TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: Refik_Yavaş - Nisan 22, 2013, 12:53:05 ÖS
-
Yaklaşık 1,5 aydır pedere bi araç bakıyorduk,binekleri alçak sevmiyorum ben diye eledi zaten. SUV gruba yöneldik ama 150 bin gibi para da vermek istemedik. Crv-Captiva-Sportage 'a kadar çeşitli sebeplerden dolayı eledikten sonra 3 aracı iyice araştırmaya ve denemeye başladık. Donanım ve teknik özellik farkından büyük fark göremediğimiz için biraz daha heybetli diye CAPTİVA'dan yana karar kıldık. İnci beyazı - LTZ donanım paketli aracı 88,400e aldık.
İlk yakıt deneyimi ise şöyle oldu ; Aracı Aldığımızda içinde olan yakıt 50 55 km yaptırdı bize. sonra depo fulledik. Şehir içi 125 km gezdi araç ( 25km işyerine git gel-5 gün gidip geldi.) sonrasında memlekete gittik 150 km cruise control 120-140 kullandım. 40 km kadar virajlı yol gitti (yol onarımı vardı birde,50yi geçmek mümkün değil.) 35 km'de her arabaya eziyet olan patika yolda köye tırmanma.. Dönüş yolunda ise 35km patika indik yine 40 km virajlı yol ve sonrasında arabayı denemek adına 200 210 a kadar çıktığım bi 25 km sonunda benzinci gördüm ve depoyu fulledim. (4,08 den 45,34 lt = 185tl.) bunuda yukarıdaki toplama bölersek 0,41 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. arabanın katettiği 450 km yolun sadece 3de1 olan 150 km hız sabitleyici ile olduğunu düşünürsek geri kalan yollarla ve havanın soğukluyla çıkan km sarfiyatı bize çok gelmedi. 2 tona yakın ağırlığı olan araç bizi memnun bıraktı.
Gösterge ekranında 9,8 yazıyordu benzinliğe girerken benim hesabıma göre ise 10 litre çıkıyor. ufak bi sapma her araçtaki gibi oluyor galiba. buna göre şunuda paylaşıyım istedim tekrar fulleyip sıfırladım ve 150 km lik yolu yaptım 130-180 aralığında evin önüne parkederken gösterge 8,1 i gösteriyordu bundada 0,2 lik sapma var desek 8,3 eder demek ki o 150 km de km başına 0,33 yakmış araç.
-
hayırlı olsun,güle güle kullanın kazasız belasız.Veriler normal o halde,gayet güzel.
-
Güle güle kullanın. Babamda 2011i var, aracı ilk aldığında eskişehir denizli arasında 6.3 ortalama ile geldik 110km ortalama hız ile. Düzgün kullanımda cok ekonomik olabiliyor. Ama aydin izmir otobaninda da 160 170le 10lt ortalama yapıyor ve hissetmiyorsun hızı. Uzun yol konforu, yol tutuşu, rahatlığı, seriliği ve en güzeli de sessizliği tartışılmaz. Sana tavsiyem o arabayı çok kullanmamaya çalış, sonra civic'e binmek istemiyorsun çünkü :D
-
hayırlı olsun o ağırlık ve 4x4 çok iyi..tank gibidir maşallah
-
yeni kasalar 4x2
-
Güle güle kullanın. Babamda 2011i var, aracı ilk aldığında eskişehir denizli arasında 6.3 ortalama ile geldik 110km ortalama hız ile. Düzgün kullanımda cok ekonomik olabiliyor. Ama aydin izmir otobaninda da 160 170le 10lt ortalama yapıyor ve hissetmiyorsun hızı. Uzun yol konforu, yol tutuşu, rahatlığı, seriliği ve en güzeli de sessizliği tartışılmaz. Sana tavsiyem o arabayı çok kullanmamaya çalış, sonra civic'e binmek istemiyorsun çünkü :D
:D aynen birebir katılıyorum,yol konforu gerçekten çok çok güzel. ama hondada ne olursa vazgeçmem :P
-
yeni kasalar 4x2
aynen öyle yeni kasalar 4*2
-
hayırlı olsun,güle güle kullanın kazasız belasız.Veriler normal o halde,gayet güzel.
