TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: ed35 - Ağustos 24, 2012, 08:25:47 ÖS

Başlık: Accord artık yok :)
Gönderen: ed35 - Ağustos 24, 2012, 08:25:47 ÖS
Sevgili arkadaşlar beni tanıyan bilir,sık araba değiştiren biriyim ama Accord'u değiştirmeyecektim...Ancak istediğim fiyatı veren oldu ve sattım.

Şimdi ise dizele geçiş yapıp Volvo S40 1.6D modelini aldım makyajlı kasa 2009 model..
Genel anlamda bende bıraktığı his,Volvo'nun malzeme kalitesinin daha kaliteli olması ve aşırı güvenlik dolu bir araç oluşu...Ve dizel olmasına rağmen kabin içine motor sesi dışında başka ses almaması.

Donanıma gelince tabii ki bir Accord kadar donanımı yok ama bir Civic ile mukayese edersem fazlası ile dolu.

En önemli konu da yakıt;yolda bilgisayara baktığımda 3-4lt'leri görünce inanın çok mutlu oluyorum :D
Herhalde bu saatten sonra benzinliye dönmem :)

Bu bilgileri siz dostlarımla paylaşmak istedim Volvo'yu yeni yeni keşfediyorum ancak soracağınız sorular olursa cevap vermeye çalışacağım,herkese iyi forumlar dilerim :)

Başlık: Ynt: Accord artık yok :)
Gönderen: Carismatiq - Ağustos 24, 2012, 08:28:20 ÖS

Hayırlı olsun..Allah kazasız belasız güle güle binmeyi nasip etsin..

Yeni aracınızın resimlerinide bekliyoruz. >=ok
Gönderen: mertkan677 - Ağustos 24, 2012, 09:47:08 ÖS
Sevindim dizele geçtiğinize hayırlı uğurlu olsun fotoları bekliyoruz merakla :)
Gönderen: bbhnda - Ağustos 24, 2012, 10:11:58 ÖS
vallaa kardeşim sana opeli sorduk bmw yi sorduk accordu sorduk volvo soracağız artık hakkında hayırlısı olsun ne diyim accord son diyodun o da giiti .accorddan sonra s40 a inmenin ardındaki düşünce dizel ekonomisidir diyorum.ama zaten tüplemiştin accordu. ne diyim kazasız belasız cezasız kullan.
Gönderen: becoca - Ağustos 24, 2012, 10:28:50 ÖS
Hayırlısı olsun... Güle güle kullanın. Volvo da güzel araç kullanıcıdan yorumları alıp bizlerde düşünebiliriz belki :)
Gönderen: civic46 - Ağustos 24, 2012, 10:56:02 ÖS
bu volvo artık fordla aynı yerdemi üretiliyor? aracın içi dışı bir önceki kasa focusa benziyor ama güzel araç dizel olarak focus ve opelden önce tercih edilebilir
Gönderen: accord55 - Ağustos 24, 2012, 10:58:49 ÖS
Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız...ama şunu da belirtmem lazım, accordu çok seviyordunuz, sattığınıza üzüldüm. Bende 2.4 accordumu satıp arayışlara girmiştim zamanında, mercedes den insignaya kadar araç baktım, volvo 1.6 D ye de baktım, sonra c200 komp. aldım ama yine accorda döndüm. Hondalar bağımlılık yapıyor galiba:)

volvo çok sağlam araçlar yapıyor, kullandığı çeliğin 20 yıl paslanmazlık garantisi var. s40 da 1.6 dizel focus motoru var diye biliyorum. Accorda kadar presjisi olmasada, yakıt ve konfor olarak avantajlı araç diye düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun.
Gönderen: bbhnda - Ağustos 24, 2012, 11:13:59 ÖS
bu volvo artık fordla aynı yerdemi üretiliyor? aracın içi dışı bir önceki kasa focusa benziyor ama güzel araç dizel olarak focus ve opelden önce tercih edilebilir

motorunu ford üretiiyor 1.6 115 lik dizel ünite...
Gönderen: bbhnda - Ağustos 24, 2012, 11:14:49 ÖS
Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız...ama şunu da belirtmem lazım, accordu çok seviyordunuz, sattığınıza üzüldüm. Bende 2.4 accordumu satıp arayışlara girmiştim zamanında, mercedes den insignaya kadar araç baktım, volvo 1.6 D ye de baktım, sonra c200 komp. aldım ama yine accorda döndüm. Hondalar bağımlılık yapıyor galiba:)

volvo çok sağlam araçlar yapıyor, kullandığı çeliğin 20 yıl paslanmazlık garantisi var. s40 da 1.6 dizel focus motoru var diye biliyorum. Accorda kadar presjisi olmasada, yakıt ve konfor olarak avantajlı araç diye düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun.

