Gönderen Konu: LASTİK VE YOL SESİNİ KESMEK İÇİN ÇÖZÜM VE YÖNTEMLER  (Okunma sayısı 98701 defa)

Kemall

• Ziyaretçi
Ynt: LASTİK VE YOL SESİNİ KESMEK İÇİN ÇÖZÜM VE YÖNTEMLER
« Yanıtla #25 : Ekim 01, 2009, 02:55:00 ÖS »
bana kalırsa orada "bir şiş yardımıyla" demek istemiş, fitili sökmeden içinden birşey geçrmek zaten mümkün olamaz :gulegule

nisay

« Yanıtla #26 : Ekim 02, 2009, 03:38:53 ÖS »
Paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Baya zahmetli işler gerçekten. Fabrika çıkış lastiklerini değiştirip michelin enegy lastiklerini taktırdığımda neredeyse yol sesinde yarı yarıya bi azalma farkettim. ama eski lastiklerim çok yıpranmış ve dişleri azalmıştı.

honda121

« Yanıtla #27 : Ekim 02, 2009, 05:34:46 ÖS »
Paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Baya zahmetli işler gerçekten. Fabrika çıkış lastiklerini değiştirip michelin enegy lastiklerini taktırdığımda neredeyse yol sesinde yarı yarıya bi azalma farkettim. ama eski lastiklerim çok yıpranmış ve dişleri azalmıştı.

Michelin Energy Saver ....Üstüne tanımam eğer bizim araçlarda kullanılacaksa...

fzthgosm

« Yanıtla #28 : Ekim 03, 2009, 09:44:57 ÖÖ »

lastigin ses üze5ine etkisi çok fazla degildir ya.bence bişeyler yapmak lazım.davlumbaz içlerine falan keçe türü bişeyler kaplatmakla başlamak lazım

honda121

« Yanıtla #29 : Ekim 03, 2009, 11:39:41 ÖÖ »

lastigin ses üze5ine etkisi çok fazla degildir ya.bence bişeyler yapmak lazım.davlumbaz içlerine falan keçe türü bişeyler kaplatmakla başlamak lazım

Haklısın ama gerçekten inanılmaz farkediyor, lastik sesini kesmek için ilk olarak uygulanması gereken şey michelin energy saver. Gerçekten baya bir farkettiriyor. Davlumbaz için dediklerine aynen katılıyorum. İlk olarak ordan başlamak lazım. Keçe veyahut zift filan. Daha sonra bagajın içini, koltuk altlarını filan. Arkadaşlar zaten yavaş yavaş bu topicte bişeyler yapılıp anlatılmaya başlandığını zaman herkeze çok büyük katkısı olcak. Ama burda en önemlisi fiyat / performans. Sesi en iyi kesen madde hangisi acaba ve en uygun fiyatlı olan ? Keçemi zift mi ? Yoksa daha değişik daha uygun bi madde mi ? Önce bunu tartışıp kararlaştırmak lazım... Daha sonra uygulama yapılcak yapılcak yerleri sırası ile düşünürüz..

eagleanddog

« Yanıtla #30 : Ekim 03, 2009, 08:00:58 ÖS »
sattığım 94 eg hb aracım içeriyi rahatsız edecek kadar yol-lastik sesi alıyordu,goodyear ve marangoni kullanmıştım o aracımda ikisindede vardı ses,sadece goodyear da ses tiz ağırlıklı marangonide biraz daha tok duyuluyordu ses..
şimdiki 00 ek civic aracımda bu sesin katılımı bile yok hatta aracı aldığımda hem yol sesi olarak hemde konfor olarak artı yönde çok fark vardı,yine şimdiki aracıma geçtiğimiz günlerde sitemizden bir arkadaşımın jant&lastiklerini satınaldım lastikler nexen n2000 modeli o az çok olan seste neredeyse tamamen kayboldu,tabi bunda yeni jantlarında faktörü olabilir :)
ancak şunuda belirteyim eg ve ek kıyaslaması yapmışken, eg kasanın denildiği gibi ek kasaya göre yol tutuşu farkedilir derecede daha iyi...
sonuç olarak yol sesi sorunu olarak kendi adıma hiç sorunum yok çok şükür,ama ilk tespit için kullanılan lastikleri masaya yatırmak gerek diye düşünüyorum...

