evet arkadaşlar bu gün araçla biraz uğraşayım dedim gaz teli ve gıcırdayan debriyaja bakayım dedim.( debriyaja bakmaya zamanım kalmadı)
gaz telini söktüm iyikide sökmüşüm telin pedala gelen yerinden neredeyse kopacakmış çelik tel 3-5 lif atmıştı bile belkide yakında yolda kalmam muhtemeldi.
teli inceledikten sonra düşündüğümü yapabileceğime kanat getirdim ve iç çelik halatı zaten kopmak üzere olan yerden kestim çelik spiral telin içinden birdaha plastik boru geçirmişler bu sertleşme bundan oluyor. spiral telin boyu yaklaşık 2-2.5 mt ben bunu 80 cm den kestim tabi çelik tel daha uzun o yaklaşık 105 cm kadar spiral telin içine enjektörle tiner bastım ve bir taraftan beyaz tiner girdi öteden simsiyah tiner çıktı sonra azcıkta ince yağ döktüm spiralin içine ok.
çelik telin pedala bağlantı kısmınada (normalde oradada celik bir başlık vardı) bir cıvatayı dibinden çelik tel kalınlığında deldim ve çelik teli içinden geçirerek cıvatayı sıktım bir tane daha ilave somun koydum gevşemesin diye ve bağladım yanlız telin pedala giriş yerinde kaportaya bağlanan bir plastik parça var onu yerine oturtması çok zor oldu.
evet şu an çok güzel çalışıyor kısa bir yolculukta yaptım gayet iyi oldu.
yalnız forumda bir arkadaşta yazmıştı ustası boğazdaki çift yayın birini boşaltmış diye gerçekten o boğazdaki yaylar çok sert daha yumşak pedal isteyen o yaylardan birini boşaltırmak durumunda kalacak zira telden sonra bile gaz pedalı biraz sert.ama telle ilgili olan problem çözüldü.
çok uzun bir iş değil 2 saat kadar sürdü bence kolaylıkla yapılabilir.