TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: M-A-S - Ekim 31, 2012, 10:13:04 ÖS
-
Aracımı 1 ay önce 14000 kmde ikinci el olarak aldım.
Aldığımdan beridir durur vaziyetteyken direksiyonu sağa veya sola çevirirken lastik gıcırtısı ve sanki bozuk bilya sesi gibi gıcır gıcır sesler geliyor.
Bu durum takozların ya da varsa bilyalarının gittiğinin habercisi mi yoksa kronik olarak gelen rutin bir ses mi?
-
fd6 kronik problemdir. amortisör kule bilyaları yağlanacak ses bi 6 7 ay kesilecek daha sonra tekrar yağlanacak vs vs. önemli birşey değildir. tabiki bunların hepsi garantiden yapılacak. benimde başıma geldi garantiden yaptılar son 1 aydır tekrar başladı hafiften bu aralar tekrar götürücem.
-
Aynen Mertkan'ın dediği gibi. Bende de oldu. Amortisör takozlarım garantiden değişti, 2-3 hafta düzgün devam etti, sonra tekrar başladı. Ben de bu aralar tekrar gideceğim.
-
direksiyon yag seviyesine bak birde.
-
bende benzer bir sorun yaşıyorum ama arkadaşın söylediği ile aynımıdır bilmiyorum. benimki direksiyonu sadece sağa çevirirken çok ince bi gıcırtı sesi geliyor. servise gotürdüğümde sesi duyamadılar herangi bir sorun yok dediler
-
bende benzer bir sorun yaşıyorum ama arkadaşın söylediği ile aynımıdır bilmiyorum. benimki direksiyonu sadece sağa çevirirken çok ince bi gıcırtı sesi geliyor. servise gotürdüğümde sesi duyamadılar herangi bir sorun yok dediler
hep öyle oluyor zaten servise gidince ses kesilir o sesi duyuramazsın birşey yok derler ama gittikten 5 dk sonra ses tekrar ortaya çıkar :)
-
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
Daha önceki 2 aracımın da takozları kronik sorunluydu.Bende de ne şans varmış yaw :)
Bugün servisin önünden geçiyordum bir uğrayayım dedim ama ses çok az geldiği için vazgeçtim.Ocakta bakımı var o zaman söylerim,artık. :)
-
aynı problem bende var benm araçtanda o ses geliyor
-
aynı problem bende var benm araçtanda o ses geliyor
Bir dokunduk bin ah işittik misali oldu.:)
-
bu kronik sorun herkezdevar heralde..peki ilerleyen zamanda tekrar olacaksa..spor amortisör yada spor yay ile bu sorun cozulmezmi...engin bilgileriniz nedir bu konuda arkadaslar
-
bende de çok hafif bir tık sesi var arkadaşlar :)
-
[Aldığımdan beridir durur vaziyetteyken direksiyonu sağa veya sola çevirirken lastik gıcırtısı ve sanki bozuk bilya sesi gibi gıcır gıcır sesler geliyor.
Bu durum takozların ya da varsa bilyalarının gittiğinin habercisi mi yoksa kronik olarak gelen rutin bir ses mi?
[/quote]
aynı ses bugünde benden gelmeye başladı tam konu açacakken bu konuyu gördüm kısmetse ayın 24'ünde servisteyim gittiğimde bu sesi de belirtip gelişmeleri yazarım. hatta bende lastikleri değiştirdim onlar gıcırdıyordur diye düşünmüştüm. ama lastiklerden öyle bir ses gelmiyor.
-
Bugün ben de bagaj fitili için servisteydim fakat bu konuyu unutup sormadım :)
Ocak ayı başında bakımı var o zaman söylerim.Büyük ihtimal takozlardan kaynaklanıyor.
-
benim araçta 25 binde benzer bir ses geliyordu direksiyonu çevirince servise gittim sesin direksiyon kutusundan geldiğini söylediler ses devamlı gelmiyor pek nadir geliyor devamlı olursa getir direksiyon kutusunu değiştirelim dediler..