murat_ozbek

« Yanıtla #31 : Ekim 04, 2009, 01:44:40 ÖS »
Kapı fitillerinin içinden silikon geçiriliyormuş arkadaşlar, kapının tok kapanması için ve rüzgar sesi için. Birkaç kişiden duydum. Yaptıran veya duyan varmı ? Tecrübeleri nelerdir ? Paylaşırsa yararlı olur gerçekten.

serum hortumu geçiren var ama nasıl yapılıyor bilmiyorum
eczanelerden temin edeceğiniz serum hortumunu alıp,metresini ölçerek kapı fitilinin içine bir işi yardımı ile yerleştiryorsunuz hepsi bu,kapı fitil lastiğini komple sökmeniz gerekmektedir.
[/u][/b]

Bir işi yardımı ile derken anlayamadım murat arkadaşım, biraz daha açarmısın ? Birde öyle bir anlatmışsın ki yazınını sonunda gerekmektedir yerine insan gerekmemektedir bekliyo :) . Gerekmekte mi gerçekten yoksa şaşırdın mı yazarken, gerekmemektedir mi olcaktı ?

yazım hatasından dolayı özür dilerim evet bir şiş yardımı ile kapı fitilini sökerek serum lastiğini fitilin içine uygulayabilirsiniz.bu işlem yapılırken fitillerin sökülmesi zarar görmemesi açısından şarttır.

honda121

« Yanıtla #32 : Ekim 05, 2009, 02:06:12 ÖS »
Kapı fitillerinin içinden silikon geçiriliyormuş arkadaşlar, kapının tok kapanması için ve rüzgar sesi için. Birkaç kişiden duydum. Yaptıran veya duyan varmı ? Tecrübeleri nelerdir ? Paylaşırsa yararlı olur gerçekten.

eczanelerden temin edeceğiniz serum hortumunu alıp,metresini ölçerek kapı fitilinin içine bir işi yardımı ile yerleştiryorsunuz hepsi bu,kapı fitil lastiğini komple sökmeniz gerekmektedir.
[/u][/b]

Bir işi yardımı ile derken anlayamadım murat arkadaşım, biraz daha açarmısın ? Birde öyle bir anlatmışsın ki yazınını sonunda gerekmektedir yerine insan gerekmemektedir bekliyo :) . Gerekmekte mi gerçekten yoksa şaşırdın mı yazarken, gerekmemektedir mi olcaktı ?

yazım hatasından dolayı özür dilerim evet bir şiş yardımı ile kapı fitilini sökerek serum lastiğini fitilin içine uygulayabilirsiniz.bu işlem yapılırken fitillerin sökülmesi zarar görmemesi açısından şarttır.

Estağfurullah. Anladım teşekkürler. Benim becerebileceğim türden değilmiş :)

murat_ozbek

« Yanıtla #33 : Ekim 05, 2009, 08:16:08 ÖS »

Haklısın ama gerçekten inanılmaz farkediyor, lastik sesini kesmek için ilk olarak uygulanması gereken şey michelin energy saver. Gerçekten baya bir farkettiriyor. Davlumbaz için dediklerine aynen katılıyorum. İlk olarak ordan başlamak lazım. Keçe veyahut zift filan. Daha sonra bagajın içini, koltuk altlarını filan. Arkadaşlar zaten yavaş yavaş bu topicte bişeyler yapılıp anlatılmaya başlandığını zaman herkeze çok büyük katkısı olcak. Ama burda en önemlisi fiyat / performans. Sesi en iyi kesen madde hangisi acaba ve en uygun fiyatlı olan ? Keçemi zift mi ? Yoksa daha değişik daha uygun bi madde mi ? Önce bunu tartışıp kararlaştırmak lazım... Daha sonra uygulama yapılcak yapılcak yerleri sırası ile düşünürüz..

ilk olarak araç seyir halinde iken ses,uğultu nerden geliyor onu saptamak gerekli benim saptamalarım 2001-2006 civiclerde arka davlumbazlar kelebek camının bulunduğu eğimdeki kapı fitili ve yan çamurluk üstü(tavan ile çamurluk arasındaki sac kısım) bunların yalıtımı yapılınca araç içindeki uğultu oldukça azalıyor.

