Gönderen Konu: BRC - Honda LPG Sıralı Gaz Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey.  (Okunma sayısı 316843 defa)

ASVTEC19

• Moderator
Ynt: BRC - Honda LPG Sıralı Gaz Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey.
« Yanıtla #500 : Nisan 25, 2014, 12:27:41 ÖS »
P.M gönderildi.

Merhaba,
Ben yeni sayılabilecek bir Honda kullanıcısıyım. 2013 eylülde 2. el bir City Elite otomatik sahibi oldum. Araç 2009 model olarak geçiyor yani 2008 sonu yollara çıkan eski kasalardan. Acemiliğim çıkana kadar şehirlerarası yolculuk yapmadığım için LPG taktırmamıştım ama artık gerekiyor. Bana Kayseri' de işçiliğini bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir LPG dönüşüm servisi var mı ? Burada Honda Yetkili servisi İnciroğlu oto ama Kayseri de pek iyi bir namı yok malesef. Ben LPG ye hep mesafeli oldum bugüne kadar. Tereddüt etmememi gerektirecek bir durum var mı acaba . TavSİYEnizi bekliyorum saygılar.

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #501 : Nisan 25, 2014, 12:31:15 ÖS »
P.M gönderildi.

Mehmet Bey, Niğde Ateşoğulları'nı montaj için tavsiye eder misiniz?

By_emre

« Yanıtla #502 : Nisan 25, 2014, 02:11:00 ÖS »
Merhaba mehmet bey brc sirali sistem aracimda lpg gecis anahtarındaki seviyeler hep toz dolmus garanti dahilinde degistirmem mumkun mu acaba

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #503 : Nisan 25, 2014, 03:13:27 ÖS »
Emre Bey ;
İlk defa böyle bir durum ile karşılaştım :)
Olmaz diyemem , ya da bayi gösterge anahtarını söküp temizleyip tekrar takabilir , hatta bu işlem çok basit siz de yapabilirsiniz.

Merhaba mehmet bey brc sirali sistem aracimda lpg gecis anahtarındaki seviyeler hep toz dolmus garanti dahilinde degistirmem mumkun mu acaba

alperd

• alperd
« Yanıtla #504 : Nisan 25, 2014, 03:16:06 ÖS »
Mehmet Bey değerli yorum/yardımlarınız önceki sayfada kalan mesajım için de olursa çok sevinirim...

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #505 : Nisan 26, 2014, 05:59:39 ÖS »
Merhaba ;

1) Performans kaybının çözümü için aracınızın otokalibrasyon ayarı yeniden yüklenmeli ve yol ayarı yapılmalı (montaj hatasının olmadığı varsayıldığında)
2) Motorunuz yaklaşık 5 saniyede 1 derece ısınır , bu durumda dakikada 12 derece ısınır.Aracınız soğuk motorda bu durumda yaklaşık iki dakikada lpg'ye geçecektir. 500 mt de geçiş de kabul edilebilir bir mesafedir.
3) Bu sorunun ayar ile ilgisi yok , montajın ilgili yerleri kontrol edilmeli.
4) En küçük simit lpgtankı 36 lt dir bu durumda yaklaşık 28 lt gaz almalısınız.LPG Tankınız az gaz alıyor , şamandranın montajında ya da kendisinde sorun olabilir.

Merhaba ;
Aldığınız fiyat uygun . Gerek honda kit gerekse 1.500 mbar regulatör kullanılacağı için uygun bir fiyat almışssınız. Bahsettiğiniz rakamlar neredeyse bayi alış fiyatları . Benzin ibresi düşme sorunu honda modülü ile çözüldü.Selamlar...

Merhaba.
2009 civic hb 1.8 ivtec ishift aracım için BRC LPG düşünüyorum.
Benzin göstergesi düşme olayı çözüldü değil mi yani Kontak kapatıp açınca doğru seviyeyi gösteriyor değil mi?

