Gönderen Konu: VTEC Açmıyor.  (Okunma sayısı 9557 defa)

R-13239

  • Ziyaretçi
VTEC Açmıyor.
« : Temmuz 15, 2007, 09:16:21 ÖS »
Selamlar ,

Bildiğiniz gibi Injen CAI 'yi çıkardım ve AEM v2 yi taktım ... Filtresi yaklaşık 10000km dir temizlenmemişti bende TURTLE WAX engine cleaner alıp temizledim bugün. Kuruduktan sonra araca taktım , ancak vtec açmamaya başladı...

Yağı kontrol ettim bir sıkıntı yok , neden olabilir sizce , arabanın gidişi normal gibi geldi bana ama vtecte ses değişmiyor , acaba filtre ile alakalı mıdır?



ALG

  • İleti: 6376
    • THT
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2007, 09:17:56 ÖS »
vtec açmadığını nasıl anladın kAan ..ses dışında herşey normalmi.?

SONE-R

  • İleti: 2090
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2007, 09:29:59 ÖS »
Modifiyeli haliyle vtec açtığı çok rahat belli olur. Bence arabanın stock hale gelmesinden kaynaklanıyor bu durum.

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2007, 09:41:16 ÖS »
Araç stock değilki , headers , mugen komple egsoz , aem v2 var ...

ses dışında herşey normal gibi abi , yani 6000den sonra gidişi değişiyor ama seste fark olmadığından boyle bi sıkıntılı gidiyor sanki ..

SONE-R

  • İleti: 2090
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2007, 09:46:09 ÖS »
hadi ya, ben de parçaları satıyosun diye stok hale çevirdin sandım...
Type-r daki vtec sistemi VTi daki ile aynı mı?

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2007, 09:47:14 ÖS »
Filtreden kaynaklanıyor olabilir mi?

SONE-R

  • İleti: 2090
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2007, 09:54:42 ÖS »
şimdi i-VTEC in çalışma prensibini okuyordum da..
yağ basıncında bir problem olabilir eğer gerçekten vtec açmıyorsa..

Can_DCK

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2007, 09:57:52 ÖS »
Dün Normaldi Bugun Temizlediysen Filtreyi Muhtmelen Ondandır ...

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2007, 10:04:54 ÖS »
Valla filtreyi temizledikten sonra sıkıntı başladı bakalım yarın mantara götürüp bakıcaz ...

karasovalye

  • İleti: 476
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2007, 10:41:52 ÖS »
belki filtrenin delikleri tıkalı olduğundan hava rahat girmediğinden basınç arttığından seste artmıştır, bendede benzer bir şey olmuştu filtre yi temizlemeden önce motordan gelen ses egzozu bastıryodur filtreyi bir temizledim kapkara su aktı taktıktan sonra banada sanki motorun sesi azalır gibi oldu psikolojikde olabilir tabi bir baktır genede tabi sen

Tolga-R

  • İleti: 362
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2007, 11:07:02 ÖS »
aklıma vtec selenoidi geliyor ama bi mantar a sor bakalım

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2007, 11:11:08 ÖS »
Açtı , paşam benzini beğenmemiş. :D 100 oktanı çaktık aslanlar gibiyiz...

ALG

  • İleti: 6376
    • THT
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2007, 11:18:50 ÖS »
motor soğukken açmamış olabilirmi?..ısındıktan sonradada devam ettiyse eğer, vtec i devreye sokan yağ basıncında sorunun olabilir yada knock sensör, vtec selenoidi yada IACV (idle air control valve)..bana sanki onda bir sorun olmuş gibi geliyor kaan..

ALG

  • İleti: 6376
    • THT
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2007, 11:25:15 ÖS »
kaan yinede bir baktır derim..

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2007, 04:05:29 ÖÖ »
Yarın mantara gidicem zaten abi ...

type-RRR

  • İleti: 660
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2007, 10:34:42 ÖÖ »
kaan ben arabayı yıkattıktan sonrada vtec açmıyo bazen
çünkü filtre hafif ıslanıyo
sonra kuruyunca açıyo bence benzinden değil filtren kurumadığındandır

Zubeyir

  • İleti: 673
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2007, 11:34:33 ÖÖ »
ben ce ısınmadıgındandır .ısınmadıngında acmyıo vtec i.

Agent

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2007, 01:21:28 ÖS »
Vtec 'in mi var derdin var  >%6rol  ahashahaha 1.6 Soch  >=ok

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2007, 04:04:10 ÖS »
Filtre ıslak olduğundan açmıyormuş .

Bu arada bugün aem v2 ye güzel bir uygulama yaptık , HKS mantar filtre kullanıp filtreyi motordan dahada uzaklaştırdım , gerçekten çok iyi oldu , güzel bir soğutma hortumuyla dahada iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Resimleri paylaşacağım.

Zubeyir

  • İleti: 673
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2007, 04:13:22 ÖS »

Filtre ıslak olduğundan açmıyormuş .

Bu arada bugün aem v2 ye güzel bir uygulama yaptık , HKS mantar filtre kullanıp filtreyi motordan dahada uzaklaştırdım , gerçekten çok iyi oldu , güzel bir soğutma hortumuyla dahada iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Resimleri paylaşacağım.



cabuk ol kaaan beklıyorum  bılıyosun :)

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2007, 04:25:48 ÖS »


Filtre ıslak olduğundan açmıyormuş .

Bu arada bugün aem v2 ye güzel bir uygulama yaptık , HKS mantar filtre kullanıp filtreyi motordan dahada uzaklaştırdım , gerçekten çok iyi oldu , güzel bir soğutma hortumuyla dahada iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Resimleri paylaşacağım.


cabuk ol kaaan beklıyorum  bılıyosun :)


Abi akşama koyucam resimleri bence çok iyi sistem oldu...

Zubeyir

  • İleti: 673
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #21 : Temmuz 17, 2007, 09:06:54 ÖÖ »
ee hanı nerde yaw kaan :) beklıyorummmmmmmmmzzzzzzzzzzz

R-13239

  • Ziyaretçi
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #22 : Temmuz 17, 2007, 05:55:39 ÖS »
Çok kalitesiz bir resim kusura bakmayın telefon kötü :)


SONE-R

  • İleti: 2090
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #23 : Temmuz 17, 2007, 05:59:53 ÖS »
kaan o filtre oradan sıcak hava almaz mı yaw? bence alır alıyordur...

ALG

  • İleti: 6376
    • THT
Ynt: VTEC Açmıyor.
« Yanıtla #24 : Temmuz 17, 2007, 06:16:55 ÖS »
o kısım on tekerin arkası yani camurlugun ici ve tamamen boş soner..orada direk soğuk hava var..ve manifolddan dahada uzaklaşmış nispeten..tabi kaan birazda ekstra havayla besliycek sanırım..