TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: atilla9090 - Haziran 25, 2014, 12:13:55 ÖÖ

Başlık: İes yay sertleştirme
Gönderen: atilla9090 - Haziran 25, 2014, 12:13:55 ÖÖ
Arkadaşlar 99 model civic aracım var. Aracı aldığımda orjinal yayları üstündeydi çok sürtüyordu kasislerde gittim 4 tane sıfır yay aldım şimdide eskisinden çok farklı değil. arabayla 100km hız yapınca suda gidiyormuş gibi yok hissiyatı kayboluyor güvensiz hissettiriyor ve en önemlisi her kasiste sürtüyor araç eğer dikkat etmezsem. Bu yayları daha sert hale getirmenin bir yolu varmıdır ?
Başlık: Ynt: İes yay sertleştirme
Gönderen: atilla9090 - Ağustos 14, 2014, 08:11:50 ÖS
Arkadaşlar 3cm spor yaylardan alsam spor yayları takarkende 3cm takoz koydurup aracı orjinal yüksekliğine uşaltırsam sizce sonuçları nasıl olur ?
Gönderen: Carismatiq - Ağustos 15, 2014, 10:59:34 ÖÖ

Anladığım kadarıyla sizin istediğiniz hem yaylar sert olacak hemde aracın yüksek olmasını istiyorsunuz. Orjinal yayları ile nasıl sürtüyorsunuz ? yükde anca sürter. Tamam biraz alçak araçlar ama orjinalleri ile okadar sürtme yapmaması lazım. Spor yay ve takoz işine girmeyin bence sağlıklı olmaz. Coilever taktırabilirsin hem sert olur hemde istediğin aracına istediğin yüksekliği verirsin. Malum sitede ilanları mevcut. Kolay gelsin.
Gönderen: maryellen - Ağustos 24, 2014, 02:36:44 ÖÖ
İes'in orjinal yayları nasıl sürtermiş ya, ben arabaya kendim dahil 7 kişi bindirdiğimde bile hiç sürtme yapmadı..
Gönderen: atilla9090 - Ağustos 25, 2014, 10:21:28 ÖS
@Carismatiq

Hocam aynen anladığınız gibi hem yüksek hem sert olamsını istiyorum. tek başıma sürtmüyor zaten fakat araç 3 kişi ve üzeirne çıkınca tam bir işkence oluyor Allah muhafaza fark etmeden 40-50 ile iyi bir kasise girsem arabayı ikiye bölerim heralde.

@maryellen

Hocam hangi hondacıya sorsam sürtçek tabi sürtmezse sorun var gibi cevaplar alıyorum hepsi sürtüyor diyorlar sizinki nasıl sürtmüyor hayret ettim doğrusu.
Gönderen: Carismatiq - Ağustos 25, 2014, 11:45:09 ÖS

1 sene orjinal yaylar ile sürdüm arabayı 5 kişi dahil çok nadir sürtmüştür. Şuan benim önlerde Coilover var. Sekme vs yok veya 3,5 cm yay takın sert olur fakat orjinalinden alçak görünür.
Gönderen: cagatay54 - Ağustos 26, 2014, 01:03:17 ÖÖ
@Carismatiq

Hocam aynen anladığınız gibi hem yüksek hem sert olamsını istiyorum. tek başıma sürtmüyor zaten fakat araç 3 kişi ve üzeirne çıkınca tam bir işkence oluyor Allah muhafaza fark etmeden 40-50 ile iyi bir kasise girsem arabayı ikiye bölerim heralde.

