Gönderen Konu: hondamla bir uzun yol hikyesi  (Okunma sayısı 9734 defa)

münzevi

• Co-Admin
Ynt: hondamla bir uzun yol hikyesi
« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2013, 11:51:34 ÖÖ »
ve şunuda belirteyim 2000 devirde giderken düz yolda gaza nasıl basıyorsam yokuşta da öyle basıyorum
arabayı bogmuyorum

Şu arabayı boğma meselesini biraz detaylandırabilir misiniz? 1.5 el ot. aracımda da bunu gözlemliyorum, dik rampada gaza çok yüklenirsem araba dediğiniz gibi hızlanmıyor da boğuluyor. Ancak kick down yaparsam vites düşürdüğü için devir yükseliyor. 

prevailingboy

« Yanıtla #26 : Ekim 12, 2013, 01:09:51 ÖS »
ben gayet normal yaktıgını düşünüyorum,hatta o devirde kullanılmasına rağmen bence az bile yakmış...

bombom41

« Yanıtla #27 : Ekim 12, 2013, 02:37:24 ÖS »
ben mugladan geldim kocaeline ort 5.5 yaktı..kim uzun yol arabası değil diyorsa bu araca uzun yol arabası nasıl oluyomuş hangi araçlarmış aydınlatsın bizi..bizde dağ bayır tepe tırmandık geldik..gayet konforlu bir araç..çay sigara harici molaya bile gerek kalmıyor çünkü araç yormuyor..beraber yolculuk yaptığımız arkadaşta yeni dizel citroen C5 var..bana olum bu araç ne cabuk hızlanıyo benimki bu kadar seri deil birde anlamıyosun bi bakmışın 100 ü geçmişin diyor..torku düşük dersiniz doğrudur atmosferik tum araçlara bak hepsi düşüktür torku..vw gibi turbo olsa zaten uçar bu araba ama turbo da kullanımla birlikte zamanla bozuluyor..tork istiyosan dizel tdi araç yada tsi gibi bakıcaksın..az yaksın istiyosan tdi yada civice gore daha az yakan yeni nesil tsi var.

gerçek uzun yol aracı istiyosan d sınıfı araç alıcan ve dizel alıcaksın..c sınıfı civicle ne bekliyosunuz ben anlamıyorum..Tamam araçların eksikleri vardır yok diyemez kimse ama civic e adil davranmadığınızı düşünüyorum..ford,vw,hyundai,skoda butun markaların c sınıflarının birden çok eksiği var...hondaların ozelliğidir zaten alçak olması.bence en sevdiğim yonlerinden biri de bu..ayrıca arka zeminin düz olması benim için buyuk bi artıdır mesela coğu markada yoktur.

kacaman

« Yanıtla #28 : Ekim 17, 2013, 11:12:15 ÖÖ »
tork artırmak için devir çevirmek çözüm olacaktır fakat açık filtre takılınca da tork artışı olduğunu kendi aracımdan biliyorum, aem caı var benim araçta, rampada hemen bayılmıyor.

mehmet zengin

« Yanıtla #29 : Ekim 17, 2013, 12:25:34 ÖS »
Öncelikle başınız sağolsun.

İstanbul - Karaman arası 800km yol gittim geçen cumartesi. Normalde 120-140 hızlar ile 8 saat süren bir yol idi. Fakat bu kez trafik sebebi ile 12saat sürdü. 800km ve 12saat, 5yetişkin ve bagajları ile birlikte yolculuk yapıldı. İstanbulda lpgyi fulledim. 750. km de tekrar fullediğimde toplamda (58+54+69) 190tl lpg kullanmış oldum yani 25,3tl/100km (hadi hata payımda olsun 26kuruş).

Aynı yolda birlikte gittiğim 1,4clio ise 270-280tl civarı gibi bir rakam gördü. Yine aynı yolda logan 270-280tl civarı gördü.

Benzin ortalamam yol bilgisayarında ortalama 7,6lt gösteriyordu. Bu göstergeye güvenmiyorum çünkü lpg ile giderken sanırım benzini bir takım kriterlere göre afaki hesaplıyor? Diyelimki doğru hesaplasın lpg olmasa o zaman 800km yolda 7,6ltx4,87tlx8=296tl yakıt tüketmiş olacaktım. Yani 1,4 bir Renault (reno az yakar denir ya) ile neredeyse aynı yakıtı tüketiyor otomatik 125beygir civic. Yani aşağı yukarı sizin arabanız da emsalleri ile aynı yakıtı tüketiyor. Bence canınızı sıkmayın derim. Ama diyeceksin ki az yakan yok mu elbet var.

Arkadaşımda Mercedes a200 var, 156beygir (chipli ve turbolu diyor, nedir bilmiyorum). İstanbul-Antalya 800km gittim 200-230civarı yaktı der. Hızı 120-150 arası gidip gelmiş. Ama A200 ikinci el de olsa 90bin civarı :)))

