Gönderen Konu: frenlerim yüzünden az kalsın yaya ya çarpıyordum  (Okunma sayısı 12530 defa)

2010civic

frenlerim yüzünden az kalsın yaya ya çarpıyordum
« : Ağustos 23, 2010, 06:08:39 ÖÖ »
slm arkadaşlar. geçen gün normal bir yoğunluktaki bir caddede 40 km civarı hızla giderken yayanın biri aniden önüme fırladı , bende o panikle frene asıldım ve araç 10 m civarında bir kızaklamaya bir geçtiki sormayın az kalsın adama vuruyordum.aıl sorunum şu;

aracın o kadar kayması için bence yerlerin ıslak olması ve hızımın belirtiğimden daha fazla olması gerekiyor.bu olay çukur ve kasislerle karşılaştığımda da başıma geliyor.kızaklamamaya geçmemesi için baya bi önceden yavaşlamaya başlıyorum.belirttiğim durumlarda araç kızaklamaya geçince durma mesafesi uzuyor bence.o günden sonra takip mesafemi çok iyi ayarlıyorum ve kasis ve çukaurları görünce taaaaa 1 km öteden:) yavaşlıyorum.bu frenler sayesinde cadde ve sokak arasındaki seyir esnasında kaza yapmamız içten bile değil:(

vtec power

Ynt: frenlerim yüzünden az kalsın yaya ya çarpıyordum
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2010, 06:27:37 ÖÖ »
 Frenler çok iyi değil birde orijinal lastikler dandik, yol tutmuyor, birazda ondan bu durum.

Geçen hafta arkadaş trafikte öndeki aracın ani fren yapmasıyla asılmış frene durduramamış, dediğin gibi kızaklamış araba ama yolu tutmamış, hızı 50 civarı imiş, chevrolet kalos a arkadan vurmuş.

Takip mesafesine çok dikkat, bu kasa durmuyor, yeni kullanıcılar dikkatli olsun ;)

luca55

« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2010, 06:34:28 ÖÖ »
birşey sormak istiyorum ben şuanda 2009 yada 2010 duruma göre civic elegance almayı dusunuyorum ve arac bakıyorum.yalnız sitede öyle yazılar okudumkı yenı cıvıclerle ilgili aklımda olumsuzluklar olusmaya basladı ancak bu yazıları yazan kısılerın hala cıvıc kullanmasınada anlam veremedım bunu bana acıklayabılırmısınız?

Fatih!

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2010, 06:38:45 ÖÖ »
Ne kızaklamasından bahsediyorsun?
Civiclerde evet abs erken devreye giriyor, ancak frene basarken tatlı-sert basarsanız sorun ortadan kalkıyor.
Sorun tamamen ayağın alışması ile ilgili.

luca55: civic kullanan kişi honda dan başka araç kullanamaz.
Bkz; ben 3. civic imi alıyorum :)

vtec power

« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2010, 06:40:54 ÖÖ »
birşey sormak istiyorum ben şuanda 2009 yada 2010 duruma göre civic elegance almayı dusunuyorum ve arac bakıyorum.yalnız sitede öyle yazılar okudumkı yenı cıvıclerle ilgili aklımda olumsuzluklar olusmaya basladı ancak bu yazıları yazan kısılerın hala cıvıc kullanmasınada anlam veremedım bunu bana acıklayabılırmısınız?
Frenden başka kayde değer olan, can sıkacak bir problemi yok aracın.Fren kroniğide hondanın her aracında vardır zaten.Frenlerde yaklaşık 700-750 lira bütçeyle iyileştirilebiliyor.Başka markalarda ne problemler var bence buna şükür ;)

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2010, 06:43:22 ÖÖ »
Yeni Civic'te bu fren meselesi dışındakiler, genellikle sağdan soldan gelen çıtırtılardan ibarettir. Yenilerde frenler böyle ise gerçekten ciddi bir problem, bu beni de tedirgin etti. Fren dışındaki sıkıntıları ele alırsak, bunlar hiç birşey değil. Diğer markalarda daha ne sorunlar var. Hâlâ Civic kullanmalarına gelince, bu bir aşktır. Kayıtsız şartsız bir aşk.

2010civic

« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2010, 06:44:24 ÖÖ »
Ne kızaklamasından bahsediyorsun?
Civiclerde evet abs erken devreye giriyor, ancak frene basarken tatlı-sert basarsanız sorun ortadan kalkıyor.
Sorun tamamen ayağın alışması ile ilgili.

luca55: civic kullanan kişi honda dan başka araç kullanamaz.
Bkz; ben 3. civic imi alıyorum :)

kesinlikle katılmıyorum bu söylediklerine. sen bizim bahsettiğimiz durumlarda dediğin şekilde yavaşlamaya kalk öndeki aracın içinden geçersin yada yaya yı yan koltuğuna alır yola öyle devam edersin

