arkadaşlar benim aracımda sürekli saplama kopuyor ben porya felan çıkarmıyorum aracın üstünde söküp takılıyor saplamalar işi bilen tamirci sadece yapmak istesin ben kendim yapıyorum istanbulda olan arkadaşlara yardımcı olurum poryanın bilyası felan dağılmıyor haberiniz ola yapamaz diyen varsa çıksın gözünün önünde yaparım buradan yazayım anladığınız kadarıyla ustaya söleyin yapsınsaplamanın bir tarafını taş motorun da güzelcene traşlıyorsunuz yarım ay gibi kalıyor daha sonrasın da kaliperi ve diski yerin den çıkarıyorsunuzdaha sonra önünüzde çıplak şekilde porya ve saplamalar kalıyo kırık olan saplamayı önden çakiçle vurarak çıkarıyorsunuzdaha sonra traşladığınız saplamaya poryanın boş bir yeri var oraya denk getirip elle takabildiğiniz tere kadar takıyorsunuz daha sonrasın da çekiç yardımıyla saplamanın frezesini yerine takıyorsunuzeğer çekiçle vurarak sokamıyorsanız bir bijon ve bir büyk somun havalı tabanca yardımıyla çektirerek yerine takıyorsunuz dikkat etmeniz gereken husus saplamayı taşlarken ferzeye zarar vermemeniz büyük bir ihtimal tamirciniz abi biz bunu yaparsak saplama içeride dönecektir diyecek sizde ona dönmicek kadar taşlamasını söylersiniz tecrübe her zaman sabittir Arkadaşım Öncelikle yardımcı olduğun teşekkür ederim. Arkadaşım kırık saplamayı çıkardık buraya kadar problem yok herşeyi anladım. Bundan sonra elimizdeki yeni takacağımız saplamaya mı işlem yapıp önden mi sokmaya çalışıcağız ? Birazcık daha tarif edebilirsen çok iyi olur rica etsem. Şuan da çok da vakti yok 3 saplamayla geziyorum sürekli aklımın bi köşesinde kalıyo. İstanbulda hangi semttesin arkadaşım ?
Alıntı yapılan: tarantino - Ocak 26, 2011, 12:06:46 ÖSarkadaşlar benim aracımda sürekli saplama kopuyor ben porya felan çıkarmıyorum aracın üstünde söküp takılıyor saplamalar işi bilen tamirci sadece yapmak istesin ben kendim yapıyorum istanbulda olan arkadaşlara yardımcı olurum poryanın bilyası felan dağılmıyor haberiniz ola yapamaz diyen varsa çıksın gözünün önünde yaparım buradan yazayım anladığınız kadarıyla ustaya söleyin yapsınsaplamanın bir tarafını taş motorun da güzelcene traşlıyorsunuz yarım ay gibi kalıyor daha sonrasın da kaliperi ve diski yerin den çıkarıyorsunuzdaha sonra önünüzde çıplak şekilde porya ve saplamalar kalıyo kırık olan saplamayı önden çakiçle vurarak çıkarıyorsunuzdaha sonra traşladığınız saplamaya poryanın boş bir yeri var oraya denk getirip elle takabildiğiniz tere kadar takıyorsunuz daha sonrasın da çekiç yardımıyla saplamanın frezesini yerine takıyorsunuzeğer çekiçle vurarak sokamıyorsanız bir bijon ve bir büyk somun havalı tabanca yardımıyla çektirerek yerine takıyorsunuz dikkat etmeniz gereken husus saplamayı taşlarken ferzeye zarar vermemeniz büyük bir ihtimal tamirciniz abi biz bunu yaparsak saplama içeride dönecektir diyecek sizde ona dönmicek kadar taşlamasını söylersiniz tecrübe her zaman sabittir Arkadaşım Öncelikle yardımcı olduğun teşekkür ederim. Arkadaşım kırık saplamayı çıkardık buraya kadar problem yok herşeyi anladım. Bundan sonra elimizdeki yeni takacağımız saplamaya mı işlem yapıp önden mi sokmaya çalışıcağız ? Birazcık daha tarif edebilirsen çok iyi olur rica etsem. Şuan da çok da vakti yok 3 saplamayla geziyorum sürekli aklımın bi köşesinde kalıyo. İstanbulda hangi semttesin arkadaşım ?