En güncel yakıt bilgileridir.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2013, 01:16:51 ÖS »
hemen bir düzeltme yapayım ben araçın yakıtından şikayetçi deyilim benzinli bir araça göre normal bile biz yola çıkarken bu kadar az yakcağını beklemiyorduk daha önceki yazılarımda belirtmiştim izmirden mardine varışımız 1471km 430 lira benzin yaktı ortalama bir kullanışla bizle beraber köye gelen araçlar hepsi dizel araçlardı içlerinde bir ben benzinli idim herkesde bir şaşkınlık bu kadar yol benzinli araçla gelinirmi gibi bir sürü yorum aldım ama yaktığım benzini duyunca şaşkınlıkları dahada artı 1.3 doblo 380 c5 400 cilio 350 focus 400 yakmış bizimki benzinli oda normal  bu konuyu açma nedeni yakıt deyildi tamamen araçlarımısın orta ve düşük devirde torkunun olmayışı uzun yolda insan tork un eksikliğini çok hisediyor

kacaman

« Yanıtla #31 : Ekim 17, 2013, 01:22:17 ÖS »
geçenlerde gaziantep iline gidip gelmem icap etti, gidiş geliş 300km civarı, benim lpg li civic aynı yolu 70tl ile gidip gelirken, 1.3 yüksüz doblo ile 80tl ye gidip geldim üstelik, ayağımı gaz pedalında yumurta var gibi hemde

bela

« Yanıtla #32 : Temmuz 18, 2014, 02:56:23 ÖS »
Ben Antep-İstanbul Arası Honda vici 2002 es ile 1150 km 300 tl yaktım. Kullanım çok önemli. İstanbul izmit vb yollarda 25 kr yakıyorum. Arkadaşlarımda var aynı araçtan 35 kr altına inemiyorlar. Yakıt her zaman ayağınına ltındadır. İkinci konu ise yoldan gelen ses çok ama lastik seçimini uygun yaparsan o da min. iniyor.

esser

« Yanıtla #33 : Temmuz 18, 2014, 10:31:36 ÖS »
ilk başta basınız sagolsun dostum bende 4 senedır lenfomayım ilik nakli oldum kardeşimizin neler çektigini bilirim.... benzinli veya dizel fark etmez turbolu araç yokus tırmanırken on numara ben bunu gordum 1,6 dobloda kullandım 1.8t passat ta hatta askerde jandarmaydım connect vardı artvının yokuşlarında yırtıyodu asvaltı

ysr

• Yasir
« Yanıtla #34 : Temmuz 22, 2014, 01:41:26 ÖS »
başınız sağ olsun öncelikle... atmosferik arabaların turbolulara göre dezavantajı yaşanmış sadece. Bir arkadaş eksilerini yazmıştı ama bana göre (city i bilmiyorum) ama civic sınıfında hatta üst sınıftaki rakiplerinin bir çoğundan iyi yol tutuyor. Artı bencede asfaltta oturma hissi dezavantaj değil ben en çok o olayı seviyorum :D

bombom41

« Yanıtla #35 : Temmuz 22, 2014, 09:14:21 ÖS »
city den ne bekliyosunuz ki üretimden bile kalktı..hondanın en berbat aracı..hatta üretilmesi bile hataydı bence..dayımda vardı adam sattı kurtuldu..e birde araç doluysa yük felan da varsa rampada hiç gitmiyor bizzat şahit oldum hatta şok oldum..

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #36 : Temmuz 22, 2014, 09:53:39 ÖS »
city den ne bekliyosunuz ki üretimden bile kalktı..hondanın en berbat aracı..hatta üretilmesi bile hataydı bence..dayımda vardı adam sattı kurtuldu..e birde araç doluysa yük felan da varsa rampada hiç gitmiyor bizzat şahit oldum hatta şok oldum..
senin araçıda kullanıyorum malasef 1.6 motorda olsa rampada sıçıp kalıyor.lütfen biraz saygılı olun bu araç sahiplerine eski kasayı bilmem ben yeni kasa kullanıyorum.konuyu baştan aşağı oku öyle yorum yap.hondanın kronik sorunları yol sesi rüzgar sesi ve araçların tork fakirliği 1.4 motorla 1.6 motorun tork oranlarına bak.bilmeden okumdan üretimden kalkmış diyorsun yurt dışında satışı devametmekte 1.5 dizel ve 1.8 beninli motor seçeneği ile.

bombom41

« Yanıtla #37 : Temmuz 22, 2014, 11:23:22 ÖS »
hayırdır ne bu sinir anlayamadım ? biraz azarlama sezdim kelimelerinizde..honda city ile ilgili bi kaç yorum okudum düşüncemi ve yaşadıklarımı aktardım..bunun neresi saygısızlık anlamadım ?? kimsenin şahsına bişey demedim..boyle konuşarak olayı kişiselleştirmeniz ayıp.

bende civic elegance eco var lpgli 152 tork var..benim araç rampada uçuyo diye bişey demedim..ama dediğiniz kadar da s..ç mıyo..bi çok aracı tokatladım rampada lpg de kullanmama ragmen..ancak civic de tork olarak biraz daha iyi olabilirdi mesela..

dayımda vardı eski kasa adam pişmandı..2011 dış görünüm olarak daha güzel..ancak motor olarak biraz daha iyi olabilirdi.üretimden kalktı dediğimde en son 2011 den sonra türkiye ye gelmedi diye biliyorum yani satıştan kaldırıldı..

ayrıca ben turkiyedeki city den bahsediyorum..siz yurt dışındaki  1,5 100 bg dizel torku 200 ve 1,8 130 bg benzinli 171 torku olan araçlarla, türkiyedeki 1.4 100 bg-127 torku olan araçla kıyaslama yapıyorsunuz..
sürücü hariç 1100 kiloluk araç...bagaj vs boş olsa..ortalama en az 70 kilodan 4 kişi binse oldu sana araç 1380 kg.
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2014, 11:27:11 ÖS Gönderen: bombom41 »