-
Aynı problem bendede var.Bilyaların yağlanması gerektiğini ve direksiyondaki boşluk sebebiyle bu sesin geldiğini söylemişti servisteki usta.Bilyaları yapğlayıp direksiyondaki boşluk içinde bir burç yapıyorlarmış bu problem ortada kalkıyormuş 70bin bakımında yaptırıcaz inşallah.
-
bende de 25000 de başladı, bakalım şimdilik rahatsız etmiyor, etmeye başladığında gidip değiştirticez direksiyon kutusunu
-
Aynı problem bendede var.Bilyaların yağlanması gerektiğini ve direksiyondaki boşluk sebebiyle bu sesin geldiğini söylemişti servisteki usta.Bilyaları yapğlayıp direksiyondaki boşluk içinde bir burç yapıyorlarmış bu problem ortada kalkıyormuş 70bin bakımında yaptırıcaz inşallah.
sizin garanti devam ediyor mu.bu tamir için fiyat verdiler mi.teşekkürler.
-
Direksiyonundan ses gelen Civic'ler kulübü kurmak üzereyiz. Sabah itibariyle bu ses 9000km'deki aracımda başladı. Bana servis yolu göründü... :ağlaa
-
benim direksiyondada sağa sola çevirirken ses geliyordu..amortisör toz körüğünün içine kaçan toz çamur yapıyormuş..iyice yıkattıktan sonra ses kesildi..arabam 60 bınde bir deneyin..tazyikli suyla amortisörlere su tutun
-
benim direksiyondada sağa sola çevirirken ses geliyordu..amortisör toz körüğünün içine kaçan toz çamur yapıyormuş..iyice yıkattıktan sonra ses kesildi..arabam 60 bınde bir deneyin..tazyikli suyla amortisörlere su tutun
eğer bundan sonra ses gelmezse değişen onca direksiyon kutusuna yazık olacak.
-
eğer bundan sonra ses gelmezse değişen onca direksiyon kutusuna yazık olacak.
yani bende şaşırdım..yetkili servise gittim..yıkama işleminden sonra ses kesildi..iğrenç bir sesti 4 yaşında araba..zaten hidrolik demessin ağır bir direksiyon birde ses yapınca tam gıcık oluyor insan
-
oraya tutulan tazyikli su orda kalan az bi yağında gitmesini sağlayacak o su gidene kadar ses kesilecek yağ görevi görecek ama kuruduğunda varolan azıcık yağ da akıp gittiği için ses daha da şiddetlenecek.
-
araç 32 binde ses yeni başladı sğa sola çevirince gıcırtı sesi servis amartisö bilyalarından dedi salı günü randevu verdi bakalım
-
sanki soğukta daha çok ses yapıyor
-
yazın ses gelmiyordu nerdeyse havalar soğudu ses iyice hissedilmeye başladı
-
aynı sorun bende var yoruldum yahu 150verdim yağladı servis
yine başladı
-
aynı sorun bende var yoruldum yahu 150verdim yağladı servis
yine başladı
nereyi yağladılar hocam direksiyon çevresinimi?
-
2011 Fd6 aracımda 17000 km de aynı ses vardır yetkili servis garanti kapsamında amortisör takozlarını söküp bilyaları yağladı ses kesti önemi bişey değil ama gıcık bir ses
-
2011 Fd6 aracımda 17000 km de aynı ses vardır yetkili servis garanti kapsamında amortisör takozlarını söküp bilyaları yağladı ses kesti önemi bişey değil ama gıcık bir ses
aracınızı sıfırmı ikinci elmi aldınız ?
-
Aynı problem bende de vardı direksiyon kutusu değişti. Tekrardan nükseder mi yoksa yeni direksiyon kutularını düzeltmişler midir.