Aldığım teklifte gösterge modülü takılacağı, büyük tip Regülatör takılacağı, maksimum 36 Litre simit tank takılabileceği (31 litre LPG alacağı), manifolt delinmeyeceği, kablo kesilmeyeceği, Yetkili Servis'e yapılan montaj uygulanacağı belirtildi.
İZMİR'de 2A mühendislik 2000 TL fiyat verdi. 1700-1800 TL civarı diye biliyordum.
Bu şartlarda 1700-1800 TL civarına montaj yapacak yer tavsiye edebilir misiniz?

Kimse yok mu?

Merhaba,
Ne yazık ki benzin göstergesi düşme sorunu bizim araçlarımız için çözülmemiş. (FK2 - 2009)
Montaj şeması yokmuş ve/veya modülün reostalı direnç değerleri uygun değilmiş.
Ne BRC yetkili servisi ne de Honda yetkili servisi montajı yapamadı araca zarar gelmesinden korktular Modül uygun olmadığı için.
Elimde modülle kaldım.
Yarın servise gidip diğer sorunlarla birlikte görüşeceğim.

1- Hissedilir güç kaybı.
2- LPG geçişi çok uzun sürüyor. (Hava 25 derece olduğu halde 500 mt.de geçiyor, kışın rahat 2 km gider.)
3- Hız sabitleme ile düz yolda giderken bile hafif tekleme yapıyor ama devamlı değil bazı bazı.
4- LPG tankı 31 litre ama çoğu zaman 20-21 litre gaz alıyor. (En son bir istasyonda 15 BAR pompa vardı orada 24,58 litre almayı başardı ama hep oradan mı alayım yani...)

By_emre

« Yanıtla #506 : Nisan 28, 2014, 06:56:47 ÖS »
Mehmet bey gosterge uzerindeki kagidi kaldirip altini kurdan ve pecetr ile temizlemeye calistim yapiskanli oldugu icin sadece seviye kisimlari sildim
Simdi bir sorum ise gostergemde ust kisim yeşil altta ise isik yanip sonuyor gaxim bitmek uzereydi bosda gaz verdim 4000 devir gibi sabit isik kirmizi oldu benzine atti simdi bu esnada neden sesli ötmûyor acaba ? hemen gaz alfimda aklima bu takildi
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2014, 06:57:44 ÖS Gönderen: By_emre »

34Srt

« Yanıtla #507 : Mayıs 01, 2014, 01:00:27 ÖS »
Merhaba ;
Evet bu anormal bir durum yani bir problem . Muhtemelen regulatorun  lpg basıncı yeterli değil. Servisinize gidip regulatorun deltaP değerini kontrol ettirin ( DeltaP yaklaşık 1100 mbar -1200 mbar) , geçiş ayarları bölümünden min. geçiş değerini 500 mbar a bekleme süresini 0.8 -1 sn olarak ayarlatın . Ssorun halen devam ediyorsa , manifolt basıncı hortumunu ve de şamandranın kontrolünü sağlatın. Geçmiş olsun...

Mehmet Bey merhaba 2006 model vtec es (brc takılı) kullanıyorum bazen gaza fazla bastığım zaman sistem otomatik benzine geçiyor bunda herhangi bir anormallik varmı sizce ?
Çok teşekkür ederim ilginiz için en kısa sürede servise gidicem .. Hayırlı kandiller

TUNÇ99

« Yanıtla #508 : Mayıs 01, 2014, 08:33:35 ÖS »
Aylmz81,ben geçen yıl dempa da brc taktırdım.Yavuz bey,gayet bilgili ve yardımsever.Tavsiye ederim.

aylmz81

« Yanıtla #509 : Mayıs 05, 2014, 09:40:17 ÖÖ »
Aylmz81,ben geçen yıl dempa da brc taktırdım.Yavuz bey,gayet bilgili ve yardımsever.Tavsiye ederim.
P.M gönderildi.

