Gönderen Konu: VTEC II GAZ TELİ PROBLEMİ  (Okunma sayısı 39348 defa)

vtec power

Ynt: VTEC II GAZ TELİ PROBLEMİ
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2010, 10:16:28 ÖÖ »
selam arkadaşlar ben sorununa çare olurum 30 dakika içerisinde senın problemini çözerim

0212 481 03 05
Usta yardım etme isteğine müteşekkiriz, ama bu böyle olmaz ilk mesajını kendini tanıtarak atmalıydın ;)

enginturan

• Engin
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2010, 10:42:17 ÖÖ »
selam arkadaşlar ben sorununa çare olurum 30 dakika içerisinde senın problemini çözerim

0212 481 03 05
nasıl hallediyorsunuz?

honda121

« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2010, 06:23:05 ÖS »
honda 121, gaz telinin uzunluğundan kanaklandığını söyledi usta ,, eğer aracınız 2001 / 2005 model ise kaçınılmaz bir sorunmuş...

Evet 2005  model :) , hayırlısı artık ne diyim :)

vefakcr

« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2010, 09:03:14 ÖS »
kırhorse arkadaşım ilk mesajında sorunu gaz kelebeğinin yayını gevşeterek hallettim demişsin sonrada teli değiştim oldu demişsin hangisini yapalım ?  şahsi görüşüme göre ne yaparsanız yapın bu arabalar zıplamaktan vaz geçmeyecektir. ben o gaz teliyle öyle uğraşmıştımki sıfırı bu kadar kayamazdı.  bence başka bir yerde sorun var. bu güzelin kusuruda bu yapacak bişey yok.
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2010, 09:04:35 ÖS Gönderen: vefakcr »

kırhorse

« Yanıtla #29 : Şubat 08, 2010, 12:37:01 ÖS »
arkadaşlar çözüm , gaz telini değiştirmek . başka seçenek yok değiştirin ve bu sorundan kurtulun...

vtec power

« Yanıtla #30 : Şubat 08, 2010, 01:35:41 ÖS »
Kırhorse@ bunu bir sataşma olarak algılama ama forum kullanma konusunda ciddi sorunların var ;) birilerinin sana dur demesi gerek :)

Konunun birinci sayfasında yayı gevşettirdim diyorsun, arkadaşlara bunu öneriyorsun, sonrada aman ha tel değiştirmeden bu iş olmaz diyorsun :) üstelik bunu bir kaç kez yineliyorsun :)

Böyle olmaz;)

kırhorse

« Yanıtla #31 : Şubat 08, 2010, 03:27:53 ÖS »
vtec power , burada herbirimiz içtenlikle araçlarımız için iyi olanı ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz ki ben böyle düşünüyorum...nerde durup nerde duramıyacağımı da yaşım icabı iyi bilirim bunu birilerinin söylemesine de fırsat bırakmam...arkadaşım daha önce gaz kelebeğinin yayını gevşetince usta ile beraber tecrübe ettik pedalın yumuşadığını gördük .ama benim içime sinmedi.bi müddet bu şekilde kullandım,sonra da honda özel servise gittim ve bu durumu anlatınca,yayı gevşetmenin çare olmadığını hatta ileride sorun açabileceğini söyledi...bu sorunun 01/05 modellerde kronik bi sorun olduğunu gaz telinin uzunluğundan kaynaklı 50 60 bin km de gaz telini değiştirerek bu işi çözebileleceğimizi anlattı . ben de değiştirdim ve bunu sizlerle  paylaştım ...

