Emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler...
Çook eğlenceli paylaşımlar olmuş...
Ancaaak . . . bir konuya açıklık getirmek istiyorum... Benim A/T ies var malumunuz LPG li... eh bereket versin işimizi görüyor... hani kapışmak isteyen bilumum aracı önce önüme alırım... arkasından bakarım.... silindir hacmi uyuşmazlığımız varsa kasmam... ama 1.6 segmentindeki bir araca da kolay kolay pabuç bırakmam hani.... Neyse... Densizin biri otoparkta arka sağ kapıyı çiziktirip kaçtığı için araç 2 - 3 gün serviste kaldı... bize de acil araç lazım... doğruca gittim bir dostumda 2008 1,6 megane II benzinli bir araç var... Aldık emaneti bindik 2 kişi istikamet Ankara . . . eee acemi nalbant gavur eşşeğinde öğrenir hesabına yakın bir sürüş ile (yani benim ies e nasıl acımadan basıyorsam... 5000 - 6000 hatta redline... megana da adamakıllı basıyorum haa...) bir de baktım ki araç 150 -170 bandında çok iyi gidiyor... teknik verilerinde 0-100 km hızlanması 11 saniye falan yazar ama gaz pedalını saca yapıştırınca OK gibi fırlıyor makine...
Neyse... sanırım ne demek istediğim genel olarak anlaşılmıştır... Arkadaşlar bizler yani Hondacılar dünyanın en güvenilir ve sağlam motorlarından birine sahip araçlarımıza gaz basarken sadece benzin i ya da LPG yi düşünürüz... haksızmıyım... doğru söyleyin... belli bir devirin üstünde çok yakmaktan çekiniriz... tepemiz attımı da bırakırız yakıt hesabını... başlarız makaslara... Ama diğer araçlarda zaten hondalar gibi motor güvencesi olmadığı için üstündeki sürücü gaza basarken bir yandan da bir pat - küt sesi gelecek mi diye tereddütler yaşar... Bu korkuyu yenemedikleri için çoğu zaman üst limiti zor - la - ya - maz - lar.
o yüzden milletin motorunu eline verdirmeyin. . . zorlamayın . . . Bir gün her kes Hondacı olursa.... Bizim farkımız ne olacak . . .
Keyfini sürün....