Merhaba,
1 sene önce malesef söktürmek zorunda kaldım ... Cezayı yazan Polis ve başka Trafik Polisler'i İlk ceza araca uyarıdır dediler oyle olmadı ama

Cezayı yedim sonra hemen ödedim aradan 2 ay geçti alkol çevirmesine girdim,alkol yok , emniyet kemerim bağlı vs... sonra polis geldi hiç yok yere aracın etrafına baktı camlarına da baktı vs. ben "araçtan inelim isterseniz şüpheli bir durummu var" diyince "yok dedi boş vitese alıp gaza basarmısınız" bastım egsoz'a da baktı.Çok ilginç siz bu araçta 30-1b'den ceza yemişsiniz ama araçta bir kusur yok dedi.Cezayı film camlardan yedim dedim üzerinde o sırada film cam oldugu halde benim camlar 1 numara duman grisiydi,polis anlayamadı çünkü filmler çok açık renk.Fakat aracınız Hakkında TRAFİK'ten MEN var dedi.Tabi ben şok oldum gece saat 2 yanımda kız arkadaşım var ne yapacagımı şaşırdım.Polis arkadaşda insaflı bir arkadaş çıktı Bunu Trafik Bölgeye gidip ceza düşümünü yaptırın yoksa bir dahaki tekrar çevirmenizde aracınız kapatılabilir dedi.(alkol olmadığından ve emniyet kemeri bağlı olduğundan dolayı bence insiyatif kullandı)
Ertesi gün cam filmlerini 100 tl. ye söktürdüm sonra trafik bölgeden ceza düşümü yaptırdım.
30-1b trafikten men edilir benimde başıma geldi 3 ay sonra aracı bağladılar bence soktur bi trafik şubeye git.söktürmeden gidersende bilgi almak için sorgularım ama men ise aracını bağlarım diyor şube ona göre dikkatli ol
Selim kardeşim çok teşekkür ederim ama üzerinden bir sene geçti

Ben o işi çoktan hallettim. Genede sağol.
Merhaba
Dün bende cam filmleri için 30-1b'den 154 Tl. ceza yedim.İlk defa bu maddeden ve cam filmlerinden ceza yazdılar.Camlar en açık renk ve siyah degil duman gri'si araçta başka bir şey yok sadece cam film'i polis karşıdan baktı baktı kemer vs. herşey yerli yerinde ehliyet ruhsat dedi sonra camlar ilgisini çekti.İlk cezam olduguna da inanmadı.100 defa sorgulattı.İlk defa olduğu için cezayı öde,vize'ye gitmene gere yok dediler.Bir daha yakalanırsam söktürüp vizeye gidecekmişim.Bir kaç trafik polisi bu şekilde diyor.Diğerleri vizeye kesin gitmen lazım dedi.Bu konuda bilgisi olan Arkadaşlar bana yardımcı olabilirse sevinirim.
Teşekkürler.
geçmiş olsun, bana bu işin maliyeti cezalarla 500 tl olmuştu, şimdi bir sonraki aşamada sana aynı polis emin ol seni görürse bir kere daha ceza yazacak, hatta öbür sefer sana 1 ay süre (öyleydi galiba) verecek, söktürmezsen eğer aracını trafikten men edecekler, sana tavsiyem sıcak hava buharıyla filmleri çizik oluşturmayacak şekilde söktürmendir ki sırf o işe bile 80-100 tl isterler ...