Gönderen Konu: Direksiyonu çevirince gelen ses sorunu  (Okunma sayısı 64816 defa)

bestami_1

Ynt: Direksiyonu çevirince gelen ses sorunu
« Yanıtla #25 : Ekim 30, 2013, 09:35:02 ÖS »
aynı sorun bende var yoruldum yahu 150verdim yağladı servis
yine başladı

prevailingboy

« Yanıtla #26 : Ekim 30, 2013, 09:51:41 ÖS »
aynı sorun bende var yoruldum yahu 150verdim yağladı servis
yine başladı

nereyi yağladılar hocam direksiyon çevresinimi?

dolunay

« Yanıtla #27 : Ekim 31, 2013, 12:00:31 ÖS »
2011 Fd6 aracımda 17000 km de aynı ses vardır yetkili servis garanti kapsamında amortisör takozlarını söküp bilyaları yağladı ses kesti önemi bişey değil ama gıcık bir ses

bbhnda

« Yanıtla #28 : Ekim 31, 2013, 05:03:48 ÖS »
2011 Fd6 aracımda 17000 km de aynı ses vardır yetkili servis garanti kapsamında amortisör takozlarını söküp bilyaları yağladı ses kesti önemi bişey değil ama gıcık bir ses

aracınızı sıfırmı ikinci elmi aldınız ?

conistr

« Yanıtla #29 : Kasım 01, 2013, 08:45:20 ÖÖ »
Aynı problem bende de vardı direksiyon kutusu değişti. Tekrardan nükseder mi yoksa yeni direksiyon kutularını düzeltmişler midir.

cagatay54

« Yanıtla #30 : Kasım 03, 2013, 12:52:59 ÖÖ »
konu hortlamış ama aynı sorunlar sürekli yaşanıyor.bende de vardı yay takarken sağ önde sıkıntı vardı sökmüşken bilyayı değiştirdim.şimdi yine aynı ses geliyor.amortisörün üst kısmına wd40 sıkıyorum ses gidiyo bir süre ama yine aynı bende bıkmadan yine sıkıyorum :)

ademTR

« Yanıtla #31 : Kasım 05, 2013, 09:56:38 ÖÖ »
merhaba arkadaslarlar bende 2010 model otomatik elegance aldım 40000 km de aynı sorun benden basladı
alalı daha 1 hafta oldu. sağ sola cevirince ses geliyor

davyjones24

« Yanıtla #32 : Kasım 05, 2013, 08:27:28 ÖS »
merhaba arkadaslarlar bende 2010 model otomatik elegance aldım 40000 km de aynı sorun benden basladı
alalı daha 1 hafta oldu. sağ sola cevirince ses geliyor
Bende ayni sorun vardi direksiyon SRS makarasi...

ademTR

« Yanıtla #33 : Kasım 18, 2013, 04:12:19 ÖS »
sevise gittim yaglama yaptılar ses gitti ama gene gelirmi bilmiyorum
buna kesin bir çözüm bulan yokmu

adempolat

« Yanıtla #34 : Aralık 12, 2013, 11:39:30 ÖS »
davyjones24 arkadaşım sen bu işlerden anlıyosun peki bizmi temizlicez tamirciye götürmeye gerek varmı eger temizliceksek nasıl yapabiliriz bilgi verirmisin teşekkürler

mertkaan01

« Yanıtla #35 : Şubat 06, 2014, 06:13:50 ÖS »
arkadaşlar 3 ay önce kule bilyelerini yağladılar ama şimdi yine ses geliyor.servis bu sefer tayzikli su ile çamurluğun içinden amartisör üst kısmına  su sıkıp sesi kestiler ama geçici bir iş oldu.tekrar yağlamayı uygun görmediler çünkü 3 ay önce çok iyi yağlamışlardı.bu sefer  geçiştirdiler yıkama ile.tam çözüm bulan var mı?

davyjones24

« Yanıtla #36 : Şubat 06, 2014, 08:16:39 ÖS »
davyjones24 arkadaşım sen bu işlerden anlıyosun peki bizmi temizlicez tamirciye götürmeye gerek varmı eger temizliceksek nasıl yapabiliriz bilgi verirmisin teşekkürler
,
araba garantideyse direk servise götürün test sürüşü sonrası belli olur..ama geçiştirmesinler dikkat edin..gerekiyorsa direksiyon kutusu yada srs makarası değişsin..ben fd6 dan soğumuştum direksiyondan ses gelir camdan ses gelir konsoldan ses gelir..ama garantiden butun sorumlarımı hallettiler

burakarda68

« Yanıtla #37 : Şubat 14, 2014, 01:39:11 ÖS »
Herkese selamlar benim aracım 2008 elegance geçenlerde parkeli yolda kullandım sağ taraftan bir lakur lukur ses dedim bu da ne z rotlardan tahmin ettim her neyse sanayiye gittim tabi ön düzene gönderdiler usta bindi dedi ses yok her neyse bozuk tırtıklı yola girdik sesi duydu çekti tükana alt takımların sağlam ya amartisör yada direksiyon kutusu kesin bi şey söyleyemedi
Tam olarak sorunum araç durduğu yerde direksiyonu ani sağ sol yapınca kırk kırt diye ses geliyor.Birazdaha şiddetli sağ sol yapınca lakur lukur sesini tetikliyor.
Sıfır asfaltta dönüşlerde belli bir hızın üstünde giderken ses yok.
Bozuk yollarda taşlı stabilize yollarda lakır lukur ses yapıyor ama direksiyonda herhangi anormallik bir vuruntu yada his yok.Sadece sebebini bilmediğim bir ses var .