accorddAn nasıl konforlu hocam s40
Gönderen: civic46 - Ağustos 24, 2012, 11:51:06 ÖS
bence accorddan konforlu olamaz sonuçta C segmenti bi araç ama bizim FD6 dan daha donanımlı en full olanı tabi
Gönderen: ed35 - Ağustos 25, 2012, 08:28:11 ÖÖ
Sevgili dostlarım iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bu arabayı tercih sebebim dizelin yakıt ekonomisi + olarak 2014'ün ilk vergi diliminde başlanacak olan emisyon oranına göre vergi sistemi. Co2 oranı fazla olan araçlardan bayağı vergi alınacak Accord E sınıfı idi,bu aracım 114gr ile B sınıfı.

Her ne kadar Accord az yakıyor ise de dizelin yerini tutmuyor elbette,depoyu fulleyince kalan menzil 1150 km görünce ve anlık tüketim 4lt olunca çok hoş oluyor :D

Sizlerinde belirrtiği gibi Ford'un TDCI motoru var belli şeyler elbette değiştirilmiş,sensörler vs. eklenmiş ama  ünite TDCI.
Performans olarak tork sebebiyle vites küçültmeden yüksek hızda yokuşlara keçi gibi tırmana biliyorsunuz. Hatta 0/100 olarak Accord ile 1sn var arada o beni şaşırttı :)

Kalite ve konfor konusuna değinmek gerekirse; iki araçta D segmenti,s40 C sınıfı değil onuda belirteyim.
İç malzeme kalitesi Accord'dan daha iyi ve kabin olarak çok az miktar daha sessiz.Yani yol sesi ve rüzgar sesi yok.Accord'da bu konuda çok başarılı ama ikisini kıyaslarsak önemsenmeyecek bir miktar da olsa Volvo önde gibi.
Ancak Accord'un da koltukları çok iri olduğundan daha rahat yayılabiliyorsunuz :)

Ve benim için önemli olan güvenlik ve yola tutunma konusu...Accord viraj hakimiyetinde ve yola tutunmada ne yazık ki Volvo'nun gerisinde kalıyor.

O kadar arabaya bindim ancak en iyi yol hakimiyeti olan araç olarak S40'ı gördüm.

Fotoğrafları ise ufak tefek çizikler vs. var onları düzeltip bir boya koruma yaptırdıktan sonra paylaşacağım dostlar :)

Aklınıza takılan bişey olursa her zaman yanıtlarım,sağlıcakla :)
Gönderen: CAGLAR28 - Ağustos 25, 2012, 11:43:26 ÖÖ
hayırlı olsun abi kazasız belasız kullan.çok güzel bi seçim olmuş şayet bi hikayem var kendileriyle :)  kartal köprü yokuşunu bilen bilir yemek center ın ordan uğur mumcu son itfaiyeye kadar arabanın ciğerini söktüm biyerde en son trafikte olduğundan bu kapışma sağdan boşluk buldum daha doğrusu s40ın korkup girmediği yere girip sonunda geçtm ama canımı aldı resmen devamlı 6 7 bin çevirdik :) sağlam bi araba s40 otomatiği olsa ben de alacaktım ama malesef o kasalarda yok.
Gönderen: alimagar - Ağustos 25, 2012, 12:58:43 ÖS
ne olduda bi anda acordun yol tutuşu ses yalıtımı kötü oldu anlamış deyilim düne kadar öve öve bitiremiyordun  acordunla sınıfsal üstünlük taslıyordun forumlarda   hayretler içindeyim
Gönderen: alimagar - Ağustos 25, 2012, 12:59:58 ÖS
kimse kusuıra bakmasın  ben açık ve net yorumlarımı yaparım
Gönderen: cem_kilinc - Ağustos 25, 2012, 02:57:49 ÖS
arkadaş volvoya göre kötü demiş yanlış anlamadıysam.
Gönderen: ZAFER_37 - Ağustos 25, 2012, 03:35:26 ÖS
bende cıvıc ı satınca jetta alıcam Allah nasib ederse o zaman dermişim ya cıvıc ne kötü bi araba nasıl biniyosunuz.......Ama harbiden cıvıc yoltutuş ve içeri ses alma konusunda berbat arabayı satmadan bile bunu söylerim.
Gönderen: tttolga - Ağustos 25, 2012, 06:04:34 ÖS
ne olduda bi anda acordun yol tutuşu ses yalıtımı kötü oldu anlamış deyilim düne kadar öve öve bitiremiyordun  acordunla sınıfsal üstünlük taslıyordun forumlarda   hayretler içindeyim

