Gönderen Konu: TÜRKÇE'Yİ DOĞRU KULLANAN THT ÜYELERİ BURAYA.  (Okunma sayısı 17745 defa)

aSil

Ynt: TÜRKÇE'Yİ DOĞRU KULLANAN THT ÜYELERİ BURAYA.
« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2006, 06:20:01 ÖS »
Mesajımı düzenleyemedim :S .
Herneyse.İğneyi size batırcam şimdi ;D .

"FREE ZONE - TUNING SHOP
Motor, Modifiye & Do it yourself
Sohbet / Off Topic
Forum Cafe
HONDA TEAM
Welcome to the Real Honda Fans Website "

gibi Türkçe karşılığı olan yerleri düzeltsek ;) .
Önemli bir noktaya değinmişsin arkadaşım ;)

SLH

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Temmuz 26, 2006, 05:53:11 ÖS »
"teamhondaturkey"  her konuda farkını ve kalitesini ortaya koyuyor.
sonuna kadar destekliyoruz.

can

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Temmuz 27, 2006, 12:10:11 ÖÖ »
Mesajımı düzenleyemedim :S .
Herneyse.İğneyi size batırcam şimdi ;D .

"batıracağım" yazmak istedin sanırım?

ben de bu konunun bekçisi oldum :P

goddess

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Ağustos 01, 2006, 08:51:49 ÖS »
arkadaşlar bende birşeyi dile getirmek istiyorum.. el alışkanlığıyla yazılan kelimeler bence çok problem yaratmamalı ama benim takıldığım iki kelime var ve bu kelimeler çoğunlukla gördüğüm kadarıyla hep yanlış kullanılıyor.

herkez değil herke'S'
yanlız değil ya'L'nız

lütfen dikkat edelim.teşekkürler..

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Ağustos 07, 2006, 02:53:39 ÖS »
Otomobilleri insanların kişiliklerini yansıtır, honda yı seçenlerin, konuşma ve yazma yeteneklerinin zaten belli bir düzeyde olacağına inanıyorum, sevgiyle..

fatih(fb)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ağustos 24, 2006, 04:02:48 ÖS »
bende buradayım... =d> =d> =d>

ottoboy

« Yanıtla #31 : Eylül 05, 2006, 01:55:03 ÖS »
Otomobilleri insanların kişiliklerini yansıtır, honda yı seçenlerin, konuşma ve yazma yeteneklerinin zaten belli bir düzeyde olacağına inanıyorum, sevgiyle..

güzel bir yorum. sana katılmamak elde değil

SuperSonic

• http://www.teamhondaturkey.com
« Yanıtla #32 : Eylül 13, 2006, 12:21:07 ÖS »
Forumdaki başlıklarda, duyurularda ve gönderilen emaillerde de imla hataları var, bunlara dikkat edersek daha da güzel olacak ;)

gizemm

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Eylül 14, 2006, 09:00:58 ÖÖ »
en başta kısaltmaları ve yabancı sözleri dilimizden çıkarsak bir nebze düzelir diye düşünüyorum..

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Eylül 17, 2006, 02:36:13 ÖÖ »

Türkçemizi doğru kullanalım ve koruyalım.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/index.php/topic,5008.0.html

Arkadaşlar imzalarımızı bu şekilde değiştirelim.
Böylece herkes bu oluşumdan haberdar olur.

Tabi bu arada sitenin adınıda türkçeleştirmek gerekir(TEAM HONDA TURKEY) hatta ülkemizin adında sahip çıkıp asla turkey dememeli her koşulda TÜRKİYE  demeliyiz

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Eylül 17, 2006, 02:37:22 ÖÖ »
Her ne kadar ingilizce fransızca italyanca arapça ve farsça kelimeler dilimizi tamamen istila etmiş olsada

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Eylül 17, 2006, 02:43:08 ÖÖ »
en başta kısaltmaları ve yabancı sözleri dilimizden çıkarsak bir nebze düzelir diye düşünüyorum..
yabancı sözcükleri dilimizden çıkarmamız o kadar da kolay değil, mesela bir otomobilin kaç parçası türkçe? nasıl tartışıp sohbet edebiliriz, veya evdeki televizyon, radyo, anten , kanal, program, telefon, vs gibi dilimize tamamen yerleşmiş kelimelerin yerine ne kullanabiliriz? diyelim ki acıktın canın bi sosislşi sndviç çekti, dikkat et sosis de sandviç te yabancı kelimeler...ayrıca bütün dünyada bir globalleşme sürüyor belkide yakın bir zamanda her kes aynı dili konuşacak, kimbilir

aSil

« Yanıtla #37 : Eylül 17, 2006, 09:36:17 ÖÖ »
ayrıca bütün dünyada bir globalleşme sürüyor belkide yakın bir zamanda her kes aynı dili konuşacak, kimbilir
Evet ben de böyle düşünüyorum. İletişim olanakları geliştikçe etkileşim de artıyor.

