TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: mfatihtuba - Eylül 02, 2014, 09:32:36 ÖÖ
-
Bu konuyu Accord kısmına açmıştım ancak 90 kişi okumasına rağmen kimse bir şey bilmediğinden cevap yazmamış. Ben de konuyu buraya açmayı uygun gördüm.
Merhaba değerli arkadaşlar,
2009 model accordum var. Orijinal ebatleri 225-50-17 olan jant ve lastik ölçülerimi, 205-60-16 ile değiştirmek suretiyle kışlık lastiklerimi biraz daha ucuza almayı planlıyorum. Hepsi burada alışveriş sitesinde kormetal 16 inç jantlar yaklaşık 650 TL civarında. Orijinal ebatta iyi bir kışlık lastik fiyatına (tek lastik yaklaşık 400TL), hem jant hem de kaliteli lastik alabileceğimi araştırmalarım sonucunda öğrenmiş bulunmaktayım.
Jant-Lastik hesaplama araçlarında yaptığım denemeler sonucunda bu iki ebat arasındaki fark %1 bile etmiyor.
Konu ile ilgili olarak 2 gündür okuma yapıyorum. Hep jant büyütmekten bahsediyorlar ama küçültmekten yana açıklama yok denecek kadar az.
1. Bu ebat yol tutuşunu ne kadar etkiler?
2. Yalnızca kışlık lastikler için mi yoksa yazlık lastikler için de kullanabilir miyim?
3. Başkaca sorunlara yol açar m? (Amortisör vb.)
Tecrübeli abilerim, arkadaşlarım ne der konu hakkında? Yardımlarınız için teşekkürler.
-
Gayet uygun bir dönüşüm olur ancak Jant alırken ET değerine dikkat edin böylece içeri doğru girme veya dışarı doğru çıkma olmasın, Jantı taktığınız zaman Orijinal hizasında dursun.
Yaz-Kış kullanabilirsiniz.
Konfor artar, ön takım rahatlar, Amortisör falan yumuşar.
Sportiflik ve yol tutuşu azalır ama iyi ve yeni lastikle eski lastiğe göre çok fark olmaz.
Kışın yağmur/kar gibi koşullarda kızaklama azalacağından faydası bile olabilir.
Ayrıca dediğiniz gibi Aynı fiyata 205/60/16 daha Kaliteli bir lastik alacağınızdan "yol tutuşu/fiyat" kârlı olursunuz. Örneğin 225/50/17 Kumho-Achiles yerine 205/60/16 Goodyear/Michelin alırsınız.
Yaz için orijinal jant-lastik takımını, kış için 205/60/16 jant-lastik takımını kullanmanız daha iyi olabilir.
Yazlık iyi durumda 225/50/17 Lastik de iyi bir alternatif olur ve Özellikle orijinal 17 Jantı satmayın çok değerli bir janttır çok ararsınız sonra...
-
Son satırda yazlık iyi durumda ÇIKMA lastik demek istedim.
17 jantları satmayın diye yani...
-
jant küçültme ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.50/17 takacağınıza 205-55/16 takabilirsiniz sorun olmaz.yazlık lastiklerde de kullanmanızda bir sakınca yoktur ama aracın tabanı düşeceğinden yol tutuşunda 225 e göre biraz daha eksiye doğru gidiş olacktır.evet lastikleriniz pahalı bende 205/50/17 kullnıyorum ama yeni ayarında çıkma kullnıyorum 250-300 lira 4 adedi oluyor.2 yılda bir değiştiriyorum zaten.sizde öyle yapabilirsiniz...
-
Çok teşekkürler cevaplar için. Kışlık için 205 60 16 jant ve lastik düşünüyorum. Yazlık için ise orijinal jant ve lastik ebatlarına devam edeceğim. Çünkü viraj performansı önemli özellikle otoyolda en az 140'la seyrederim ve virajlarda çok gaz kesmem. Orijinal jantları kesinlikle satmam tabi. Bu noktadaki hatırlatmanız için teşekkürler.
Bu ET kalınlığı konusunda bilgim yok. Acaba aşağıdaki model dediğiniz kriterleri karşılar mı? Uygun mudur?
Model: Kormetal Km446 S Tempest Jant (4 Adet) 675TL
http://www.hepsiburada.com/liste/kormetal-km446-hb-tempest-jant-4-adet/productDetails.aspx?productId=otkmtkm446&categoryId=20006830
-
Çok teşekkürler cevaplar için. Kışlık için 205 60 16 jant ve lastik düşünüyorum. Yazlık için ise orijinal jant ve lastik ebatlarına devam edeceğim. Çünkü viraj performansı önemli özellikle otoyolda en az 140'la seyrederim ve virajlarda çok gaz kesmem. Orijinal jantları kesinlikle satmam tabi. Bu noktadaki hatırlatmanız için teşekkürler.