Kalite ve konfor konusuna değinmek gerekirse; iki araçta D segmenti,s40 C sınıfı değil onuda belirteyim.
İç malzeme kalitesi Accord'dan daha iyi ve kabin olarak çok az miktar daha sessiz.Yani yol sesi ve rüzgar sesi yok.Accord'da bu konuda çok başarılı ama ikisini kıyaslarsak önemsenmeyecek bir miktar da olsa Volvo önde gibi.
Ancak Accord'un da koltukları çok iri olduğundan daha rahat yayılabiliyorsunuz :)

yok hocam zaten önemsenmeyecek kadar diyede belirtmiş yerme söz konusu değil.. @ed35 gene accordun arkasında bana göre
Gönderen: ed35 - Ağustos 25, 2012, 07:36:04 ÖS
ne olduda bi anda acordun yol tutuşu ses yalıtımı kötü oldu anlamış deyilim düne kadar öve öve bitiremiyordun  acordunla sınıfsal üstünlük taslıyordun forumlarda   hayretler içindeyim
Ya arkadaş nasıl bir konuşma tarzın var...Kalbini kırmamak ve forum huzurunu bozmamak adına bişey demiyorum...

Beni anlayan arkadaşlar anlamışlar demek istediğim şeyleri.Ses alma ve plastik konusunda bir miktar önemsenmeyecek kadar önde dedim...

Accord kötü bir arabamı dedim... Sınıfsal üstünlük ne demek,nasıl bir düşüncenin ürünü Allah aşkına...Cityn var diye sende kompleks yapmış sınıf meselesi...

Neyse demiyim diyorum yine diyorum..

Her arabanın kendine göre belli konularda üstünlüğü vardır bir linea ile bir bmw 3.20'yi kıyaslarken bile lineanın'da iyi yönleri olacaktır;mesela yakıt ekonomisi gibi...Benim demek istediğimde budur,bir iki farklılığını anlatmaya çalıştım...
Sonuçta Accord maddi olarakta,donanım olarakta üstün 61 lira Accord 45 lira S40...

Umarım mantık çerçevesinde söyledikleri mi anlayabilirsiniz...
Selametle,herkese hayırlı akşamlar...
Gönderen: bbhnda - Ağustos 25, 2012, 07:48:55 ÖS

Bu arabayı tercih sebebim dizelin yakıt ekonomisi + olarak 2014'ün ilk vergi diliminde başlanacak olan emisyon oranına göre vergi sistemi. Co2 oranı fazla olan araçlardan bayağı vergi alınacak Accord E sınıfı idi,bu aracım 114gr ile B sınıfı.

Her ne kadar Accord az yakıyor ise de dizelin yerini tutmuyor elbette,depoyu fulleyince kalan menzil 1150 km görünce ve anlık tüketim 4lt olunca çok hoş oluyor :D

Sizlerinde belirrtiği gibi Ford'un TDCI motoru var belli şeyler elbette değiştirilmiş,sensörler vs. eklenmiş ama  ünite TDCI.
Performans olarak tork sebebiyle vites küçültmeden yüksek hızda yokuşlara keçi gibi tırmana biliyorsunuz. Hatta 0/100 olarak Accord ile 1sn var arada o beni şaşırttı :)

Ve benim için önemli olan güvenlik ve yola tutunma konusu...Accord viraj hakimiyetinde ve yola tutunmada ne yazık ki Volvo'nun gerisinde kalıyor.

O kadar arabaya bindim ancak en iyi yol hakimiyeti olan araç olarak S40'ı gördüm.