1. sayfada açıklayıcı bilgiler eklemeye çalıştım en ucuz ve en etkili yöntem şahin,doğan marka araçların arka koltuk altında bulunan iplikten yapılmış elyafa benzer yaklaşık 1 cm kalınlığında  bez parçaları var,bunları döşemecilerde bulmak mümkün.

uygulama olarakta;parmak rulo ile kauçuk bazlı zifti arka çamurluk içlerini tazyikli su ile iyice temizletip uygulamak,sonrasında zift tam olarak kurumadan bahsettiğim bez parçasını ziftin üzerine yapıştırıp üstüne yoğun bir şekilde zift uygulamaktır.

başarılı ve ucuz bir yöntem olaracağını düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2009, 08:17:50 ÖS Gönderen: murat_ozbek »

como78

« Yanıtla #34 : Ekim 05, 2009, 09:57:55 ÖS »
herkese selamlar,aynı dert bendede var idi.2001 ies civic en sonunda taban döşelerinin altına kalınından keçe koydurtdum, birde kendi döşemesini üstüne koyuna süper oldu. azcık tabanı kalın oldu ama hiç önemli degil.şimdi haşırtı ugultu yok,lastiklerde brisgestone B 250 tipi yola devam. SAYGILAR     

como78

« Yanıtla #35 : Ekim 05, 2009, 09:59:25 ÖS »

[/u][/b]

Estağfurullah. Anladım teşekkürler. Benim becerebileceğim türden değilmiş :)

como78

« Yanıtla #36 : Ekim 05, 2009, 10:04:05 ÖS »
sakına kapı fitillerinin arasına serum şeffaf hortum falan, o kapıyı çookk zoor kaptırsın birde kapının kilidini bozarsın.bu bende bir tecrübedir.hiiççç tavsiye etmem.DOSTÇA KALIN 

honda121

« Yanıtla #37 : Ekim 05, 2009, 10:26:39 ÖS »
sakına kapı fitillerinin arasına serum şeffaf hortum falan, o kapıyı çookk zoor kaptırsın birde kapının kilidini bozarsın.bu bende bir tecrübedir.hiiççç tavsiye etmem.DOSTÇA KALIN 

Benimde aklıma gelmişti fakat, şikayet filan duymamıştım hiç...

murat_ozbek

« Yanıtla #38 : Ekim 05, 2009, 10:28:04 ÖS »

Benimde aklıma gelmişti fakat, şikayet filan duymamıştım hiç...

bende duymadım...olabilirde uzun süreli kullanımda sorunlar çıkarabilir belki.

evrensel

« Yanıtla #39 : Ekim 05, 2009, 10:34:39 ÖS »
Merhaba öncelikle herkese selamlar.. Arkadaşlar eğer aracında ki yol sesini kesmek için aracının altını siyah zift ile zifletmeyi düşünen var ise ses için (ısı değil) ben tavsiye etmem hem çok pahalı hemde pek değişen bi şey olmuyor arkadaşımın peugeot 307 sine yaptırdık üsküdar bosch da makine ile püskürtme usulüyle yapılan işlemden sonra arabayla gezi ye çıktık ve her hafta sonu gezdik yani her yolda denedik fakat seste öyle farkedilecek bi durum olmadı.. Ama bence artık ses yalıtımına da gerek yok çünkü ibb saolsun e-5 e sessiz asfalt dökmüş sesten eser yok. Yolda giderken motor durdu sandım o derece. Bence muhteşem bir uygulama hem sessiz hemde fren mesafesini belli oranda kısaltıyor. Sanırım proje başarılı oldu ve bi çok şehir içi yola bu uygulamayı yapacaklarmış diye okudum basından. Saygılar

oguzz

« Yanıtla #40 : Ekim 06, 2009, 09:08:20 ÖÖ »
Aracım 2005 vtec2 es, temmuz ayında lastikerlimi değiştirdim, eskiler michelin energy saver dı yenileri continental contipremiumcontact 2 (195/60/15), lastik ve yol sesi hissedilir biçimde azaldı, tavsiye edrim....

mkcr

« Yanıtla #41 : Ekim 06, 2009, 06:10:46 ÖS »
Aracım 2005 vtec2 es, temmuz ayında lastikerlimi değiştirdim, eskiler michelin energy saver dı yenileri continental contipremiumcontact 2 (195/60/15), lastik ve yol sesi hissedilir biçimde azaldı, tavsiye edrim....

