Merhaba ;
1) Performans kaybının çözümü için aracınızın otokalibrasyon ayarı yeniden yüklenmeli ve yol ayarı yapılmalı (montaj hatasının olmadığı varsayıldığında)
2) Motorunuz yaklaşık 5 saniyede 1 derece ısınır , bu durumda dakikada 12 derece ısınır.Aracınız soğuk motorda bu durumda yaklaşık iki dakikada lpg'ye geçecektir. 500 mt de geçiş de kabul edilebilir bir mesafedir.
3) Bu sorunun ayar ile ilgisi yok , montajın ilgili yerleri kontrol edilmeli.
4) En küçük simit lpgtankı 36 lt dir bu durumda yaklaşık 28 lt gaz almalısınız.LPG Tankınız az gaz alıyor , şamandranın montajında ya da kendisinde sorun olabilir.
Merhaba ;
Aldığınız fiyat uygun . Gerek honda kit gerekse 1.500 mbar regulatör kullanılacağı için uygun bir fiyat almışssınız. Bahsettiğiniz rakamlar neredeyse bayi alış fiyatları . Benzin ibresi düşme sorunu honda modülü ile çözüldü.Selamlar...
Merhaba.
2009 civic hb 1.8 ivtec ishift aracım için BRC LPG düşünüyorum.
Benzin göstergesi düşme olayı çözüldü değil mi yani Kontak kapatıp açınca doğru seviyeyi gösteriyor değil mi?
Aldığım teklifte gösterge modülü takılacağı, büyük tip Regülatör takılacağı, maksimum 36 Litre simit tank takılabileceği (31 litre LPG alacağı), manifolt delinmeyeceği, kablo kesilmeyeceği, Yetkili Servis'e yapılan montaj uygulanacağı belirtildi.
İZMİR'de 2A mühendislik 2000 TL fiyat verdi. 1700-1800 TL civarı diye biliyordum.
Bu şartlarda 1700-1800 TL civarına montaj yapacak yer tavsiye edebilir misiniz?
Kimse yok mu?
Merhaba,
Ne yazık ki benzin göstergesi düşme sorunu bizim araçlarımız için çözülmemiş. (FK2 - 2009)
Montaj şeması yokmuş ve/veya modülün reostalı direnç değerleri uygun değilmiş.
Ne BRC yetkili servisi ne de Honda yetkili servisi montajı yapamadı araca zarar gelmesinden korktular Modül uygun olmadığı için.
Elimde modülle kaldım.
Yarın servise gidip diğer sorunlarla birlikte görüşeceğim.
1- Hissedilir güç kaybı.
2- LPG geçişi çok uzun sürüyor. (Hava 25 derece olduğu halde 500 mt.de geçiyor, kışın rahat 2 km gider.)
3- Hız sabitleme ile düz yolda giderken bile hafif tekleme yapıyor ama devamlı değil bazı bazı.
4- LPG tankı 31 litre ama çoğu zaman 20-21 litre gaz alıyor. (En son bir istasyonda 15 BAR pompa vardı orada 24,58 litre almayı başardı ama hep oradan mı alayım yani...)
Mehmet Bey merhaba tekrar,
İzmir 2A Karabağlar'da montaj yapıldı Ana Bayi olduğu için oraya gitmiştim.
Öncelikle LPG dolum ağzını tampondan 10 cm aşağı sarkacak şekilde yaptılar zor ikna ettim düzelttirdim. Yeni delikler açtılar montaj ayağı için.
Araçtan daha ilk harekette Zırıltı geldiğini fark ettim, lifte alındı LPG borusunun Sipirali egzoza değiyormuş onu eğip büküp düzelttiler.
31 litrelik tank var aracımda. EĞİMLİ zemine montaj yaptıkları için (tampona doğru bagaj zemini eğim alıyor koltuğa doğru zemin düz ama tam ortaya koymuş tankı) ve eğim şamandıraya doğru olduğu için AZ gaz alıyor. Bunu ben tespit ettim tankın yönünü çevirin dedim ama bir sürü Yeni delik olacağını görünce altına lastik koymaya karar verdik düz dursun diye böylece 20-21 litre yerine 22-23 litre aldırmayı başardık ama bu MONTAJ İÇİME HİÇ SİNMEDİ. Şamandıra ayarı olmaz dedi montaj yapan işçi arkadaş?
Aracım LPG'de bazen tekleme yapıyor BUJİ'den dediler. Var mı böyle bir şey gerçekten benzinde teklemeyen araç LPG'de tekliyor Bujiden diyorlar teknik bir açıklaması var mı? 42 bin km.de araç buji değiştirsem bu sefer buji kablosundan diyecekler onu değiştirsem ateşleme bobini diyecekler.....
Montaj gerçekten çok kötü yapıldı dolum ağzı, tank, borular hepsi özensiz takılmış, araç tekleme yapıyor büyük ihtimalle orada da hata var "ilgili yerler" demişsiniz nereye baktırayım hiç üstlerine sorun/sorumluluk almıyorlar bujiden diyorlar.
Bana kim yardımcı olabilir İzmir'de Mehmet Bey, montajı yapan yer dışında bir yere kontrol ettirsem kimi tavsiye edersiniz veya montaj yapılan yere gitmeye devam mı etmeliyim? Gerçekten çok dertliyim pişmanım orada LPG taktırdığıma...