TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: Sercan - Ağustos 21, 2008, 04:54:19 ÖS

Başlık: Mondeo mu Accord mu
Gönderen: Sercan - Ağustos 21, 2008, 04:54:19 ÖS
Millet dün bi mondeo nun icine bindim hayran kaldım ya...
sizce yeni accord mu yoksa mondeo mu...
ben sahsen hasta oldum, ama yeni accorda binmedim daha
Başlık: Ynt: Mondeo mu Accord mu
Gönderen: Sercan - Ağustos 21, 2008, 04:57:42 ÖS
o ekranı falan görmeyin icerden harikaaa 2.0 TDCI 140 beygir motor zaten yolu direk kazıyo, cok basarılı...
Gönderen: japoncu - Ağustos 22, 2008, 12:41:59 ÖS
yeni accord ne yazık kı performans acısından sınıfta kaldı bencede tercih mondeo 2.0 dizel
Gönderen: can34 - Ağustos 22, 2008, 12:59:58 ÖS
ve mondeo 6 ileri....
Gönderen: Sercan - Ağustos 22, 2008, 04:48:16 ÖS
yeni accordun motoru zayıf mı?
ben tam bilmiyorum da...
Gönderen: alfaus007 - Ağustos 22, 2008, 05:26:24 ÖS
motoru zayıf diil die biliodm ben ya :S
Gönderen: can34 - Ağustos 22, 2008, 07:12:46 ÖS
154hp oda
Gönderen: alfaus007 - Ağustos 22, 2008, 07:31:06 ÖS
güçsüz diilmiş işte :D
Gönderen: hell_spawn - Ağustos 22, 2008, 08:20:52 ÖS
bence hondaa. 2008 ıcın konsuuorumm ılk bındıgımdee kokpıtte gıbı hıssettım cok genıs bı arac.ama performanss acısından bılemıorum.
Gönderen: kemalengin - Ağustos 22, 2008, 11:11:14 ÖS
Ben 2007 Accord kullanıyorum geçen haftalarda Marmara Honda'da yeni Accord kullanma fırsatını buldum...kesinlikle çok başarılı olmuş... özellikle ses yalıtımı harika olmuş... iç tasarımda bi o kadar harika... yeni mondeoyu kullanmadım ama inceledim...tartışılabilir hangisinde karar verileceği konusunda ama dayanıklılık ve problemsiz bir kullanım düşünülürse honda ağır basar diye düşünüyorum... performans bakımından kötü değil accord yaw... gayet başarılı... mondeo için bişey diyemem kullanmadım ama oda turbo beslemeli olduğundan ayrı bi hazzı olabilir...zevkler ve renkler...
Gönderen: japoncu - Ağustos 23, 2008, 01:26:50 ÖS
ankara bar hondadaki arkadaşlar test etmişler 1.6 civic daha iyi gidiyormus...
Gönderen: bErAt y!G!t - Ağustos 23, 2008, 01:37:58 ÖS
mondeo çok deli gidio..ama accord u bimiorum
Gönderen: Sercan - Ağustos 25, 2008, 02:59:54 ÖS
nasıl ya 1.6 civic daha iyi gidiyomus...
hangisinden iyi gidiyomus...
Gönderen: bErAt y!G!t - Ağustos 25, 2008, 03:08:19 ÖS
2.0 tdci 140 hp 320 torku var
Gönderen: Sercan - Ağustos 25, 2008, 03:09:45 ÖS
e yani...

nasıl 1.6 civic daha iyi gider...
Gönderen: SERVET - Ağustos 25, 2008, 03:31:28 ÖS
Sırf gürültüsüne bile Mondeo dan vazgeçerm
Dizel araç seslidirrrrr
Accord derim
Gönderen: Sercan - Ağustos 25, 2008, 03:33:35 ÖS
içinde çıt ses olmuyo...
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Ağustos 25, 2008, 03:41:53 ÖS
AccoRd
Gönderen: SERVET - Ağustos 25, 2008, 03:43:01 ÖS
Sıfır hiç bi arabanın içinde olmaz
bir süre kullandıktan sonra  en fazla 1 yıl sonra  traktör gibi oluyor mondeo diesel ( neredeyse tüm dizeller aslında )

içinde çıt ses olmuyo...

