vay be ne hallere geldik. oto kiralama şirketleri ve galericiler battı. vatandaşta yakın zamanda batar. 2.elde vergimi olur.
yani atıyorum yılda 3-5 araç alıp sattık bunun vergisini nasıl verecez,vergi levhası yok kayıt yok dükkan yok.böyle vergi ödeniyor mu?maliyeye gitsek alır mı vergiyi acaba?
alım satım olsa ne notere trafiğe zaten bir sürü para yatmıyo mu daha neyden para keseceklermiş anlamadım vergi desen sıfır alınınca zaten ödeniyo ikinci elin vergisi mi olur !
ARKADAŞLAR . . .
Her türlü kazanç vergiye tabidir, MP dan ikramiye çıksa dahi bundan da vergi kesiliyor... mental düşünmek lazım menfi değil... Devlet vatandaşından vergi alacak tabii ki . . . Aranızda var mıdır bilmiyorum... mesela ayaklı galerici dediğimiz alım satımcılar var, gelir aracı alır 15.000 e, ertesi gün satar 16.000 e... ayda 5 araba satsa 5.000 TL . . . algı yok vergi yok o h ne güzel ne ala memleket... Oysa ki aylık 1.000 TL net maaş alan bir vatandaş bile YILDA 2.000 TL NET GELİR VERGİSİ ÖDEMEKTEDİR. Bir de bunun galerici boyutu var, çoğu plazaların önünden takaslarda öldüm pahasına alınan civata arabaları bir iki makyajla dikerler galerinin önüne %10 dan aşşağı da hayatta anahtar veremezler...
Devlet burada ki kaçağı nihayet gördü, Noterlerde yapılan satış işlemleri elektronik tescili de beraberinde getirdiği için takip kolaylaştı... sizin gibi, benim gibi binici ye bir şey olmaz sıkmayın canınızı...
Ayrıca, 1 Mayıs 2010 dan bu tarafa bil umum ikinci el araç satışlarında Noterlerden 20-25 TL arası bir ücret alınıyor, Geri kalan miktar ise Ruhsat Harcı... Dolayısı ile ikinci el araç aldın sattın diye ek bir vergi ödemiyorsun.... (1 Mayıs 2010 dan önce ise Araç Satışına esas olan Kasko değeri üzerinden Harç ve Damga vergisi alınmakta idi)