Merhaba,
Ben yeni sayılabilecek bir Honda kullanıcısıyım. 2013 eylülde 2. el bir City Elite otomatik sahibi oldum. Araç 2009 model olarak geçiyor yani 2008 sonu yollara çıkan eski kasalardan. Acemiliğim çıkana kadar şehirlerarası yolculuk yapmadığım için LPG taktırmamıştım ama artık gerekiyor. Bana Kayseri' de işçiliğini bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir LPG dönüşüm servisi var mı ? Burada Honda Yetkili servisi İnciroğlu oto ama Kayseri de pek iyi bir namı yok malesef. Ben LPG ye hep mesafeli oldum bugüne kadar. Tereddüt etmememi gerektirecek bir durum var mı acaba . TavSİYEnizi bekliyorum saygılar.
Teşekkürler en kısa zamanda ziyaret edeceğim kendisini. Bir de acaba Honda City ile LPG yi tecrübe edenlerin deneyimlerini merak ediyorum, pişman olur muyum benzinden LPG ye geçtiğime ne diyorsunuz ?? Otomatik vites benim araç bu arada.

yba_05

« Yanıtla #510 : Mayıs 05, 2014, 10:08:53 ÖÖ »
Mehmet bey merhaba;
2011 senesinde asx aracıma brc lpg dönüşümü hakkında Mustafa dokur hocam ortak arkadaşımız vasıtasıyla görüşmüştük. Yine sizin tavsiyeniz üzerine Denizli merkezde Köseoğlu-Kırlıoğlu BRC yetkili servisi ile tanıştım. Aracıma 10 numara lpg dönüşümü yapmışlardı ve sorunsuz kullandım. Geçtiğimiz ay aracımı satıp 2010 model Honda Crv executive aldım. Yine Köseoğlu-Kırlıoğlu BRC yetkili servisinde lpg dönüşümü yaptırdım. Hatta dönüşüm yaptırdığımda yine sizi tanıyan Ozan hocamda ordaydı. Tayin olmuş izmir tireye. aracına izmir 2A mühendislikte dönüşüm yapmışlar ama sorun çıkmış o da soluğu denizli Köseoğlu-Kırlıoğlu servisinde almış :)
Benim araca 2100 tl ye dönüşüm yapıldı. Sanırım bu regülatörü 1500'lük olduğu için biraz fiyat farkı oldu. Kendim amasyalıyım inşallah bu yaz memlekete giderken bir çayınızı içmeye uğrayacağım.

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #511 : Mayıs 05, 2014, 10:20:55 ÖÖ »
Merhaba ;
Aracınız 2.000 cc yaklaşık 150 HP olduğu için 1.500 mbar Genısus , 8 lik gaz valfi ve 8 lik borulardan dolayı fiyat farklı olmuş. Aracınızı ve BRC nizi güzel günlerde kullanın. Ozan Hocam'a selamlar ...

Mehmet bey merhaba;
2011 senesinde asx aracıma brc lpg dönüşümü hakkında Mustafa dokur hocam ortak arkadaşımız vasıtasıyla görüşmüştük. Yine sizin tavsiyeniz üzerine Denizli merkezde Köseoğlu-Kırlıoğlu BRC yetkili servisi ile tanıştım. Aracıma 10 numara lpg dönüşümü yapmışlardı ve sorunsuz kullandım. Geçtiğimiz ay aracımı satıp 2010 model Honda Crv executive aldım. Yine Köseoğlu-Kırlıoğlu BRC yetkili servisinde lpg dönüşümü yaptırdım. Hatta dönüşüm yaptırdığımda yine sizi tanıyan Ozan hocamda ordaydı. Tayin olmuş izmir tireye. aracına izmir 2A mühendislikte dönüşüm yapmışlar ama sorun çıkmış o da soluğu denizli Köseoğlu-Kırlıoğlu servisinde almış :)
Benim araca 2100 tl ye dönüşüm yapıldı. Sanırım bu regülatörü 1500'lük olduğu için biraz fiyat farkı oldu. Kendim amasyalıyım inşallah bu yaz memlekete giderken bir çayınızı içmeye uğrayacağım.

