Gönderen Konu: Arka Cam Rezistans Tamiri İçin Yer Tavsiyesi  (Okunma sayısı 52887 defa)

zolkan

Arka Cam Rezistans Tamiri İçin Yer Tavsiyesi
« : Eylül 22, 2010, 01:08:30 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar. Forumu uzun süredir takip etmekle birlikte bu ilk mesajım. 2000 1.6ies civic sedan sahibiyim. Aldığımda aracın sağ tarafındaki rezistans bağlantı teli kopuktu ve geçtiğimiz kış baya bir zorluk yaşadım. Forumdaki ilgili konuları okudum ve lehim yolu ile tamir ettirmeyi düşünüyorum. Anadolu yakasında sorunsuz yaptırabileceğim bir yer var mı ?

Kazasız ve sorunsuz sürüşler.

IGDIR

Ynt: Arka Cam Rezistans Tamiri İçin Yer Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2010, 01:33:20 ÖS »
Aynı sorun bendede var bağlantı yerleri kopuk fazla üzerine düşmedim ama kış yaklaşıyor sanırım iş başa düştü yine bende avp. yakasındayım ben iyi bir usta bulursam sanada tafsiye ederim

zolkan

« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2010, 02:39:14 ÖS »
Teşekkürler IGDIR. Geçtiğimiz kış kaloriferin iç hava sirkülasyonuyla falan idare etmeye çalıştım ama her zaman yeterli olmuyor. Bu sene halletmem lazım. Gerekirse Avrupa yakasında bir yere de götürürüm. Önemli olan güvenilir bir yere yaptırmak. Havalar daha fazla soğumadan yaptırmak lazım. Soğuk havada camın çatlama riski varmış diye söyleniyor.

ufuk_acar

« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2010, 02:50:46 ÖS »
benım de tamamen kopmuştu. ve maslak sanai sitesinde cok met edılen bı gümüş yapıştırıcı ıle yapıştırmamıza rağmen olmamıştı. tesadüf bigün radar honda da araca baktırırken farkettiler tamir ettiler. şimdi 1 senedir sorunsuz çalışıyor. kesinlikle tavsiye ederim.

IGDIR

« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2010, 03:29:13 ÖS »
Zolkan Nikli Arkadaş'a radar hondaysa şeref abi bu işi bilir kesinlikle
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2011, 10:51:32 ÖÖ Gönderen: deniz »

serkansobe

« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2010, 03:31:26 ÖS »
anadolu yakası ümraniye oto sanayide bu işi yapabilecekler var...
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2011, 10:52:25 ÖÖ Gönderen: deniz »

zolkan

« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2010, 11:00:52 ÖÖ »
Sedat Usta'ya gidip bilgi aldım. Hafta sonu gidip tamir ettirmeyi planlıyorum. Gelişmelerle ilgili sizleri bilgilendiririm.
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2011, 10:53:20 ÖÖ Gönderen: deniz »

serkansobe

« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2010, 01:01:30 ÖS »

kolay gelsin
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2011, 10:53:26 ÖÖ Gönderen: deniz »

zolkan

« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2010, 07:51:08 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar,

"sobe_vti" arkadaşımızın tavsiyesi ile bugün öğleden sonra Ümraniye Oto Sanayi'de Sedat Usta'ya gittim. Kopuk olan sağ rezistansın plastik kısmını çıkardı. Metal kısmı temizledi. Cam üzerinde de temizleme işlemi yaptıktan sonra lehim yaptı. Sağlam olması için de yapıştırıcı sürdü. Rezistans şu an çalışıyor. Ancak camın orta kısmında bulunan 2 tel ısıtmıyor. Gözle görünen bir kopukluk ta yok aslında. Gerisi çalıştığı için çok problem yapmadım. Sonuç olarak cüzi bir paraya sorunu şimdilik halletmiş oldum. Umarım önümüzdeki günlerde de sorun çıkmaz.

Malum önümüz kış ve bu konudan muzdarip çok arkadaş olduğu için bu konuyu güncel tutmakta fayda var. "sobe_vti" arkadaşa da ayrıca teşekkür ederim.

