdan baktı baktı kemer vs. herşey yerli yerinde ehliyet ruhsat dedi sonra camlar ilgisini çekti.İlk cezam olduguna da inanmadı.100 defa sorgulattı.İlk defa olduğu için cezayı öde,vize'ye gitmene gere yok dediler.Bir daha yakalanırsam söktürüp vizeye gidecekmişim.Bir kaç trafik polisi bu şekilde diyor.Diğerleri vizeye kesin gitmen lazım dedi.Bu konuda bilgisi olan Arkadaşlar bana yardımcı olabilirse sevinirim.
 Teşekkürler.

geçmiş olsun, bana bu işin maliyeti cezalarla 500 tl olmuştu, şimdi bir sonraki aşamada sana aynı polis emin ol seni görürse bir kere daha ceza yazacak, hatta öbür sefer sana 1 ay süre (öyleydi galiba) verecek, söktürmezsen eğer aracını trafikten men edecekler, sana tavsiyem sıcak hava buharıyla filmleri çizik oluşturmayacak şekilde söktürmendir ki sırf o işe bile 80-100 tl isterler ...

egemen41ea772

• özcan
« Yanıtla #23 : Mart 12, 2013, 08:26:05 ÖS »
herkese selamlar bu konu hakkında benımde söylentilerim var bu cam filmi NEDEN yasak egsoz neden yasak vs vs vs kısacası neden modifiyeye karsılar madem o yasak bu yasak ozaman bu malzemeleri satmalarına neden izin veriyolar aracımıza bir modifiye yapılırken bu kaçak yollardan yapılmıyo esnaf sana fiş veye fatura kesiyo bu nasıl bir iş anlamadım nasıl bir yerde yaşıyoruz anlamıyorum yasaksa urettirmicen kardesim yasaksa fatura kestirmeyecek kısacası duk ruhsatı vermicek adam esrar satıyo bi bok olmuyo adam esrar iciyo ben iciciyim dio adamı salıyolar polis baba modifiyecilerin peşine düsücegine biraz esrar keşlerin peşine koşsun adam aracını modifiye yapmıs dum tız dum dız tesısatıyla gecıyo aracı 10 uzerınden 10 polis  modifiyeciyi  cekıyo saga arcn eksıgıne falan bakıyo bi bok bulamayınca aracın filmine takıyo ceza kesiyo ve üstüne filmi çiziyo yok abi yöle bisey böle adaletsizlik olmaz ben suna inanıyorum ki hiç bir modifiyecide ruhsat eksigi yoktur hersiyi tamdır kusura bakmayın bıraz uzun uzun konustum bi hatam varsa kusuruma bakmayın ben bu konulara cok takıntılıyım cunku bende film konusundan ceza yedimm:)

serdarr

« Yanıtla #24 : Mart 12, 2013, 11:36:36 ÖS »
30-1b trafikten men edilir benimde başıma geldi  3 ay sonra aracı bağladılar  bence soktur bi trafik şubeye git.söktürmeden gidersende bilgi almak için  sorgularım ama men ise aracını bağlarım diyor şube ona göre dikkatli ol