Bu ET kalınlığı konusunda bilgim yok. Acaba aşağıdaki model dediğiniz kriterleri karşılar mı? Uygun mudur?
http://www.hepsiburada.com/liste/kormetal-km446-hb-tempest-jant-4-adet/productDetails.aspx?productId=otkmtkm446&categoryId=20006830
Ne yazık ki bu sitede Jantla ilgili yeterli bilgi yok.
J değeri (jantın genişliği) nedir, ET değeri (eksenden çıkıklığı) nedir yazmamışlar. O yüzden jant araçta nasıl duracak bilemezsiniz.
25 ET olabilir 45 ET olabilir arada 2 cm. çıkıklık farkı var.
6J olabilir 7J olabilir arada 1 inç yani 2,54 cm. genişlik farkı var.
Çok saçma bir jant satış yöntemi!
Size özellikle şu siteye bakmanızı öneririm:
http://www.jant-al.com/AracJantlari.aspx?Amarka=36&AModel=233&BijonId=13&Sayfa=1&CapId=3
Buradan almasanız da iyi bir referans olur hem orijinal jant ölçüleriniz de görünüyor burada:
Uygun Jantlar : 16' 17' 18' 19' 20' Bilezik Çapı Ve Ofset : 64,1 | 45
Montaj Kiti : M12X1,50 Somun Bijon Aralığı : 5x114,3
16" jant modelleri de daha güzel sizin Kormetal modeline göre:
HONDA-1136
HONDA-606
S242
S569
Model No'lu jantlar gayet güzel örneğin...
-
Ne yazık ki bu sitede Jantla ilgili yeterli bilgi yok.
J değeri (jantın genişliği) nedir, ET değeri (eksenden çıkıklığı) nedir yazmamışlar. O yüzden jant araçta nasıl duracak bilemezsiniz.
25 ET olabilir 45 ET olabilir arada 2 cm. çıkıklık farkı var.
6J olabilir 7J olabilir arada 1 inç yani 2,54 cm. genişlik farkı var.
Çok saçma bir jant satış yöntemi!
Size özellikle şu siteye bakmanızı öneririm:
http://www.jant-al.com/AracJantlari.aspx?Amarka=36&AModel=233&BijonId=13&Sayfa=1&CapId=3
Buradan almasanız da iyi bir referans olur hem orijinal jant ölçüleriniz de görünüyor burada:
Uygun Jantlar : 16' 17' 18' 19' 20' Bilezik Çapı Ve Ofset : 64,1 | 45
Montaj Kiti : M12X1,50 Somun Bijon Aralığı : 5x114,3
16" jant modelleri de daha güzel sizin Kormetal modeline göre:
HONDA-1136
HONDA-606
S242
S569
Model No'lu jantlar gayet güzel örneğin...
Çok teşekkürler yönlendirmeniz için. Bu jantlar orjinal değil heralde? Markası nedir bunların? Tavsiye eder misiniz? Hİç anlamıyorum jant işinden.
-
Rica ederim.
"Honda" yazanlar Replika diye geçer oijinal değil kopya ürünlerdir.
Kormetal, Carre gibi jantlarla hemen hemen aynı kalitede olurlar Çin-Tayvan vb. üretimdir.
Tabiki orijinal kadar sağlam olamazlar, biraz da ağırdırlar ama işinizi görürler.
Bence 2.el orijinal jantlar da bakılabilir...
-
jant küçültme ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.50/17 takacağınıza 205-55/16 takabilirsiniz sorun olmaz.yazlık lastiklerde de kullanmanızda bir sakınca yoktur ama aracın tabanı düşeceğinden yol tutuşunda 225 e göre biraz daha eksiye doğru gidiş olacktır.evet lastikleriniz pahalı bende 205/50/17 kullnıyorum ama yeni ayarında çıkma kullnıyorum 250-300 lira 4 adedi oluyor.2 yılda bir değiştiriyorum zaten.sizde öyle yapabilirsiniz...