serkansobe

« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2010, 07:54:51 ÖS »
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. kopuk olan yerleride telefonda bi sorun belki onada yardımcı olur sedat usta

ridingstorm

« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2010, 06:30:53 ÖÖ »
benim aracında bi ayağı kopuktu sizden sonra denedim elimle değdirince çalıştı ve 30 sn gibi bi sürede hemen buharı açtı kopuksuz orjinal asahi cam ve bunu görünce yapmaya kara verdim ama elimle dokunduğum yer yaklaşık 45 sn civarı elimi yakmaya başladı bu cama sorun olurmu normalde sizin teristantların bağlantı noktasıda bukadar ısınıyormu normalmidir? bu arada az bi yerini değidirdiğimn için mi acaba çok ısındı o metal bölümü komple cama dokundurusam yani değen yüzey genişlemesi mi lazım bana göre ondan direnç arttığı için ısınıyor evet tecrübelrinizi bekliyorum saygılarla

ridingstorm

« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2010, 06:31:51 ÖÖ »
düzeltiyorum rezistan diyecektim teristant yazmışım:)

ridingstorm

« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2010, 08:25:40 ÖÖ »
benim aracında bi ayağı kopuktu sizden sonra denedim elimle değdirince çalıştı ve 30 sn gibi bi sürede hemen buharı açtı kopuksuz orjinal asahi cam ve bunu görünce yapmaya kara verdim ama elimle dokunduğum yer yaklaşık 45 sn civarı elimi yakmaya başladı bu cama sorun olurmu normalde sizin teristantların bağlantı noktasıda bukadar ısınıyormu normalmidir? bu arada az bi yerini değidirdiğimn için mi acaba çok ısındı o metal bölümü komple cama dokundurusam yani değen yüzey genişlemesi mi lazım bana göre ondan direnç arttığı için ısınıyor evet tecrübelrinizi bekliyorum saygılarla
?

serkansobe

« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2010, 09:03:47 ÖÖ »
az bi noktayı deydirdiğin için ısınmış olmalı. bendede ayaklardan biri kırılmıştı yaptırdım şimdi sorun yok

ridingstorm

« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2010, 09:12:23 ÖÖ »
sağol dostum lehim mi yaptırmıştın

serkansobe

« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2010, 10:32:56 ÖÖ »
evet lehim

nedret

« Yanıtla #16 : Ekim 30, 2010, 11:03:20 ÖS »
Arakadaşlar araka cam rezistans soketin takıldıgı metal paçalar kopuktu camcıya gidiyorum elektirikçiler yapıyordiyo elektirikçiye gidiyorum camcılar yapıyo diyo kimse leyimlemeye cesaret edemiyo sonunda işin erbabını bulduk ama kolay olmadı bursa daki honda kullanıcıları için bir usta önere bilirim.camcı selami usta
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2011, 10:54:21 ÖÖ Gönderen: deniz »

deathane

« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2010, 08:57:52 ÖS »
arkadaşlar bende bir soru sorayım..cam filmi arka cam rezistantının çalışmasına engel olur mu..cam filmlerini taktırdığımdan beri arka camda buğuyu gideremiyorum..

cizbudak

« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2010, 09:05:26 ÖS »
sanmıyorum olacagını bende de cam filmi mevcut ama çalışıyor. film çekerken arka direkdeki bağlantılar kopmuş olabilir bir kontrol edin.

poseidon999

« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2010, 09:13:49 ÖS »
Arkadaşlar havalar soğudu kopuk arka cam rezistantlarınızı lehim yaptırırken camlarınızı ısıtsınalar
yoksa soğuk hava sıcak lehim farkından dolayı patlar.
3 kuruş kazanmak için macera yapanlar var sonra almayın camlarınızı elinize.

Ben florya radar'a gittim şeref usta sıcak havada gelmemi söyledi. Uygun bir günde gidip 20-30 tl gibi bir rakama yaptırabilirisniz.

deathane

« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2010, 09:21:54 ÖS »
bilgi için teşekkürler..

cizbudak

« Yanıtla #21 : Ekim 31, 2010, 09:26:27 ÖS »
Ben gümüş alaşımlı boya ile yapıştırmıştım camı ısıtmaya gerek kalmamıştı

poseidon999

« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2010, 09:47:45 ÖS »
Ben gümüş alaşımlı boya ile yapıştırmıştım camı ısıtmaya gerek kalmamıştı

Boyanın yapışkan özelliği mi var yoksa ayrı bir yapıştırıcı mı kullandın.
Bir de nereden ve ne kadara temin edilir

osman.borekci

« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2010, 05:30:04 ÖS »
arakadaşlar bendede aynı sorun vardı ben gümüş iletken sıvı aldım yeni aldıgınızda cok sıvı oluyor 1 hafta kapagını açık bırakın macun kıvamını alıyor daha sonra iki tarafada sürün ve birbirine deydirin daha sonra üzerinden hızlı japonla yapıştırın ben yaptım oldu 2 yıl oldu daha hala çalışıyor bence sizde yapabilirsiniz

serkansobe

« Yanıtla #24 : Kasım 02, 2010, 07:40:08 ÖÖ »
ben en iyi yöntemin lehim olduğunu düşünüyorum