Fotoğrafları ise ufak tefek çizikler vs. var onları düzeltip bir boya koruma yaptırdıktan sonra paylaşacağım dostlar :)

valla hayırlı olsun kardeşim araban s40 ford motoru kullanmasına rağmen birtakım değişiklikler var motorda sadece forddan aldığı gibi koymuyor bildiğim kadarıyla.s40 kasa olarakta dayanıklı ve çok güzel.iç hacim genişliğin nasıl s40ı pek bilmiyorum.
Gönderen: bbhnda - Ağustos 25, 2012, 07:53:01 ÖS
bende cıvıc ı satınca jetta alıcam Allah nasib ederse o zaman dermişim ya cıvıc ne kötü bi araba nasıl biniyosunuz.......Ama harbiden cıvıc yoltutuş ve içeri ses alma konusunda berbat arabayı satmadan bile bunu söylerim.

yapma be abi yol tutuş neye göre kime göre kötü? kötü diyip bırakmayalım lütfen araç yatsa bile çizgisini değiştirmiyor.piyasada iyi denilen focusta bırakılan pay düşük diye iyi yol tutar oldu.ben focusu kötülemiyorum güzel araç hatta enişteme aldık yeni ancak civicinde yol tutuşu kötü değil.içeri ses alma konusundada gene sınıfında baz alınan focus 3 e sahip bir arkadaşımı bindirdim yan koltuğa nasıl diye valla abi bundan iyisi şamda kayısı dedi.tamam rüzgar gürültüsü alıyor , arka süspansiyon ses yapıyor ve boyası ince .bunlarda güzelin kusurları.
Gönderen: ed35 - Ağustos 25, 2012, 07:57:00 ÖS

Sizlerinde belirrtiği gibi Ford'un TDCI motoru var belli şeyler elbette değiştirilmiş,sensörler vs. eklenmiş ama  ünite TDCI.

valla hayırlı olsun kardeşim araban s40 ford motoru kullanmasına rağmen birtakım değişiklikler var motorda sadece forddan aldığı gibi koymuyor bildiğim kadarıyla.s40 kasa olarakta dayanıklı ve çok güzel.iç hacim genişliğin nasıl s40ı pek bilmiyorum.
Yok kardeşim ya içi Accord'a göre çok küçük :) İç döşeme rengi de siyah ama özel nubuk döşemeli olanını buldum Allah'tan o iyi oldu :)
Ama civic kadar iç genişliği ne çok derim ne de az..İç dizaynı ilk başta çok hoşuma gitmese de bayağı kullanışlı,her şey yerli yerinde ve araç tamamen Türkçe.
Gönderen: bbhnda - Ağustos 25, 2012, 08:01:45 ÖS
valla volvo s40 ın 2007 makyajından sonraki tipi hoşuma gidiyor.bunu alacakken listedeydi ancak sıfırına opsiyonlarla beraber fark artıyor tıpkı bmw merso gibi.2. el almakla iyi etmişsin çünkü o başta verilen donanım fark parası satarken çok birşey etmiyor ve sende donanımlı bir araca sahip olmuş oluyorsun.2010 a4 vardı bir ara ondan biliyorum :D
Gönderen: ed35 - Ağustos 25, 2012, 08:20:30 ÖS
Aynen öyle jant ve koltuk döşemesi opsiyonuyla satın almış ilk sahibi bende ondan aldım fatura fiyatı 60'ları buluyor sıfır alınca.
2009 1.6D Premium paket ve servis bakımlı boyasız aldım,temiz oldu,güzel oldu :)
Gönderen: redmoon - Ağustos 25, 2012, 08:53:02 ÖS
Volvo bence tartışılmayacak bir araba ben beni bildim bileli güvenlik, konfor ve yol tutuş bakımından volvo hep ilk sıralarda gelir, bence çok iyi yapmışsın. benide özendirdin volvoya bende jip istiyorum ama bakalım maddi olanaklara, hayırlı ugurlu olsun.
Gönderen: ZAFER_37 - Ağustos 27, 2012, 03:33:43 ÖS

yapma be abi yol tutuş neye göre kime göre kötü? kötü diyip bırakmayalım lütfen araç yatsa bile çizgisini değiştirmiyor.piyasada iyi denilen focusta bırakılan pay düşük diye iyi yol tutar oldu.ben focusu kötülemiyorum güzel araç hatta enişteme aldık yeni ancak civicinde yol tutuşu kötü değil.içeri ses alma konusundada gene sınıfında baz alınan focus 3 e sahip bir arkadaşımı bindirdim yan koltuğa nasıl diye valla abi bundan iyisi şamda kayısı dedi.tamam rüzgar gürültüsü alıyor , arka süspansiyon ses yapıyor ve boyası ince .bunlarda güzelin kusurları.
ben demiyorum kaymak gibi yolda araba kayıyor ,asfaltın bazı yerlerde bozuk yüzeyleri oluyor,set ,hız kesmek için şeritler bu dediklerime eğer cıvıc le bi virajda karşılaşırsanız arabanın arkası tıkır tıkr atıyor yani .