Başına böyle bi sorun gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Sesin artmasını bekliyorum son çare servisinde arıza tesbiti yaptırmak olacak sanırım

rad-R

« Yanıtla #38 : Şubat 14, 2014, 07:02:01 ÖS »
Herkese selamlar benim aracım 2008 elegance geçenlerde parkeli yolda kullandım sağ taraftan bir lakur lukur ses dedim bu da ne z rotlardan tahmin ettim her neyse sanayiye gittim tabi ön düzene gönderdiler usta bindi dedi ses yok her neyse bozuk tırtıklı yola girdik sesi duydu çekti tükana alt takımların sağlam ya amartisör yada direksiyon kutusu kesin bi şey söyleyemedi
Tam olarak sorunum araç durduğu yerde direksiyonu ani sağ sol yapınca kırk kırt diye ses geliyor.Birazdaha şiddetli sağ sol yapınca lakur lukur sesini tetikliyor.
Sıfır asfaltta dönüşlerde belli bir hızın üstünde giderken ses yok.
Bozuk yollarda taşlı stabilize yollarda lakır lukur ses yapıyor ama direksiyonda herhangi anormallik bir vuruntu yada his yok.Sadece sebebini bilmediğim bir ses var .

Başına böyle bi sorun gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Sesin artmasını bekliyorum son çare servisinde arıza tesbiti yaptırmak olacak sanırım.
sorun direksiyon kutusundan.2008 6. aya kadar olnlarda sıkıntı çıkıyor. revizyon yapılarak hallolabiliyor.

cokate

« Yanıtla #39 : Mart 26, 2014, 09:09:02 ÖÖ »
ARKADASLAR BENDE DE 2004 MODEL CİVİC VAR . SAGA VE SOLA HAFİFCE CEVİRİNCE GICIRTI GELİYOR. TORİLLERE HİDROLİK SIKTIRDIM KESİLDİ AMA BU GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLDU.

BU SORUN HONDALARDA GENEL BİR SORUN HERHALDE?

mertkaan01

« Yanıtla #40 : Nisan 11, 2014, 09:48:35 ÖS »
Yarın tekrar servise çağırdılar konuyu fabrikaya mail atarak paylaşım bakalım nolacak.bilye değişimi olabilir dendi bakalım araç 2012 fd6 35550kmde

cemcaca

« Yanıtla #41 : Nisan 13, 2014, 04:11:34 ÖS »
Merkaan sonucu paylaşırsan sevinirim. Benim aracdada var aynı ses

mertkaan01

« Yanıtla #42 : Nisan 15, 2014, 03:54:58 ÖS »
kardeş aksi gibi serviste tık ses yapmadı araç.ama tekrar bu hafta sonuna randevu verdiler çağırdılar amartisör kule bilyeleri değişebiliriz dendi.ama kesin ses ordan mı o muallakta işte nolur bilmiyor bazen ses bariz bi şekilde gurultu gırrrrrrr diye duyuluyor.

cemcaca

« Yanıtla #43 : Nisan 15, 2014, 09:02:22 ÖS »
Sonucu merakla bekliyoruz.

mertkaan01

« Yanıtla #44 : Nisan 18, 2014, 06:38:19 ÖS »
yarın servise gidecem bakalım ama sesi bazen duyuramıyorum nolacak bakalım

denizcan

« Yanıtla #45 : Nisan 18, 2014, 09:10:58 ÖS »
yarın servise gidecem bakalım ama sesi bazen duyuramıyorum nolacak bakalım
büyük ihtimalle amartsör kule bilyalarından geliyor.benim fd6 da geliyordu yağladılar gecmedi kule bilyaları değişti ve ses falan kalmadı.

ümit

« Yanıtla #46 : Nisan 19, 2014, 10:45:12 ÖÖ »
ARKADASLAR BENDE DE 2004 MODEL CİVİC VAR . SAGA VE SOLA HAFİFCE CEVİRİNCE GICIRTI GELİYOR. TORİLLERE HİDROLİK SIKTIRDIM KESİLDİ AMA BU GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLDU.

BU SORUN HONDALARDA GENEL BİR SORUN HERHALDE?
Arkadaşlar merhaba;
bende de sağa sola çevirirken gıcırtı var, bir de 150 yi geçince baya titriyor, serviste usta ile denemeye çıktık, 150 yi geçince titremeye rot balans dedi, bir de arabayı tam sağ tam sol yapıp geri dönmek isterken bir titreme oluyor bende, servisteki usta ona da direksiyon elektrikli olduğu için güç oraya gidiyor önemli bir şey değil felan dedi. gıcık olmama rağmen önemsemedim ama sizleri okuyunca sıkıldım şimdi.

ümit

« Yanıtla #47 : Nisan 19, 2014, 10:47:09 ÖÖ »
bir de aracı ilk çalıştırırken mide gurultusuna benzer bir ses geliyor , o nedir hiç bilemedim.

denizcan

« Yanıtla #48 : Nisan 19, 2014, 11:26:28 ÖÖ »
bir de aracı ilk çalıştırırken mide gurultusuna benzer bir ses geliyor , o nedir hiç bilemedim.
ilk çalıştırmada gelen afedersiniz ama (geğirme) gibi sesten bahsediyorsanız o ses havalandırma klapalarından geliyor :) benimde kafama acayip takılmıştı öğrendimki ızgara klapaları açısını değiştirdiği için geliyormuş..

fotoaktuel

« Yanıtla #49 : Nisan 19, 2014, 11:32:53 ÖÖ »
ilk çalıştırmada gelen afedersiniz ama (geğirme) gibi sesten bahsediyorsanız o ses havalandırma klapalarından geliyor :) benimde kafama acayip takılmıştı öğrendimki ızgara klapaları açısını değiştirdiği için geliyormuş..
araçlar acıkmış. :) :)