Eyvallah sağol :)
-
kardeşim hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah...
-
:D aynen birebir katılıyorum,yol konforu gerçekten çok çok güzel. ama hondada ne olursa vazgeçmem :P
sende tam olarak kendimi gördüm :D başlarda hiç sevmemiştim bu ne traktör gibi sesi var diyordum, benim arabam bakımdayken değiştik babamla 10 gün kadar kullandım ve arabaya hayran kaldım. Kalkışta dip gaz yapıyorsun araba en ufak bir patinaj bile çekmiyor, 180 yaptim araba ne yol ne rüzgar sesi aldı ne de en ufak bir sarsıntı vardı. Sonra değiştirdik tekrar ve lanet olsun bu ne ya dedim :D şaka bir yana hayırlı olsun tekrardan =)
-
kardeşim hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah...
sağol abicim eyvallah
-
sende tam olarak kendimi gördüm :D başlarda hiç sevmemiştim bu ne traktör gibi sesi var diyordum, benim arabam bakımdayken değiştik babamla 10 gün kadar kullandım ve arabaya hayran kaldım. Kalkışta dip gaz yapıyorsun araba en ufak bir patinaj bile çekmiyor, 180 yaptim araba ne yol ne rüzgar sesi aldı ne de en ufak bir sarsıntı vardı. Sonra değiştirdik tekrar ve lanet olsun bu ne ya dedim :D şaka bir yana hayırlı olsun tekrardan =)
Mercedes vaneo var ayrıca onla motor sesini kıyasladığımızda ses çok az. özellikle içeri aldığı ses minimum zaten,210 gördüm araba yoldan çıkarım bak filanda demiyor kendinden emin gidiyor. x5 Q7 gibi olmaz diyordum bende ama verilen paraya tamamiyle değiyor. tüm ilk izlenimlerim olumlu valla :) ama 3 gün onun üstünde olup sonra hondaya binice setten geçerken mesela totom yere değecek gibi hissetmedim değil :D
-
:D hakkaten öyle. Ben ikisini kafa kafaya getirip foto çektim abartısız katılımı kadar :D
-
:D iki arabayı aynı anda görsem bende çekicemde anca akşam karanlığında oluyor :D ama şey olayı canımı sıktı sizinkide makyajlı olanı mı bilmiyorumda binek aracın arkasında biraz sokulup selektör yaptın mı adamın tam ensesine denk geliyor diğer araçtakileri çok rahatsız edicidir heralde o kadar büyük ızgarası haliyle yüksekte olan farları yüzünden
-
Yok 2011 bizimki, makyajlı biz aldıktan 1 ay sonra çıktı ama kasa aynı yani. O dediğin olay can sıkıcı değil aksine daha iyi birşey. Adamın arkasına sokuldun mu kacacak yer arıyor selektör yaptım çekilmedi gibi dertler ortadan kalkıyor :D herşeyi geçtim yüksekte olmanın verdiği güven başka
-
Gerçi dediğinde doğru,yol vermeyen tek araba çıkmadı deneyelim diye iyi bastık selektör yaptığım bi anda 3 araba birden çıktı bi kere gül gül öldüm:D aynı anda hepsi sağa kırdı direksiyonu
-
Bu araçla ilgili çok bilgim yok ama , daha önce şehiriçi yoğun trafikte çok fazla yaktığı şikayetini duymuştum . Ama şehirlerarası değerleri SUV bir araç için fena değil . Çünkü SUV araçlar altına daha fazla rüzgar aldığından şehirdışı yakıt sarfiyatları binek araçlara nazaran daha az düşer .
