TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: bymurat___61 - Ocak 24, 2011, 06:01:06 ÖS

Başlık: civic ies bijon saplaması kırılmış
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 24, 2011, 06:01:06 ÖS
Arkadaşlar bugün dikkat ettim bijonumun biri yok. sanayiye gittim saplamayı aldım tanıdık bi  mekanikçiye gittim normlade heryere hondamı götürmemem basit bi konu olduğunu düşünerek götürdüm ustada tamma 10 dk da hallederiz dedi söktü kaliperi blatayı felan diskide çıkardık . sonra bi baktık bijon çıkması için parçayı komple yerinden almak lazım dedi usta bunun içinde biya dağılır dedi bununda masrafı artar dedi.
Başlık: Ynt: civic ies bijon saplaması kırılmış
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 24, 2011, 06:03:04 ÖS
ne kedar doğru dedi bilmiyorum ama bende fazla kurcalattmadım şuna 3 bijon takılı üstünde . birkaç yere sordum sıkıntı olmaz dedi böle kullan dedi. ama benim içime sınmıyo sizce en ekonomik ne yapmalıyım
Gönderen: wordsman - Ocak 24, 2011, 07:58:28 ÖS
valla arkadaşım, hep derler ya 4 tane civata üstünde gidiyoruz diye, senin 3 kalmış, allah muhafaza, parasına falan bakma yaptır derim.
Gönderen: tpmyo157 - Ocak 24, 2011, 08:05:16 ÖS
4 bijonu bırak çogu 5 bijonlu artık arabaların sende 3 kalmış. O sekilde kullanma derim.
Gönderen: hdyt - Ocak 24, 2011, 08:42:24 ÖS
Aslında hiç birşey olmaz. O kadar parça sökülmeden takılabilmesi lazım. En azından toyotamda hep kırılırdı ve balata sökülüp o aradan takılırdı.
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 24, 2011, 08:56:55 ÖS
Sağolun arkadaşlar yorumlarınız için. Lastikleri değiştircem o zamana kadar idaere etsin dedim ama yaptırrmam lazım işte bilyeyi dağıtmadan çıkarabilen var mı acaba Şansa bağlı mı acaba?
Gönderen: Yesill - Ocak 25, 2011, 03:46:28 ÖS
Arkadaşlar aynı sorun bend evar ön solda tek bijonum eksik ulan deidm taktırayım nolcak parçacıdan aldım 10 lira ustama gititğimde dedi bu şekil takmaayı bilya %90 dağılır çıkartığmızda dedi ben yaklaşık 1 sene kullandım Allah a şükür birşey olmadı ancak aklımın hep bir köşesinde zamanla arabaya balans yaptırıyor daha sonra başka bir ustam gördü motorcudur işin ehlidir. Bir ara gel ben onu halledecem dedi hiç bilyeyi çıkartmadan biliyorum bunların sıkıntısını dedi.. Tabii bizde üşengeçlik diz boyu hala gidecem...
Gönderen: fahrettin - Ocak 25, 2011, 06:09:01 ÖS
Aynı şey benim de başıma geldi. poryoyu çıkarmamız gerekir ve bilya dağılabilir dediler.şaınsıma bilya dağılmadı. artık bilya dağılması riskini göze alacaksın. başka çare yok. şansını bir dene.
Gönderen: tarantino - Ocak 26, 2011, 12:06:46 ÖS
arkadaşlar benim aracımda sürekli saplama kopuyor ben porya felan çıkarmıyorum aracın üstünde söküp takılıyor saplamalar işi bilen tamirci sadece yapmak istesin ben kendim yapıyorum istanbulda olan arkadaşlara yardımcı olurum poryanın bilyası felan dağılmıyor haberiniz ola yapamaz diyen varsa çıksın gözünün önünde yaparım

