Gönderen Konu: Direksiyonu çevirince gelen ses sorunu  (Okunma sayısı 64817 defa)

ebah17

• Ahm@
Ynt: Direksiyonu çevirince gelen ses sorunu
« Yanıtla #50 : Nisan 19, 2014, 11:46:06 ÖÖ »
Kule bilyalarını servis yağlıyor 3-5 ay idare ediyor sonra yine nüksediyor.Dostlar bu işin kesim çözümü yok mu?

denizcan

« Yanıtla #51 : Nisan 19, 2014, 11:50:52 ÖÖ »
bir de aracı ilk çalıştırırken mide gurultusuna benzer bir ses geliyor , o nedir hiç bilemedim.
ilk çalıştırmada gelen afedersiniz ama (geğirme) gibi sesten bahsediyorsanız o ses havalandırma klapalarından geliyor :) benimde kafama acayip takılmıştı öğrendimki ızgara klapaları açısını değiştirdiği için geliyormuş..
araçlar acıkmış. :) :)
doyuramıyoruzki bir türlü zaten :D

ümit

« Yanıtla #52 : Nisan 19, 2014, 01:22:44 ÖS »
bir de aracı ilk çalıştırırken mide gurultusuna benzer bir ses geliyor , o nedir hiç bilemedim.
ilk çalıştırmada gelen afedersiniz ama (geğirme) gibi sesten bahsediyorsanız o ses havalandırma klapalarından geliyor :) benimde kafama acayip takılmıştı öğrendimki ızgara klapaları açısını değiştirdiği için geliyormuş..
aynen öyle bir ses gerçekten, peki çözümü yokmuymuş ne yapacağız ?

denizcan

« Yanıtla #53 : Nisan 19, 2014, 01:55:26 ÖS »
kaloriferinizi kapatıp çalıştırırken kontrol edin.kapalıyken gelmemesi gerekiyor aynı sesten bahsediyorsak..

ümit

« Yanıtla #54 : Nisan 19, 2014, 02:04:56 ÖS »
kaloriferinizi kapatıp çalıştırırken kontrol edin.kapalıyken gelmemesi gerekiyor aynı sesten bahsediyorsak..
kalorifer kapalıydı zaten, ama tekrar takip edeyim bakayım...

mertkaan01

« Yanıtla #55 : Nisan 19, 2014, 08:44:48 ÖS »
amartisör kule bilyelerinin değişimine karar verdi servis parça gelice arayacaklar değişim yapılacak.

mertkaan01

« Yanıtla #56 : Nisan 26, 2014, 10:36:33 ÖÖ »
evet arkadaşlar bugün serviste iki amortisöründe kule bilyeleri değişti şimdilik ses sorunu kesildi inşallah

mertkaan01

« Yanıtla #57 : Haziran 20, 2014, 10:13:58 ÖS »
arkadaşlar ses yine var ama eskisi kadar sık değil kuleler değişmişti ama neden acaba?

davyjones24

« Yanıtla #58 : Haziran 20, 2014, 10:33:56 ÖS »
araba garantideyse direk servise götürün test sürüşü sonrası belli olur..ama geçiştirmesinler dikkat edin..gerekiyorsa direksiyon kutusu yada srs makarası değişsin..ben fd6 dan soğumuştum direksiyondan ses gelir camdan ses gelir konsoldan ses gelir..ama garantiden butun sorumlarımı hallettiler

igngz

« Yanıtla #59 : Haziran 20, 2014, 10:47:01 ÖS »
Honda bu isi cozemedi gitti,2 hafta once direksiyondan ses gelmiyordu bosluk var dediler degistirdik dediler  birbkac gundur sag ve sola cevirince gelen ses bendede basladi...
Allahtan garantili araba yoksa fena giydirirlerdi fiyati...

tyler78

« Yanıtla #60 : Haziran 21, 2014, 11:20:58 ÖS »
Ne yazık ki birkaç gündür benim direksiyondan da lastik gıcırtısına benzer bir ses gelmeye başladı. :( Pazartesi günü bir arayıp randevu alacağım.

AphophiS

« Yanıtla #61 : Haziran 26, 2014, 10:06:14 ÖS »
Aynı sorun bizdede vardı Direksiyon kutusunda bi parça yağlandı ve sonrası o sesi duymadık

tyler78

« Yanıtla #62 : Haziran 30, 2014, 06:45:11 ÖS »
Bugün Aydın'daki honda plazayı aradım. Teknik servisten biriyle görüştüm. Adam sorunu anladı hemen. Amortisör sokulecek, kule bilyaları yağlanacak dedi. Garanti kapsamında mı dedim. Evet dedi. Perşembe gününe randevu verdi. Bakalım nasıl olacak

xardias

« Yanıtla #63 : Kasım 22, 2015, 10:41:28 ÖS »
Merhaba 2010 70k km otomatik vites civic sahibiyim. Bahsedilen ses bende de oluyor şöyle ki özellikle geri viteste aheste bir şekilde direksiyonu çevirdiğimde bir gıcırtı duyuyorum aynı zamanda kasislerden geçerken de sadece ön tekerlekten bu duyduğum sesin daha da kaba bir şekilde geldiğini duyuyorum. İsparta da oturuyorum ve burda yetkili servis yok malesef. Kendi ustam amortisorlerden geldiğini söyledi boş bir vakitte gel amortisör takozlarını ayarlayalım dedi umarım ses kesilir bu şekilde.