Gönderen: muRatpasa - Ağustos 25, 2008, 03:47:11 ÖS
yok ben o kadar katılmıyorum,bir önceki kasa mondeo dizel kullandım, ses o kadar yüksek değil, araç 3 yaşını geçmesine rağmen rahatsız etmiyor. öte yandan yeni mondeo bana göre çok amerikan duruyor,kaslı bir görüntü var accord daha agresif sanki.
Gönderen: Sercan - Ağustos 25, 2008, 04:33:51 ÖS
iddia edemem ama sıfırında çıt ses yoktu, gerçi ford da bildigim kadarıyla cabuk dagılan bi araba degil ama...
ses alcağını sanmıyorum
Gönderen: Sercan - Ağustos 25, 2008, 04:35:12 ÖS
ha bu arada albea multijet de kullanıyorum sıfır aldık is yerine, ses aynı ses, ne arttı ne azaldı, o bile ses yapmadı...
Gönderen: kemalengin - Ağustos 26, 2008, 09:07:06 ÖÖ
Ses herzaman bir dezavantaj tabiki... kesinlikle tartışılamaz accordtaki sessizlik... ama civic 1.6 nın daha iyi gideceği ??? bana ütopik bir yaklaşım gibi geldi... biraz kedi ve ciğer ilişkisi seziyorum... :)
Gönderen: Sercan - Ağustos 26, 2008, 10:48:40 ÖÖ
kesinlikle katılıyorum...
1.6 civic yetisemez, accorda da, mondeo yada...
imkansız...
Gönderen: SERVET - Ağustos 26, 2008, 03:05:42 ÖS
Fordun mondeosunda da, Focus undada dizel motor bir acayip. Özellikle 2200  devirden sonra sanki içerde bi şey fırlıyor yerinden ciddi bir ataklık sözkonusu.
Ben sadece sesinden rahatsızım dizel araçların yoksa kalkış hariç gayet performanslıdır fordun dizel aracları.

1.6 civic yetisemez, accorda da, mondeo yada...
imkansız...
Gönderen: Sercan - Ağustos 26, 2008, 03:09:43 ÖS
fordun dizelleri cok iyi uzuyo...
Gönderen: Sercan - Ağustos 26, 2008, 03:10:21 ÖS
turboyu actıktan sonra dizeli izle artık...

tek proplem kalkıs...
Gönderen: muRatpasa - Ağustos 26, 2008, 03:15:35 ÖS
1.6 civic mondeo ya mümkün değil yetişemez, tabi her iki araçta standartsa.
Gönderen: memo_honda - Ağustos 27, 2008, 12:34:23 ÖS
ya arakadaşlar accord performans bakımından nasıl zayıf olur.bi kere 2.0 156 bg yapmayın ya.mondeo çirkin bi araç değil ama yeni accordla kıyaslama bile
Gönderen: CAHİDİM - Ağustos 30, 2008, 08:42:11 ÖS
accordun duruşu yeter.bak soliyorum kapışsalar mondeonun sürücüsü gözlerini accorddan alamayacagı için kesinlikle accord kazınır.
Gönderen: TYPE-R - Ağustos 30, 2008, 08:48:41 ÖS
bugun 2008 accordu kullandıkdan sora bana mondeonun altınını getirseler seçimim yine accord olurdu kesinlikle 10 numara üst segment aracı yeni accord >=ok
Gönderen: japoncu - Eylül 01, 2008, 02:51:55 ÖS

