TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: cobra34 - Ocak 09, 2012, 03:46:48 ÖS
-
arkadaslar maliye bakanlığı 1 yılda birden fazla araç alıp satanların peşinde.hemde geriye dönük şuana kadar 660 bin kişi tespit edilmiş tabi hepsi oto alım satımcısı değil.gelen vergiler ise çok yüksek .
haberiniz olsun..
-
arkadaslar maliye bakanlığı 1 yılda birden fazla araç alıp satanların peşinde.hemde geriye dönük şuana kadar 660 bin kişi tespit edilmiş tabi hepsi oto alım satımcısı değil.gelen vergiler ise çok yüksek .
haberiniz olsun..
Haberi araştırmak lazım sonuçta şehir efsanesi de olabilir.
ikinci el alım satıma vergi uygulanacak şekilde bir kanun çıktı mı çıkmadı mı diye ama çıkmış olsa bile kanunda geçmişe dönük işlem yapılmaz.
-
alım satım olsa ne notere trafiğe zaten bir sürü para yatmıyo mu daha neyden para keseceklermiş anlamadım vergi desen sıfır alınınca zaten ödeniyo ikinci elin vergisi mi olur !
-
efsaneye pek benzemiyor arkadaslar baya bi mağdur var 80 bin tl borç gelenler bile var.google da ufak bir arama ile bakabilirsiniz.
-
efsaneye pek benzemiyor arkadaslar baya bi mağdur var 80 bin tl borç gelenler bile var.google da ufak bir arama ile bakabilirsiniz.
Arkadaşlar biraz araştırma yaptım ve şuna ulaştım.
1 yıl içinde birden fazla gayrimenkul ve ikinci el oto, alım satımı yapılınnca ticari kazanç elde edilmiş gibi oluyor ve bu durum vergi mükellefiyeti olmayı gerektiriyor ve vergi dairesine beyan vermek zorundalar.
Yani bu kanunun kullanıcıya çok zararı yok.
-
yani atıyorum yılda 3-5 araç alıp sattık bunun vergisini nasıl verecez,vergi levhası yok kayıt yok dükkan yok.böyle vergi ödeniyor mu?maliyeye gitsek alır mı vergiyi acaba?
-
yani atıyorum yılda 3-5 araç alıp sattık bunun vergisini nasıl verecez,vergi levhası yok kayıt yok dükkan yok.böyle vergi ödeniyor mu?maliyeye gitsek alır mı vergiyi acaba?
Sen zaten şu anda da vergi veriyorsun.
Her alış verişinde KDV veriyorsun.
Sigortalı bir işte çalışıyorsan her ay farkında olmasan da gelir vergisi veriyorsun.
Yani vergi vermek için şirket olman gerekmez.
-
galericileri vurdu ozaman bu kanun öylemi oluyor ???
-
vay be ne hallere geldik. oto kiralama şirketleri ve galericiler battı. vatandaşta yakın zamanda batar. 2.elde vergimi olur.
-
evet bu haberin doğruluk payı var onunda kolayını buluruz biz Türk milleti olarak güvendiğimiz kişilerin üstüne alır onların üstünden satarız mesala...
-
vay be ne hallere geldik. oto kiralama şirketleri ve galericiler battı. vatandaşta yakın zamanda batar. 2.elde vergimi olur.
alım satım olsa ne notere trafiğe zaten bir sürü para yatmıyo mu daha neyden para keseceklermiş anlamadım vergi desen sıfır alınınca zaten ödeniyo ikinci elin vergisi mi olur !
ARKADAŞLAR . . .
Her türlü kazanç vergiye tabidir, MP dan ikramiye çıksa dahi bundan da vergi kesiliyor... mental düşünmek lazım menfi değil... Devlet vatandaşından vergi alacak tabii ki . . . Aranızda var mıdır bilmiyorum... mesela ayaklı galerici dediğimiz alım satımcılar var, gelir aracı alır 15.000 e, ertesi gün satar 16.000 e... ayda 5 araba satsa 5.000 TL . . . algı yok vergi yok o h ne güzel ne ala memleket... Oysa ki aylık 1.000 TL net maaş alan bir vatandaş bile YILDA 2.000 TL NET GELİR VERGİSİ ÖDEMEKTEDİR. Bir de bunun galerici boyutu var, çoğu plazaların önünden takaslarda öldüm pahasına alınan civata arabaları bir iki makyajla dikerler galerinin önüne %10 dan aşşağı da hayatta anahtar veremezler...
Devlet burada ki kaçağı nihayet gördü, Noterlerde yapılan satış işlemleri elektronik tescili de beraberinde getirdiği için takip kolaylaştı... sizin gibi, benim gibi binici ye bir şey olmaz sıkmayın canınızı...