gizemm

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Eylül 18, 2006, 12:25:36 ÖS »
yabancı sözcükleri dilimizden çıkarmamız o kadar da kolay değil, mesela bir otomobilin kaç parçası türkçe? nasıl tartışıp sohbet edebiliriz, veya evdeki televizyon, radyo, anten , kanal, program, telefon, vs gibi dilimize tamamen yerleşmiş kelimelerin yerine ne kullanabiliriz? diyelim ki acıktın canın bi sosislşi sndviç çekti, dikkat et sosis de sandviç te yabancı kelimeler...ayrıca bütün dünyada bir globalleşme sürüyor belkide yakın bir zamanda her kes aynı dili konuşacak, kimbilir

yok sanırım yanlış anlaşıldım.benim söylemek istediğim konuşma dilinde ( ok yerine tamam örn. ) yabancı kelimeleri ve kısaltmaları azaltalımdı ...
neyse bir yanlışım olduysa affola..

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Eylül 20, 2006, 08:53:27 ÖS »
sevgili Gizem, avrupa birliği yeni kurulduğu zaman bir avrupa ortak dili üretilmek istenmişti,ESPERANZA diye bi dil, temelde her ülkenin klişeleşmiş kelimeleri aiınıp ortak bir dil oluşturulacaktı, mesela fransızcadan merci, ispanyolcadan oley, almancadan shön gibi kelimeler, ancak amerikanın ekonomik ve politik gücü o kadar etkiliki, avrupalılar bunu başaramadılar, proje iptal edildi, şimdi bizim gibi pek çok ülke kullandıkları dildeki ingilizce kelimeleri temizleyemiyorlar, okey kelimesini kullansak ne olur, kullanmasak ne olur, dilimizin katılımı ingilizce, ben ingilizce öğretmeniyim , çalıştığım okulun adı bile ingilizce
Atatürk(Özel isim) Teknik(technique) endüstri(indusry) meslek lisesi(lycee)... okulun bölümlerinin isimleride ingilizce Metal Bl.(metal) Model bl.(model) elektrik ve elektronik bl (electric and electronic).... yani hiç şansımız yok...l

gizemm

• Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Eylül 21, 2006, 09:09:22 ÖÖ »
yerleşmiş olan yabancı kelimeleri elbette bundan sonra çıkarma gibi bi şansımız yok denilecek kadar az..ancak benim sölemek istediğim bu söylediklerinizle alakası olmayan bi konu..benim demek istediğim sokakta konuşulan türkçenin bozukluğu.gençler ( bunların içine bende giriyorum ) o kadar yanlış bir türkçeyle konuşuyoruz ki bazen ne dediğimizi bile anlamıyoruz..en azından eski İstanbul türkçesini yaşatmak isteği benimki..
 tabi bunu kim uygular kim uygulamaz ona saygı duyarım.......

prometheus

« Yanıtla #41 : Eylül 21, 2006, 05:10:13 ÖS »
Türkçe'yi doğru kullanma çabası içinde olan bizlerin yapması gereken ilk iş, bu forumun isminin Türkçeleşmesidir arkadaşlar. Aksi halde kendi içimizde bile çelişkiye düşüyoruz. Hem güzel ve doğru Türkçe kullanmak için yazışalım hem de forum ismi İngilizce olsun. Bence tutarlılık için buradan başlamamız gerekir. "Team Honda Turkey" ismi yerine "Honda Rüya Tutkunları" ,"Honda Türkiye Takımı" yada  " Honda Rüya Takımı"  gibi isimlerle forum ismini değiştirilebilir.  Ayrıca  dünyada "Turkey" isimli bir ülke yok. Ülkenin  ismi TÜRKİYE'dir. Saygılarımla
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2006, 05:12:35 ÖS Gönderen: prometheus »

AudioGarage

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Eylül 22, 2006, 12:22:49 ÖÖ »
Ömerin  ismi değiştireceğini sanmıyorum..yanılıyorda olabilirim..
yalnız kelimeleerin düzgün kullanımınıda destekliyorum

erischman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : Eylül 22, 2006, 09:53:27 ÖÖ »
Türkçe'yi doğru kullanma çabası içinde olan bizlerin yapması gereken ilk iş, bu forumun isminin Türkçeleşmesidir arkadaşlar. Aksi halde kendi içimizde bile çelişkiye düşüyoruz. Hem güzel ve doğru Türkçe kullanmak için yazışalım hem de forum ismi İngilizce olsun. Bence tutarlılık için buradan başlamamız gerekir. "Team Honda Turkey" ismi yerine "Honda Rüya Tutkunları" ,"Honda Türkiye Takımı" yada  " Honda Rüya Takımı"  gibi isimlerle forum ismini değiştirilebilir.  Ayrıca  dünyada "Turkey" isimli bir ülke yok. Ülkenin  ismi TÜRKİYE'dir. Saygılarımla
Alkışlıyorum seni arkadaşım.
Nickinden belli ne kadar tutarlı olduğun.
Honda rüya tutkunları ismiyle TR'de sadece komikler listesine girersin.
Yada birilerinin rüyalarına.