Ses herzaman bir dezavantaj tabiki... kesinlikle tartışılamaz accordtaki sessizlik... ama civic 1.6 nın daha iyi gideceği ??? bana ütopik bir yaklaşım gibi geldi... biraz kedi ve ciğer ilişkisi seziyorum... :)
kedi ciğerle ne alakası var arkadaşım bende 2.4 accord var zaten, yeni accordu test etmişler 1.6 civic daha iyi gidiyormus zaten açıp yeni accord verisine bakarsa 0-100 11 sanıye yazıyo fabrıka verısı, bu realde 12 sanıye demek imkanı yok 11de cıkarmana, verilere dayanarak test ederek konusuyoruz burda!
Gönderen: quelle - Eylül 01, 2008, 03:18:08 ÖS
dizel arabadan ne gibi bir performans ve haz beklediğinizi anlayamadım. Onun yerine 220 hp turbo benzinli modeli var onu deneyin bence.
Gönderen: kral_civic_25 - Eylül 09, 2008, 01:24:35 ÖÖ
ACCORDU tek geçerim o sınıfın kralı
Gönderen: SERVET - Eylül 09, 2008, 07:36:29 ÖÖ
? ? ?
O sınıfın kralı derken Bahsi geçen iki araç arasında diyorsun sanırım.  Zira  Bahsi geçen iki otomobilde D segment otomobillerdir ve D segmentinde en az 3 otomobil var herkesin Accorddan üstün diyebileceği. Tamam Hondacıyız kabul ama herkesin her markanında hakkını vermek lazım. Karşılaştırmayı markası belirtilen iki araç arasında yaparsak dediğin doğru olur ama o sınıfın Kralı dersen BMW'ye Audi A4 e ve helede C Serisi Mercedes e haksızlık etmiş olursun bence.  
Hatırlatmak adına D segment araçları aşağıya yazıyorum ki karşılaştırma yaparken hakkaniyeti koruyalım diye :) C segmentte Honda kesinlikle tek geçilir özellikle de Sedan C segmentinde ama D segmente gelince durum değişir daha büyüklerin daha iyilerin olduğu kesin.

D segmenti Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil Volkswagen Passat - Renault Laguna- Peugeot 407 - Opel Vectra - BMW 3 serisi - Audi A4 - Ford Mondeo - Nissan Primera - Toyota Avensis - Alfa Romeo 159 - Honda Accord -Mercedes C serisi

ACCORDU tek geçerim o sınıfın kralı
Gönderen: SlowBlow - Eylül 09, 2008, 06:24:13 ÖS
mondeo guzel arabadır eskıden hayalimdi eskı kasaları falan gercı yenı kasasıda cok hoş duruyo tipi bole db9 aston u falan anımsatıyo ama accord bambaşka bısey yenı kasası yenı cızgılerı cok basarılı olmus hem sinirli hem yakışıklı yani iç ve dış dızayn ayrıca performans açısından tercıhım yıne accord.
Gönderen: emre16 - Eylül 09, 2008, 08:58:27 ÖS
her türlü accord...
Gönderen: metin16 - Eylül 09, 2008, 09:01:31 ÖS
accord tabikide
Gönderen: turbovts2 - Eylül 12, 2008, 08:45:56 ÖÖ
Oyum kesinlikle accorda.
Gönderen: kral_civic_25 - Eylül 22, 2008, 12:45:38 ÖÖ
mondeo nere ACCORD nere tabiki ACCORD
Gönderen: Sercan - Eylül 25, 2008, 01:47:22 ÖS
arkadaslar hepimiz hondacıyız ama benim oyun mondeoya kesinlikle...
ic goruntusunu gormeden artı 140 lık dizelin performansını gormeden karar vermeyelim bence...
o icinin goruntusu cok manyak
Gönderen: ceday - Ekim 06, 2008, 09:18:22 ÖS
Yorumların çoğu afaki ve marka bağımlılığıyla alakalı gibi duruyor.Yeni Accord ile ilgili aşağıdaki yorum gibi Mondeo ile ilgili varsa alalım.
Accord teknolojisiyle Almanlara alternatif olacak

Japon üretici Honda'nın Orta Üst Sınıftaki temsilcisi Accord, baştan aşağıya yenilenen tasarımı ve teknik özellikleri ile artık premium modelleri hedefliyor. Hem teknik hem de iç mekandaki konfor ve kalite bakımından Alman otomobilerinin seviyesine ulaşan Accord, BMW 3 Serisi, Audi A4 ve Mercedes C Serisi'ne alternatif olmayı amaçlıyor. Yeni Accord, yaklaşık 70 bin YTL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ayında Türkiye'de satışu sunulacak.