yba_05

« Yanıtla #512 : Mayıs 05, 2014, 10:53:09 ÖÖ »
CRV otomatik vites olduğu için vitesleri 3000 devirin üstünde attığı oluyor. Hal böyle olunca subaplarla ilgili sıkıntı yaşama olasılığımız nedir? Brc'nin yazılımında  vsr menüsü var bildiğim kadarıyla. Belirli devrin üstüne çıkıldığında subap koruma amaçlı belirli bir miktar benzin veriyor sanırım bu sistem. Bu sistemin yararı ne düzeyde? Benzin tüketimini artırıyor mu? Prinsteki gibi yağlama sistemi brc ye entegre edilebiliyor mu? Bu konudaki görüşleriniz nedir?
Birde yeni crv kullanıcısı olarak ben nelere dikkat etmeliyim.? Teşekkür ederim.

ldeniz

« Yanıtla #513 : Mayıs 08, 2014, 08:18:46 ÖÖ »
Mehmet Bey iyi günler. ismim levent deniz sivas'ta ikamet ediyorum. benim aracım 2013 honda civic elegance otomatik aracım 8500 km'de. eco olmayan modelinden. aracımı alırken brc kit taktırıp aldım.  aracımı genelde şehir içinde kullanıyorum. ortalama bir depo gaz ile 250 km gidiyorum ve çevrede aynı modelin eco olan modelini kullananlar var onlar ise bir depo ortama 300-320 km arası gidiyorlar. servise gidiyorum durumu anlatıyorum hiç bir sonuç alamıyorum. yapılan ayarlamalara rağmen. aracıda çok sert kullanan biri değilim. bu rağmen aracım yol bilgisayarı 11.5 litrenin altına düşmüyor. diğer bir sorum ise rolantide beklerken ibrede hiçbir oynama olmadığı halde aracımın içinde aşırı hissedilen bir titreme var. bu konularda yardımcı olurmusunuz. gerekirse çorum'a gelebilirim.
saygılarımla levent deniz.

teachers71

« Yanıtla #514 : Mayıs 08, 2014, 10:22:55 ÖÖ »
Kesiinikle çooook ama çok yakıyor. Eco olup olmaması ile alakası yok fazla yakıtın. Bendede aynı araç var. Bursa gibi bol yokuşu olan  ilde bile  38litreyle 300-320 km (son depoda 350km) yaptım. Başka şehirlerde (trafiği rahat ve yokuş olmayan) arkadaşlar 380-400 kmleri bulanlar var. Tavsiyelere göre bazı servisler ayar yapmayı becemiyorlarmış. Kesinlikle brc servisine gidip orda ayar yaptırın diyorlar. Benim servisteki ayarlarla yukardaki değerleri yakalıyorum. Saygılarla.

ldeniz

« Yanıtla #515 : Mayıs 08, 2014, 12:18:03 ÖS »
hocam bende farkındayım ama burada tüpü takdırdığım honda servisi herşey normal edip duruyor. adamlar anlamıyor.

ldeniz

« Yanıtla #516 : Mayıs 08, 2014, 12:19:33 ÖS »
hocam bende farkındayım ama burada tüpü takdırdığım honda servisi herşey normal deyip duruyor. adamlar anlamıyor.

teachers71

« Yanıtla #517 : Mayıs 08, 2014, 01:50:18 ÖS »
hocam bende farkındayım ama burada tüpü takdırdığım honda servisi herşey normal deyip duruyor. adamlar anlamıyor.
Brc servisine gittinizmi. Sonuçta kit brc nin.

alperd

• alperd
« Yanıtla #518 : Mayıs 09, 2014, 09:26:59 ÖÖ »
Merhaba ;

