Sevgili dostlarım iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu arabayı tercih sebebim dizelin yakıt ekonomisi + olarak 2014'ün ilk vergi diliminde başlanacak olan emisyon oranına göre vergi sistemi. Co2 oranı fazla olan araçlardan bayağı vergi alınacak Accord E sınıfı idi,bu aracım 114gr ile B sınıfı.
Her ne kadar Accord az yakıyor ise de dizelin yerini tutmuyor elbette,depoyu fulleyince kalan menzil 1150 km görünce ve anlık tüketim 4lt olunca çok hoş oluyor

Sizlerinde belirrtiği gibi Ford'un TDCI motoru var belli şeyler elbette değiştirilmiş,sensörler vs. eklenmiş ama ünite TDCI.
Performans olarak tork sebebiyle vites küçültmeden yüksek hızda yokuşlara keçi gibi tırmana biliyorsunuz. Hatta 0/100 olarak Accord ile 1sn var arada o beni şaşırttı

Kalite ve konfor konusuna değinmek gerekirse; iki araçta D segmenti,s40 C sınıfı değil onuda belirteyim.
İç malzeme kalitesi Accord'dan daha iyi ve kabin olarak çok az miktar daha sessiz.Yani yol sesi ve rüzgar sesi yok.Accord'da bu konuda çok başarılı ama ikisini kıyaslarsak önemsenmeyecek bir miktar da olsa Volvo önde gibi.
Ancak Accord'un da koltukları çok iri olduğundan daha rahat yayılabiliyorsunuz

Ve benim için önemli olan güvenlik ve yola tutunma konusu...Accord viraj hakimiyetinde ve yola tutunmada ne yazık ki Volvo'nun gerisinde kalıyor.
O kadar arabaya bindim ancak en iyi yol hakimiyeti olan araç olarak S40'ı gördüm.
Fotoğrafları ise ufak tefek çizikler vs. var onları düzeltip bir boya koruma yaptırdıktan sonra paylaşacağım dostlar

Aklınıza takılan bişey olursa her zaman yanıtlarım,sağlıcakla