Yaklaşık 1,5 aydır pedere bi araç bakıyorduk,binekleri alçak sevmiyorum ben diye eledi zaten. SUV gruba yöneldik ama 150 bin gibi para da vermek istemedik. Crv-Captiva-Sportage 'a kadar çeşitli sebeplerden dolayı eledikten sonra 3 aracı iyice araştırmaya ve denemeye başladık. Donanım ve teknik özellik farkından büyük fark göremediğimiz için biraz daha heybetli diye CAPTİVA'dan yana karar kıldık. İnci beyazı - LTZ donanım paketli aracı 88,400e aldık.
İlk yakıt deneyimi ise şöyle oldu ; Aracı Aldığımızda içinde olan yakıt 50 55 km yaptırdı bize. sonra depo fulledik. Şehir içi 125 km gezdi araç ( 25km işyerine git gel-5 gün gidip geldi.) sonrasında memlekete gittik 150 km cruise control 120-140 kullandım. 40 km kadar virajlı yol gitti (yol onarımı vardı birde,50yi geçmek mümkün değil.) 35 km'de her arabaya eziyet olan patika yolda köye tırmanma.. Dönüş yolunda ise 35km patika indik yine 40 km virajlı yol ve sonrasında arabayı denemek adına 200 210 a kadar çıktığım bi 25 km sonunda benzinci gördüm ve depoyu fulledim. (4,08 den 45,34 lt = 185tl.) bunuda yukarıdaki toplama bölersek 0,41 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. arabanın katettiği 450 km yolun sadece 3de1 olan 150 km hız sabitleyici ile olduğunu düşünürsek geri kalan yollarla ve havanın soğukluyla çıkan km sarfiyatı bize çok gelmedi. 2 tona yakın ağırlığı olan araç bizi memnun bıraktı.
Gösterge ekranında 9,8 yazıyordu benzinliğe girerken benim hesabıma göre ise 10 litre çıkıyor. ufak bi sapma her araçtaki gibi oluyor galiba. buna göre şunuda paylaşıyım istedim tekrar fulleyip sıfırladım ve 150 km lik yolu yaptım 130-180 aralığında evin önüne parkederken gösterge 8,1 i gösteriyordu bundada 0,2 lik sapma var desek 8,3 eder demek ki o 150 km de km başına 0,33 yakmış araç.