16 MİLYON SATILDI

Bugüne kadar 16 milyon adet satılan Accord, 8'inci jenerasyonda da sportif çizgilerini koruyarak, kendine özgü çizgilerini muhafaza etmeyi başarmış. Yepyeni bir model olmasına rağmen uzaktan bakıldığında, Accord olduğu anlaşılmasını sağlayan detaylar sayesinde radikal bir tasarımdan kaçınıldığını görmek mümkün. Daha geniş ve daha alçak tasarıma sahip yeni Accord, keskin kenarlı tasarım ve aracın kaslı yapısını vurgulayan geniş çamurluk ağızları ile güçlü bir duruş sergiliyor. Dış tasarımında dikkat çekici burun ve arkaya doğru uzanan akıcı hatlar da araca daha atletik bir stil sağlıyor. Ön kısıma bakıldığında köşeli tasarlanan farlar araca sert bir bakış kazandırıyor. Burun kısmındaki krom kaplı havalandırma ızgarası ise araca prestij katıyor. Araç gövdesinin büyük bir kısmında kullanılan sert çizgilerle ışık oyunlarının yapılması da Accord'un daha farklı görünmesine neden oluyor.

SINIF ATLATAN İÇ MEKAN

Aracın içi de kalite ve konforuyla Accord'un sınıf atladığını net olarak ortaya koyuyor. Civic modelinde olduğu gibi küçük çaplı ve kalın bir direksiyon simidinin kullanıldığı Accord'da, üst seviyedeki malzeme ve işçilik dikkat çekiyor. Kafa karıştırmayan kumanda birimlerinin yerleşimi de oldukça başarılı. Direksiyon simidinin arkasındaki dairesel formlu hız ve devir göstergesi de iç mekana sportif bir hava katıyor. Artan diz ve baş mesafesi sayesinde Accord, öncüsüne oranla daha geniş bir iç mekana kavuşmuş.

İkisi benzinli biri dizel olmak üzere 3 motor seçeneğine sahip Yeni Accord'un Türkiye'ye ilk etapta yanlızca 2.0 litre benzinli motor seçeneği gelecek. 2.0-litre i-VTEC motor, öncüsü ile benzer performans seviyeleri sunarken, yakıt tüketiminde ise kendisini geliştirmiş. 6300 devirde 156 beygir güç sunan yeni nesil benzinli motor, sınıfının en düşük yakıt tüketimini sağlıyor. Bu motor, Accord'un 9.3 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor ve maksimum 215 km/s'lik hız kazandırıyor. Karma yakıt tüketimi, önceki Accord'da 100 kilometrede 7.7 litreyken, yeni benzinli motorda bu oran 7.2 litreye çekilmiş. 2.2 litrelek i-dtec dizel motorun beygir gücü artarak 150 beygire çıkarken, Accord'un en güçlü motoru olan 2.4 litrelik i-VTEC benzinli motorun beygir gücü de 11 beygir artırılarak 201 beygire çıkartılmış. Her üç motorda 6 ileri manuel şanzıman bulunurken benzinli motorlarda 5 ileri otomatik seçeneğini de sunuluyor.

Accord'un orta üst sınıftaki diğer rakiplerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğini 'Şerit Koruma Destek Sistemi' oluşturuyor. Yeni Accord, 'Şerit Koruma Destek Sistemi' (LKAS) ile gerektiğinde direksiyon çevirme torku sağlayarak aracın şerit içindeki konumunu koruyor. Yani özellikle uzun yollarda yorgunluğunuza bağlı olarak aracınız şerit dışına çıktığı anda Accord sadece sesli uyarmıyor, direksiyonun kontrolünü de devralıp, aracı tekrar şeridinin içine sokuyor. Sistem, ön cama takılmış olan kameradan alınan görüntülerin yardımıyla aracın bulunduğu şeridin sınırlarını belirliyor. Daha sonra aracı şeridin ortasında tutmak için gerekli optimum direksiyon torkunu hesaplıyor ve bu tork sürücü hareketi (en az yüzde yirmi) ile desteklenen direksiyon torkunun (en fazla yüzde seksen) kombinasyonunu oluşturuyor. Araç şerit işaretini geçmek üzere olduğunda kesintisiz bir bip sesi duyuluyor ve sürücü buna tepki vermezse araç otomatik olarak direksiyona verdiği güçle şeridin içine kendini sokuyor. Aslan BATUR / Hürriyet
Gönderen: atmaca25 - Aralık 09, 2009, 06:55:26 ÖS
accor biraz lükse kaçıyor ağır görünümü ve iç dizaynı ile  daha oturaklı ve ciddi bir araba parası da dahil tabi fakat mondeo  motor gücü olarak çok güçlü olmanın yanında  kasa tipinde hem ciddiyet hemde sportif görünümlü bir arada içindeki bluetoth yol bilgisayarı  navigasyon hız  ve devir göstergesinin ortasında renkli bir 2 . ekranda ona ayrı bir hava katıyor ben mondeodan yanayım motor görünüm kullanım her türlü bakımdan daha iyi bence yakıt tüketimimdede bir hayli başarılı motor sesine gelince  sürdüğüm arabanın mustang gibi motorun yolda giderken benimle konuşmasını isterim:) honda dilsiz gibi:)
Gönderen: whiteagle - Aralık 12, 2009, 11:09:57 ÖS
Kesinlikle Accord
Mondeo mu Civicmi derseniz ozaman tartışılabilir.
Benzinli Mondeomu civicmi derseniz yine Civic