2010civic

« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2010, 06:47:16 ÖÖ »

burdaki sorun kullanmak veya kullanmamak değil. bu tarz bir aracın bu kadar çabuk bir şekilde asfaltla temasını kesmesi hiç hoşbir durum değil.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2010, 06:47:47 ÖÖ »
Frenden başka kayde değer olan, can sıkacak bir problemi yok aracın.Fren kroniğide hondanın her aracında vardır zaten.Frenlerde yaklaşık 700-750 lira bütçeyle iyileştirilebiliyor.Başka markalarda ne problemler var bence buna şükür ;)

"Fren kroniğide hondanın her aracında vardır" demişsin de kardeş, bir eg kullanıcısı olarak kendimi nimetten saysam mı bilmiyorum ama benim frenler şahane. ABS ve EBD gibi donanımlar olmamasına rağmen çok etkili. Belki de benim frenci şahane olduğundandır bilemiyorum ama gelişime bakan hiç durmayacak sanıyor, bir dokunuyorum, kazık gibi kalıyor olduğu yerde. Belki yeni modellerde sıkıntılıdır.
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2010, 06:49:28 ÖÖ Gönderen: fkarahan40 »

2010civic

« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2010, 06:51:24 ÖÖ »

"Fren kroniğide hondanın her aracında vardır" demişsin de kardeş, bir eg kullanıcısı olarak kendimi nimetten saysam mı bilmiyorum ama benim frenler şahane. Belki de benim frenci şahane olduğundandır bilemiyorum ama gelişime bakan hiç durmayacak sanıyor, bir dokunuyorum, kazık gibi kalıyor olduğu yerde. Belki yeni modellerde sıkıntılıdır.

bencede araç kazık gibi olmasa da biraz yola yapışıp kendini kasmalı baktıki olmuyor abs geçmeli. ama bu allah ne verdiyse kay kay yapıyo yolda

luca55

« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2010, 06:52:20 ÖÖ »

burdaki sorun kullanmak veya kullanmamak değil. bu tarz bir aracın bu kadar çabuk bir şekilde asfaltla temasını kesmesi hiç hoşbir durum değil.

bence kullanmak yada kullanmamakla alakalı siz memnun olmadıgınız bır yerde otururmusunuz yada sevmedıgınız bır yemegı yermısınız?bır aractan memnun degılsenız şikayet edıyorsanız onu satar isteklerinizi karsılayan bır arac alırsınız.yanlıs mı dusunuyorum?

vtec power

« Yanıtla #11 : Ağustos 23, 2010, 06:53:23 ÖÖ »

"Fren kroniğide hondanın her aracında vardır" demişsin de kardeş, bir eg kullanıcısı olarak kendimi nimetten saysam mı bilmiyorum ama benim frenler şahane. ABS ve EBD gibi donanımlar olmamasına rağmen çok etkili. Belki de benim frenci şahane olduğundandır bilemiyorum ama gelişime bakan hiç durmayacak sanıyor, bir dokunuyorum, kazık gibi kalıyor olduğu yerde. Belki yeni modellerde sıkıntılıdır.
ABS olmamasına rağmen basınca olduğu yerde durması bana biraz mübalağa gibi geldi :)
Şayet durum böyleyse şanlısın, imrendim sana ;)

2010civic

« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2010, 06:55:52 ÖÖ »

bence kullanmak yada kullanmamakla alakalı siz memnun olmadıgınız bır yerde otururmusunuz yada sevmedıgınız bır yemegı yermısınız?bır aractan memnun degılsenız şikayet edıyorsanız onu satar isteklerinizi karsılayan bır arac alırsınız.yanlıs mı dusunuyorum?

arkadaşım niye konuyu baltalamaya çalışıyorsun hala anlamış değilim. ben kullandığım aracın eksik bir yönünden bahsettim. benim kanımda olan bir çok arkadaşım var diye düşünüyorum.burda seviyorum sevmiyorum konusuna girecek bir durum yok.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2010, 06:56:44 ÖÖ »
Demek istediğim freni sağlam bir ABS'li araç kadar değil elbette. Ama ABS'si olduğu halde duramamaktan şikayet edenlerin yaşadığı sorunları yaşamıyorum. ABS'siz diğer araç sahiplerine göre de oldukça şanslıyım.

ABS olmamasına rağmen basınca olduğu yerde durması bana biraz mübalağa gibi geldi :)
Şayet durum böyleyse şanlısın, imrendim sana ;)
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2010, 06:57:32 ÖÖ Gönderen: fkarahan40 »

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #14 : Ağustos 23, 2010, 08:14:03 ÖÖ »
takip mesefaesini koruyarak kullanmak en doğrusu araba gerçekten durmuyor
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2010, 08:15:17 ÖÖ Gönderen: focusn70 »

sydney

« Yanıtla #15 : Ağustos 23, 2010, 08:21:10 ÖÖ »
sayın 2010civic sizi cok iyi anlıyorum,
cunku aynısı basıma geldi, aracim 2000 ies ti, sattım sonra cunku,
2.vitesten 3 e atcaktım 40-45 hız, onumdekı kamyon adeta makas attı en soldan en sag serıde ben de sola gectım,
derken onumde pego partner durmak uzere, o refleksle nasıl bastım pedala,
fakat arac durmadı hatta kızakladı kaydı,
allahtan onumdekı aracın sol tarafına kaldırımla arasına gırdım ama sıfıra sıfır fakat surtturk tabı,

neyse uzatmayayım, dısklerde balatalarda sorun yok lastıkler kabak degıldı,
fakat neden kaydım bilmiyorum mesafe de vardı baya,
o zaman ben de anladım kı zayıfmıs...