-
Benim 2.4 Accord şehiriçinde kullanım şartlarına göre 15-16 lt. LPG yakarken , şehirdışında 8.5 ila 9 lt. LPG değerine kadar düşebiliyor . Bununla kıyaslarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır .
-
ben bişey diyimmi biraz daha konforsuz ama 50 lira civarı 2 litre dizel l200 ler var yüksek ve araçta doğal gürleyen bir ekzos var.... araba demiyorum araç diyorum onunda ilginç bir keyfi var. özellikle avm otoparklarında dip gaz çekince inletiyo ortalığı :D ama konfor yok ve tabi üretiliş amacı farklı...
-
88 çok geldi yaw...
-
o l200 bodruma gitti şantiyeye ustalar kullanmış herlade şantiyede banamısın dememiş yaw araç dayanıklı da aynı zamanda ve milletin üzerine kırasım geliyor :D :D velhsıl yüksek araç hakkaten farklı... bişey daha söyliyim bizim arkın q5 2.0 tfsi ı var yolda gidiyoruz gazı takıldı bunu dipe araç bir anda şahlandı gidiyor durdurana kadar imanımız gevredi... bide bu audi merso ve bmw nin gazının sonunda bi tık var ona basınca turbo daha erken devreye giriyor onda takılı kalmış bu napacağımızı şaşırdık... o yüzden audi diyince bi durup düşünürüm artık...
-
Audi deneyiminiz kötü olmuş ama TT'ye binmeden ölmek istemiyorum ben yine de :D
-
Audi deneyiminiz kötü olmuş ama TT'ye binmeden ölmek istemiyorum ben yine de :D
yaw kötüde ne kelime can 211 bg benzinli araç birden kontrolsüz abandı gaza... hayır bizim hondalar kontrolsüz devir çevirse gene şanzıman oranından bi nebze kurtarırızda onun şanzımanıda kısa vites atıyo anca viteside bitmiyo mübareğin 7 mi 8 mi ilerimi ne ... arkın araba olmazsa tekmeyi kordum çamurluğuna :D
-
:D valla haklısın diyebileceğim birşey yok :D nasıl durdunuz peki :D
-
frene abandı arkadaş kıracak gibi sonra ne hikmetse bıraktı gaz pedalını.ama sorunlu ya audiler artık algım değişti audiye.
-
Iyi yine kurtulmuşsunuz. Boşa falan geçmiyor muydu vites ?
-
Iyi yine kurtulmuşsunuz. Boşa falan geçmiyor muydu vites ?
yok kitledi bu kendini ilginç bişey oldu arabaya sonra bıraktı gazı kendiliğinde dedim olm bak araban bana 1 litre adrenaline mal oldu dava açacam sana :D
-
hayır bide trafik var biz yalpalıyozda o anki heyecandan hızı azalsın diye trafikte acemilerde belli oldu o sıra bizimle yalpalıyorlar ilginç bir andı ileride ışık olsa buyur burdan yak :D
-
ne motor varmış 2.0 tfsi banamısın demiyor 2 tona yakın ağırlık var oyuncak gibi götürüyor .
-
Tamamen şans hakkaten verilmiş sadakanız varmış :D
-
88 çok geldi yaw...
captiva forumlarına filan baya takıldım olumlu olumsuz okudum bir çok şeyi ve inan diğer markalara göre halk arasında şikayet varmış gibi görünen araç bana bunun yanlış olduğunu gösterdi. kullanan deneyim sahibi olanların paylaşımları sayesinde. Üstelik servisde de bakım zamanları için % 20 indirim kartı aldım buda bi avantaj oldu. kia nuh diyor peygamber demiyor servis için ve 680 tl istiyor. burası 550 + %20 iskontosu.. bunuda niye diyorum herşeyiyle araştırdım. 2.el piyasası her suv gibi nerdeyse zayıf ama bizdede bi araç alındımı kolayca satılmıyor :) temiz 7-8 senesi var :)