Gönderen: typermelih - Aralık 13, 2009, 11:14:52 ÖÖ
mondeo zamanında mondeoydu gecmıste kaldı accord herzaman varolacak
Gönderen: minimal_freak - Aralık 13, 2009, 11:37:35 ÖÖ
Kıyaslaması zor aslında ama yeni accord beyaz derim
Gönderen: atahan - Aralık 13, 2009, 12:46:01 ÖS
modeonun hem eski kasasından hem yeni kasadan bziim şirkette kullandilar araclar sürekli söförlerin altindaydi 250 bin km ye kadar dogru düzgün sorun çikarmadi ayrica performans açisindan 2.0 dizel mondeoyu şiddetle tavsiye ederim tork olarak çok iyi.
Gönderen: dtj - Aralık 20, 2009, 09:06:38 ÖS
bence tartışmaya gerek yok arkdaşlar 2010 accordum var çok memnunum tartışılmaz honda yapmış diosuunz
Gönderen: o_prenss - Aralık 20, 2009, 10:24:10 ÖS
Ya Civicle Mondeoyu karşılaştırmaya kalkan arkadaşlara ne demeli bilemem, bilinçsizliğin bu kadarına pes doğrusu, arabaların sınıfları ayrı bi defa arkadaşlar..Mondeo sağlam ve güven veren kasası, Amerikanvari tasarımı, heybetli boyutları, sağlam motoru ve süregelen marka imajıyla başarılı bir otomobil, bunu kimse inkar edemez zaten.. Accord da her noktasında kalite kokan iç ve dış mekanı, BMW tarzı tasarımı, kendisinden çok daha pahalı rakiplerine meydan okuyabilen kalitesi, duruşu ve motor-performans uyumuyla öne çıkan otomobillerden en iyisi bence.. Bence de Accord..
Gönderen: hondaccı - Aralık 20, 2009, 10:31:39 ÖS
mondeoya binmedim ama sonucta HONDA bu bence accor daha iyi accordunda içi süper ucak kokpiti gibi..
Gönderen: whiteagle - Aralık 20, 2009, 11:19:07 ÖS
Ya Civicle Mondeoyu karşılaştırmaya kalkan arkadaşlara ne demeli bilemem, bilinçsizliğin bu kadarına pes doğrusu, arabaların sınıfları ayrı bi defa arkadaşlar..... Bence de Accord..
Civicle karşılatırma nedeni. Amerikam arabası olmakla birlikte kullanılan malzeme, işçilik ve çıkardığı problemler.
Accorda sınıf olarak karşılatırabilirsiniz fakat   kullanılan malzeme ve kalite olarak kesinlikle karşılaştırılamayacak iki ayrı otomobil. Accord ile karşılaştıralamayacağı için civic ile karşılatırdım.
Kendi düşünce ve tecrübelerim ile konuşuyorum. Bu arada fordu için alman da diyebilirsiniz biraz araştırmanızı tavsiye ederim. :)
Gönderen: cvcvtec - Aralık 21, 2009, 10:34:50 ÖÖ
yeni accordun 0-100 ü civicten daha kötü performansı iyi değil kaporta ve görünüşe laf yok tabiki performans ve yakıt tasarrufu olarak dizel mondeo öne çıkıo ....
Gönderen: mayhosh - Aralık 21, 2009, 01:49:58 ÖS
Her iki modelinde markaların orta sınıf temsilcisi olduğunu bilerek konfor ve performans olarak beklentileri yüksek tutmak lazım. Her iki model de yenilenmiş güncel kasalara sahip. Mondeo yu cazip kılan tek yanı motor yelpazesinin fazla olması diyebiliriz. Honda bildiğim kadarıyla dizel motor üretmiyor 2.o litrelik dizel motoru başka bir markanın yanılıyorsam düzeltin. Ancak benzinli motorda Honda ile katılımacak bir marka yoktur. Tasarım olarak Accord bence ancak tasarım şahsa göre göreceli bir kavram. Konforda eşitler bence donanımları aynı sayılır. Otomatik şanzumanda tabi ki Honda. Geriye ne kaldı fiyat/fayda oranı. Burda da eşitlik var galiba. Ancak şöyle özetleyelim benzinli ise Accord , dizel ise Mondeo. Gerçek şu ki maalesef VW grubu hariç diğer markaların orta sınıf araçları bu ülkede rağbet görmüyor. İkinci el piyasasında civic ile accord aynı fiyatlarda garip ama gerçek.
Gönderen: surez - Şubat 16, 2010, 02:49:33 ÖÖ
bence o arkadaş 1.6 125 hp mondeo ile karşılaştırmıştır civici.
Gönderen: erdemyy - Şubat 16, 2010, 09:03:09 ÖÖ
dizel ford lar hakkaten uzuyor ama belli bir hızdan sonra accordun farkı ortaya cıkar diyorum