xardias

« Yanıtla #64 : Kasım 23, 2015, 11:34:36 ÖÖ »
Merhaba 2010 70k km otomatik vites civic sahibiyim. Bahsedilen ses bende de oluyor şöyle ki özellikle geri viteste aheste bir şekilde direksiyonu çevirdiğimde bir gıcırtı duyuyorum aynı zamanda kasislerden geçerken de sadece ön tekerlekten bu duyduğum sesin daha da kaba bir şekilde geldiğini duyuyorum. İsparta da oturuyorum ve burda yetkili servis yok malesef. Kendi ustam amortisorlerden geldiğini söyledi boş bir vakitte gel amortisör takozlarını ayarlayalım dedi umarım ses kesilir bu şekilde.

Viraj demir orta lastikleri yağlandı kasislerden duyulan ses kesildi ama direksiyon sesi devam ediyor çok da rahatsızlık vermediği için umursamıyorum.
Diskler tornaya girdi fren yaparken meydana gelen vuruldu giderildi

aggalor

« Son Düzenleme: Aralık 02, 2015, 06:30:23 ÖS Gönderen: aggalor »

aggalor

« Yanıtla #66 : Aralık 14, 2015, 07:21:16 ÖÖ »
bir civic forumunda okuduğuma göre; direksiyon kutusunu sabitleyen vidaların hepsini 3 veya 4 tur gevşetmek,  hepsini sondan başa doğru yarı sıkıp sonrasında yine hepsini tam sıkmakmış. sözde sorunu geçiriyormuş.
ilgilenen veya denemek isteyen kişiye yazının olduğu adresi verebilirim. vida yerlerini fotoğraflamış. (forum ingilizcedir)
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2015, 07:22:01 ÖÖ Gönderen: aggalor »

#ali#

« Yanıtla #67 : Şubat 27, 2016, 11:03:35 ÖS »
Direksiyonu durur vaziyette sağa sola çevirince ses gelmesi amartisör kulelerindeki bilyalardan kaynaklıdır. Aynı sorunu bende yaşıyordum, amasör kulelerindeki bilyaları usta tek tek temizleyip yağladı sorun düzeldi , şimdi hiç bir ses yok , işçilik olarak da 100 tl tuttu

UK61

« Yanıtla #68 : Şubat 28, 2016, 12:53:37 ÖÖ »
https://www.youtube.com/watch?v=rB6g2E6u5Hs&feature=youtu.be

ses örneği
aynı ses bende de oluyor. bir 100 tl sıkışmış bilyaların oraya desenize

Seyinno

« Yanıtla #69 : Şubat 28, 2016, 05:16:05 ÖS »
Aynı ses bende de vardı. Hem de ilginç bir şekilde aracı aldığımda yoktu. Aksaray dan aracı alıp kayseriye geldim. Bir iki gün geçmeden bu ses başladı. Aracın servis kayıtlarını almak için yetkili servise uğramam gerekiyordu. Uğramışken bu sesi de sordum. Oradaki arkadaş baktı. Bu fd6 kasalarda kronik kule bilyaları değişecek işçilikle birlikte 700 TL tutar dedi.  Halbuki aracın garantisi devam ediyordu. (daha doğrusu 1 gün kalmıştı bitmesine :) ) hiç garantiden değişir veya tamir edilir filan demedi..  neyse ordan çıkıp 3tan Honda servisine gittim. 100 TL ye halloldu.

UK61

« Yanıtla #70 : Şubat 28, 2016, 09:51:01 ÖS »
bu servislerin amacı ne ben anlamıyorum. 700 tl nedir arkadaş. böyle yaptıkları için gidemez olduk. neyse ki sorun hallolmuş

JUBATR18

« Yanıtla #71 : Mart 17, 2016, 08:53:31 ÖÖ »
alayı 3 kağıtçı Allah ellerine düşürmesin

wolfman1

« Yanıtla #72 : Mart 17, 2016, 09:16:47 ÖÖ »
aynı ses bende de var. ara ara geliyor yalnız. toz pislik ten olabilir mi gerçekten bilemedim şimdi.  >ag

asuwa

Ynt: Ynt: Direksiyonu çevirince gelen ses sorunu
« Yanıtla #73 : Mart 17, 2016, 02:39:54 ÖS »
aynı ses bende de var. ara ara geliyor yalnız. toz pislik ten olabilir mi gerçekten bilemedim şimdi.  >ag
Gercekten geliyo,
 yasadim yaptirdim

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolfman1

« Yanıtla #74 : Mart 23, 2016, 01:33:27 ÖS »
asuwa ? ne kadara mal oldu acaba?