Gönderen Konu: Mondeo mu Accord mu  (Okunma sayısı 33583 defa)

whiteagle

Ynt: Mondeo mu Accord mu
« Yanıtla #50 : Aralık 20, 2009, 11:19:07 ÖS »
Ya Civicle Mondeoyu karşılaştırmaya kalkan arkadaşlara ne demeli bilemem, bilinçsizliğin bu kadarına pes doğrusu, arabaların sınıfları ayrı bi defa arkadaşlar..... Bence de Accord..
Civicle karşılatırma nedeni. Amerikam arabası olmakla birlikte kullanılan malzeme, işçilik ve çıkardığı problemler.
Accorda sınıf olarak karşılatırabilirsiniz fakat   kullanılan malzeme ve kalite olarak kesinlikle karşılaştırılamayacak iki ayrı otomobil. Accord ile karşılaştıralamayacağı için civic ile karşılatırdım.
Kendi düşünce ve tecrübelerim ile konuşuyorum. Bu arada fordu için alman da diyebilirsiniz biraz araştırmanızı tavsiye ederim. :)

cvcvtec

« Yanıtla #51 : Aralık 21, 2009, 10:34:50 ÖÖ »
yeni accordun 0-100 ü civicten daha kötü performansı iyi değil kaporta ve görünüşe laf yok tabiki performans ve yakıt tasarrufu olarak dizel mondeo öne çıkıo ....

mayhosh

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Aralık 21, 2009, 01:49:58 ÖS »
Her iki modelinde markaların orta sınıf temsilcisi olduğunu bilerek konfor ve performans olarak beklentileri yüksek tutmak lazım. Her iki model de yenilenmiş güncel kasalara sahip. Mondeo yu cazip kılan tek yanı motor yelpazesinin fazla olması diyebiliriz. Honda bildiğim kadarıyla dizel motor üretmiyor 2.o litrelik dizel motoru başka bir markanın yanılıyorsam düzeltin. Ancak benzinli motorda Honda ile katılımacak bir marka yoktur. Tasarım olarak Accord bence ancak tasarım şahsa göre göreceli bir kavram. Konforda eşitler bence donanımları aynı sayılır. Otomatik şanzumanda tabi ki Honda. Geriye ne kaldı fiyat/fayda oranı. Burda da eşitlik var galiba. Ancak şöyle özetleyelim benzinli ise Accord , dizel ise Mondeo. Gerçek şu ki maalesef VW grubu hariç diğer markaların orta sınıf araçları bu ülkede rağbet görmüyor. İkinci el piyasasında civic ile accord aynı fiyatlarda garip ama gerçek.

surez

« Yanıtla #53 : Şubat 16, 2010, 02:49:33 ÖÖ »
bence o arkadaş 1.6 125 hp mondeo ile karşılaştırmıştır civici.

erdemyy

« Yanıtla #54 : Şubat 16, 2010, 09:03:09 ÖÖ »
dizel ford lar hakkaten uzuyor ama belli bir hızdan sonra accordun farkı ortaya cıkar diyorum

ekonomk secimim mondeo olurdu ama artık ne istersem onu yaptığım için accord

sydney

« Yanıtla #55 : Şubat 16, 2010, 03:50:00 ÖS »
cok guzel yorumlar war,
bence yakıt konusunda dızel oldugu ıcın mondeo az onde gıbı,
ıc dıs keısnlıkle accord,

bır de bı keresınde ankarada korumaların kullandıgı mondeo dan dumanlar yukselmıstı kaputtan,
actılar manyak beyaz grı duman cıkıyordu,
cok sıkıstırdılar heralde bı de turbo olayı da war ama olay belkı elektrıkten olmus olabılır,

cıvıc accordla bas edmez bence,
ben ıes kullanıyorum,
ızmırden gelıyordum otobandayız,
ben dıp gaz gıdıyorum yanımdan ole bı gectı kı sıyah accord,
ayndan gordum arkadan oha dedım bu gelen ne bole,
sonucta abısı sayılır saygı da kusur etmedık,
ıstesemde edemem cunku uctu gıttı :)

delsolemrah

« Yanıtla #56 : Şubat 16, 2010, 03:56:50 ÖS »
honda forum sitesinde haliyel genelde accord derler ;)

34 AT 4065

« Yanıtla #57 : Şubat 21, 2010, 08:57:19 ÖS »
accord

canguder

« Yanıtla #58 : Şubat 23, 2010, 10:37:53 ÖS »
Dıştan şöyle bir bakıyorum.
Estetik honda.
Kaputu kaldırıp şöyle bir bakıyorum
Motorda honda.
İçine biniyorum inceliyorum
Konforda tasarımda honda.
Sonra düşünüyorum acaba ford hondayı ne zaman yakalayacak ?

Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.Honda her segmentte forddan bir adım öndedir.Tüm araçları karşılaştırabiliriz.

nisay

« Yanıtla #59 : Şubat 24, 2010, 07:57:43 ÖÖ »
Aracım honda diye söylemiyorum kesinlikle.
Bence accord

bado

« Yanıtla #60 : Mart 07, 2010, 12:33:29 ÖÖ »
babamın 2009 yeni kasa honda accordu war ve emin ol honda konuşturmuş bi kere arabanın içine bindiğinde bi sana inanalımaz bi duygular yaşatıyor. Bunun dışında arabanın kendiliğinden sub-woofer ı var ve de kolonları da harika hiç bi ek yapmana bile gerek kalmadın çok güzel bi randıman sağlıyosun. Son olarak da motor olarak emin ol ki hiç hantal bi araba değil araba tamamen dururken kalkması çok çok hızlı değil evet ama hareket halindeyken birden hızlanmalarda (örneğin sollamalarda) çok çok çok memnun kalıcaksın özellikle de motordan gelen o sese hayranlıktan bahsetmiyorum bile. Şehirler arası yolda 240 rahat rahat çıktı.

cıvıcem

« Yanıtla #61 : Mart 08, 2010, 11:25:55 ÖÖ »
 iki araç arasında kalsam kesinlikle accord alırım duruşu yeter....

canguder

« Yanıtla #62 : Mart 09, 2010, 08:17:55 ÖS »
Konuyu açan arkadaşımız sanırım mondeo hakkında fikirlerini belirtmiş ancak forumun 90%'lık bölümü accord demiş. Bence mondeo'daki eksik kendi sınıfındaki hazzı ve lüksü verememesi.Zaten lüks bir araca binmek isteyen dizel değilde benzinli tercih eder diye düşünüyorum.Dizellerdeki rahatsız edici ses ve alt devirlerde kendini kasması bir eksi olarak gözükebilir.Bana göre accord ile değilde passat,laguna,citroen c5,407 gibi araçlarla karşılıştarılmalı.Çünkü accorda bakınca kendi sınıfından daha üstün olduğu belli oluyor.Ayrıca accord direk olarak 2.0 motor seçeneği ile başlıyor.Diğer saydığım araçların 1.6 benzinli motorlarıda mevcut.Bence hondanın accord konusunda satış politikası gayet doğru.Üst segment bir araca 1.6 motor komik geliyor.Her yönden accord ve mondeo'yu karşılaştırınca accord derim ve 2.0 tdci mondeo alacak kadar paramız varsa niçin ekonomi yapmak için dizel alıyoruz ? Zevkler ve renkler tartışılmaz bana göre.

emre_ege21

« Yanıtla #63 : Mart 10, 2010, 10:35:44 ÖÖ »
Konuyu açan arkadaşımız sanırım mondeo hakkında fikirlerini belirtmiş ancak forumun 90%'lık bölümü accord demiş. Bence mondeo'daki eksik kendi sınıfındaki hazzı ve lüksü verememesi.Zaten lüks bir araca binmek isteyen dizel değilde benzinli tercih eder diye düşünüyorum.Dizellerdeki rahatsız edici ses ve alt devirlerde kendini kasması bir eksi olarak gözükebilir.Bana göre accord ile değilde passat,laguna,citroen c5,407 gibi araçlarla karşılıştarılmalı.Çünkü accorda bakınca kendi sınıfından daha üstün olduğu belli oluyor.Ayrıca accord direk olarak 2.0 motor seçeneği ile başlıyor.Diğer saydığım araçların 1.6 benzinli motorlarıda mevcut.Bence hondanın accord konusunda satış politikası gayet doğru.Üst segment bir araca 1.6 motor komik geliyor.Her yönden accord ve mondeo'yu karşılaştırınca accord derim ve 2.0 tdci mondeo alacak kadar paramız varsa niçin ekonomi yapmak için dizel alıyoruz ? Zevkler ve renkler tartışılmaz bana göre.

katılıyorum accord ama illaki dizel olacaksa bmw alın derim forda felan bulaşma

B3KDİC

« Yanıtla #64 : Mart 10, 2010, 11:55:25 ÖS »
FORDcu değiliz ACCORDcuyuz :D

cıvıcem

« Yanıtla #65 : Mart 12, 2010, 02:53:28 ÖS »

şahsen fordun hiçbir modelini beğenmiyorum,oldum olası ısınamadım ne focusa ne mondeoya nede başkasına...