-
konu hortlamış ama aynı sorunlar sürekli yaşanıyor.bende de vardı yay takarken sağ önde sıkıntı vardı sökmüşken bilyayı değiştirdim.şimdi yine aynı ses geliyor.amortisörün üst kısmına wd40 sıkıyorum ses gidiyo bir süre ama yine aynı bende bıkmadan yine sıkıyorum :)
-
merhaba arkadaslarlar bende 2010 model otomatik elegance aldım 40000 km de aynı sorun benden basladı
alalı daha 1 hafta oldu. sağ sola cevirince ses geliyor
-
merhaba arkadaslarlar bende 2010 model otomatik elegance aldım 40000 km de aynı sorun benden basladı
alalı daha 1 hafta oldu. sağ sola cevirince ses geliyor
Bende ayni sorun vardi direksiyon SRS makarasi...
-
sevise gittim yaglama yaptılar ses gitti ama gene gelirmi bilmiyorum
buna kesin bir çözüm bulan yokmu
-
davyjones24 arkadaşım sen bu işlerden anlıyosun peki bizmi temizlicez tamirciye götürmeye gerek varmı eger temizliceksek nasıl yapabiliriz bilgi verirmisin teşekkürler
-
arkadaşlar 3 ay önce kule bilyelerini yağladılar ama şimdi yine ses geliyor.servis bu sefer tayzikli su ile çamurluğun içinden amartisör üst kısmına su sıkıp sesi kestiler ama geçici bir iş oldu.tekrar yağlamayı uygun görmediler çünkü 3 ay önce çok iyi yağlamışlardı.bu sefer geçiştirdiler yıkama ile.tam çözüm bulan var mı?
-
davyjones24 arkadaşım sen bu işlerden anlıyosun peki bizmi temizlicez tamirciye götürmeye gerek varmı eger temizliceksek nasıl yapabiliriz bilgi verirmisin teşekkürler
,
araba garantideyse direk servise götürün test sürüşü sonrası belli olur..ama geçiştirmesinler dikkat edin..gerekiyorsa direksiyon kutusu yada srs makarası değişsin..ben fd6 dan soğumuştum direksiyondan ses gelir camdan ses gelir konsoldan ses gelir..ama garantiden butun sorumlarımı hallettiler
-
Herkese selamlar benim aracım 2008 elegance geçenlerde parkeli yolda kullandım sağ taraftan bir lakur lukur ses dedim bu da ne z rotlardan tahmin ettim her neyse sanayiye gittim tabi ön düzene gönderdiler usta bindi dedi ses yok her neyse bozuk tırtıklı yola girdik sesi duydu çekti tükana alt takımların sağlam ya amartisör yada direksiyon kutusu kesin bi şey söyleyemedi
Tam olarak sorunum araç durduğu yerde direksiyonu ani sağ sol yapınca kırk kırt diye ses geliyor.Birazdaha şiddetli sağ sol yapınca lakur lukur sesini tetikliyor.
Sıfır asfaltta dönüşlerde belli bir hızın üstünde giderken ses yok.
Bozuk yollarda taşlı stabilize yollarda lakır lukur ses yapıyor ama direksiyonda herhangi anormallik bir vuruntu yada his yok.Sadece sebebini bilmediğim bir ses var .
Başına böyle bi sorun gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Sesin artmasını bekliyorum son çare servisinde arıza tesbiti yaptırmak olacak sanırım
-
Herkese selamlar benim aracım 2008 elegance geçenlerde parkeli yolda kullandım sağ taraftan bir lakur lukur ses dedim bu da ne z rotlardan tahmin ettim her neyse sanayiye gittim tabi ön düzene gönderdiler usta bindi dedi ses yok her neyse bozuk tırtıklı yola girdik sesi duydu çekti tükana alt takımların sağlam ya amartisör yada direksiyon kutusu kesin bi şey söyleyemedi
Tam olarak sorunum araç durduğu yerde direksiyonu ani sağ sol yapınca kırk kırt diye ses geliyor.Birazdaha şiddetli sağ sol yapınca lakur lukur sesini tetikliyor.
Sıfır asfaltta dönüşlerde belli bir hızın üstünde giderken ses yok.