Yazlık lastiklerde 17nç den 16 ya taban 205 e düşünce yol tutuşu azalır evet ama mevzu kışlık olduğu zaman virajlara kışın 140 la girmeniz zaten mumkun degıl ince taban kışın kalın tabandan daha iyi yol alır. sizinde dediğiniz gibi 205-55-16 en iyi tercih ve uygun fiyat olur ayrıca kışlık lastik olarakta fiyat kalite good year ug8 tavsiye ederim
-
Yazlık lastiklerde 17nç den 16 ya taban 205 e düşünce yol tutuşu azalır evet ama mevzu kışlık olduğu zaman virajlara kışın 140 la girmeniz zaten mumkun degıl ince taban kışın kalın tabandan daha iyi yol alır. sizinde dediğiniz gibi 205-55-16 en iyi tercih ve uygun fiyat olur ayrıca kışlık lastik olarakta fiyat kalite good year ug8 tavsiye ederim
Ben 3 kış UG7 kullandım. Dikmen'de oturuyorum. Oldukça başarılı bir lastik. Hiç yolda bırakmadı ve insanların yürüyerek inemediği yokuşlardan, buzun üstünde yavaş yavaş inebiliyordum o lastikle. 3. yılında dahi performansı çok iyiydi. Lastik civic 2004 üzerine takılıydı. Acaba accord için nasıl performans verir? Sonuçta 1.5 ton bir araç.
UG7 benim gözlemlerime göre piyasadaki en başarılı 3 lastikten biridir. Taksicilerin alpinlerle patinaja düştüğü yerlerde ben çok rahat hareket edebiliyordum. Umarım UG8'den memnunsunuzdur.
-
kışlık zaten good year dır.kışın yoğun kar yağan yerlerde good year extreme tek geçerim. isteyen baksın lastiğe hak verecektir ;)
-
Gayet uygun bir dönüşüm olur ancak Jant alırken ET değerine dikkat edin böylece içeri doğru girme veya dışarı doğru çıkma olmasın, Jantı taktığınız zaman Orijinal hizasında dursun.
Yaz-Kış kullanabilirsiniz.
Konfor artar, ön takım rahatlar, Amortisör falan yumuşar.
Sportiflik ve yol tutuşu azalır ama iyi ve yeni lastikle eski lastiğe göre çok fark olmaz.
Kışın yağmur/kar gibi koşullarda kızaklama azalacağından faydası bile olabilir.
Ayrıca dediğiniz gibi Aynı fiyata 205/60/16 daha Kaliteli bir lastik alacağınızdan "yol tutuşu/fiyat" kârlı olursunuz. Örneğin 225/50/17 Kumho-Achiles yerine 205/60/16 Goodyear/Michelin alırsınız.
Yaz için orijinal jant-lastik takımını, kış için 205/60/16 jant-lastik takımını kullanmanız daha iyi olabilir.
Yazlık iyi durumda 225/50/17 Lastik de iyi bir alternatif olur ve Özellikle orijinal 17 Jantı satmayın çok değerli bir janttır çok ararsınız sonra...
Herkese yardımları ve fikirleri için teşekkürler. Konuyu okuyanlar için nihai kararımı ve alış verişimi anlatayım ki, faydalı bir sonuç ortaya çıksın.
205/60/16 92H Nokian WR D3 kış lastiğini hepsi burada üzerinden uygun bir fiyata aldım.
Kormetal'den 16''x7J; PSD: 5x114,3; ET35 Challenger modeli jant aldım.
İnşallah memnun kalırım. Tamamına 1616TL (9 Taksit) verdim.
Aracın orjinal ebatı olan 225/50/17 lastiklerimi yazın kullanmaya devam edeceğim. Bu ebattaki lastik fiyatları malumunuz çok pahalı.
Ben de Kumho ECSTA SPT KU31 veya Kumho ECSTA LE Sports KU39 kullanmayı düşünüyorum. Kış döneminde de bu lastikleri alıp hesaplı bir alış veriş yapmayı planlıyorum. Bu Kumhoların fiyatları tahmini 230TL civarında. Önereceğiniz yazlık lastik var mıdır?
-
Hayırlı olsun güle güle kullan.
KU31 alma yol tutmuyor pişman olursun. KU39 olabilir.
-
Hayırlı olsun güle güle kullan.
KU31 alma yol tutmuyor pişman olursun. KU39 olabilir.
Arabanın üstünde eski sahibi tarafından alınmış 2010 üretimi KH11 var. Kontrol ettirdim, 1 sene daha rahat binersin dedi lastik ustası. Geçen ay İstanbul-Ankara arasında arabayı bir deneyim dedim. 210-220 gidiyor lpg'de. Lastiğin viraj dönüşü falan da çok öyle kötü gelmedi. Belki de arabanın artısıdır bu.
Bu arada KU39 konusundaki tavsiyen için teşekkürler. Sanırım KH11'den sonra KU39 çok iyi gelir değil mi? Bakalım eğer kışlığından memnun kalırsam belki 400TL farkını göze alıp, yazlık lastiği de Nokian Line alırım.