Gönderen Konu: LASTİK VE YOL SESİNİ KESMEK İÇİN ÇÖZÜM VE YÖNTEMLER  (Okunma sayısı 98702 defa)

23korg23

Ynt: LASTİK VE YOL SESİNİ KESMEK İÇİN ÇÖZÜM VE YÖNTEMLER
« Yanıtla #50 : Ekim 31, 2009, 11:22:47 ÖÖ »
ziftten ziyade pütür daha iyi olur sanıyorum ancak daha iyi bir çözüm bulmak istiyorum

dogan_ay

« Yanıtla #51 : Kasım 03, 2009, 05:25:53 ÖS »
arkadaşlar ben kullanmadım ama kullanan varsa bu bagaj havuz etkisi oluyormu ses yalıtıma

alpkorkut

« Yanıtla #52 : Ocak 12, 2010, 09:36:27 ÖÖ »
Bagaj havuzunun hissedilir bir etkisi olmuyor. ben bagajın temiz kalması için kullanıyorum sese bir etkisi yok. aracım 2010 elegance ov, cuma günü neatcar da ses yalıtımı yaptıracağım (sadece aracın altı ve davlumbazlara- eğer iyi fiyat verirlerse kapı içlerine de). sonuçlar hakkında kullandıktan sonra yorumlarımı buraya yazarım.

honda121

« Yanıtla #53 : Ocak 12, 2010, 09:21:36 ÖS »
Bagaj havuzunun hissedilir bir etkisi olmuyor. ben bagajın temiz kalması için kullanıyorum sese bir etkisi yok. aracım 2010 elegance ov, cuma günü neatcar da ses yalıtımı yaptıracağım (sadece aracın altı ve davlumbazlara- eğer iyi fiyat verirlerse kapı içlerine de). sonuçlar hakkında kullandıktan sonra yorumlarımı buraya yazarım.

Evet tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız gerçekten güzel olur. Şimdiden hayırlı olsun.

vw.bora

« Yanıtla #54 : Ocak 13, 2010, 09:13:37 ÖS »
selamlar 2 sene önce vw. bora aracımı satıp üste para verip 2003 model honda crv alınca ne yazıkkı ses ve yol gürültüsü konusunda hayal kırıklığına uğradım hatta bazı zamanlar sırf bu ses yüzünden satasım geldi zamanla alıştım önce lastikleri değiştirmekle başladım tatmin etmedi sonra aracın altına pütür attırdım ve sonrasında içerdende koltuklar ve taban halısı komple sökülerek keçe attırdım sonun da ses biraz olsun  kesildi ama yüzde altmış civarında ses kesildi diyebilirim izolasyon konusunda hiç bir zaman alman arabalarının yerini tutamaz honda

alpkorkut

« Yanıtla #55 : Ocak 16, 2010, 01:33:43 ÖS »
Cuma günü aracıma ses yalıtımı ve koruyucu maksatlı uygulandı, (neatcar). ilk izlenimlerim tekerlekten gelen sesin hafif derecede azaldığı, yol gürültüsünün hafif azaldığı, ancak düzeyini söyleyebilecek kadar hassas kulaklarım yok malesef. Ayrıca bu uygulamanın koruyucu özelliği de benim için önemli. Sonuç olarak aracımda ciddi bir yol gürültüsü olduğunu düşünmüyorum. Kapılardan gelen rüzgar sesi kapı içi uygulamalarla azaltılablir ancak bu uygulamayı yapanlarla konuştuğumda bana kapı içimekanizmaların sağlıklı kalması konusunda garanti veremedikleri için yaptırmadım. sonuç olarak çok büyük beklentiyle yaptırırsanız hayal kırıklığı yaratabilir bu işlem. aracın özelliklerini bilerek satın almak ve aldıktan sonra da beklentilerimizi makul düzeyde tutmak en iyisi olacak gibi görünüyor.

caner2

« Yanıtla #56 : Ocak 16, 2010, 01:41:28 ÖS »
arkadaşlar turbosuz araçlarda yol sesi genelde hep içerdedir çözüm yollarıda pek sağlıklı değil alpkorkut arkadaşn dediği gibi mtlka başka yerlere zararı oluyo

derinmavi

« Yanıtla #57 : Ocak 17, 2010, 11:04:11 ÖS »
Arkadaşlar, yeni takılan tüm lastiklede yol sesenin azaldığı görülüyor. Ancak ilerleyen zamanlarda yine yol gürültüsü şikayeti devam edecketir. (İlk 2500 km'ye kadar felan). Ben: michelin primacy pilot, michelin energ saver, continental premium, brigestone v.b birçok marka lastiği honda aracımda denedim. Özellikle uzun vadede önerebileceğim en sessiz, konforlu ve performanslı lastik bizim araçlarımız için Nokian NRHİ ve İ3 serileri  diyebilirim. Çok ciddi fark ediyor. Dileyen arkadaşlar test edebilirler.

toowylde

« Yanıtla #58 : Ocak 30, 2010, 10:11:59 ÖS »
Ses yalıtımı için benim önerim şu üründür.Ama satışı sadece internetten ve kendi sitelerinden yapıyolar.Boya gibi bir ürün, yalıtım yapacağınız yere ya fırçayla sürülüyor(:D) ya da basınçlı tabancayla püskürtülüyor.Site şurası  http://www.quietcoat.com/ (Vidyoyu iyi inceleyin derim)
Ayrıca şu adreste insanlar ürünü denemişler proje gibi bir araca tamamen uygulamışlar.Adım adım arabanın neresinden ne kadar yalıtım sağlanıyor desibel ölçerle ölçmüşler.Sayfaları devam ettirirseniz aşamaları ve resimleri  görürsünüz.
http://www.rx7club.com/showthread.php?t=195306&page=1&pp=15
Bu arada site ingilizce , kısaca söyleyim en fazla ses yalıtımını adamlar ürünü kapı içlerine uygulayarak yapmışlar

gift_7

« Yanıtla #59 : Şubat 02, 2010, 11:11:16 ÖÖ »
vtecII aracıma yalıtım yapılıyor şu anda (ziebart) araç altı ve çamurluklara.. işlem tamamlanınca son durumu paylaşırım