ekonomk secimim mondeo olurdu ama artık ne istersem onu yaptığım için accord
Gönderen: sydney - Şubat 16, 2010, 03:50:00 ÖS
cok guzel yorumlar war,
bence yakıt konusunda dızel oldugu ıcın mondeo az onde gıbı,
ıc dıs keısnlıkle accord,

bır de bı keresınde ankarada korumaların kullandıgı mondeo dan dumanlar yukselmıstı kaputtan,
actılar manyak beyaz grı duman cıkıyordu,
cok sıkıstırdılar heralde bı de turbo olayı da war ama olay belkı elektrıkten olmus olabılır,

cıvıc accordla bas edmez bence,
ben ıes kullanıyorum,
ızmırden gelıyordum otobandayız,
ben dıp gaz gıdıyorum yanımdan ole bı gectı kı sıyah accord,
ayndan gordum arkadan oha dedım bu gelen ne bole,
sonucta abısı sayılır saygı da kusur etmedık,
ıstesemde edemem cunku uctu gıttı :)

Gönderen: delsolemrah - Şubat 16, 2010, 03:56:50 ÖS
honda forum sitesinde haliyel genelde accord derler ;)
Gönderen: 34 AT 4065 - Şubat 21, 2010, 08:57:19 ÖS
accord
Gönderen: canguder - Şubat 23, 2010, 10:37:53 ÖS
Dıştan şöyle bir bakıyorum.
Estetik honda.
Kaputu kaldırıp şöyle bir bakıyorum
Motorda honda.
İçine biniyorum inceliyorum
Konforda tasarımda honda.
Sonra düşünüyorum acaba ford hondayı ne zaman yakalayacak ?

Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.Honda her segmentte forddan bir adım öndedir.Tüm araçları karşılaştırabiliriz.
Gönderen: nisay - Şubat 24, 2010, 07:57:43 ÖÖ
Aracım honda diye söylemiyorum kesinlikle.
Bence accord
Gönderen: bado - Mart 07, 2010, 12:33:29 ÖÖ
babamın 2009 yeni kasa honda accordu war ve emin ol honda konuşturmuş bi kere arabanın içine bindiğinde bi sana inanalımaz bi duygular yaşatıyor. Bunun dışında arabanın kendiliğinden sub-woofer ı var ve de kolonları da harika hiç bi ek yapmana bile gerek kalmadın çok güzel bi randıman sağlıyosun. Son olarak da motor olarak emin ol ki hiç hantal bi araba değil araba tamamen dururken kalkması çok çok hızlı değil evet ama hareket halindeyken birden hızlanmalarda (örneğin sollamalarda) çok çok çok memnun kalıcaksın özellikle de motordan gelen o sese hayranlıktan bahsetmiyorum bile. Şehirler arası yolda 240 rahat rahat çıktı.
Gönderen: cıvıcem - Mart 08, 2010, 11:25:55 ÖÖ
 iki araç arasında kalsam kesinlikle accord alırım duruşu yeter....
Gönderen: canguder - Mart 09, 2010, 08:17:55 ÖS
Konuyu açan arkadaşımız sanırım mondeo hakkında fikirlerini belirtmiş ancak forumun 90%'lık bölümü accord demiş. Bence mondeo'daki eksik kendi sınıfındaki hazzı ve lüksü verememesi.Zaten lüks bir araca binmek isteyen dizel değilde benzinli tercih eder diye düşünüyorum.Dizellerdeki rahatsız edici ses ve alt devirlerde kendini kasması bir eksi olarak gözükebilir.Bana göre accord ile değilde passat,laguna,citroen c5,407 gibi araçlarla karşılıştarılmalı.Çünkü accorda bakınca kendi sınıfından daha üstün olduğu belli oluyor.Ayrıca accord direk olarak 2.0 motor seçeneği ile başlıyor.Diğer saydığım araçların 1.6 benzinli motorlarıda mevcut.Bence hondanın accord konusunda satış politikası gayet doğru.Üst segment bir araca 1.6 motor komik geliyor.Her yönden accord ve mondeo'yu karşılaştırınca accord derim ve 2.0 tdci mondeo alacak kadar paramız varsa niçin ekonomi yapmak için dizel alıyoruz ? Zevkler ve renkler tartışılmaz bana göre.
Gönderen: emre_ege21 - Mart 10, 2010, 10:35:44 ÖÖ
Konuyu açan arkadaşımız sanırım mondeo hakkında fikirlerini belirtmiş ancak forumun 90%'lık bölümü accord demiş. Bence mondeo'daki eksik kendi sınıfındaki hazzı ve lüksü verememesi.Zaten lüks bir araca binmek isteyen dizel değilde benzinli tercih eder diye düşünüyorum.Dizellerdeki rahatsız edici ses ve alt devirlerde kendini kasması bir eksi olarak gözükebilir.Bana göre accord ile değilde passat,laguna,citroen c5,407 gibi araçlarla karşılıştarılmalı.Çünkü accorda bakınca kendi sınıfından daha üstün olduğu belli oluyor.Ayrıca accord direk olarak 2.0 motor seçeneği ile başlıyor.Diğer saydığım araçların 1.6 benzinli motorlarıda mevcut.Bence hondanın accord konusunda satış politikası gayet doğru.Üst segment bir araca 1.6 motor komik geliyor.Her yönden accord ve mondeo'yu karşılaştırınca accord derim ve 2.0 tdci mondeo alacak kadar paramız varsa niçin ekonomi yapmak için dizel alıyoruz ? Zevkler ve renkler tartışılmaz bana göre.

katılıyorum accord ama illaki dizel olacaksa bmw alın derim forda felan bulaşma
Gönderen: B3KDİC - Mart 10, 2010, 11:55:25 ÖS
FORDcu değiliz ACCORDcuyuz :D
Gönderen: cıvıcem - Mart 12, 2010, 02:53:28 ÖS

şahsen fordun hiçbir modelini beğenmiyorum,oldum olası ısınamadım ne focusa ne mondeoya nede başkasına...
Gönderen: deniz44 - Mart 12, 2010, 03:01:00 ÖS
fordu bende sevemedim,firmanin aracıda bi ara focustu yaklasık 50.000km tecrubem var ama arac inanılmaz sert ve yorucuydu
Gönderen: sturan - Mart 12, 2010, 11:57:16 ÖS
Son noktayı koyuyorum. Accord.Arkadaşlar 4 çeker olmayan audi, mercedes, bmw  haricinde(diğer tüm mercedes, audi, bmw dahil) accordun yol tutuşuna ve viraja girişine sahip sayılı araba vardır.Kaldınki yeni mondeo'nun tabiri caizse accordla karşlaştırıldığında orası burası oynuyor :).Accordaki stabilite kesinlikle mondeoda yok.ACCORD.....
Gönderen: clupjaponxxx - Mart 13, 2010, 12:34:51 ÖÖ
Accord tabi söze ne gerek bunlar derin mevzu
Gönderen: a-r-m - Mart 16, 2010, 01:15:35 ÖS
yeni accordun 0-100 ü civicten daha kötü performansı iyi değil kaporta ve görünüşe laf yok tabiki performans ve yakıt tasarrufu olarak dizel mondeo öne çıkıo ....
BU YORUMA KATILIYORUM
Gönderen: honda2002 - Mart 16, 2010, 09:01:07 ÖS
BU YORUMA KATILIYORUM