vtec power

« Yanıtla #32 : Şubat 08, 2010, 03:43:28 ÖS »
vtec power , burada herbirimiz içtenlikle araçlarımız için iyi olanı ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz ki ben böyle düşünüyorum...nerde durup nerde duramıyacağımı da yaşım icabı iyi bilirim bunu birilerinin söylemesine de fırsat bırakmam...arkadaşım daha önce gaz kelebeğinin yayını gevşetince usta ile beraber tecrübe ettik pedalın yumuşadığını gördük .ama benim içime sinmedi.bi müddet bu şekilde kullandım,sonra da honda özel servise gittim ve bu durumu anlatınca,yayı gevşetmenin çare olmadığını hatta ileride sorun açabileceğini söyledi...bu sorunun 01/05 modellerde kronik bi sorun olduğunu gaz telinin uzunluğundan kaynaklı 50 60 bin km de gaz telini değiştirerek bu işi çözebileleceğimizi anlattı . ben de değiştirdim ve bunu sizlerle  paylaştım ...
Pekala burda iyi kötü herkes bilgi paylaşımında bulunuyor, bilgi paylaştıkça güzeldir, faydalıdır, buraya kadar bir şey yok senle hemfikiriz :) aksini zaten kimse söylemedi ;)

Ama unutma bilgi net olarak paylaşıldıkça, doğru olarak paylaşıldıkça güzeldir ;) vede aynı şeyi forumda aynı konu içinde, kısa aralıklarla tekrarlamanın kimseyede faydası olmaz...

Ben senin şahsına birşey demedim burayada dikkat et lütfen.

Bu konuya yazdıklarını tekrar gözden geçirmeni öneririm sana ;) bir problem görmüyorsan diyecek pek bir şey yok :)

kırhorse

« Yanıtla #33 : Şubat 08, 2010, 04:45:51 ÖS »
sadece yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım.belki anlatamadım belkide anlaşılamadım.benim sadece takıldığım nokta birilerinin sana dur demesi gerek sözü idi vtec power, biraz ağır kaçtı . ama neyse geçti gitti,size sağlıklı , kazasız günler ve iyi forumlar dilerim..

vtec power

« Yanıtla #34 : Şubat 08, 2010, 04:59:53 ÖS »
sadece yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım.belki anlatamadım belkide anlaşılamadım.benim sadece takıldığım nokta birilerinin sana dur demesi gerek sözü idi vtec power, biraz ağır kaçtı . ama neyse geçti gitti,size sağlıklı , kazasız günler ve iyi forumlar dilerim..
'Dur demesi lazım' kelimesini emin olun maksadının dışında kullanmadım,esprili bir uslup içinde kullanmaya çalıştım, yanlış algılama olduysa kusura bakmayın :)
Sizede keyifli forumlar ;)

egurcan

« Yanıtla #35 : Şubat 11, 2010, 07:13:09 ÖS »
merhaba bendede 06 vtec var onunda gaz pedalı sertti ben kendim pedalın üzerinde bir yay var onu boşa çıkartarak pedalı ciddi manada hafiflettim tabi bu yıpranmış telde problem olabilir pedal geri gelmeyebilir ..adamlar bir gaz teli takmış yaklaşık 2,5 metre ve motorun etrafında bir tur dönüyor dolayısı ile hernekadar çelik telde olsa çelikte bir birine sürtünme sonucu sertleşiyor yağlasanızda bir süre sonra aynısı olacak .
yanlız henüz denemedim ama mutlaka bakacağım gaz teli kısa olan başka marka bir aracın telini alıp direkt dolanmadan takıp bakacağım zira ayar için gaz pedalalında bir klemensle tel ayarı yapılabilir yer müsait

vefakcr

« Yanıtla #36 : Şubat 12, 2010, 12:13:58 ÖS »
merhaba bendede 06 vtec var onunda gaz pedalı sertti ben kendim pedalın üzerinde bir yay var onu boşa çıkartarak pedalı ciddi manada hafiflettim tabi bu yıpranmış telde problem olabilir pedal geri gelmeyebilir ..adamlar bir gaz teli takmış yaklaşık 2,5 metre ve motorun etrafında bir tur dönüyor dolayısı ile hernekadar çelik telde olsa çelikte bir birine sürtünme sonucu sertleşiyor yağlasanızda bir süre sonra aynısı olacak .
yanlız henüz denemedim ama mutlaka bakacağım gaz teli kısa olan başka marka bir aracın telini alıp direkt dolanmadan takıp bakacağım zira ayar için gaz pedalalında bir klemensle tel ayarı yapılabilir yer müsait
arkadaşım sonucu merakla bekliyorum.