Ghan

« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2010, 01:27:56 ÖS »
Arkadaşlar Çok Şaşkınım Sanki Benim Araba Özel Üretim.Bendede 2005 civic vtec2 Var.İçeriye Aldığı Tek Ses 3500-4000 Devirden Sonraki Motorun Azma Kudurma Sesi.Oda Çok Hoş Zaten.Özellikle Teyip Kapalıda Gidiyorum.140-150-160 Ancak Hic Yol Sesi Lastik Sesi Rahatsız Etmedi.Tamam Geliyor Her Arabada Gelir İllaki Zaten Benim Hondadada Cok Az Geliyor.Benim Kulaklardamı Problem Var Anlamadım.

fatsimsek

« Yanıtla #61 : Şubat 03, 2010, 10:10:26 ÖS »
2. el aldıysan eski belki sahibi yalıtım yaptırmıştır GHAN. Honda yol sesi içeri almasın görülmüş şey değil :)

alpkorkut

« Yanıtla #62 : Şubat 03, 2010, 10:30:55 ÖS »
2. el aldıysan eski belki sahibi yalıtım yaptırmıştır GHAN. Honda yol sesi içeri almasın görülmüş şey değil :)

+1000

capon

« Yanıtla #63 : Temmuz 08, 2011, 08:25:52 ÖS »
Arkadaşlar poliüretan sprey köpükle uygulama yapsak sizce etkili olur mu?

Thesun

« Yanıtla #64 : Temmuz 09, 2011, 08:26:46 ÖS »
Paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Baya zahmetli işler gerçekten. Fabrika çıkış lastiklerini değiştirip michelin enegy lastiklerini taktırdığımda neredeyse yol sesinde yarı yarıya bi azalma farkettim. ama eski lastiklerim çok yıpranmış ve dişleri azalmıştı.

Michelin Energy Saver ....Üstüne tanımam eğer bizim araçlarda kullanılacaksa...

Doğru bir kara vermişsin benzinli araçlarda hem yakıt tasarrufu hemde yumuşak sessiz ve güvenli bir sürüş için Michelin veya pirelli tercih ediniz

nurettingur

« Yanıtla #65 : Ağustos 23, 2011, 07:42:23 ÖS »
arkadaşlar bende de 2010 sedan civic var. geçen gün birkaç ses ile ilgili honda türkiye ile görüştüm. kendileri de araçların yalıtımının az olduğunu ve hangi tür lastik kullanırsak kullanalaım bu problemi çözemeyeceğimizi pişkinlikle itiraf ettiler. hatta sürekli bu konuda şikayet alıyorlarmış

legolas

« Yanıtla #67 : Mart 27, 2012, 12:09:54 ÖS »
konuyu hortlattık ama sahibinden de şöye bir ilan buldum.... sikanın yalıtım malzemelerini kullanıyorlarmış ve komple yalıtım için 700 tl gibi bir rakam istiyorlar...

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #68 : Mart 27, 2012, 10:02:57 ÖS »
Sadece o malzemeyle kaplıyorsa (Resimdeki Kahverengimsi olan) Bence çok para.

200-300 e kendiniz yaparsınız.(Daha fazla malzeme ile- Tahminimce onların yaptığından daha iyi olur.

Yer - zaman sorunu olanlar için Fiyatı güzel.

ademira

• alp
« Yanıtla #70 : Kasım 04, 2012, 09:01:39 ÖS »
Corollalar'da da bulunan arka davlumbazlarda ki ziftli halıflex benzeri malzemeden bizim kalıba göre üretebilecek bir kahraman var mıdır acep memlekette.

bykarizma13

« Yanıtla #71 : Mart 06, 2013, 02:58:19 ÖS »
arkadaşlar bende 1 hafta önce 2006 opel vectra aracımı satıp bütçeme göre en iyi tercih olacağını düşünerek 2008 honda civic aldım. araç gerçekten performans tasarım olarak kusursuz fakat içine bu kadar ses alacağını hiç tahmin etmemiştim. hondanın bu kadar şikayet edilen bi konuya çözüm üretmemesi enteresan bi durum.

ozN

« Yanıtla #72 : Mart 06, 2013, 09:25:56 ÖS »
2006 vectra sessiz bi araç ama :D

Vural3737

« Yanıtla #73 : Mart 06, 2013, 11:55:09 ÖS »
beyler ben nokian kış lastiğinde bile yazlık michelin den daha iyi yol sesini kestiğini kendim bizzat şahit oldum fiyatıda micheline göre oldukça ucuz gel gör bu nokianın kış lastiği sesi kesiyosa idda ettikleri yazlık lastikleri hiç ses yansıtmıyordur ben daha kullanmadım ama artık inanıyorum adamlar güzel lastik yapmışlar.

eskalen

• EskaleN
« Yanıtla #74 : Mart 07, 2013, 12:21:42 ÖS »
Arkadaşlar merhaba;
Siteye yeni üye oldum ve gezinirken bu konu balığına rastladım. Aracım 99 mod.  1.6 ies oto. içine gerçekten çok ses ve uğultu alıyor. konuyu okudum gayet başararılı bi uygulama fakat konunun sonunda sıcak havalar da zift kokusu  kaçınılmaz demiş o konun önüne nasıl geçeceğiz.