Gönderen Konu: civic sertlik ayarı  (Okunma sayısı 12057 defa)

seferad

civic sertlik ayarı
« : Ekim 09, 2009, 01:35:41 ÖS »
arkadaşlar bi amortisörcüyle konuştum benim araba 2009 makyajlı civic arkaya 3 kişi binse yol yamalarında kütlüyodu amortisörcü arkadaş getirin sertleştirelim dediler siz ne diyosunuz yapılırmı acaba sorun olurmu

novalgine22

• Ziyaretçi
Ynt: civic sertlik ayarı
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2009, 01:38:24 ÖS »
yayları da gegısmen gerekebılır

seferad

« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2009, 01:40:15 ÖS »
degişirim olmazsa napıyım millet ürküyo arkada kaç para verip araba aldık pek memnun degilim acıkcası böyle cusselı araba 3 kişi taşımassa işimiz var

novalgine22

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2009, 01:41:59 ÖS »
aslında arkada uc kısı varsa kuturdemsı cok normal degılmı
yayın esne me payı  fazla kalmaz yukden dolayı

seferad

« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2009, 01:45:19 ÖS »
ama başka araçlarda hiç bole bişi görmedim ona göre yay taksalardı bagajı kullanmadan böyle yani

novalgine22

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2009, 01:46:20 ÖS »
amortısorcuye goturdum demıstın
ıstersen bıde servıse goster takozlarda sorun olmsın?

OzzWoLF

« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2009, 01:53:27 ÖS »
degişirim olmazsa napıyım millet ürküyo arkada kaç para verip araba aldık pek memnun degilim acıkcası böyle cusselı araba 3 kişi taşımassa işimiz var

3 kişi derken.Aklıma ilk gelen 3 tane iri yarı babayigit kilosu 250 olan kişilermi :D :D

fzthgosm

« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2009, 01:54:59 ÖS »
arkadaşlar bi amortisörcüyle konuştum benim araba 2009 makyajlı civic arkaya 3 kişi binse yol yamalarında kütlüyodu amortisörcü arkadaş getirin sertleştirelim dediler siz ne diyosunuz yapılırmı acaba sorun olurmu

yaptırdıktan sonra sana zahmet bilgi verirmisin kardeş bizde bişeyler yaparız belki.düşünmüyor degilim bazen bu ses ney böyle,bişey mi oldu acaba diye.

seferad

« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2009, 02:28:42 ÖS »
ya kardeş ler servise soluyorum böyle bu araçlar narin diyorlar yani ufak bişi olsa bakmıycam ama kütleme sesi sanki araba ikiye bölüncekmiş gibi ses yapıo insan irkilio arabayada zararı olacagını sanıyorum maslak bana uzak ama gidicem yazarım buraya arkadaşlar

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2009, 07:16:58 ÖS »
selamlar bizim aracta da oluyor aynısı tak küt sonra arabanın altı mı değdi diyoruz ama 2007si de var bizde onda hiç bir problem yok 2009 premium bendeki ama gerçekten baya rahatsız edici ses geliyo haftaya servise gidecez bakalım bize ne diyecekler olmadı yayşarı deiştirtiritiiz:S

ERT

« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2009, 09:21:49 ÖS »
yenı arabayı ellettırme bence amartısore yag basıp sertlestırıyolar yazık gunah derım ben

seferad

« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2009, 01:25:48 ÖS »
yenı arabayı ellettırme bence amartısore yag basıp sertlestırıyolar yazık gunah derım ben
aga bence bu orjınallık hondada hıkaye ben arabayı aldıgımda kapılar surtuyodu sonra ayarladılar baska araçlarda aynıydı fabrıka sadece takıp bırakıyormuş sen böyle kütleme duydunmu araba 2 ye ayrılınca ne dıcen yok kardeş ben yaptırcam canımı çok sıkıyor ayrıyetten çokda rahatsız edıyor adamlar amortisör ustası sorun olsa bişi olsa yapmazlar heralded zararı olsa bıkere o ayarı oraya koymazlar deılmı ama

ERT

« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2009, 11:15:26 ÖS »
ıns halledersın hayırlısı olsun

casereto

« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2009, 11:26:29 ÖS »
ben de 2009 elegance var ben de aynı dertten muzdaribim. özellikle 120-130 dan sonra arabanın arka tarafı kopmuşcasına bir ses geliyo ve de korkutuyo. seferad kardeş sertlik ayarını yaptırdıktan sonra izlnimlerini paylaşırsan seviniriz.

seferad

« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2009, 11:34:41 ÖÖ »
ben de 2009 elegance var ben de aynı dertten muzdaribim. özellikle 120-130 dan sonra arabanın arka tarafı kopmuşcasına bir ses geliyo ve de korkutuyo. seferad kardeş sertlik ayarını yaptırdıktan sonra izlnimlerini paylaşırsan seviniriz.
tamam araştırıyorum bir özel servisde amortisöre get mi bişey koyuyolarmış ölede çözülüyomuş sorun yazacam buraya maslakda atatürk sanayi sitesinde nam amortisör yakın olan gitsin bir sorsun danışsın hiç yoktan fikir alsın

carda1

« Yanıtla #15 : Ekim 12, 2009, 12:42:30 ÖÖ »
arkadaşlar bizdede civic vardı bu yeni kasalarda araç tak tak vuruyor sanki çok derin bi çukura giriyor hissi veriyor sürekli nese yetkili servise gittik izmirde çamkırana sorduk sorşturduk abi çok şikayet alıyoruz ama yapacak hiç bişi yok sadece şikayetleri iletiyoruz dediler yolda insanın morali bozuluyor bu muhteşem arabada bu olurmuj dedirtiyor ama yapacak bişi yok dedikleri gbi bu arada lastikleri ve jantları orjinal fabrika çıkışıydı....