deniz44

« Yanıtla #66 : Mart 12, 2010, 03:01:00 ÖS »
fordu bende sevemedim,firmanin aracıda bi ara focustu yaklasık 50.000km tecrubem var ama arac inanılmaz sert ve yorucuydu

sturan

« Yanıtla #67 : Mart 12, 2010, 11:57:16 ÖS »
Son noktayı koyuyorum. Accord.Arkadaşlar 4 çeker olmayan audi, mercedes, bmw  haricinde(diğer tüm mercedes, audi, bmw dahil) accordun yol tutuşuna ve viraja girişine sahip sayılı araba vardır.Kaldınki yeni mondeo'nun tabiri caizse accordla karşlaştırıldığında orası burası oynuyor :).Accordaki stabilite kesinlikle mondeoda yok.ACCORD.....

clupjaponxxx

« Yanıtla #68 : Mart 13, 2010, 12:34:51 ÖÖ »
Accord tabi söze ne gerek bunlar derin mevzu

a-r-m

« Yanıtla #69 : Mart 16, 2010, 01:15:35 ÖS »
yeni accordun 0-100 ü civicten daha kötü performansı iyi değil kaporta ve görünüşe laf yok tabiki performans ve yakıt tasarrufu olarak dizel mondeo öne çıkıo ....
BU YORUMA KATILIYORUM

honda2002

« Yanıtla #70 : Mart 16, 2010, 09:01:07 ÖS »
BU YORUMA KATILIYORUM

yeni accord 2.0 otomatik ...0-100 ...11sn.
yeni civic 1.6 otomatik..0-100...12 sn.

yakıt tasarrufunda tabiki mondeo önde..
ama herşey yakıt değil...
yeni accordların tüketimi eskilerden daha az..
performans sadece 0-100 olarak değerlendirilmemeli bence.
yolda daha ziyade ara hızlanmalar ve son sürat önem kazanıyor bence..
son hızda kuvvetle muhtemel accord daha iyidir. accordun 16 hp daha fazlası ve benzinli motoru var.

canguder

« Yanıtla #71 : Mart 17, 2010, 11:19:39 ÖS »
valla dizel motorlar performans için üretilmişse artık dizelleri f1 katılımlarında görmek istiyoruz :) Yeni bir çarpıklaşma oluşuyor benim görüşüme göre. Hani istanbulda gecekondular çarpık kentleşmeye neden oluyordu.Aynen dizellerin daha performanslı ve az yaktığı konusuda insanların beynine yerleşiyor.Dizel konusunda ne fiat ne ford nede renault gibi araçların performanslı olduğunu düşünmüyorum.Size gidiyor hissi verebilir ama düşündüğünüz gibi kesinlikle değil.Bir benzinli araç dizelden her zaman daha üstündür.Dizel konusunda performanslı diyebileceğim tek motor bmw 2.0 dizel motorudur ( bu motorunda performans amaçlı üretildiğini düşünmüyorum açıkçası) . Dizel alan adam zaten performans için almaz işini görsün az yaksın diye alır. Siz dizel aracı olan birine niye dizel tercih ettiniz diye sorun bakalım ne cevap veriyor. Performans için demeyeceğine 99% garanti veririm. Burda 2.0 dizel otomatik mondeo'nun 2.0 otomatik benzinli accord'dan daha performanslı olduğunu söyleyen varsa denesin görsün. Bazen yanlış anlaşılan konular oluyor buna açıklık getirmek istedim.Sadece 0-100 bir kriter değildir.

adrian

« Yanıtla #72 : Mart 18, 2010, 06:53:28 ÖS »
bugün izmir 3. sanayii ye gittim
accord yedek parça fiyatları konusurddan  bilgi almak için
adam deddi sana bir abi nasihatı accorddan uzak dur dedi
yedek parça yetkili servis dışında bulamazsın yan sanayi fazla bulamazsın
git passat al git honda civic al dedi

honda2002

« Yanıtla #73 : Mart 18, 2010, 07:07:44 ÖS »
bugün izmir 3. sanayii ye gittim
accord yedek parça fiyatları konusurddan  bilgi almak için
adam deddi sana bir abi nasihatı accorddan uzak dur dedi
yedek parça yetkili servis dışında bulamazsın yan sanayi fazla bulamazsın
git passat al git honda civic al dedi

accordun da yumuşak karnı bu herhalde. :)
Performans, güvenirlik, konfora laf yok..
ama accorddan vazgeçtim mi ? Haayır..
istanbul da olduğumdan daha şanslıyımdır herhalde..

ucaksavar

« Yanıtla #74 : Mart 29, 2010, 09:31:09 ÖÖ »
SU AN bızde 2008 accord var kesınlıkle gucsuz bır motoru yok mondeoda kullandım mama bence honda hem ıc mekan hemde performans acısından kesınlıkle cok daha ıyı :)