1) Performans kaybının çözümü için aracınızın otokalibrasyon ayarı yeniden yüklenmeli ve yol ayarı yapılmalı (montaj hatasının olmadığı varsayıldığında)
2) Motorunuz yaklaşık 5 saniyede 1 derece ısınır , bu durumda dakikada 12 derece ısınır.Aracınız soğuk motorda bu durumda yaklaşık iki dakikada lpg'ye geçecektir. 500 mt de geçiş de kabul edilebilir bir mesafedir.
4) En küçük simit lpgtankı 36 lt dir bu durumda yaklaşık 28 lt gaz almalısınız.LPG Tankınız az gaz alıyor , şamandranın montajında ya da kendisinde sorun olabilir.

Merhaba ;
Aldığınız fiyat uygun . Gerek honda kit gerekse 1.500 mbar regulatör kullanılacağı için uygun bir fiyat almışssınız. Bahsettiğiniz rakamlar neredeyse bayi alış fiyatları . Benzin ibresi düşme sorunu honda modülü ile çözüldü.Selamlar...

Merhaba.
Benzin göstergesi düşme olayı çözüldü değil mi yani Kontak kapatıp açınca doğru seviyeyi gösteriyor değil mi?

Aldığım teklifte gösterge modülü takılacağı, büyük tip Regülatör takılacağı, maksimum 36 Litre simit tank takılabileceği (31 litre LPG alacağı), manifolt delinmeyeceği, kablo kesilmeyeceği, Yetkili Servis'e yapılan montaj uygulanacağı belirtildi.
İZMİR'de 2A mühendislik 2000 TL fiyat verdi. 1700-1800 TL civarı diye biliyordum.

Kimse yok mu?

Merhaba,
Ne yazık ki benzin göstergesi düşme sorunu bizim araçlarımız için çözülmemiş. (FK2 - 2009)
Ne BRC yetkili servisi ne de Honda yetkili servisi montajı yapamadı araca zarar gelmesinden korktular Modül uygun olmadığı için.
Elimde modülle kaldım.

1- Hissedilir güç kaybı.
2- LPG geçişi çok uzun sürüyor. (Hava 25 derece olduğu halde 500 mt.de geçiyor, kışın rahat 2 km gider.)
3- Hız sabitleme ile düz yolda giderken bile hafif tekleme yapıyor ama devamlı değil bazı bazı.
4- LPG tankı 31 litre ama çoğu zaman 20-21 litre gaz alıyor. (En son bir istasyonda 15 BAR pompa vardı orada 24,58 litre almayı başardı ama hep oradan mı alayım yani...)

Mehmet Bey merhaba tekrar,

İzmir 2A Karabağlar'da montaj yapıldı Ana Bayi olduğu için oraya gitmiştim.
Öncelikle LPG dolum ağzını tampondan 10 cm aşağı sarkacak şekilde yaptılar zor ikna ettim düzelttirdim. Yeni delikler açtılar montaj ayağı için.
Araçtan daha ilk harekette Zırıltı geldiğini fark ettim, lifte alındı LPG borusunun Sipirali egzoza değiyormuş onu eğip büküp düzelttiler.

31 litrelik tank var aracımda. EĞİMLİ zemine montaj yaptıkları için (tampona doğru bagaj zemini eğim alıyor koltuğa doğru zemin düz ama tam ortaya koymuş tankı) ve eğim şamandıraya doğru olduğu için AZ gaz alıyor. Bunu ben tespit ettim tankın yönünü çevirin dedim ama bir sürü Yeni delik olacağını görünce altına lastik koymaya karar verdik düz dursun diye böylece 20-21 litre yerine 22-23 litre aldırmayı başardık ama bu MONTAJ İÇİME HİÇ SİNMEDİ. Şamandıra ayarı olmaz dedi montaj yapan işçi arkadaş?