Bozuk yollarda taşlı stabilize yollarda lakır lukur ses yapıyor ama direksiyonda herhangi anormallik bir vuruntu yada his yok.Sadece sebebini bilmediğim bir ses var .
Başına böyle bi sorun gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Sesin artmasını bekliyorum son çare servisinde arıza tesbiti yaptırmak olacak sanırım.
sorun direksiyon kutusundan.2008 6. aya kadar olnlarda sıkıntı çıkıyor. revizyon yapılarak hallolabiliyor.
-
ARKADASLAR BENDE DE 2004 MODEL CİVİC VAR . SAGA VE SOLA HAFİFCE CEVİRİNCE GICIRTI GELİYOR. TORİLLERE HİDROLİK SIKTIRDIM KESİLDİ AMA BU GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLDU.
BU SORUN HONDALARDA GENEL BİR SORUN HERHALDE?
-
Yarın tekrar servise çağırdılar konuyu fabrikaya mail atarak paylaşım bakalım nolacak.bilye değişimi olabilir dendi bakalım araç 2012 fd6 35550kmde
-
Merkaan sonucu paylaşırsan sevinirim. Benim aracdada var aynı ses
-
kardeş aksi gibi serviste tık ses yapmadı araç.ama tekrar bu hafta sonuna randevu verdiler çağırdılar amartisör kule bilyeleri değişebiliriz dendi.ama kesin ses ordan mı o muallakta işte nolur bilmiyor bazen ses bariz bi şekilde gurultu gırrrrrrr diye duyuluyor.
-
Sonucu merakla bekliyoruz.
-
yarın servise gidecem bakalım ama sesi bazen duyuramıyorum nolacak bakalım
-
yarın servise gidecem bakalım ama sesi bazen duyuramıyorum nolacak bakalım
büyük ihtimalle amartsör kule bilyalarından geliyor.benim fd6 da geliyordu yağladılar gecmedi kule bilyaları değişti ve ses falan kalmadı.
-
ARKADASLAR BENDE DE 2004 MODEL CİVİC VAR . SAGA VE SOLA HAFİFCE CEVİRİNCE GICIRTI GELİYOR. TORİLLERE HİDROLİK SIKTIRDIM KESİLDİ AMA BU GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLDU.
BU SORUN HONDALARDA GENEL BİR SORUN HERHALDE?
Arkadaşlar merhaba;
bende de sağa sola çevirirken gıcırtı var, bir de 150 yi geçince baya titriyor, serviste usta ile denemeye çıktık, 150 yi geçince titremeye rot balans dedi, bir de arabayı tam sağ tam sol yapıp geri dönmek isterken bir titreme oluyor bende, servisteki usta ona da direksiyon elektrikli olduğu için güç oraya gidiyor önemli bir şey değil felan dedi. gıcık olmama rağmen önemsemedim ama sizleri okuyunca sıkıldım şimdi.
-
bir de aracı ilk çalıştırırken mide gurultusuna benzer bir ses geliyor , o nedir hiç bilemedim.
-
bir de aracı ilk çalıştırırken mide gurultusuna benzer bir ses geliyor , o nedir hiç bilemedim.
ilk çalıştırmada gelen afedersiniz ama (geğirme) gibi sesten bahsediyorsanız o ses havalandırma klapalarından geliyor :) benimde kafama acayip takılmıştı öğrendimki ızgara klapaları açısını değiştirdiği için geliyormuş..
-
ilk çalıştırmada gelen afedersiniz ama (geğirme) gibi sesten bahsediyorsanız o ses havalandırma klapalarından geliyor :) benimde kafama acayip takılmıştı öğrendimki ızgara klapaları açısını değiştirdiği için geliyormuş..
araçlar acıkmış. :) :)
-
Kule bilyalarını servis yağlıyor 3-5 ay idare ediyor sonra yine nüksediyor.Dostlar bu işin kesim çözümü yok mu?
-
araçlar acıkmış. :) :)
doyuramıyoruzki bir türlü zaten :D
-
aynen öyle bir ses gerçekten, peki çözümü yokmuymuş ne yapacağız ?