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #16 : Ekim 12, 2009, 04:44:05 ÖS »
yayları servisten deiştirsek sorun çözülmez mi garanti kapsamı olarak tabi :) bunun yüzünden babamdan çok azar işitiyorum ya baya da ses geliyo yani adam da haklı :S

seferad

« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2009, 05:05:31 ÖS »
yok be aga yaylar eskidiginden degil ki bu sorun yeni yayda yapar

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2009, 07:31:18 ÖS »
ama amcamın arabasında olmuyo böyle ilk çıkanlardan onunki fabrikadan :S yenilerde var gibi bu sorun ya da bazılarında :S

Melih1990

« Yanıtla #19 : Ekim 13, 2009, 12:44:21 ÖÖ »
zannımca sorun arkadaki inanılmaz kötü ses yalıtımından. bazı arkadaşlar depodan benzinin çalkalanma sesinin geldiğini bile söylemişti. ha aracın amortisörleri zaten allaha emanet o konuyu belirteyim. çok yumuşaklar ve yüksek hızda arabayı tutamıyorsunuz resmen viraj alırken. yay taktırsan sadece virajlarda işine yarar , sesten daha kötü etkilenirsin. amortisöre yağ bastırırsan orjinal normlarıyla baya bir oynamış olursun ve fazla yağdan dolayı , gireceğin sert bir çukur yada tümsek amortisörü patlatır. yapılacak pek bir şey yok bence. birde anlamıyorum civicleri. normalde buna benzer ses çok sert çukurlarda zemin janta temas edip muhtemelen lastiğe balon yaptırıp jantı yamulttugunda gelirdi. ama civicte biniyorum düşük hızda tümsekten geçerken ön taraf rahat rahat sessiz geçiyor , arka taraf küüt. zannımca tamamen ses yalıtımından. yoksa ön taraftanda bu ses gelirdi.

carda1

« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2009, 01:49:55 ÖÖ »
yayları servisten deiştirsek sorun çözülmez mi garanti kapsamı olarak tabi :) bunun yüzünden babamdan çok azar işitiyorum ya baya da ses geliyo yani adam da haklı :S
deiştirmekle alakası yok hepsi aynı yenilerde aynı bunlar bizim yollara göre olmayınca böle oluyor işte ingilteredeki yollar jilet gbi tabi orda tık yok bu arada ses yalıtımından olabilir doğru diosunn melih ama öleyse çok rezil bi durum yani

seferad

« Yanıtla #21 : Ekim 13, 2009, 09:57:56 ÖÖ »
amortisör hiç başarılı deıl normaldede hiç konforlu sdeıl amortisörleri takur tukur gelıo bana bilmiyorum ama birisi foruma girip araba hakkında bilgi almak istiyor herkes aaa bu araba şöyle güzel böyle güzel neden bu sorunlardan bahsedilmiyor

Melih1990

« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2009, 10:17:27 ÖÖ »
amortisör hiç başarılı deıl normaldede hiç konforlu sdeıl amortisörleri takur tukur gelıo bana bilmiyorum ama birisi foruma girip araba hakkında bilgi almak istiyor herkes aaa bu araba şöyle güzel böyle güzel neden bu sorunlardan bahsedilmiyor

bu sorunlardan bahsediliyor ancak herşeyde olduğu gibi honda konusunda da marka fanatikliği yapıyoruz malesef..

carda1

« Yanıtla #23 : Ekim 13, 2009, 01:32:53 ÖS »

ben katılmıyorum  bu yoruma ben daha yeni üyeyim ama çok gezindim sitede ve bizza sorunlarla ilgili yorumlar yaptım özelliklede civic hb 1.8 için ve sedan içinde ve bu yanının hiç iyi olmadığını söyleyip durduk hatta sırf bu yüzden honda sattık bile dedim bunlar gayet olumsuz bir yorum bence ama şu gerçeğide yatsıyamayız şu dediüm sorunlar bi çözülse 10 numara araba....

seferad

« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2009, 04:39:47 ÖS »
kardeş sadecea amortisör olarak degil genel olarak herkesin fikri ayrıda bir alman arabasından inip bu araca binen kişiler sanmıyorum memnun olsun alman arabasındaki kalite bu araçta yok artı fiyat olarak 40 bının üstünde çok para yani
ben katılmıyorum  bu yoruma ben daha yeni üyeyim ama çok gezindim sitede ve bizza sorunlarla ilgili yorumlar yaptım özelliklede civic hb 1.8 için ve sedan içinde ve bu yanının hiç iyi olmadığını söyleyip durduk hatta sırf bu yüzden honda sattık bile dedim bunlar gayet olumsuz bir yorum bence ama şu gerçeğide yatsıyamayız şu dediüm sorunlar bi çözülse 10 numara araba....