@maryellen

Hocam hangi hondacıya sorsam sürtçek tabi sürtmezse sorun var gibi cevaplar alıyorum hepsi sürtüyor diyorlar sizinki nasıl sürtmüyor hayret ettim doğrusu.

sorduğun hondacılar basık kullanıyorlarsa tabiki alacğaınız cevap o dur.orjinal yaylarla mümkünatı yok sürtmeez.amortsörlerinizde sıkıntı vardır.5 lik yay koyuyoruz araca 5 kişi biniyoruz sürtmüyor da orjinal yayla kesinlikle sürtme yapmaz.jantlarınız orjinal kapak mı yoksa büyük jant mı takılı?
Gönderen: oktayoo - Ağustos 26, 2014, 08:06:45 ÖS
Benim aracımda orijinal yaylar var,5 kişi binince kasislerde orta susturucu sürtüyor.Eksozdaki orta susturucu iptal edilmiş düz boru çektirilmiş ise sürtmez.Onun dışında kasisine göre sürter.
Gönderen: atilla9090 - Ağustos 30, 2014, 08:46:15 ÖÖ
benimde orta susturucu sürtüyor zaten. araç full stok hiçbir ilave yok lpg hariç herşey fabrika çıkış halde amortisörün patlak olduğunu nasıl anlarız salınımı gayet normal ancak araç çok yumuşak yaylar aşırı derecede yumuşak malesef.
Gönderen: Carismatiq - Ağustos 30, 2014, 09:14:43 ÖÖ

Tekerlek yuvasina egilin bakin amortisorun ustu yaglimi etrafina bakin kacak varmi diye.
Gönderen: okanbjk - Eylül 18, 2014, 03:27:10 ÖS

Benim aracım 98 1.4 is HB. Bende araçta 4 kişi olduğunda kasislerden geçmemek için yolumu değiştiriyorum. Amortisörler ve yaylar orijinaldir. Gerçi kasisin yüksekliğine göre değişkenlik gösteriyor sürtme konusu. önceden kat sürtüyodu onu iptal ettirdik şimdide boru sürtüyor. Yapılacak iş ne diye soran olursa; kasis yüksekse çok yavaş ve çapraz geçmek ya da bildiğiniz yerlerdeki kasislerden geçmemek için yol değiştirmek...
Gönderen: atilla9090 - Eylül 18, 2014, 10:38:25 ÖS
Abi çok saçma ya gecen araca 6 kişi bindik 2'si bayan ve kimse kilolu değildi toplasan 400 kilo anca eder araç düz yolda altını sürttü ya çok güvensiz bir hal aldı teker çamurluğa sürtüyor napıcamı bilmiyorum sırf bu nedenden aracı satmayı düşünüyorum.
Gönderen: madfok - Eylül 18, 2014, 11:13:47 ÖS
Sıkıntı sizin araçta olsa gerek çünkü bu aracımdan önce, önce babam sonra ben toplam 12 yıl boyunca aynı ies'i sürdük. Kalabalık aile olarak gezerken bile hiçbir zaman bahsettiğiniz sıkıntıları yaşamadık. Tabi ki altını 1-2 sürtmüşüzdür ama onu q7 jip alsan da yaparsın, malum türkiye.
Gönderen: By_emre - Eylül 19, 2014, 08:36:39 ÖÖ
Hortum gecir yaya esnemesini azaltir internette okumustum
Gönderen: atilla9090 - Eylül 19, 2014, 08:33:03 ÖS
Araba şuan basık gibi beyler 99 yılında amcam almıştı sıfır 1.4 ies leylek gibi duruyodu araba bu aracı o konuma nasıl getirebilirm kendi aracımıda leylek yapmak istiyorum yardım lütfen 2.el orjinal yay alsam gene sıkıntı olurmu acaba orjinal yaylarım gibi tansiyonunu kaybetmiş olurmu o yaylarda yoksa parayı bayılıp sıfır 4 tane orjinal yay mı almak gerek ?
Gönderen: Carismatiq - Eylül 19, 2014, 11:46:34 ÖS

Düşük km araçdan çıkma yay bulmaya çalışın.
Gönderen: atilla9090 - Ekim 01, 2014, 01:23:25 ÖÖ
Arkadaşlar dün olaya kısmen bir çözüm bulduk yapım aşaması ve sonuçlarını anlatacağım umarım benim gibi sıkıntısı olan arkadaşlar yararlanır.