-
kaloriferinizi kapatıp çalıştırırken kontrol edin.kapalıyken gelmemesi gerekiyor aynı sesten bahsediyorsak..
-
kaloriferinizi kapatıp çalıştırırken kontrol edin.kapalıyken gelmemesi gerekiyor aynı sesten bahsediyorsak..
kalorifer kapalıydı zaten, ama tekrar takip edeyim bakayım...
-
amartisör kule bilyelerinin değişimine karar verdi servis parça gelice arayacaklar değişim yapılacak.
-
evet arkadaşlar bugün serviste iki amortisöründe kule bilyeleri değişti şimdilik ses sorunu kesildi inşallah
-
arkadaşlar ses yine var ama eskisi kadar sık değil kuleler değişmişti ama neden acaba?
-
araba garantideyse direk servise götürün test sürüşü sonrası belli olur..ama geçiştirmesinler dikkat edin..gerekiyorsa direksiyon kutusu yada srs makarası değişsin..ben fd6 dan soğumuştum direksiyondan ses gelir camdan ses gelir konsoldan ses gelir..ama garantiden butun sorumlarımı hallettiler
-
Honda bu isi cozemedi gitti,2 hafta once direksiyondan ses gelmiyordu bosluk var dediler degistirdik dediler birbkac gundur sag ve sola cevirince gelen ses bendede basladi...
Allahtan garantili araba yoksa fena giydirirlerdi fiyati...
-
Ne yazık ki birkaç gündür benim direksiyondan da lastik gıcırtısına benzer bir ses gelmeye başladı. :( Pazartesi günü bir arayıp randevu alacağım.
-
Aynı sorun bizdede vardı Direksiyon kutusunda bi parça yağlandı ve sonrası o sesi duymadık
-
Bugün Aydın'daki honda plazayı aradım. Teknik servisten biriyle görüştüm. Adam sorunu anladı hemen. Amortisör sokulecek, kule bilyaları yağlanacak dedi. Garanti kapsamında mı dedim. Evet dedi. Perşembe gününe randevu verdi. Bakalım nasıl olacak
-
Merhaba 2010 70k km otomatik vites civic sahibiyim. Bahsedilen ses bende de oluyor şöyle ki özellikle geri viteste aheste bir şekilde direksiyonu çevirdiğimde bir gıcırtı duyuyorum aynı zamanda kasislerden geçerken de sadece ön tekerlekten bu duyduğum sesin daha da kaba bir şekilde geldiğini duyuyorum. İsparta da oturuyorum ve burda yetkili servis yok malesef. Kendi ustam amortisorlerden geldiğini söyledi boş bir vakitte gel amortisör takozlarını ayarlayalım dedi umarım ses kesilir bu şekilde.
-
Merhaba 2010 70k km otomatik vites civic sahibiyim. Bahsedilen ses bende de oluyor şöyle ki özellikle geri viteste aheste bir şekilde direksiyonu çevirdiğimde bir gıcırtı duyuyorum aynı zamanda kasislerden geçerken de sadece ön tekerlekten bu duyduğum sesin daha da kaba bir şekilde geldiğini duyuyorum. İsparta da oturuyorum ve burda yetkili servis yok malesef. Kendi ustam amortisorlerden geldiğini söyledi boş bir vakitte gel amortisör takozlarını ayarlayalım dedi umarım ses kesilir bu şekilde.
Viraj demir orta lastikleri yağlandı kasislerden duyulan ses kesildi ama direksiyon sesi devam ediyor çok da rahatsızlık vermediği için umursamıyorum.