Evet kesinlikle Continental premium contact ses yönünden en başarılı lastik.Diğer markalara göre daha pahalı ama değer bence.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Ekim 06, 2009, 08:20:29 ÖS »
yasasın İBB, darısı izmir BB nin başıma

evrensel

« Yanıtla #43 : Ekim 18, 2009, 09:59:12 ÖS »
yasasın İBB, darısı izmir BB nin başıma
inşallah .. :)

ridvan73

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Ekim 25, 2009, 09:37:08 ÖÖ »

Yeni lastik herzaman eski lastikten daha sessizdir, karşılaştırırken bunu da göz önüne alın.

TUNÇ99

« Yanıtla #45 : Ekim 25, 2009, 11:19:27 ÖS »
fabrika çıkışlı conti.premium cont.2 var-v serisi.lastikler deformasyon ve sağlamlık açısından iyi.okadar kasis ve çukura düşmeme ragmen bir olumsuzuk göremedim.ama yol sesini alıyor,tabiiki bozuk ve düzgün asfaltlanmamış yolda.otobanda yol sesi sıfıra yakın.demekki sorun lastikte değil yollarda.maalesef lastikler ve araçlar bizim yollara göre yapılmamış.üreticilere de fazla kızmamak lazım.ama şu olabilirdi.honda fabrika çıkışı Türkiyeye satacağı arabasına ses yalıtımı uygulayabilir,maliyeti de üzerine eklebilirdi.sonradan kullanıcı aracıının sağını solunu elletmezdi...

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Ekim 26, 2009, 12:40:17 ÖÖ »
Merhaba öncelikle herkese selamlar.. Arkadaşlar eğer aracında ki yol sesini kesmek için aracının altını siyah zift ile zifletmeyi düşünen var ise ses için (ısı değil) ben tavsiye etmem hem çok pahalı hemde pek değişen bi şey olmuyor arkadaşımın peugeot 307 sine yaptırdık üsküdar bosch da makine ile püskürtme usulüyle yapılan işlemden sonra arabayla gezi ye çıktık ve her hafta sonu gezdik yani her yolda denedik fakat seste öyle farkedilecek bi durum olmadı.. Ama bence artık ses yalıtımına da gerek yok çünkü ibb saolsun e-5 e sessiz asfalt dökmüş sesten eser yok. Yolda giderken motor durdu sandım o derece. Bence muhteşem bir uygulama hem sessiz hemde fren mesafesini belli oranda kısaltıyor. Sanırım proje başarılı oldu ve bi çok şehir içi yola bu uygulamayı yapacaklarmış diye okudum basından. Saygılar
Japonyada-avrupada-amerikada özetle tr dışındaki ülkelerde bütün yollar böyle olduğu için
üreticiler extradan bi izolasyona gerek duymuyorlar, bizde japon otolarının izolasyonu zayıf diye yırtınıp duruyoruz

zz561

« Yanıtla #47 : Ekim 29, 2009, 12:01:15 ÖÖ »
ses sorunu için sadece arabaları kötülememek lazım. bizim otobanlar da dahil yol kalitesi malum. yollarda dişli asfalt kullanıldığı taktirde tank zırhı ile kaplasak ta araçları bu sesten kurtulacağımızı sanmıyorum. ne zaman bor madeninin kullanıldığı beton yola kavuşursak ses o zaman kaybolur.

23korg23

« Yanıtla #48 : Ekim 29, 2009, 09:04:10 ÖÖ »
bende 2001 model 1.6 ies var gecen gün alt döşemenin altına ses yalıtımında kullanılan firex echomod adlı maddeyi döşettim kapı panzidotlarınında altına kendim döşedim seste azalma var ancak tatmin etmedi camurluklara ve tavana da yapacağım ancak arka camurlukta davlumbaz yok ve oraya hem sesi yutacak hem de su tutmayacak bir madde nerden bulırım onu bilmiyorum bu konuda fikri olan varsa öneri bekliyorum

honda121

« Yanıtla #49 : Ekim 31, 2009, 01:07:16 ÖÖ »
bende 2001 model 1.6 ies var gecen gün alt döşemenin altına ses yalıtımında kullanılan firex echomod adlı maddeyi döşettim kapı panzidotlarınında altına kendim döşedim seste azalma var ancak tatmin etmedi camurluklara ve tavana da yapacağım ancak arka camurlukta davlumbaz yok ve oraya hem sesi yutacak hem de su tutmayacak bir madde nerden bulırım onu bilmiyorum bu konuda fikri olan varsa öneri bekliyorum

Zift olabilir aslında, uygulayan çok, ama ne kadar etkili bilmiyorum.