Sevgiler

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Eylül 22, 2006, 07:01:08 ÖS »
ayrıca "rüya" türkçe bir kelime değildir

Onu-R

« Yanıtla #45 : Eylül 22, 2006, 07:24:40 ÖS »

Bir şey söylemek istiyorum, belki haddimi aşacağım, belki anlayışla karşılamayacaksınız ama bunu söyleme ihtiyacı hissettim (tüm forum üyelerine söylüyorum, herhangi bir bireyi hedef almış değilim kesinlikle :) ) ;

Bu muabbet çok uzadı bana kalırsa, yani amacımız dünyayı kurtarmak değil sanırım (tabiri caiz ise), amaç seviyeli, temiz ve kaliteli bir forum ortamı yaratmak ki bunu yapmak için de ilk önce yazılarımıza özen göstermeliyiz, çünkü bir forumda insanların birbirleriyle anlaşabilmesi ancak yazı ile mümkün olabiliyor, yeni üye olan birisi de yazılan yazılara bakarak hem o yazıyı yazan kişi hakkında şahsi bir fikre sahip olur, hem de bu gibi kişilerin forumda bulunmasından dolayı site hakkında - olumlu veya olumsuz - bir fikre sahip olacaktır. Büyük harf - Küçük harf olayını hiç kale almamış, dilimizden uzak kelimeleri olur olmadık yerlerde kullanmış, hem fiziksel hem de mantıksal olarak alakasız bir sürü şey yazılan bir forum ortamı mı daha çekicidir yoksa tam tersini savunan da olacak mıdır çoğumuz gibi? Bana kalırsa herkes kendine düşen ufak tefek görevleri yerine getirirse çok güzel bir görüntü yakalamış oluruz. En basitinden başlarsak büyük - küçük harf kullanımına uyabiliriz, slm veya mrb yazacağımıza selam veya merhaba yazabiliriz, ArKaDaŞlArRrRr yerine Arkadaşlar yazabiliriz, bunları ve bunlar gibi daha birçok şeyi yapabiliriz, biliyorum... Herkese temiz, sade ve kaliteli forumlar dilerim...

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Eylül 23, 2006, 08:32:35 ÖS »
niye yaw ne güzel tam gaz gidiyoruz işte, üstelik zırva bir konu da değil

erischman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #47 : Eylül 25, 2006, 09:49:52 ÖÖ »

Bir şey söylemek istiyorum, belki haddimi aşacağım, belki anlayışla karşılamayacaksınız ama bunu söyleme ihtiyacı hissettim (tüm forum üyelerine söylüyorum, herhangi bir bireyi hedef almış değilim kesinlikle :) ) ;

Bu muabbet çok uzadı bana kalırsa, yani amacımız dünyayı kurtarmak değil sanırım (tabiri caiz ise), amaç seviyeli, temiz ve kaliteli bir forum ortamı yaratmak ki bunu yapmak için de ilk önce yazılarımıza özen göstermeliyiz, çünkü bir forumda insanların birbirleriyle anlaşabilmesi ancak yazı ile mümkün olabiliyor, yeni üye olan birisi de yazılan yazılara bakarak hem o yazıyı yazan kişi hakkında şahsi bir fikre sahip olur, hem de bu gibi kişilerin forumda bulunmasından dolayı site hakkında - olumlu veya olumsuz - bir fikre sahip olacaktır. Büyük harf - Küçük harf olayını hiç kale almamış, dilimizden uzak kelimeleri olur olmadık yerlerde kullanmış, hem fiziksel hem de mantıksal olarak alakasız bir sürü şey yazılan bir forum ortamı mı daha çekicidir yoksa tam tersini savunan da olacak mıdır çoğumuz gibi? Bana kalırsa herkes kendine düşen ufak tefek görevleri yerine getirirse çok güzel bir görüntü yakalamış oluruz. En basitinden başlarsak büyük - küçük harf kullanımına uyabiliriz, slm veya mrb yazacağımıza selam veya merhaba yazabiliriz, ArKaDaŞlArRrRr yerine Arkadaşlar yazabiliriz, bunları ve bunlar gibi daha birçok şeyi yapabiliriz, biliyorum... Herkese temiz, sade ve kaliteli forumlar dilerim...

+1

Özetle açık net bir yazım dili bunun yanısıra da doğru kullanılmış bir Türkçe istiyoruz.

tani

« Yanıtla #48 : Kasım 23, 2006, 10:19:06 ÖÖ »
Türkçeyi doğru kullananlara cevaplayanlarla mesajlaşalım sadece.

kskorc

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : Aralık 13, 2006, 04:19:07 ÖÖ »
doğrudur