egurcan

« Yanıtla #37 : Şubat 27, 2010, 05:20:20 ÖS »
 >=ok evet arkadaşlar bu gün araçla biraz uğraşayım dedim gaz teli ve gıcırdayan debriyaja bakayım dedim.( debriyaja bakmaya zamanım kalmadı)
gaz telini söktüm iyikide sökmüşüm telin pedala gelen yerinden neredeyse kopacakmış çelik tel 3-5 lif atmıştı bile belkide yakında yolda kalmam muhtemeldi.
teli inceledikten sonra düşündüğümü yapabileceğime kanat getirdim ve iç çelik halatı zaten kopmak üzere olan yerden kestim çelik spiral telin içinden birdaha plastik boru geçirmişler bu sertleşme  bundan oluyor.  spiral telin boyu yaklaşık 2-2.5 mt ben bunu 80 cm den kestim tabi çelik tel daha uzun o yaklaşık 105 cm kadar  spiral telin içine enjektörle tiner bastım ve bir taraftan beyaz tiner girdi öteden simsiyah tiner çıktı sonra azcıkta ince yağ döktüm spiralin içine ok.
çelik telin pedala bağlantı kısmınada (normalde oradada celik bir başlık vardı) bir cıvatayı dibinden çelik tel kalınlığında deldim ve çelik teli içinden geçirerek cıvatayı sıktım bir tane daha ilave somun koydum gevşemesin diye ve bağladım yanlız telin pedala giriş yerinde kaportaya bağlanan bir plastik parça var onu yerine oturtması çok zor oldu.
evet şu an çok güzel çalışıyor kısa bir yolculukta yaptım gayet iyi oldu.
yalnız forumda bir arkadaşta yazmıştı ustası boğazdaki çift yayın birini boşaltmış diye gerçekten o boğazdaki yaylar çok sert daha yumşak pedal isteyen o yaylardan birini boşaltırmak durumunda kalacak zira telden sonra bile gaz pedalı biraz sert.ama telle ilgili olan problem çözüldü.
çok uzun bir iş değil 2 saat kadar sürdü bence kolaylıkla yapılabilir.

« Son Düzenleme: Şubat 27, 2010, 05:21:24 ÖS Gönderen: egurcan »

rad-R

« Yanıtla #38 : Şubat 27, 2010, 10:03:26 ÖS »
01-05 cvc lerde zamanla oluşan kronik sorun. teli değiştirince düzeliyor. yağlama ile olacak birşey değil.

egurcan

« Yanıtla #39 : Şubat 27, 2010, 10:35:29 ÖS »
01-05 cvc lerde zamanla oluşan kronik sorun. teli değiştirince düzeliyor. yağlama ile olacak birşey değil.
yağlama olayı geçici çözecek çünki spral telin içinde plastik bir hortum daha var o teli tutuyor ayriyeten orjinal tel çok uzun ve 120 tl civarı yukarıda yazdığım olay telkopmadıktan sonra birdaha sorun olmayacağını sanıyorum

IGDIR

« Yanıtla #40 : Kasım 05, 2010, 10:15:27 ÖÖ »
arkadaşlar bu teli değiştirmeden başka çözümü yokmu serviz işçilikle beraber 180 tl dedi bir tele bukarda istenmezki piyasada yan sanayide yok çıkma güvenilirmi aynı şeyi tekrar yaparsa yine sıkıntı yağlamakla bu iş ne kadar gider bilgisi olan varsa sevinirim bayramdan sonra satıcam yeni kasa alıcam bu sorun beni çok sıktı

enginturan

• Engin
« Yanıtla #41 : Kasım 05, 2010, 10:36:06 ÖÖ »
gaz teli çok uzun ve uzun yıllar kullanılmıyor maalesef sertlerşiyor 2 sene içinde ben yetkili servis de yenisi ile değiştirdim 2 aracımda da aynı problem vardı fakat geçenlerde duydum ne kadar doğru bilmiyorum gaz ve debriyaj teli yapan bir yer varmış bizim vtecII lerin gaz telini daha kısa yapıyorlar ve çok yumuşak oluyormuş.