yeni accord 2.0 otomatik ...0-100 ...11sn.
yeni civic 1.6 otomatik..0-100...12 sn.

yakıt tasarrufunda tabiki mondeo önde..
ama herşey yakıt değil...
yeni accordların tüketimi eskilerden daha az..
performans sadece 0-100 olarak değerlendirilmemeli bence.
yolda daha ziyade ara hızlanmalar ve son sürat önem kazanıyor bence..
son hızda kuvvetle muhtemel accord daha iyidir. accordun 16 hp daha fazlası ve benzinli motoru var.
Gönderen: canguder - Mart 17, 2010, 11:19:39 ÖS
valla dizel motorlar performans için üretilmişse artık dizelleri f1 katılımlarında görmek istiyoruz :) Yeni bir çarpıklaşma oluşuyor benim görüşüme göre. Hani istanbulda gecekondular çarpık kentleşmeye neden oluyordu.Aynen dizellerin daha performanslı ve az yaktığı konusuda insanların beynine yerleşiyor.Dizel konusunda ne fiat ne ford nede renault gibi araçların performanslı olduğunu düşünmüyorum.Size gidiyor hissi verebilir ama düşündüğünüz gibi kesinlikle değil.Bir benzinli araç dizelden her zaman daha üstündür.Dizel konusunda performanslı diyebileceğim tek motor bmw 2.0 dizel motorudur ( bu motorunda performans amaçlı üretildiğini düşünmüyorum açıkçası) . Dizel alan adam zaten performans için almaz işini görsün az yaksın diye alır. Siz dizel aracı olan birine niye dizel tercih ettiniz diye sorun bakalım ne cevap veriyor. Performans için demeyeceğine 99% garanti veririm. Burda 2.0 dizel otomatik mondeo'nun 2.0 otomatik benzinli accord'dan daha performanslı olduğunu söyleyen varsa denesin görsün. Bazen yanlış anlaşılan konular oluyor buna açıklık getirmek istedim.Sadece 0-100 bir kriter değildir.
Gönderen: adrian - Mart 18, 2010, 06:53:28 ÖS
bugün izmir 3. sanayii ye gittim
accord yedek parça fiyatları konusurddan  bilgi almak için
adam deddi sana bir abi nasihatı accorddan uzak dur dedi
yedek parça yetkili servis dışında bulamazsın yan sanayi fazla bulamazsın
git passat al git honda civic al dedi
Gönderen: honda2002 - Mart 18, 2010, 07:07:44 ÖS

accordun da yumuşak karnı bu herhalde. :)
Performans, güvenirlik, konfora laf yok..
ama accorddan vazgeçtim mi ? Haayır..
istanbul da olduğumdan daha şanslıyımdır herhalde..
Gönderen: ucaksavar - Mart 29, 2010, 09:31:09 ÖÖ
SU AN bızde 2008 accord var kesınlıkle gucsuz bır motoru yok mondeoda kullandım mama bence honda hem ıc mekan hemde performans acısından kesınlıkle cok daha ıyı :)
Gönderen: honda111 - Nisan 09, 2010, 03:00:40 ÖS
Accordum var beımde.KEsinlikle accord diyorum.Trıptonıc vitesde performansı goruyorsunuz.Ozellıklede vıtes kucultupp sollamaya cıkınca araba sızı yapıstııryor koltuga:)
Gönderen: alfaus007 - Nisan 12, 2010, 01:56:54 ÖS

Şahsen benim yeni accorda 78.000 TL vercek param varsa ve alıyorsam,aldıktan sonra sanayiye götürmem tabikide servisine götürürüm..yani 3 e 5 e bakmam :) yani pek ilgilendirmez beni sanayide parçası var mı yok mu...