sentinel

• Önder E
« Yanıtla #16 : Ağustos 23, 2010, 11:11:16 ÖÖ »
1300 kg'lik bir araci durdurmak icin daha buyuk diskler ve daha kaliteli pabuclar + lastikler gerekiyor... normalde diger araclar cok hafif kaliyor FD'lere gore, frenleri bu yuzden iyi... Cok benzin yakmasinin sebeblerinden biri de bu...

mehmet1971

« Yanıtla #17 : Ağustos 23, 2010, 04:00:39 ÖS »
valla 9 seneden beri civic kullanıyorum. Türkiye de üretilen bütün civicleri aldım. Daha Allah'a şükür büyük  kaza yapmadım.Fren problemi de yaşamadım. 2010 aracımı alalı da 4 gün sonra bir yıl olacak. Bu kasalarda her zaman yapmıyor bazen küçük dokunuşlarda abs erken devreye giriyor.(genelde mucurlu yollarda) ama biraz dikkat edildiğinde problem yaşanmaz. Be henüz ciddi bir problem yaşamadım. Aracım 15000 km de hiçbir problemim yok. Çokk memmunum donanıma çok önem vermeyen herkese tavsiye ederim. LPG taktırırsanızda tadından yenmiyor.

ocean0636

« Yanıtla #18 : Ağustos 23, 2010, 04:18:07 ÖS »
Aynı sorunu ADVAN Lastik + STOPTECH on arka balata ve on disk ile çözdüm suanda frenlerim köpek gibi tutuyor araba asfaltı biramiyor resmen, aman Nazar Degmesin :) :)

seferad

« Yanıtla #19 : Ağustos 23, 2010, 04:35:24 ÖS »
lstıklerden kaynaklanıyor orjinali contenantel var sanki çok şişik gibi kayıyor tutmuyor

nadirgoktan

« Yanıtla #20 : Ağustos 23, 2010, 05:04:34 ÖS »
bende duramadım geçen kasiste ama sanırım asfaltlada azcık alakalı. benim lastiklerim brigstone baya iyidir falan diyodum ama yok valla 100 km ile durduğum mesafede 40 km ile duramıyorum araba aynı ama durmuyo gerçekten.

tpmyo157

« Yanıtla #21 : Ağustos 23, 2010, 05:22:14 ÖS »
sayın 2010civic sizi cok iyi anlıyorum,
cunku aynısı basıma geldi, aracim 2000 ies ti, sattım sonra cunku,
2.vitesten 3 e atcaktım 40-45 hız, onumdekı kamyon adeta makas attı en soldan en sag serıde ben de sola gectım,
derken onumde pego partner durmak uzere, o refleksle nasıl bastım pedala,
fakat arac durmadı hatta kızakladı kaydı,
allahtan onumdekı aracın sol tarafına kaldırımla arasına gırdım ama sıfıra sıfır fakat surtturk tabı,

neyse uzatmayayım, dısklerde balatalarda sorun yok lastıkler kabak degıldı,
fakat neden kaydım bilmiyorum mesafe de vardı baya,
o zaman ben de anladım kı zayıfmıs...

katılıyorum frenler zayıf sert basıldığında kızaklamaya başlıyor.

ALoNe

« Yanıtla #22 : Ağustos 23, 2010, 05:29:34 ÖS »
arkadaşlar arabamızın frenleri çok zayıf kim nederse desin hondayıda sewmiyor diilm bidaha araba alırsam gene honda alırım napalım gülü sewen dikenine katlanır :D nerden bukadr kesin konuşuyorsun diceksiniz bn yeni aldığım 0 km arabamı 2.ayda bu 40 50 km giderken ondeki j9 domuşun muşteri görüş ani frenle basıp koca j9 dolmuşun durup bnim duramamdan anladım

Utku Ataç

« Yanıtla #23 : Ağustos 23, 2010, 06:51:57 ÖS »
geçmiş olsun :(

okan 34

« Yanıtla #24 : Ağustos 24, 2010, 08:52:54 ÖÖ »
Aynı sorunu ADVAN Lastik + STOPTECH on arka balata ve on disk ile çözdüm suanda frenlerim köpek gibi tutuyor araba asfaltı biramiyor resmen, aman Nazar Degmesin :) :)
garantili  bir araca cebinden bir sürü para vererek  sorunu  çözmüşün bana pek mantıklı gelmiyor ,biz niye 0 araba aldık ki o  zaman