Arkadaşlar dün olaya kısmen bir çözüm bulduk yapım aşaması ve sonuçlarını anlatacağım umarım benim gibi sıkıntısı olan arkadaşlar yararlanır.
Babamın eski bir arkadaşının istanbul'da özel servisi varmış babamda sorunu anlatınca getirsin bana hallederiz demiş bende dün götürdüm kısmi bir şekilde halletti. Dün sabah aracı götürdüm ustaya 4 amortisörüde söktü yaylarla beraber amortisör takozları komple erimiş aracımda takoz hiç yoktu 4 amortisörde de, gittik kartal sanayisinden 4 adet uzun boylu esnek takozlardan aldık amortisör başlarına geçirdik onları. Başlarda hiç umudum yoktu ancak 4 kişi bindirdim araca bi tur attık dev gibi kasislerden dahi değmeden geçti ancak araç 3 kişi binince takozlara oturuyor fakat takoz uzun ve yumuşak olduğu için araç 3 kişiden sonra daha fazla çökme yapmıyor dolayısıyla güzel bir yükseklikte sabit kalıyo 5 kişide binse 3 kişide binse aynı yükseklik ancak kişi sayısı arttıkça takoz sertleşiyor ve araba rahatsız olmaya başlıyor.
Artıları:
- Araç belli bir seviyeden sonra inmiyor yani tekerler yarıya kadar içerde görüntüsü hiç olmuyor
- kişi sayısı çok olsa dahi en büyük kasislerden bile dim direk geçebiliyorsunuz
- Arabada bariz sertleşme var buna bağlı olarak yol tutuşunda frenlemede ve yüksek hızlarda eskisinde 2 kat daha iyi diyebilirim
- Teker çamurluğa sürtmesi yada tozlukların kasise yere sürtme olayı bitti.
Eksiler:
- Orjinal bir uygulama olmaması yani bir modifikasyon nihayetinde
- Arac serleştiği için konfor kaybı ve sekme hissiyatı küçük kasislerden bile yavaş geçmek gerekiyor.
- Uygulama ömrü yaklaşık 50bin km olarak tahmin etti usta yani 50 binde takoz ömrünü tamamlar değişmesi gerekir diyor.
- Sertlikten dolayı uzun vade de aracı yorabilir.
- Yol tutuşu ciddi manada iyileşti ancak araçta esneme yada yatma hareketi olmadığı için sürücüyü korkutmuyor ve tedbirsiz bırakıyor, kalitesiz bir lastik bu araçta spin atmaya neden olabilir çünkü lastik kendini bıraktığı an toplaması zor olur malesef.
Arkadaşlar kendimce gördüğüm artı ve eksileri yazdım benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlara şiddetle öneririm en azından kafanız rahat bir şekilde aracınızı kullanabilirisiniz.
Bu arada İstanbul - İzmit arası otoyol deneyimimde aracın eskisine nazaran aşırı bir yol tutuşu artışı var yüksek hızlarda yolda gezinme direksiyon hissizleşmesi rüzgardan etkilenme yarı yarıya düştü, gebzenin hereke keskin virajlarını önceden korka korka 60-70 le dönerken ( bu arada araç ciddi esniyordu) şimdi 90-100 le rahat rahat dönüyorum sonuçlara inanamadığım için daha basmaya korktum açıkcası. Ve ilaveten benim aracımda abs yok fakat güzel frenleme yapabilirseniz yere demir atmış gibi çakılıyor araç dün beni bol bol şaşırttı aracım sertleşme harici araçtan fazlaca memnunum ancak sertleşmedende bunlara sahip olmak mümkün değil malesef.
Soru soracak arkadaşlar sorularını buradan sorarsa daha iyi olur belki diğer arkadaşlarda kendilerine cevap bulabilirler.