Aracım LPG'de bazen tekleme yapıyor BUJİ'den dediler. Var mı böyle bir şey gerçekten benzinde teklemeyen araç LPG'de tekliyor Bujiden diyorlar teknik bir açıklaması var mı? 42 bin km.de araç buji değiştirsem bu sefer buji kablosundan diyecekler onu değiştirsem ateşleme bobini diyecekler.....

Montaj gerçekten çok kötü yapıldı dolum ağzı, tank, borular hepsi özensiz takılmış, araç tekleme yapıyor büyük ihtimalle orada da hata var "ilgili yerler" demişsiniz nereye baktırayım hiç üstlerine sorun/sorumluluk almıyorlar bujiden diyorlar.

Bana kim yardımcı olabilir İzmir'de Mehmet Bey, montajı yapan yer dışında bir yere kontrol ettirsem kimi tavsiye edersiniz veya montaj yapılan yere gitmeye devam mı etmeliyim? Gerçekten çok dertliyim pişmanım orada LPG taktırdığıma...

akurttr

« Yanıtla #519 : Mayıs 15, 2014, 09:39:14 ÖS »
Selamlar Mehmet Bey;
yeni 2013 civic otomatik elegance aldım. Honda servisinde montajı yapılıyor.. Aracı teslim aldıktan sonra BRC servisine gitmem gerekir mi acaba?
bir de önerileriniz ne acaba
Saygılarımla..

0mer

« Yanıtla #520 : Mayıs 19, 2014, 10:54:33 ÖS »
Merhaba ;

Merhaba ;

Merhaba.

Kimse yok mu?

Merhaba,
Elimde modülle kaldım.

1- Hissedilir güç kaybı.

Mehmet Bey merhaba tekrar,

İzmir 2A Karabağlar'da montaj yapıldı Ana Bayi olduğu için oraya gitmiştim.
Öncelikle LPG dolum ağzını tampondan 10 cm aşağı sarkacak şekilde yaptılar zor ikna ettim düzelttirdim. Yeni delikler açtılar montaj ayağı için.
Araçtan daha ilk harekette Zırıltı geldiğini fark ettim, lifte alındı LPG borusunun Sipirali egzoza değiyormuş onu eğip büküp düzelttiler.

31 litrelik tank var aracımda. EĞİMLİ zemine montaj yaptıkları için (tampona doğru bagaj zemini eğim alıyor koltuğa doğru zemin düz ama tam ortaya koymuş tankı) ve eğim şamandıraya doğru olduğu için AZ gaz alıyor. Bunu ben tespit ettim tankın yönünü çevirin dedim ama bir sürü Yeni delik olacağını görünce altına lastik koymaya karar verdik düz dursun diye böylece 20-21 litre yerine 22-23 litre aldırmayı başardık ama bu MONTAJ İÇİME HİÇ SİNMEDİ. Şamandıra ayarı olmaz dedi montaj yapan işçi arkadaş?

Aracım LPG'de bazen tekleme yapıyor BUJİ'den dediler. Var mı böyle bir şey gerçekten benzinde teklemeyen araç LPG'de tekliyor Bujiden diyorlar teknik bir açıklaması var mı? 42 bin km.de araç buji değiştirsem bu sefer buji kablosundan diyecekler onu değiştirsem ateşleme bobini diyecekler.....

Montaj gerçekten çok kötü yapıldı dolum ağzı, tank, borular hepsi özensiz takılmış, araç tekleme yapıyor büyük ihtimalle orada da hata var "ilgili yerler" demişsiniz nereye baktırayım hiç üstlerine sorun/sorumluluk almıyorlar bujiden diyorlar.

