Gayet uygun bir dönüşüm olur ancak Jant alırken ET değerine dikkat edin böylece içeri doğru girme veya dışarı doğru çıkma olmasın, Jantı taktığınız zaman Orijinal hizasında dursun.
Yaz-Kış kullanabilirsiniz.
Konfor artar, ön takım rahatlar, Amortisör falan yumuşar.
Sportiflik ve yol tutuşu azalır ama iyi ve yeni lastikle eski lastiğe göre çok fark olmaz.
Kışın yağmur/kar gibi koşullarda kızaklama azalacağından faydası bile olabilir.
Ayrıca dediğiniz gibi Aynı fiyata 205/60/16 daha Kaliteli bir lastik alacağınızdan "yol tutuşu/fiyat" kârlı olursunuz. Örneğin 225/50/17 Kumho-Achiles yerine 205/60/16 Goodyear/Michelin alırsınız.
Yaz için orijinal jant-lastik takımını, kış için 205/60/16 jant-lastik takımını kullanmanız daha iyi olabilir.
Yazlık iyi durumda 225/50/17 Lastik de iyi bir alternatif olur ve Özellikle orijinal 17 Jantı satmayın çok değerli bir janttır çok ararsınız sonra...
Herkese yardımları ve fikirleri için teşekkürler. Konuyu okuyanlar için nihai kararımı ve alış verişimi anlatayım ki, faydalı bir sonuç ortaya çıksın.
205/60/16 92H Nokian WR D3 kış lastiğini hepsi burada üzerinden uygun bir fiyata aldım.
Kormetal'den 16''x7J; PSD: 5x114,3; ET35 Challenger modeli jant aldım.
İnşallah memnun kalırım. Tamamına 1616TL (9 Taksit) verdim.
Aracın orjinal ebatı olan 225/50/17 lastiklerimi yazın kullanmaya devam edeceğim. Bu ebattaki lastik fiyatları malumunuz çok pahalı.
Ben de Kumho ECSTA SPT KU31 veya Kumho ECSTA LE Sports KU39 kullanmayı düşünüyorum. Kış döneminde de bu lastikleri alıp hesaplı bir alış veriş yapmayı planlıyorum. Bu Kumhoların fiyatları tahmini 230TL civarında. Önereceğiniz yazlık lastik var mıdır?