IGDIR

« Yanıtla #42 : Kasım 05, 2010, 10:40:45 ÖÖ »
acaba kısaltırsam yada ustaya kestirsem olurmu

enginturan

• Engin
« Yanıtla #43 : Kasım 05, 2010, 10:47:14 ÖÖ »
bende senin gibi düşündüm ama yolda bir yerlerde kopar sıkıntı yaşarım diye yetkili servis de değiştirdim. fiyat 140 tl herşey dahil temmuz 2010

wordsman

« Yanıtla #44 : Kasım 05, 2010, 01:05:26 ÖS »
gaz teli koparsa, arabanın hiç yürüme imkanı yok mu? manuel cikle gibi mesela

enginturan

• Engin
« Yanıtla #45 : Kasım 05, 2010, 02:21:26 ÖS »
ben civic lerde 92 den beri yok diye biliyorum 99 da aldığım 91 model civic sedanım vardı onda vardı yanlış hatırlamıyorsam :)

BraTo

« Yanıtla #46 : Haziran 17, 2011, 12:19:18 ÖS »
Arkadaşlar aynı problem bende de var'dı. Gaz pedalı çok sertti. Yan sanayisi yok bunun. Birçok yeri aradık bulamadık. Servis (İnallar Bursa İzmir yolu şb.) dün akşam 105 TL dedi. Hepimizin ortak fikri bir tele 105 TL vermek abartı. Bende serviste fiyat aldıktan sonra döndüm eve, çektim aracı garaja ve yağlama işlemine girişeyim dedim. Teli pedalın üst kısmından ve gaz kelebeğinin oradan söktüm. Komple yerinden çıkartamadım, daha doğrusu uğraşmak istemedim. Boşa alınca gaz kelebeği tarafından tel içindeyken başladım yağlamaya. Daha sonra fark ettim ki bedalın üst kısmından boruya giren yerde birkaç telde kopma var, burada bir arkadaşın dediği gibi kısaltmaya karar verdim. Pedal tarafındaki sonlandırıcı kurşını kestim yerinden. Gaz kelebeği tarafından da dış muhafazayı yaklaşık olarak 20cm kısalttım. Biraz uğraştırıcı bir iş oldu ama yerine takınca eski sertlikten eser kalmadı. Kesmiş olduğım pedal tarafına da tel sabitlemeye yarayan civatalı somunlu düzenek ile sabitledim. Oldu da bitti maşallah.

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #47 : Haziran 17, 2011, 12:56:49 ÖS »
arkadaşlar sizin yaptıklarınız gecici çözümler biraz kullandıktan sonra yine sertleşeçek en iyisi yenisini alıp takmak komplesi 98 tl servisten alına biliyo..hee bide arkadaşlar demişler yaptırıla biliyo diye evet yaptırılıyo ama 70 tl para veriyosun sadece tel'e mantıklısı alın servisten taktırın dışarda bi ustaya kafanız rahat olsun...saygılar...

BraTo

« Yanıtla #48 : Haziran 17, 2011, 04:07:27 ÖS »
Tabiki kalıcı değil, geçici çözüm bunlar. Zaten siparişini verdik yeni telin. Bu servislerde neden fiyat farkları çıkıyor arkadaşlar? Biri 120 diyor, biri 105, şimdi de Yunus MERİÇ arkadaşımız 98 TL diyor. Bu ne tutarsızlıktır?

ahmet290

« Yanıtla #49 : Haziran 17, 2011, 11:04:19 ÖS »
Arkadaşlar bendede 2005 es var. alalı 2 seneye yaklaşıyor. ilk zamanlar bende gaz telini söküp yağladım, boğazı düzenli 2 ayda bir temizledim. benim sıkıntım  1. vites kendi halinde akarken gaza tatlı tatlı dokununca acemiler gibi silkeliyo. sizin sıkıntınızda bumu yoksa sadece gaz telinin sertliğindenmi şikayetçisiniz ?
bahsettiğiniz zıplama düz vites vtec2 lerin hepsinde var maalesef 1. vites de trafik de zıplaya zıplaya gidiyor. sürekli olarak debriyaj ile oynamak gerekiyor zıplamaması için

bende arabayı alalı 1 sene oldu hala alışamadım şuna diyodum meğer sorun bende değilmiş.. :D