Gönderen Konu: ARACIM TEKLİYOR  (Okunma sayısı 20484 defa)

EM098

ARACIM TEKLİYOR
« : Aralık 08, 2011, 04:12:47 ÖS »
İyi akşamlar arkadaşlar,

2006 Vtec ES 100.000 km aracım var. triger kayışını değiştirdikten sonra subap ayarını hemen yaptıramadım bir iki ay bindim. araç yüsek vites, düşük devirde teklemeye başladı. (hem benzinde Hem gazda) götürdüm servise subap ayarı yaptı bir iki hafta sorun geçti, yine tekrarladı. bu sefer tüm ateşleme sitemine baktık, problem yok, bujileri değiştirdik. sorun gitmişti, dün yine başladı. arıza lambası da yanmıyor bu arada...nedir avaba sorun?

Optimums

Ynt: ARACIM TEKLİYOR
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2011, 04:24:01 ÖS »
Bobinden Yada Contadan Olabilir Kardeşim İyi Bir Ustaya Bir Baktır Derim.(Conta Çok Düşük Bir İhtimal)
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2011, 04:26:15 ÖS Gönderen: Optimums »

barisozdere

« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2011, 07:30:19 ÖÖ »
Merhabalar,

Contadan olmadığını düşünüyor ve EM098 arkadaşın cüzdan sağlığı açısından olmamasını umut ediyorum.
İki konu geldi aklıma, ancak üstadların yazdıklarını beklemek daha faydalı olacaktır her zamanki gibi.

Sormak istediğim birinci soru: servis subap ayarını yaparken işini bilerek yapmıştır değil mi? Araba ne kadar bekledi, işlem ne kadar sürdü?
Eğer subap ayarı yapılırken motorun nominal ısısına (hemen hemen insan eli ile aynı sıcaklıkta olacak) gelmesini beklemeden yaptılarsa ayar tutmamış olabilir.

Bir de, motorun hava alması ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2011, 07:51:41 ÖÖ »
torpidoyu sök,kahverengi roleyi değiştir,muhtemelen gidecektir,aynı sorun arkadaşın es te wardı,son zamanları stop ediyordu,roleyi değiştirdik ne tekleme ne stop etme,herşey düzeldi.

EM098

« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2011, 09:43:06 ÖÖ »
Kahverengi role dediğiniz alet ne? ne işe yarar? çok garip. barisozdere'nin söylediği mantıklı gibi, contadan olacağını düşünmüyorum, araba son 3 yıldır bende, zorlama hararet gibi bişey sonrası olmadı ki, yatarken oldu. sanırım subap ayarı tutmamış olabilir. bu sefer başka yere mi yaptırsam ki. (özel servise yaptırmıştım Antalya'da, yetkili servise mi gitsem :()

bguzelsoy

« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2011, 04:01:29 ÖS »
Bi kac nedeni olabilir

1-Eger sadece benzinde yapiyorsa Benzin pompasindan olabilir.
2-Eger hem benzinde hem gazda yapiyorsa Distribitörun icinde 2 adet degisebilen parca var onlardan birisi veya ikisi bozulmus olabilir.Ufak devirlerde tekler ama gaza cok yuklendiginde tekleme kaybolur ufak devire geldiginde tekler bir sure böyle calisir ve birgun dedigim gibi ikisinden biri ölur veya ikiside.

Daha ayrintili net cevap verebilirim fakat teklemeyi biraz daha anlatman lazim yani ne sekilde tekliyor hangi devirde sureklimi sadece gazda mi ?

DENON

« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2011, 04:09:31 ÖS »
Bi kac nedeni olabilir

2-Eger hem benzinde hem gazda yapiyorsa Distribitörun icinde 2 adet degisebilen parca var onlardan birisi veya ikisi bozulmus olabilir.

2001-2006 arası honda cıvıc lerde dıstrıbıtör yok

DENON

« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2011, 04:13:01 ÖS »
İyi akşamlar arkadaşlar,

2006 Vtec ES 100.000 km aracım var. triger kayışını değiştirdikten sonra subap ayarını hemen yaptıramadım bir iki ay bindim. araç yüsek vites, düşük devirde teklemeye başladı. (hem benzinde Hem gazda) götürdüm servise subap ayarı yaptı bir iki hafta sorun geçti, yine tekrarladı. bu sefer tüm ateşleme sitemine baktık, problem yok, bujileri değiştirdik. sorun gitmişti, dün yine başladı. arıza lambası da yanmıyor bu arada...nedir avaba sorun?
egr valfini temızlet kardeşim , yuksek vıtes düşük devirde devreye gırer egr valfı ve tıkanmış ise dediğin sorunu yapar, eger ateşlemeile ilgili bır sorun olsaydı her devırde her vıteste yapardı

EM098

« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2011, 04:19:41 ÖS »
EYVALLAH ARKADAŞLAR, EGR DE DE SORUN YOK, BAKTIK....YARIN GİDECEĞİM BAKALIM, SONUÇTAN HABERDAR EDERİM SİZLERİ,

HEM LPG DE HEM DE BENZİNDE YAPIYOR. TEKLEME DEDİĞİM ÖZELLİKLE 3000 DEVİRE KADAR SONRASINDA DA OLUYOPR GAZA BASTIĞINDA GAZ YEMEME GİBİ BİŞEY OLUYOR, BOŞLUK OLUŞUYOR.

NEYSE, YARIN SABAH OLSA DA Bİ BAKTIRSAM...

bguzelsoy

« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2011, 04:29:21 ÖS »
Denon ;

Afedersin civic 2006 yazisini simdi gördum.Affina siginiyorum.