Diskler tornaya girdi fren yaparken meydana gelen vuruldu giderildi
-
https://www.youtube.com/watch?v=rB6g2E6u5Hs&feature=youtu.be
ses örneği
-
bir civic forumunda okuduğuma göre; direksiyon kutusunu sabitleyen vidaların hepsini 3 veya 4 tur gevşetmek, hepsini sondan başa doğru yarı sıkıp sonrasında yine hepsini tam sıkmakmış. sözde sorunu geçiriyormuş.
ilgilenen veya denemek isteyen kişiye yazının olduğu adresi verebilirim. vida yerlerini fotoğraflamış. (forum ingilizcedir)
-
Direksiyonu durur vaziyette sağa sola çevirince ses gelmesi amartisör kulelerindeki bilyalardan kaynaklıdır. Aynı sorunu bende yaşıyordum, amasör kulelerindeki bilyaları usta tek tek temizleyip yağladı sorun düzeldi , şimdi hiç bir ses yok , işçilik olarak da 100 tl tuttu
-
https://www.youtube.com/watch?v=rB6g2E6u5Hs&feature=youtu.be
ses örneği
aynı ses bende de oluyor. bir 100 tl sıkışmış bilyaların oraya desenize
-
Aynı ses bende de vardı. Hem de ilginç bir şekilde aracı aldığımda yoktu. Aksaray dan aracı alıp kayseriye geldim. Bir iki gün geçmeden bu ses başladı. Aracın servis kayıtlarını almak için yetkili servise uğramam gerekiyordu. Uğramışken bu sesi de sordum. Oradaki arkadaş baktı. Bu fd6 kasalarda kronik kule bilyaları değişecek işçilikle birlikte 700 TL tutar dedi. Halbuki aracın garantisi devam ediyordu. (daha doğrusu 1 gün kalmıştı bitmesine :) ) hiç garantiden değişir veya tamir edilir filan demedi.. neyse ordan çıkıp 3tan Honda servisine gittim. 100 TL ye halloldu.
-
bu servislerin amacı ne ben anlamıyorum. 700 tl nedir arkadaş. böyle yaptıkları için gidemez olduk. neyse ki sorun hallolmuş
-
alayı 3 kağıtçı Allah ellerine düşürmesin
-
aynı ses bende de var. ara ara geliyor yalnız. toz pislik ten olabilir mi gerçekten bilemedim şimdi. >ag
-
aynı ses bende de var. ara ara geliyor yalnız. toz pislik ten olabilir mi gerçekten bilemedim şimdi. >ag
Gercekten geliyo,
yasadim yaptirdim
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
asuwa ? ne kadara mal oldu acaba?
-
2000 model hondra hrv cvt aracımızda aldığımızdan beri ön sağdan lokurtu şeklinde ses vardı ama nadiren bu ses duyuluyordu aynı zamanda otoparktan çıkarken tam sağ yapıp hareket ettiğimde sağ ön tekerden zembereği boşalmış gibi cırtlama tarzında bir ses geliyor
kışlık lastikleri kalın yanaklı sıfır yazlık lastiklerle değiştirince ön sağ taraftan gelen lokurtu sesi dahada arttı hatta dümdüz asfaltta giderken bile aracın yaylanmasından ötürü bu lokurtu sesi yine geliyor sanki bir parça kaportaya vuruyor
servise gitmeden kendim neleri kontrol edebilirim
-
Aks kafasından yada rot ayarından yapıyor onu.
-
Arkadaşlar amartisör sol körüğü yırtılmış sağ taraf sağlam gibi usta ikisinide bir değişelim bi ara dedi.toz körüğü yırtık olumna içine giren toz maur vs ses yapar mı
-
Bende de vardı o ses direksiyonu çevirince oluyorsu.izmir Çiğli atasanyide Honda performansa gittim.sağolasun Ahmet usta sorunu çözdü.mörtisörleri söküp kule Nilay'ları yağladı sorun çözüldü.toplam 200 tl işçilerle beraber.
-
benimde başıma geldi 2012 yılında aldım bıdefa servise 100 tl verdim 1 hafta sonra yine yaptı hondayı arayıp şikayet ettim tekrar yaptılar cok sukur ses yok 2012 yılından beri
-
Arkadaşlar amartisör sol körüğü yırtılmış sağ taraf sağlam gibi usta ikisinide bir değişelim bi ara dedi.toz körüğü yırtık olumna içine giren toz maur vs ses yapar mı
Evwt benim koruklerin ikiside yirtik hatta yok parcalanmis. Bu bi sıkıntı yapar mi. Kule bilyalari su toz vss alan bir yerdemi.. Yeri nerededir..