buradan yazayım anladığınız kadarıyla ustaya söleyin yapsın

saplamanın bir tarafını taş motorun da güzelcene traşlıyorsunuz yarım ay gibi kalıyor daha sonrasın da kaliperi ve diski yerin den çıkarıyorsunuz
daha sonra önünüzde çıplak şekilde porya ve saplamalar kalıyo
kırık olan saplamayı önden çakiçle vurarak çıkarıyorsunuz
daha sonra traşladığınız saplamaya poryanın boş bir yeri var oraya denk getirip elle takabildiğiniz tere kadar takıyorsunuz daha sonrasın da çekiç yardımıyla saplamanın frezesini yerine takıyorsunuz
eğer çekiçle vurarak sokamıyorsanız bir bijon ve bir büyk somun havalı tabanca yardımıyla çektirerek yerine takıyorsunuz

dikkat etmeniz gereken husus saplamayı taşlarken ferzeye zarar vermemeniz

büyük bir ihtimal tamirciniz abi biz bunu yaparsak saplama içeride dönecektir diyecek sizde ona dönmicek kadar taşlamasını söylersiniz

tecrübe her zaman sabittir
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 27, 2011, 04:55:59 ÖS
arkadaşlar benim aracımda sürekli saplama kopuyor ben porya felan çıkarmıyorum aracın üstünde söküp takılıyor saplamalar işi bilen tamirci sadece yapmak istesin ben kendim yapıyorum istanbulda olan arkadaşlara yardımcı olurum poryanın bilyası felan dağılmıyor haberiniz ola yapamaz diyen varsa çıksın gözünün önünde yaparım

saplamanın bir tarafını taş motorun da güzelcene traşlıyorsunuz yarım ay gibi kalıyor daha sonrasın da kaliperi ve diski yerin den çıkarıyorsunuz
daha sonra traşladığınız saplamaya poryanın boş bir yeri var oraya denk getirip elle takabildiğiniz tere kadar takıyorsunuz daha sonrasın da çekiç yardımıyla saplamanın frezesini yerine takıyorsunuz
eğer çekiçle vurarak sokamıyorsanız bir bijon ve bir büyk somun havalı tabanca yardımıyla çektirerek yerine takıyorsunuz

büyük bir ihtimal tamirciniz abi biz bunu yaparsak saplama içeride dönecektir diyecek sizde ona dönmicek kadar taşlamasını söylersiniz

Arkadaşım Öncelikle yardımcı olduğun teşekkür ederim. Arkadaşım kırık saplamayı çıkardık buraya kadar problem yok herşeyi anladım. Bundan sonra elimizdeki yeni takacağımız saplamaya mı işlem yapıp önden mi sokmaya çalışıcağız ? Birazcık daha tarif edebilirsen çok iyi olur rica etsem. Şuan da çok da vakti yok 3 saplamayla geziyorum sürekli aklımın bi köşesinde kalıyo. İstanbulda hangi semttesin arkadaşım  ?
Gönderen: tarantino - Ocak 27, 2011, 05:29:17 ÖS

Arkadaşım Öncelikle yardımcı olduğun teşekkür ederim. Arkadaşım kırık saplamayı çıkardık buraya kadar problem yok herşeyi anladım. Bundan sonra elimizdeki yeni takacağımız saplamaya mı işlem yapıp önden mi sokmaya çalışıcağız ? Birazcık daha tarif edebilirsen çok iyi olur rica etsem. Şuan da çok da vakti yok 3 saplamayla geziyorum sürekli aklımın bi köşesinde kalıyo. İstanbulda hangi semttesin arkadaşım  ?
ümraniyedeyim
saplamaya işlem yapacaksınız saplamaya işlemden sonra poryanın arkasın dan takılacak
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 27, 2011, 05:39:56 ÖS
ondan sonra da poryanın arkasından sokmaya çalışıcapız çekiçlen vurup sokamazsak veya vurmak istenmezsek somun ve anahtarı ile sonuna kadar çektitereceğiz sanırsam yalnız bijonun vidalı kısmından kurtaracak kadar yarım ay şeklimde traşlıyacağız sanırsam. bu işemi yapmamızdaki amaç arkada mesefe az oluşundan bijonu sokmak için açı yakalamak.