Arkadasinin sorunu ateslemeyle ilgili...

DENON

« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2011, 04:31:02 ÖS »
Denon ;

ateşleme ıle ılgılı sorun her devırde yapar , yuksek devırlerde sorun olmadıgını yazmış farkettıysen

bguzelsoy

« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2011, 04:39:11 ÖS »
İyi akşamlar arkadaşlar,

En ustte hem yuksek devirde hem alt devirde oldugunu yazmis. ??

DENON

« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2011, 04:40:01 ÖS »
araç yüsek vites, düşük devirde teklemeye başladı.

ıyı okuyalım doğru yönlendırelım

wordsman

« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2011, 11:01:53 ÖS »
konuyu açan arkadaşım, sorunu çözdün mü?

cobra34

« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2011, 04:19:42 ÖS »
Denon ;

ateşleme ıle ılgılı sorun her devırde yapar , yuksek devırlerde sorun olmadıgını yazmış farkettıysen
evet her devirde yapar ama kullanan kişi bunu yuksek devirde hissedeb,ilir kardeş.senınde dikkatlı okumanda fayda var.

DENON

« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2011, 04:43:20 ÖS »
Denon ;

evet her devirde yapar ama kullanan kişi bunu yuksek devirde hissedeb,ilir kardeş.senınde dikkatlı okumanda fayda var.
sen avukatmısın hocam ?? kımden alıntı yaptıysam o yazsın bana , yada senın yazılacak yorumun varsa konuyla alakalı benden alıntı yapma ok

cobra34

« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2011, 05:10:37 ÖS »
hayırdır kardeş sen kımsın? sitenın sahibi misin?

jaggalagalaga

« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2011, 06:28:08 ÖS »
usta büyük ihtimal bobindendir bir konuda daha yazmıştım da sanırım bu konu değilmiş ondan geçen sefer yazmamışım bende de yapıyordu 2 bobinde değişti sorun düzeldi

bguzelsoy

« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2011, 07:24:02 ÖS »
Denon ;

sen avukatmısın hocam ?? kımden alıntı yaptıysam o yazsın bana , yada senın yazılacak yorumun varsa konuyla alakalı benden alıntı yapma ok

Denon arkadasim ? Kizicak ne var ? Burasi forum birisi yanlis söyler digeri duzeltir birisi bilemez digeri söyler sorun cözulur,Arkadas senden alinti yapsiysa ne olmus ? Bizde birbirimizden alinti yaptik ?
Burda emri baki konusmanin bi anlami yok.

DENON

« Yanıtla #19 : Aralık 12, 2011, 11:31:07 ÖS »
yok ben sitenın sahibi falan değilim de bana gider yapar gibi konuşana sitede herkes bilir ki lafımıda esirgemem , sen eger arkadaşa bır faydan olacaksa yaz , benım başkasının yanlışını düzeltmem konusunda polemik yaratma sana tavsiyem

cobra34

« Yanıtla #20 : Aralık 13, 2011, 03:10:49 ÖS »
yok ben sitenın sahibi falan değilim de bana gider yapar gibi konuşana sitede herkes bilir ki lafımıda esirgemem , sen eger arkadaşa bır faydan olacaksa yaz , benım başkasının yanlışını düzeltmem konusunda polemik yaratma sana tavsiyem
yok anladım ben,arkadaş buranın sahibi galiba,baksana bana yazdığı cevaplara,aklı sıra bana üstü kapalı tavsiyede bulunuyor :D

DENON

« Yanıtla #21 : Aralık 13, 2011, 03:24:16 ÖS »
yok üstü kapalı değil açık açık tavsiye edıyorum , benım üstü kapalı yaptığım tek şey uyumak kardeşim

Optimums

« Yanıtla #22 : Aralık 13, 2011, 03:44:55 ÖS »
Dostlar Burada Hepimiz Abi Kardeşiz Birbirimizi Üzmeye Değmez Uzatmayalım Lütfen Hem Tartışılan Konu Nedir Onu Bile Tam Anlayabilmiş Değilim İnanın ki.

EM098

« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2011, 04:03:37 ÖS »
sağolun arkadaşlar sorun çözülmedi, biizm araçlarda kalem bobin var, sanırım onlarda bir problem var. Kalem bobinlerden arıza olanı bulup değiştirmemiz lazım. o da ucuz bir parça değil ki kardeşim, yanlış hatırlamıyorsam tanesi 150 lira civarında. son çare bunları değiştireceğim. Sanırım bobin tam da bozuk değil, bu aralar tekleme biraz azaldı, şimdi de aracı sıkıştırdığımda tekleme yapıyor......

tüm bilgiler için sağolun, bu forumda olmaktan mutluyuz.

DENON

« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2011, 04:11:54 ÖS »
sağolun arkadaşlar sorun çözülmedi, biizm araçlarda kalem bobin var, sanırım onlarda bir problem var. Kalem bobinlerden arıza olanı bulup değiştirmemiz lazım. o da ucuz bir parça değil ki kardeşim, yanlış hatırlamıyorsam tanesi 150 lira civarında. son çare bunları değiştireceğim. Sanırım bobin tam da bozuk değil, bu aralar tekleme biraz azaldı, şimdi de aracı sıkıştırdığımda tekleme yapıyor......

tüm bilgiler için sağolun, bu forumda olmaktan mutluyuz.
kardeşim ikinci el saglam olarak istanbulda karadeniz honda diye bır fırma var oradan temın edebılırsın deneyerek alırsın