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
özellikle kış lastiklerini taktıktan sonra hava sıcaklığı ortalama 7-8 derelerde seyretmeye başladı ve genellikle aracı ilk çalıştırmadan sonra direksiyonu sağ manevra yaptığımda direksiyon kendini toparlarken uğultu sesi çıkarmaya başladı. servis elektronik sistem dedi şu an için sık yapması gerekir problemi tespit etmek için dedi. bazen hiç yapmıyor. araç ısındıktan sonra da ses gelmiyor. sizce ne yapmayalıyım sorun neden kaynaklı olabilir. aracın 5. senesi ve şimdiye kadar böyle bişey duymadım.
-
Amortisör kulesindeki yay sökülüyor onun içinde miller var misket gibi onun içi yağlanıyor. O zaman direksiyonu çevirince gelen tıkır tıkır sesi kesiliyor.
-
tukırtı şeklinde bir ses değil. uğultu şeklinde bir ses geliyor. tekerle alakalı bir ses olduğunu sanmıyorum
-
Amortisör kulesindeki yay sökülüyor onun içinde miller var misket gibi onun içi yağlanıyor. O zaman direksiyonu çevirince gelen tıkır tıkır sesi kesiliyor.
tukırtı şeklinde bir ses değil. uğultu şeklinde bir ses geliyor. tekerle alakalı bir ses olduğunu sanmıyorum
-
tukırtı şeklinde bir ses değil. uğultu şeklinde bir ses geliyor. amortisörle alakalı bir ses olduğunu sanmıyorum. ses içerden geliyor
-
Uğultu derken misal verecek olursa aracin iç havalandirmasini (sirkülasyon)dışa. Dışı da ice alir gibi bir ses ise ben d3. çözemedim
-
Direksiyon kutusu sorunu olmasın kronik sorundur?
-
Uğultu derken misal verecek olursa aracin iç havalandirmasini (sirkülasyon)dışa. Dışı da ice alir gibi bir ses ise ben d3. çözemedim
demir kapı açılır gibi ya da tahta kapı gıcırdar gibi değilde uğuldar gibi işte öyle bi şey ses kaydı var normalde bende burdan nasıl paylaşabilirim? ve ses içerden duyuluyor net bir şekilde. dışarda gelen bir ses değil.
-
Direksiyon kutusu sorunu olmasın kronik sorundur?
havanın soğuk olmasıyla bir alakası olabilir mi_?
Direksiyonu sağa manevra yaptığımda geliyor, özellikle hava soğuksa ve de ilk bi kaç manevradan sonra ses gelmiyor
direksiyon kutusuyla alakalı sorun olsa süreklilik arzetmesi gerekmez mi?
-
Soğuklardan olabilir dediğiniz gibi yoksa sürekli yapardı.
-
videonun hemen başında ince bir ses geliyor, dikkatli dinlemek gerek. https://youtu.be/NrP9CB1RStA
-
videonun hemen başında ince bir ses geliyor, dikkatli dinlemek gerek. https://youtu.be/NrP9CB1RStA
Yüklü bir kamyonun fren sesi gibi olan degil mi..hmm benimki daha farkli .ama kronik direksiyon diyorlar rot balanscilar. Soguktan falan filan...
-
Yüklü bir kamyonun fren sesi gibi olan degil mi..hmm benimki daha farkli .ama kronik direksiyon diyorlar rot balanscilar. Soguktan falan filan...
5 yıl oldu aracı kullanalı ve daha önce böyle bir ses duymadım. Kamyon fren sesini andırıyor biraz :)
-
Amortisör bilyası yağlama işlemi nasıl yapılır, izleyelim öğrenelim.
https://www.youtube.com/watch?v=ca4Lyv81QGM