Babamın eski bir arkadaşının istanbul'da özel servisi varmış babamda sorunu anlatınca getirsin bana hallederiz demiş bende dün götürdüm kısmi bir şekilde halletti. Dün sabah aracı götürdüm ustaya 4 amortisörüde söktü yaylarla beraber amortisör takozları komple erimiş aracımda takoz hiç yoktu 4 amortisörde de, gittik kartal sanayisinden 4 adet uzun boylu esnek takozlardan aldık amortisör başlarına geçirdik onları. Başlarda hiç umudum yoktu ancak 4 kişi bindirdim araca bi tur attık dev gibi kasislerden dahi değmeden geçti ancak araç 3 kişi binince takozlara oturuyor fakat takoz uzun ve yumuşak olduğu için araç 3 kişiden sonra daha fazla çökme yapmıyor  dolayısıyla güzel bir yükseklikte sabit kalıyo 5 kişide binse 3 kişide binse aynı yükseklik ancak kişi sayısı arttıkça takoz sertleşiyor ve araba rahatsız olmaya başlıyor.

Artıları:
- Araç belli bir seviyeden sonra inmiyor yani tekerler yarıya kadar içerde görüntüsü hiç olmuyor
- kişi sayısı çok olsa dahi en büyük kasislerden bile dim direk geçebiliyorsunuz
- Arabada bariz sertleşme var buna bağlı olarak yol tutuşunda frenlemede ve yüksek hızlarda eskisinde 2 kat daha iyi diyebilirim
- Teker çamurluğa sürtmesi yada tozlukların kasise yere sürtme olayı bitti.

Eksiler:
- Orjinal bir uygulama olmaması yani bir modifikasyon nihayetinde
- Arac serleştiği için konfor kaybı ve sekme hissiyatı küçük kasislerden bile yavaş geçmek gerekiyor.
- Uygulama ömrü yaklaşık 50bin km olarak tahmin etti usta yani 50 binde takoz ömrünü tamamlar değişmesi gerekir diyor.
- Sertlikten dolayı uzun vade de aracı yorabilir.
- Yol tutuşu ciddi manada iyileşti ancak araçta esneme yada yatma hareketi olmadığı için sürücüyü korkutmuyor ve tedbirsiz bırakıyor, kalitesiz bir lastik bu araçta spin atmaya neden olabilir çünkü lastik kendini bıraktığı an toplaması zor olur malesef.

Arkadaşlar kendimce gördüğüm artı ve eksileri yazdım benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlara şiddetle öneririm en azından kafanız rahat bir şekilde aracınızı kullanabilirisiniz.

Bu arada İstanbul - İzmit arası otoyol deneyimimde aracın eskisine nazaran aşırı bir yol tutuşu artışı var yüksek hızlarda yolda gezinme direksiyon hissizleşmesi rüzgardan etkilenme yarı yarıya düştü, gebzenin hereke keskin virajlarını önceden korka korka 60-70 le dönerken ( bu arada araç ciddi esniyordu) şimdi 90-100 le rahat rahat dönüyorum sonuçlara inanamadığım için daha basmaya korktum açıkcası. Ve ilaveten benim aracımda abs yok fakat güzel frenleme yapabilirseniz yere demir atmış gibi çakılıyor araç dün beni bol bol şaşırttı aracım sertleşme harici araçtan fazlaca memnunum ancak sertleşmedende bunlara sahip olmak mümkün değil malesef.

Soru soracak arkadaşlar sorularını buradan sorarsa daha iyi olur belki diğer arkadaşlarda kendilerine cevap bulabilirler.
Gönderen: Carismatiq - Ekim 01, 2014, 07:55:32 ÖÖ

Hiç yokdan iyidir. Güle güle kullanın.
Gönderen: atilla9090 - Ekim 01, 2014, 11:29:17 ÖS
Sağolasın kardeşim haleettik Allaha şükür.