Ayrıca, 1 Mayıs 2010 dan bu tarafa bil umum ikinci el araç satışlarında Noterlerden 20-25 TL arası bir ücret alınıyor, Geri kalan miktar ise Ruhsat Harcı... Dolayısı ile ikinci el araç aldın sattın diye ek bir vergi ödemiyorsun.... (1 Mayıs 2010 dan önce ise Araç Satışına esas olan Kasko değeri üzerinden Harç ve Damga vergisi alınmakta idi)
-
bir yılda 5 den fazla araç satanlar için farklı bi vergi olacak sanırım bu saydıklarında cabası kayacı 26
-
arkadaslar benim kardeşim tamirci,adamın arabası yatk sarıyor-kol çıkarıyor,yaptırmak yerine kardeşime satıyor.oda bi güzel alıp yapıp satıyor.ayda en az 1 kişi geliyor böyle.vergi gelecek diye almasın mı?
-
insanların gırtlağını sıkmayı bırakın kardeşim,bırakın ki insanlar istediği gibi ticaret yapsınlar,sanane adam extra araç al sat yapıyormuşta buda gelir vergisine giriyomuştaa...e hayatımız boyunca vergiye çalışalım zaten..dünyanın vergisi akıyor zaten hala neyin peşindesin ? e zamlarında ardı arkası kesilmiyor ? yılbaşı bile kutlayası gelmiyor adamın artık,ertesi günü zam var cunki,yeni yıl ya hani...yeni düzenlemeler....
bıraksınlar insanların ekmeği ile oynamayı,aslı varsa bu konunun işin sonudur bu,saçmalıktan başka bir şey değildir...
-
bugün maliyede çalışan bi yönetici arkadaşa sordum böyle bi uygulama olmadığını hatta bu alım satım işinden devletin vergi geliri olduğunu bunu engellemenin söz konusu olmadığını söyledi arkadaşlar böyle şehir efsanelerine hemen inanmayın
-
bugün maliyede çalışan bi yönetici arkadaşa sordum böyle bi uygulama olmadığını hatta bu alım satım işinden devletin vergi geliri olduğunu bunu engellemenin söz konusu olmadığını söyledi arkadaşlar böyle şehir efsanelerine hemen inanmayın
bencede olmamalı zaten,yani eğer böyle bir kanun çıkartırlarsa araç alım satımından girer sahibinden.com dan çıkarlar,e öyle ya ordada binlerce insan sırf oto alım satım değil birton ürün alım satımı yapıyor,sahibinden.com hariç kişiye özel vergide keserler,geliri varya insanların ordan...civic46'nın dediği gibi umarız aslı yoktur bu konunun..
-
galerıcılerde vergı verıor bu sadece galerı harıcınde kar amaclı al sat yapan kısıler ıcın gecerlı
-
bencede olmamalı zaten,yani eğer böyle bir kanun çıkartırlarsa araç alım satımından girer sahibinden.com dan çıkarlar,e öyle ya ordada binlerce insan sırf oto alım satım değil birton ürün alım satımı yapıyor,sahibinden.com hariç kişiye özel vergide keserler,geliri varya insanların ordan...civic46'nın dediği gibi umarız aslı yoktur bu konunun..
Böyle bir dünya yok arkadaşım.
Vatandaş eğer ticari bir işlemden kar ediyorsa bunun vergilendirilmesi zorunludur.
En ilkel topluluklarda bile vergi vardır.
Denildiği gibi halihazırda vergi mükellefleri zaten gelirleri oranında vergi veriyor.
Bu kanun al-sat çılar için yapılmış ve çok yerinde olmuş.
Eğer biz laf edeceksek depremde çıkan ve deprem vergisi adı altında başlayıp özel iletişim vergisi adı altında
devam eden vergilere laf edelim.
-
benim korkum kaçak elektriği kaçak kullanım bedeli adı altında vatandaşa yansıtıyorlar ya
kaçak vergiyide vatandaşa gelir vergisi adı altında yansıtmasınlar ?
-
benim korkum kaçak elektriği kaçak kullanım bedeli adı altında vatandaşa yansıtıyorlar ya
abi süper bir yaklaşım :D tüm samimiyetimle söylüyorum olabilir..
-
galericileri şu şekilde vurdu.
eğer şirket kurmadıysan normal olarak alıp satıyorsan yanlıs bilmiyorsam 5. aractan sonra maliye peşine takılıyor.
bu kadar nasıl araba alıp satmıs diye.
ama benim bildiğim eğer yasal olarak galeri şirketin varsa ondan sorun çıkacağını sanmıyorum. adamın işi o zaten alıp satması
-
onlarda kayıt dışının peşinde zaten
-
türkiye de memur,işçi,asker,polis hemen hemen herkes kendi çapında alıp satıyor.eğer böyle bir şey olursa herkesi mükellef yaparlar.
-
Belli bir arabadan sonra alıp satanları takip altına alıyorlar.Bir yakınımı yaklaşık 20-30 milyar arası ceza yazdılar.Aslında dahada fazla yazılmıştı.İndirim vs derken.Oda bu işi yasal olarak yapmaya ve cüzi de olsa vergi vermeye başladı.Tabi kazandığının yanında verdiği vergi devede kulak.
-
haberiniz olsun..
5 araç diye biliyom ama araştırmak lazım...
-
bu kaçak elektrik yaklaşımı süper olmuş :) hazır yeri gelmnişken geri alına biliyo mahkemeye veren var kaçak katkı paylarını (kk bedeli)