Bana kim yardımcı olabilir İzmir'de Mehmet Bey, montajı yapan yer dışında bir yere kontrol ettirsem kimi tavsiye edersiniz veya montaj yapılan yere gitmeye devam mı etmeliyim? Gerçekten çok dertliyim pişmanım orada LPG taktırdığıma...

abi yanılmıyorsam sen racaı satıp fk2 aldın fk2 lerin bujileri 100 000 bir değişr senin araç 42 bindeymiş bence usta sallamış gibi biraz

alperd

• alperd
« Yanıtla #521 : Mayıs 21, 2014, 08:15:41 ÖÖ »
Evet 2005 civic HB satıp 2009 civic HB aldım. Araçtan çok memnunum ama LPG düzgün takılmadı onu düzeltmek için uğraşıyorum...

Mehmet Bey hiç olmazsa tekleme sorunu için nerelere baktırmam lazım söyler misiniz?
Hafif şekilde hızlanırken bir anlık gaz kesiyor gibi oluyor aracım.

Bir de tank montajı düzgün yapılmadı 31 lt. tankı bagajın ortasına eğimli kısma taktılar alması gereken gazı almıyor acaba bunun bir büyüğünü taktırıp aynı delikleri kullanabilir miyiz veya simit tankın ayarı var mıdır?

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #522 : Mayıs 21, 2014, 09:50:36 ÖÖ »
P.M gönderildi.

Evet 2005 civic HB satıp 2009 civic HB aldım. Araçtan çok memnunum ama LPG düzgün takılmadı onu düzeltmek için uğraşıyorum...

Mehmet Bey hiç olmazsa tekleme sorunu için nerelere baktırmam lazım söyler misiniz?
Hafif şekilde hızlanırken bir anlık gaz kesiyor gibi oluyor aracım.

Bir de tank montajı düzgün yapılmadı 31 lt. tankı bagajın ortasına eğimli kısma taktılar alması gereken gazı almıyor acaba bunun bir büyüğünü taktırıp aynı delikleri kullanabilir miyiz veya simit tankın ayarı var mıdır?

mrtaltun

« Yanıtla #523 : Mayıs 21, 2014, 11:56:55 ÖS »
Aracınız otomatik vites ise lpg taktırmadan önce çok düşünüp araştırın

2.5 ay önce 0 km civic premium eco aldım , üzerinde brc kit var.

1 - yakıt güzel , karışık kullanımda 9-10 lt lpg kullanıyor bu arac için  iyi bir değer.
2- konfor rezalet. berbat , sinir bozucu. aracı otomatik kullanırsanız sabit hızda giderken bazen 15 dk da bir bazen
    her dakika tekleme yapıyor. çözümü yokmuş , otomatiğe para vermeyeceksiniz yada bu araca lpg takmayacaksınız
    gidip test sürüşü yapın , otomatik vites de 70 - 100 km arası düz yolda hızı sabitleyin, testin sonunda karar verin

3- araç 3000 yada 3500 ayarlayanın insafı ile sınırlı deviri geçince benzin de tüketiyor. bunu sağolsun servisdeki arkadaslar benim ricamla yükselttiler biraz

4 - lpg de hız yapmaz , benzin de kullansın a gerek yok  , lpg ile de hızlı ve güçlü , hissedilir bir güç kaybı yok,

« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2014, 11:58:53 ÖS Gönderen: mrtaltun »

alperd

• alperd
« Yanıtla #524 : Mayıs 22, 2014, 08:38:53 ÖÖ »
Mehmet Bey, özel mesaj için teşekkürler.

Ben nasıl görmemişim bu sorunu yaa forum kaynıyormuş tekleme/silkeleme :-(

LPG'de bir anlık gaz kesilmesi oluyor "tekleme/silkeleme/kaykılma" ne derseniz Tek sefer yapıyor bunu, çok can sıkıcı bir durum şehir içinde değişken gaz konumu yüzünden fark edilmeyebilir ama şehir dışı sabit hızlarda hafif gaz azaltıp tekrar hafif gaz artırırken bir anlık bu silkeleme oluyor. Daha çok 2000-3000 devir bandında yaşanıyor.

Yarın sabah tank montaj hatası (simit tankın eğimli montajı) ve silkeleme sorunu için servise gidiyorum...